Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 949
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
# 631
     Здравейте, по съвет на съфорумка открих ваашата хубава тема. Мама съм на прекрасно момченце, почти 4 месечно Grinning Имаме алергии и двамата, неговите се проявиха след ваксина Sick, за сега единствена доказана е към кравето мляко. Същевременно съм доста изморена последно време и трудно се концертирам ooooh! Какво бихте ми препоръчали? PraynigНа тестовете ми излязоха Mimulus, Star of Betlehem, Oak, Larch, Walnut, Scleranthus, добре ли е като комбинация?
Свалила съм си доста материали и тепърва навлизам в цветния свят на д-р Бах Grinning. Някой по-опитен може ли да сподели, кои емоции са предпоставки за алергии Thinking Благодаря предварително Hug

# 632
...Същевременно съм доста изморена последно време и трудно се концертирам
На тестовете ми излязоха Mimulus, Star of Betlehem, Oak, Larch, Walnut, Scleranthus, добре ли е като комбинация?
......кои емоции са предпоставки за алергии

mimkis , за алергии по "default" се препоръчва Mimulus, макар че зависи от конкретния случай.
Може да "изскочи" и Impatiens, както и Holly. Започни с Mimulus, още повече, че и тестът ти го е посочил.
А за умората Olive, пък лошата концентрация може да се дължи както на преумора, така и на

Цитат
липса на КОНЦЕНТРАЦИЯ  Clematis, White Chestnut

липса на КОНЦЕНТРАЦИЯ , поради нерешителност Scleranthus

липса на КОНЦЕНТРАЦИЯ , поради недоверие в себе си Cerato

и не се притеснявай, всяка комбинация е добра.
при Цветните есенции лошо и грешно нЕма, най-много да не ти е необходимо някое цвете и тогава просто не действа.

# 633
За алергия съм попадала на препоръки за Бук. Идеята е, че проявяваш непоносимост към нещо, която се изразява на физическо ниво. Което си е точно например алергия към млечните продукти и бук Simple Smile
Малката ми дъщеря беше с алергия към млечните продукти. Основните есенции в комбинацията и бяха Бук, Киселица, Мимулус и Джел, в продължение на няколко месеца. Алергията отшумя напълно, но все пак трябва да имаме предвид, че беше във възрастта 3,5-4г, когато на теория е време да изчезне алергията, ако не я провокираш. Все пак съвпадението е твърде сериозно, за да го пренебрегна  Wink а и обещанията на докторята за отшумяване на алергията започнаха от 2 години нататък...

# 634
Здравейте,
съвсем нова съм и неопитна по въпросите с лечението с цветовете на Бах. Опитвам се да намеря Баховите есенции в Пловдив, но безуспешно. Обадих се в офиса на Веридия- фирмата на д-р Пашкулев,обаче там ми казаха, че Пашкулев не произвежда есенции на Бах. Стана ми странно, защото четох, че за България той ги произвежда. Та, въпроса ми е от къде и какви есенции / в смисъл от кой производител/ да си поръчам и по кой начин?Биха ми били полезни и телефони за връзка или каквото и да било. Мерси  Simple Smile

П.С. Пак да повторя, от Пловдив съм.

# 635
Eсенциите могат да се поръчат от д-р Пашкулев на е-mail: dpashkulev@yahoo.com

Телефоните на които следва да го търсите са 871 50 47 или 0888 214483. Д-р Пашкулев

# 636
Благодаря ви от сърце! Hug

# 637
 esme_bolger, мерси много, мисля, че липса на КОНЦЕНТРАЦИЯ , поради нерешителност Scleranthus е при мен(ако правилно се самоанализирам Grinning)

Сребърен облак, при мен е от малка алергията и е на приливи и отливи Peace, незнам при него как ще е ooooh!
    Дали е достатъчно само аз да взимам капките и каквото мине през кърмата или трябва да му давам допълнително Thinking след като навърши поне 6 месеца или е без значение кога Thinking?

# 638
 Имам един въпрос към тези от вас, които са по-запознати -  как точно действат есенциите, има ли научно обяснение за терапията? Това, което аз изчетох ми се стори много странно - например, че д-р. Бах по интуитивен път е решил кое растение на какъв тип характер ще оказва въздействие?!
Че въздействието е същото, както при въздействие на екстрасенс, само, че тук се използвала енергията на цветята....?
Аз не вярвам в "лечението" на екстрасенсите  - за мен е неприемливо.... Терапията на д-р. Бах обаче се прилага от  лекари, психолози, психотерапевти, което ме навежда на мисълта, че е по-различна от т.н. екстарсенско "лечение"...т.е. би трябвало да има някакво научно обяснение все пак...
Моля ви за малко повече информация   bouquet

# 639
И мен ме интересува този въпрос. Изострят или притъпяват някакви мозъчни импулси ли? newsm78 Все пак трябва да има научно обяснение, поне за хора прагматици като мен.

# 640
цветните есенции действат на енергийно ниво-както всяка друга  енергийна система на лечение
ако искате прагматизъм  Thinking не съм сигурна ,че научно мога да обясня как едни капки /в онзи случай Бял пелин/ ,накапани на гръбчето на щерка ми,й свалиха температурата/причинена от енергийно влияние /

# 641
  • София
Че въздействието е същото, както при въздействие на екстрасенс,

Бел, Това, където и да е било написано е абсолютна глупост. Всички храни, билки, субстанции имат своите свойства и енергия. Чрез извлека те се пренасят в капките.
Ако не вярвате в хомеопатия, няма да вярвате и в капките.
А д-р Бах е бил изключително сетивен. Той е опитвал цветята, докосвал ги е, усещал е енергията им. Но повечето от тези цветя се използват и са познати в билкарството от векове. Например цвете №38 Willow, Плачеща върба, се използа за направа на аспирин и т.н.
Бих написала и повече, но в момента нямам време, а и малко се издразних   Crossing Arms  Peace.

# 642
    Момичета взех си Rescue Remedy, за да може и мъжа ми да ги използва. Вчера ги пробвахме и при него веднага се отразиха, аз пък станах доста по енергична и се разчистих и разготвих Laughing. Продължавам да си търся обаче определените за моите проблеми, нямаше ги и за това си взех спешните, че и двамата с мъжа ми ни е доста натоварено и стресово в последно време. Мъжа ми след капките заспа към 4 след обяд и се събуди чак сутринта за работа Crazy Не му пречеше да спи нито подвикванията на малкия, нито моите домакински изпълненния, а по принцип се буди от най-малкия шум. Днес каза, че се чувстава много добре и доста енергичен Heart Eyes В капките са следните цветя: Clematis,Star of Betlehem, Rock rose, Impatients. Ето тези се продават по нашите земи

# 643
Може ли някой да ми препоръча от коя книга да започна да се запознавам с цветята на Бах..?
Книга като за лаици, защото аз съм една от тях, каквото знам за тези цветя е само от форума и то е мн малко..

# 644
Mamagemelar, aма тези капки от двата вида пелин /за които ти писа преди няколко дни/ ги няма в комплекта на Пашкулев, нали? Убих се да ги чета и не ги открих. newsm78
А исках и от тях да си прибавя към моята комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт