Съкратена лятна ваканция

• 18 080
  • 393
  •   1
Отговори
# 300
  • зад кестените
,,Синьо училище”? Много съм невежа Embarassed!Почти нищо не разбрах какво е това newsm78

# 301
  • sofia
С деца на море  Mr. Green......нещо като с деца на баня....

# 302
,,Синьо училище”? Много съм невежа Embarassed!Почти нищо не разбрах какво е това newsm78

И аз.Чувала съм за зелено, но за синьо-не.
Много странни мотиви в тази статия.Изобщо, ащо ще се прави някаква промяна, нека наистина се направи сериозно проучване върху влиянието на продължителността на учебната година върху децата и тогава да се решава.А не- ами парното, ами спирките.

Продължавам да съм против това "прекрояване" на ваканцията, дори само заради това, че инициаторите/ съдейки по другата статия, цитирана в първата публикация/не предлагат разумни доводи, а изтъкват несъстоятели причини, главно от икономически характер.

# 303
  • София
Анализ, грънци!

# 304
мисля. че по-скоро трябва да се поработи по въпроса за организиране на разни летни занимания към училищата ...отколкото да се съкращава ваканцията  newsm78

# 305
Аз съм за съкращаване а лятната ваканция и удължаване на зимната.Децата просто нямат никаква зимна ваканция , не могат да се нарадват на игри в снега.Моя първокласник втория срок му дойде множко определено.Дори си мисля че е по добре сроковете да се съкратят за сметка на бройката им.Вместо два да са например три с кратка ваканция между тях.Така материала няма да се преподава стремглаво.Децата ще успяват да поемат по добре учебния материал. Така си мисля аз.На края на срока може да се прилагат някакви тестове , но те ще обхващат много по малко въпроси.Качеството би трябвало да се вдигне.

# 306
  • There I was on a July morning
Гласувах, че съм против съкращаване на лятната ваканция. Летният период, позволява по-активни занимания навън и сред природата, отколкото зимният. Мисля, че ваканцията от 1 юли до 15 септември за гимназистите, изобщо не е дълга и няма защо да се орязва допълнително.

# 307
  • ride my bike...
За съм. Иначе няма време за ски.

# 308
Аз пък съм за идеята да се съкрати лятната ваканция, но да се включат вътрешносрочни ваканции.

Сега децата учат по 3 месеца без никаква почивка - от 23 септември та до 23 декември няма нито един празник (освен 1 ноември, ама той май е само неучебен, но присъствен за учениците).

После от началото на януари до априлската ваканция пак се събират почти 3 месеца с някаква междусрочна ваканция, която напоследък е петък, събота и неделя - тоест на практика не е ваканция.

Ако ще съкращават лятната ваканция и децата ще започват на 1 септември, а не включат поне една седмица до 23 декември, децата ще учат ЧЕТИРИ МЕСЕЦА без почивка! Това е абсурдно!

# 309
Дори си мисля че е по добре сроковете да се съкратят за сметка на бройката им.Вместо два да са например три с кратка ваканция между тях.

Имам някакви смътни спомени, че в началното училище май имахме три срока. Не помня кога и защо преминахме на два.  Thinking
Но със сигурност имахме много повече време за игра, в сравнение със сегашните деца. И това при цялата извънкласна ангажираност, която беше тогава - наборите помнят безкрайните посрещания на делегации, поднасяне на цветя и венци, сборове, събиране на вторични суровини, опитни полета и какво ли още не. И въпреки това - много свободно време и много игра.

# 310
... И въпреки това - много свободно време и много игра.

А компютри, 24 часа телевизия, Р2Р, Nintendo и т.н. имаше ли?  Joy
Всичката втасала... до ваканциите опряха.

# 311
Как` Сийка , това всичкото беше инициирано от училището едно време.
Днес децата ходят само, за да затъпяват там, материала е изтеглен с поне две години напред, препуска се през уроците като на маратон..... Преди имаше време за игра, защото 90 % от материала се усвояваше в училище - като се вземе урок, се тъпчеше на него достатъчно време, за да се затвърдят знанията, а сега - взима се нов урок, утре се изпитва някой на него и вдругиден се взима следващия и така-всичко е на галоп. Какво да влезе в главите на тия деца-то компютър да е-ще изпуши, не ли да остане нещо на харда  ooooh! Ваканциите - домашни до припадък, за да не забравят всичкото взето през тия 3 месеца.
Всичко е сбъркано днес и най-малкия проблем са ваканциите, за да бъдат разтоварени децата.
Цялата система се нуждае от основен ремонт, а не от освежаване.

# 312
Що не си гледате здравето и рахата, ами сте се захванали да ремонтиране ваканциите на децата?

# 313
  • ride my bike...
_Nadinka_ , аз специално си гледам здравето и рахата и затова ми трябва голяма зимна ваканция. Laughing
( защото са ми далече ските и ми трябва повечко дни за да заведа децата )

# 314
... И въпреки това - много свободно време и много игра.

А компютри, 24 часа телевизия, Р2Р, Nintendo и т.н. имаше ли?  Joy
Всичката втасала... до ваканциите опряха.
Joy

Общи условия

Активация на акаунт