НОЕМВРИЙСКА кръгла 10-та тема

• 22 840
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
MMka за детските мисля, че се изплащат от момента от който подадеш необходимите документи. Т.е. ако се забавиш няколко месеца за тях няма да ти ги изплатят. Ама не съм 100% сигурна. Не съм се интересувала много по тоя въпрос, щото ние не отговаряме на критериите. Но документите за детски, за еднократната помощ, за тази за майка-студентка мисля че може да се подадат наведнъж с едно ходене до социалните. На нас поне са ни близо - на 3 мин пеша са от нас, та не го мисля толкова.

# 256
Mimoza- Plovdiv -  благодаря! Ето инфо за списъка: От Русе съм, имам момиченце Ваяна, което ще направи 5г на 13.09.2010г., сега съм бременна с момченце. По моему (тъй като си знам точната дата Simple Smile) терминът ми е на 29.11.2010г., но аз съм пак със секцио, така че след 23-24.11. - по всяко време. За сега всичко е наред и върви нормално, само дето нямам търпение като с първото, но.....и не съм решила къде да раждам, но пък се успокоявам, че има време.

Dori - благодаря и на теб за посрещането Simple Smile

# 257
  • Девето поколение софиянка
ioli78, тва нещо не го разбрах  newsm78
това е едно и също столче ли, което хем е кош за новородено, хем за кола???
аз пък вчера на, не се сетих да питам как се обезопасява коша за новородено в колата  ooooh!
ама нали ми беше за първи път, другия път като отида ще питам  Thinking
MMka, значи сега трябва да ходим до здравната каса ли? и това за какво?

Да едно и също е, столче за кола което се трансформира в кош за новородено

# 258
  • Пловдив
Здравейте и от мен,
да се отчета аз за днешния преглед бебо отново си е с увита пъпна връв около врата 1 път ,
за сега не му пречи но ми казаха след 2,3 седм да ходя в болницата да слушаме тонове че само в големите болници се прави това( а аз мислех че може и в кабинета на лекаря по ЖК да стане, ама не).
Пораснал е 1500гр. върви с 2 седмици напред така ми каза лекаря- при този лекар съм ходила само 1 път на 4д и сега пак че искаше да види дали ще се отмотае бебето само. Вече се е завъртяло с главата надолу нашия мъж.Надявам се всичко да е ок и занапред и умотаната пъпна връв да не е проблем.

Исках да питам момичетата от Пловдив дали са се насочили къде ще раждат и ако ДА къде? И дали има други като мен които на късмет при който се падне на смяна , за сега съм решила на Пещерско да раждам- нормално ако всичко е наред.
 smile3503

# 259
брей загледах се сега в количките Jane, много добри ми се виждат  Thinking
знаете ли дали тука ги продават някъде че да ги видя на живо. иначе изгледах клипчетата с лелките дето ги обясняват и сгъват и разгъват, много е зарибяващо  Laughing
ioli78 ти от този сайт ли мислиш да я поръчваш??
ailan, аз съм още лаик по темата, но не можах да разбера тези колички стават ли за зимата за новородени newsm78
значи за бебето, 1. идва педиатъра срещу заплащане и 2. като излезе акта вече го записваш при него с този формуляр от касата или от 20 п-ка, която слава богу е точно до нас.
е добре де, защо трябва да чакаш акта и всеки да ходи с него да си купи тоя формуляр, не може ли да ида да купя 20-30 и да ви раздам на някоя среща  newsm78  

# 260
Ели77, моите нападения над хладилника са предимно, когато бодувам,т.е. като се разсъбудя към 3-4ч.  Laughing.

И аз тогава се надигам за тоалетната, и тогава пак съм гладна, но уж гледам да не се тъпча нощем. Тази сутрин обаче беше нетърпим глад и нямаше как. Ако знаех че сте тук и аз щях да се присъединя към белота Simple Smile

# 261
Мами, някоя от вас знае ли от къде мога да си намеря хубава лепенка за кола за бебо?

# 262
За лепнки съм чувала, че в някой болници ги дават при изписването, ама само така съм чула.
А има еdни много готини - миниатюрно боди на закачалка и на него пише Baby on board, ако някой каже е такова от къде се намира ще съм много благодарна.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 15:07 от beru6ka

# 263
  • Пловдив
mimata14  аз първото го родих във весела без предварителни уговорки ей така на късмет и да ти кажа честно всички излезнаха големи гадове.няма да изпадам в подробности защото ще наплаша някой.този път съм се ориентирала към торакс при д-р велевски.там лежах и за задържане.всичко мина по здравна каса.мисля и че в селена май работят с ЗК.поинтересувай се.ако трябва отиди на място.eli_77 в джъмбо е пълно с такива стикери.е поне в пловдивското де.хайде лек ден на всички и по малко стрес Wink

# 264
  • Пловдив
beru6ka в джъмбо където са принадлежностите за коли и велосипеди.

# 265
Аз пък след тези среднощни будувания легнах и се наспах като пич  Grinning! Вечерта ще му мисля как ще заспя!

За стикери за кола си говорите, а  Mr. Green Ако обещаете да не ме биете, вижте , какво предлагат в Ибей: http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=baby+car+signs&_sacat=0&a … 286.c0.m270.l1313

Може да си поръчаш индивидуални табелки с името на бебчо. Закрепват се посредством вакуум от вътрешната страна на колата. Изключително оригинални модели има. Повечето продавачи доставят до Бг. Миналата година бях напоръчала за племенницата и за мои приятелки. Пристигаха за около седмица до Бг.  За подарък за невероятно оригинални!!!

Забравих вече, кой пита за доставката до Благоевград от Асда. Мимоза е обяснила добре, да потвърдя и аз: Асда няма директна доставка до Бг, трябва да мине през посредник, независимо дали ще си поръчаш сама с твоята карта и регистрация или посредникът ще поръча с неговата карта и ще платиш 5% комисион. Поръчва се да се достави на английския адрес на фирмата.

# 266
beru6ka в джъмбо където са принадлежностите за коли и велосипеди.

Мерси за инфото, мъжО е обещал да ме води в Джъмбо да зяпаме и ще разгледам там. Не че имаме кола де  Joy, ама живот и здраве зимата може да си вземем.

Kölsches Mädel като пристигнат нещата от Асда да кажеш как са като качество.
Аз мисля, че тотално се разибих с това интернет пазаруване, а и като видя цените по тукашните магазини и съвсем се пристрастявам  Mr. Green

# 267
Здравейте и от мен. Да се запиша и аз в новата тема, че като гледам как напредва скоро за следващата идва ред Simple Smile

По въпроса за количките...сън не мога да спя Wink. За сега сме се спрели на две: на АБЦ дизайн първо бях харесала http://www.kasida.bg/abc-design-bebeshka-kolichka-cobra-agua-dar … 010-301-4472.html, но се оказа, че триколките лесно се обръщали и реших по-добре да е http://www.kasida.bg/abc-design-bebeshka-kolichka-condor-6s-301-4673.html. Ходихме в "Касида" да ги гледаме и там една друга ме грабна: http://www.kasida.bg/giordani-kolichka-ethos-trio-2010-75-573.html. Страхотна е!!! Толкова се зарадвах като я видях. Има всичко което искам  Grinning. Моето съкровище обаче се зачуди дали като се държи цялата само на една точка в средата /това дето се върти/, ще е достатъчно здрава... на мен толкова ми трябваше и се почнаха пак едни колебания Sad. продавачката каза, че е с две години гаранция, докато АБЦ е с една и на него толкова му трябваше да реши, че ще е тази. Да ама първо ме вкара във филм, после много лесно било - гаранцията била по голяма. А аз не спирам да си представям как я повдигам за да я кача на тротоара и тя се разделя на 2 ooooh!... Та голяма чуденка де, но май в полза на АБЦ-то ще е. Kölsches Mädel какво е мнението на твоята приятелка за тях и най-вече за липсата на напълно легнало положение?

Ysabell много са хубави сутиените. Аз каквото съм гледала до сега все едни бабешки  Sad

мама на Ваяна добре дошла  bouquet

mimata14 и аз към ВМИ съм се насочила. Моя лекар работи там, но още се чудя дали да плащам или и аз на късмет. Май повече клоня към второто.

И аз искам лепенка от Ибей Simple Smile. само тези на Хип не харесвам, че май вече са на всяка втора кола и не им обръщат внимание околните. Thinking

# 268
Simple Smile харесах си едно мече от и-бей, ама като не знам как да си го поръчам  newsm78

# 269
  • София
Да се отчета за днешният преглед: вече сме 1.275кг. големи мъже  Mr. Green Иначе всичко ни е наред. Аз съм успяла да кача само 3кг, което на базата на 5те за миналия месец си е добре. За направлението питах сестрата каза, че няма проблем тя ги пишела без дата. За тоновете док каза, че това при него било достатъчно, той наистина всеки път като ме гледа с ехограф пуска и сърчицето, но днес като го попитах той каза:"Да, това е, просто по принцип го правят с ето тази машина(показа ми я) и излиза на хартия." Та пробвахме и с нея, както се изрази док:"Да си спокойна, че и на теб са ти мерили тоновете  Laughing" Исках да ви питам дали са ви взимали вагинален секрет профилактично? Че на мен днес ми взеха, сестрата каза, че ми е ОК урината и този секрет се взимал профилактично на всички бременни, ама аз се попритесних. 

Общи условия

Активация на акаунт