НОЕМВРИЙСКА кръгла 10-та тема

• 22 839
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Оглеждахме се и за количка, и бяхме решени да вземем и нея днеска...но за същ модел, във всички магазини където бяхме (защото нямаше от цвета който исках), такива различни мнения се изнаслушахме от продавачите...че чак вече се изнервих...и в единия магазин, като ни се падна и някаква нахална продавачка,, която ни убеждаваше и почти не ни наби, че не исках да си купим количка в цвят който не харесвам, беше върха...и така, остана количката за следващата седмица  Crossing Arms

И ние днес щяхме да купим количката, която съм си харесала, но и при нас цвета го нямаше и остана за другата седмица...Така се бях настроила да си имам вече количка вкъщи, че ми стана много тъжно като се прибрах без нея  Confused

# 436
Да се отчета и аз!
Добре дошла на Тотито Hug
Честито на всички за новите покупки ! Яко шопинг е имало тези дни!
Аз пък се поглезих и ходих на при моята фризьорка в Пловдив, кичури ,постригване, после на педикюр, маникюра съм го оставила за утре. Трябва да съм красива за сватбата  Mr. Green
И ние си имаме придобивка, подариха ни преносимо легълце на Хаук. Още не сме го разгънали, но на подарен кон зъбите се не гледат!   Twisted Evil
След сватбата мисля да се заема по-сериозно с детското обзавеждане и с количката. Добре, че не трябва да избирам, а си знам, кой точно модел да взема, защото иначе чуденката щеше да е голяма с този избор.
Зузи прити, много добра идея за среща за Втора градска  Hug Само да мине сватбата тази седмица и от другата съм на линия за всякакви срещи, лекции, училища за бременни и т.н.
Намерих си един дънков гащеризон, който съм си го купувала 7 или 8 клас.  Crazy Най-старата ми дреха изобщо в гардероба, обаче е  супер удобен. Много се зарадвах, че майка го е запазила, щото по принцип толкова дълго не пазя дрехи, ама сега ще влезе в употреба.
Отивам да помогна на мъжа ми със седмичното чистене. Той отдавна хвана парцала, а аз си лежа тука и цъкам компа. Хваща ме гузната съвест  Mr. Green

# 437
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Kölsches Mädel, пожелавам ти една страхотна сватба, с много усмихнати лица и ще чакаме снимки  Hug

# 438
Здравейте, момичета. Ама голямо писане пада и най-вече шопинг  Mr. Green Аз се позагубих тия дни, защото в сряда вечер ми започнаха много кофти контракции и болки ниско в кръста, та се поизплаших и хайде на спешен в болницата. Нямаше нещо кой знае колко притеснително, само контракциите и това, че бебето беше доста неспокойно, с вариращи тонове. Искаха да ме приемат, но няма как да лежа минимум 3 дни в болницата заради баткото и реших следващите дни да ходя да ми вливат магнезий и като изтече системата да се прибирам. Така и направих, три дни ходих с абокат на ръката и системките малко поуспокоиха нещата. Сега продължавам с хапчетата и пазенето, ако трябва всяка седмица ще ходя така на вливки, само и само да изкарам още малко  Praynig От време на време и аз усещам тежест ниско долу, като стягане и контракция, но не ми се стяга целия корем, та се чудя какво е  newsm78 И мисля да си взема от тези колани за бременни, дано да помогнат.
Тонивил, и аз се чудя за баткото и градината като се роди бебето. Може да го спра малко, една-две седмици, докато има кой да ми помага (майка ми колкото може), но доста тежко ще ми дойде и с двамата да се занимавам дълго време в къщи. Поне си има вече стая, в която да е изолиран, ако се разболее да е по-далеч от бебата.
За блузки със сладки надписи - по едно време имаше много готини блузки в Zara Baby - Just like my mommy (в синьо), Just like my daddy (в розово). Дано още ги има да си взема Simple Smile
Това е май, друго не се сещам за сега. И аз искам да благодаря на Людмилана за супер полезната информация за кърмене, с която ни снабдява   bouquet До скоро Hug

# 439
  • В две мънички очи...
Аз днес направих една обиколка из карфур. Някой питаше за бели кошарки мисля че в комсад ги гледахме имаше няколко варианта.

# 440
Ние пък вчера отпразнувахме РД на моя възлюбен и днес цял ден се излежаваме ... само дребния дето не ни оставя много , ама няма как  Mr. Green

И понеже не мога да се отдам качествено на шопинг за бебо ... нали си има всичко , мисля да попазарувам тия дни за баткото  Laughing че бая е пораснал от миналата зима насам и няма почти нищо за новия сезон  Wink

# 441
За шопинг си говорите, а?  Аз от вчера вечерта съм много зле и не мога права да стоя, камо ли да обикалям по магазините, нооооо, както знаете, жена с кредитна карта е като луд с картечница  Twisted Evil Щом малко ми просветна пред очите, веднага си накликах от дивана разни неща за бебо - обиколник за легло, калъф за повивалник и хавлийка, всичките с неговите инициали (както съм си ги намислила да бъдат  Mr. Green). Малко смело решение, защото с тези инчове, недостатъчно снимки и несигурното име може и да не се окажат много удачна покупка, а никак не са евтини, ама пусти мерак... И за баткото взех едно кадифено балтонче с перспектива - чак за след 2 години. Направо съм си за бой. Embarassed След 2 дена, живот и здраве, трябва да ни пристигне креватчето - изобщо, оборудването тече с пълна сила!

mim4eto, бързо въстановяване ти желая!    Hug

Кьолнско момиче
, желая ти най-готината, нестандартна и незабравима сватба!  bouquet

# 442
Привет и от мен!
Отчет след преглед в петък - тежим 1930 грама, храним се нормално, младежът се е приготвил с главата надолу и засега не е омотан с пъпната връв. Според тукашните доктори избързва с една седмица и малко с размерите.  Моя милост колабира по време на ехографския преглед, с което пулсът на бебето се повиши на 169. Неприятна история, но мина за 15 мин. Само дето сега се притеснявам с този пулс... Тука не правят записи на тоновете като в Бг и ми остава да се надявам, че е от моето временно състояние. Плацентата ми вече на 2 степен, при вас мерят ли това? И още нещо - на някой става ли му лошо като лежи по гръб? Аз се задушавам и получавам сърцебиене.
Направих и аз сефтето с пазара - имаме тоалети от първа необходимост и спални комплекти. Не мога да им се нагледам. Все едно ми е за пръв път! Simple Smile
Кьолнче, сигурна съм, че ще бъдеш прекрасна булка! Весело настроение желая!

# 443
По въпроса за шопинга да ви кажа момичета ние с моя милия се чудим за кошарката дали да е от тези преносимите или дървена !
Чудим се от тая гледна точка ,че имаме стая която е определена за детска стая и си мисля че бебка ще е при нас в спалнята до 2 г
(моля мамите които имат по една рожба да споделят опит кога може да отделим бебетата сами в друга стая)
Та през това време да обзаведем детската стая с нормално легло и разни секционни шкафове и т.н.
Та затова май клоним към преносимите кошарки защото са по евтини
Дървените пък са по-стабилни и по-хубави но са по скъпи а така или ина4е при обзавеждането на детската стая ще се купува и легло
Интересно ще ми е да споделите мнения !
Благодаря предварително!
П.П. Нашата бебка е 1192 гр -това беше 27 гс и 2 д
И още нещо да ви питам диаметъра на главата отговаряше тогава на 29гс - док нищо не каза ама аз ся си мисля не е ли голяма разлика това 2 седмици?

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 20:59 от viviq

# 444
  • Козлодуй
леле иве........ако знаеш как благородно ти завиждам за тези 1930 гр. Simple Smile много папкате, браво на вас. Продължавайте все така. Пък аз ще се моля поне на финала да сме над 2500.

# 445
Момичета,мерси  за пожеланията! Много сте мили!  Hug
Иве, уаууу, много сте големи! Браво на вас!  Peace
viviq , аз уж съм си избрала детското обзавеждане, но и мен ме гони същата чуденка. Обзавеждането е от Икеа и трябва или да го поръчам с посредник или баща ми да иде да го купи и все си мисля, че може нещо да се обърка, да се вземат грешните артикули. Също: бебето смятам да е при нас поне до пролетта, а може и до по-късно, то ще се види практически как ще се окаже, а в спалнята няма да има място за всички неща, които съм намислила като легло, повивалник, скрин и гардеробче. Не знам дали да не изчакам да отворят Икеа тук в София и оттам на място да си взема нещата. Всеки ден си меня мнението  Whistling
Миньонче, ти си от баш шопинг-маниачките  Mr. Green !
Дарке, честит рожден ден на твоето  голямо съкровище! Да е жив и здрав и много да ти помага за малкото ноемврийско съкровище   bouquet !

# 446
Леле тия дни голям шопинг е падал. И аз не изоставам - вчера обикаляхме 5 часа в Мола и Карфур, вечерта бях като разглобена. А днес отидохме до зоологическата градина - и там пообиколихме и пак не си чувствам краката. Вече нямам грам сили, отивам да легна утре повече подоробности.

# 447
  • В две мънички очи...
slb83 и аз съм така като гледам колко са пораснали другите бебоци Simple Smile Но се успокоявам е както си върви с 10 дни назад поне 3кг. може да стигне Simple Smile

# 448
  • В уютен дом! Елените
здравейте момичета, аз повече ви чета и се образовам, но сега имам малко притеснение появи ми се болка при свивката на десния крак горе високо и от днес върви към корема. на корема болката я чувствам като от мускулна треска.Плаша се да не би да е нещо сериозно и се чудя дали да звъня на доки.Ако имате някакви идеи и предложения как да се отърва от тази болка-пооомощщщщ         
javascript:void(0);

# 449
Момичета  Hug
Дарка да ти е честито на мъжо ти, много здрав, любящ и грижовен!
Ние вчера от пазаруването се върнахме с един прекрасен и страшно удобен стол от Айко http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=26&pid=39476 , който да ми е като съм с малката в стаята. Веднага стана любимата ни нова вещ и пада борба с котката кой точно да седи  Mr. Green Като се прибрах си гледах каталога на Икеа и видях същия стол там за 69-109евро според цвета и много се зарадвах на късмета си Twisted Evil Намерихме и малък лилав килим за пред леглото. Днес си взех възглавницата от Кауфланд и комплект поларени одеала като седя на стола да се завивам  Crazy Общо взето се обзавеждам да ми е удобно и комфортно след някой и друг месец. Утре може да снимам стаята и да покажа.
Kölsches Mädel и аз да ти пожелая прекрасна сватба! Сигурна съм, че ще е чудесна, а и времето го дават да е добре, не много горещо като за бременни  Laughing
Хайде да се разберем за среща след това, пък и на някоя лекцийка да отидем.
Много са ви големи бебоците вече. Ние ще сме кльощави и дълги май с тия мерки. Ще се видим пак чак към 20.09 като се върне моя док от отпуска.
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт