Отговори
# 75
Цитат
Ох,.... ами аз досега съм засичала О само с мерене на БТ и с тестове, та се ориентирам по графиката която водя в babyplan. Там ако днес ми е деня на О, първи ден след О е утрешния, та по тая логика си мисля че трябва да броиш за първи ден деня след пукането на фоликула.
Пожелавам ти да не дочакаш, и да не се налага да пускаш тези хормони! 

Благодаря ти много.
Аз досега съм си засичала О само с тестове и фоликулометрия.

Цитат
А към LH, FSH, Estradiol, може да пуснеш и тестостерон и Андростендион + Пролактин, че да те боднат на 1 път.
и ДХАЕС

Аз мислех да "препиша" от Café con leche и да направя пакет Лейди + - LH, FSH, Estradiol, Prolactin, Testosteron = 68.40 лв
А какви са тия Андростендион и ДХАЕС? И на мен ми се иска да ме бодат възможно най-малко, дори и кръвната група ще си поискам да ми проверят че не си я знам.

Много ви благодаря на всички  Hug

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 23:41 от samo-diva

# 76
Когато броиш дните след О., денят, засечен като ден на самата О., не го броиш. Ако О. ти е на 01 октомври, примерно, 7-и ден след О. ти е 08 октомври.

Аз съм пускала хормоните на щитовидната жлеза на 3-и ден от МЦ, за да мина с едно боцване. Преписвам си дословно бележката от последното пускане на хормони в Цибалаб, където цените са пакетни и излиза най-евтино:

FT3 + FT4 +TSH   31.10 лв
TAT и МАТ            28.90 лв
Cibalab Лейди    54.30 лв
(LH, FSH, Estradiol, Prolactin)

Вземане на кръв, обработка,
екарисаж, адм.обслужване   4.70 лв

ОБЩО 119.00 лв

След като ще пускаш за първи път, пусни вместо Лейди - Лейди +  - LH, FSH, Estradiol, Prolactin, Testosteron = 68.40 лв.

"Проверката" на кръвна група и резус фактор ще ти струва още 15.30 лв.

Освен да се използва бодването, защо да пуска DHEA-S и андростендиона?

И една бонус информация, която все се каня да напиша и все забравям -  в Кандиларов няма възможност за плащане с кредитна/дебитна карта, което аз лично отчитам като огромен минус  Tired

ПС. Забелязала съм, че когато някой пита къде да направи нещо или търси препоръка за нещо, без да посочва за къде пита, обикновено е за София  Wink

# 77
  • София
На 3 ден от МЦ е добре да се изследва и 17-ОН Прогестерон

# 78

Момичета! Много ви благодаря на всички!  Hug
Café con leche, ще ползвам твоята схема, ще пусна и щитовидните, и Лейди +
ще проверя колко струва и най-вороятно ще пусна и Андростедион, ДХАЕС и 17-ОН Прогестерон......че много скъпо излиза  Shocked (май няма сега да си проверявам кръвната група.)

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 08:29 от samo-diva

# 79

Момичета! Много ви благодаря на всички!  Hug
Café con leche, ще ползвам твоята схема, ще пусна и щитовидните, и Лейди +
ще проверя колко струва и най-вороятно ще пусна и Андростедион, ДХАЕС и 17-ОН Прогестерон......че много скъпо излиза  Shocked (май няма сега да си проверявам кръвната група.)

Кръвната група и без това ще ти я проверят с направление след като забременееш.
Аз моята си я знаех, обаче не си пазех картончето и като се записах на ЖК ми дадоха направление и за нея, освен всичко останало.  Grinning

# 80
  • до едно тепе
Имам едно питане.Трябва да пускам хормони тези дни и схемата,която ми даде АГ-то е малко по-различна: 3-5 ден FSH,DNEAS,естрадиол и тестостерон; 14-16ден LH,естрадиол и ехограф; 21-25 ден прогестерон и пролактин. Освен това без значение кога Т3,Т4,TSH.Как мислите дали е имал нещо в предвид  newsm78  или да потърся второ мнение.Нещо почва да ме гони параноя с тия лекари вече Embarassed
Да поясня,че цикъла ми винаги е бил нередовен.Миналата година се беше понормализирал на 30-35 дена ама от тази пролет пак започна да се разрежда 48-49 дни.

# 81
Ами, Поспаланчо, ние тук не сме лекари, тъй че мнението на специалист със сигурност е по-меродавно. Излагам своите лаишки предположения.

По принцип LH, FSH и Estradiol се пускат именно между 3 и 5 ден, но за пръв път виждам LH да се изследва отделно. От друга страна, при нормален цикъл с продължителност 28 дни, 14-16 ден е овулаторна фаза и има логика да се изследва LH (лутеинизиращия хормон, а и естрадиол са ми изследвали в овулаторна фаза). 21-25 ден изследване на прогестерон и пролактин - тук леко се озадачавам. Както казваш, че цикълът ти или е нередовен  - ами че то на 21-25 ден овулация може още да не се е случила, че да се изследва прогестеронът  newsm78 По правило прогестерон се изследва на 7 ден след доказана овулация, т.е. ако пак се върнем на класическата дължина от 28 дневен цикъл, 21 ден за изследване на прогестерон е баш на място, но при теб с тези дължини на цикъла, О. няма да е на 14-15-16 ден, т.е. 21 ден не те устройва за прогестерона. За пролактина денят няма значение.

Лекарят, назначил ти тези изследвания, знае ли за това, че цикълът ти е нередовен, както и за необичайната му продължителност?

# 82
  • до едно тепе
Далеч съм от мисълта да се ръководя само по форума.Но като прочетах какво по принцип се пуска и мноого се зачудих.Казах на АГ-то как ми е цикъла и как е бил пролетта.Аз всъщност отидах заради болка ниско вдясно,а доктора се хвана повече за продължителността на цикъла ми отколкото за друга причина за болката.Бяха минали 20-тина дена от последната менструация и затова каза изследванията от следващата.А за прогестерона предполагам затова ме вика на ехограф на 14-17 ден,за да види как върви с овулацията и предполагам,че може и да не го пусна точно 21-25 ден.Но LH ме озадачи и понеже вие имате повече опит с такива изследвания та затова питах.Ще пиша като излезнат изследванията.  bouquet
П.П забравих друго да питам за пролактина четах,че не трябва да се пипат гърдите,без кекс,без червено месо и кофеин.За другите хормони някакви изисквания има ли-сутрин,следобед, на гладно или няма значение.

# 83
изследване на прогестерон на 6 ти ден след доказана ову с тестове/7 ми ден се падаше неделя/.
Стойността на прогестерона е висока /ок 98/- 17 единици над референтните стойности за лутеална фаза.

Имам питане:Прогестерона от тази висока стойност /в своя пик/ ли продължава да нараства при бременност или след пика намалява и после при бременност отново се повишава.

Това са стойностите за нива на прогестерона дадени от denis_d в една друга тема
Progesterone Level ChartProgesterone during menstrual cycle
Day 1-14     >1 to 1.5ng/ml
Day 15-28   2-28 ng/ml
Progesterone during pregnancy
First Trimester   9-47ng/ml
Second Trimester    17-147 ng/ml
Third Trimester   55-200 ng/ml

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 19:23 от viola2003

# 84
  • София
излезнаха ми новите резулати и на база миналия месец мога лееееекино да отдъхна:
миналият месец:
Пролактин 277.6
LH 6.74
FSH 11.68
estradiol 133.5

и сега: на 3-ти ден от МЦ

Пролактин 282.12 IU/l Ж(59.0 - 619.0)
LH 7.13 IU/l  Ж(фол 1.9-12.5
 FSH 9.35  IU/l  Ж(фол 2.5-10.2
 Estradiol 145.90 pmol/l фол 40-606

в събота съм на лекар Praynig

# 85
Магнитче, много добро съотношение ЛХ:ФСХ.
Браво, а дано това е вашият месец  Praynig Praynig Praynig

# 86
Магнитче, отличничка си този месец... Simple Smile

# 87
Здравейте момичета,чета ви редовно но все не успявам да се впиша и аз в горещата ви тема.Исках да ми помоля за съвет.Аз съм от Русе и имам проблем с Prolactina но в нашия град не намерих добър ендокринолог,който да ми обърне внимание.Обръщам се с молба към вас да ми кажете някой добър специалист във Варна или София и ако е възможно някакви координати.
Благодаря ви

# 88
  • София
Бенджи-чул те Господ Praynig Hug
Чин  Hug Flutter
и като побутна прогестерона след овулация с утрогестан...Grinning

# 89
Обръщам се с молба към вас да ми кажете някой добър специалист във Варна или София и ако е възможно някакви координати.
Благодаря ви
Деси, в една тема в проблемното преди час прочетох пост на момиче от Русе, препоръчваща ендокринолог във Варна http://www.endo-sardjeva.com/index.php

Общи условия

Активация на акаунт