Отговори
# 60
  • София
Ъм, излезе току-що  Simple Smile Аз доволен!   Mr. Green

Прогестерон      79.89 nmol/l       5,30 - 86

Никак не е зле, при положение, че днес температурата ми не е от най-лутеалнофазните  Mr. Green

Е, вече съм напълно готова за прегледа при Владимиров  Flowers Four Leaf Clover

Магнет, чакаме и твоя добър разултат  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Супер е ! Simple Smile
Браво

# 61
  • София
е..моя е кофти за лутеална фаза...
30.84  nmol/l   лут 10.62-81.28...

ОФФФФФФФФФФФФ

ову съм засичала с БТ и графика в сайтове

На кой ден е правен - дай да видя графиката, моля Simple Smile

Резултата показва че е имало О. - може и по-зле да е
В случая показва че Жт не работи добре, но проблема може да е и от яйцеклетката - когато тя не е била 'хубава' -така се получава с ЖТ.
Едно изследване обаче не е достатъчно да се правят изводи / дори за ЖТ/
Добре е да пиеш витамини, минерали и т.н добавки за Жт и О.
Не е страшно коригира се, а може да е било и нещо инцидентно

Знаеш че 1 път в годината може да има ановулаторем МЦ, Е , ако не е имало такъв - това минава за вариант /по-добрия/ на такъв МЦ

# 62
  • София
Нещо не разбирам - и на двете ви е в границите, или греша newsm78
Не е достатъчно само да е в границите - добре е да е повече от средата.

При граници 5,30 - 86, добре е да е над 40 , 60-70 е добре, но 85 е повече от прекрасно
Дори да е над горна граница не е проблем

# 63
  • София
denis_d ето ми графиката:
 http://www.babyplan.ru/profile/34380

пуснах прогестерон на 7-ми ден след като се засече ову по графиката

а иначе ето какво пия: лтироксин75-че съм с Хашимото, неофолик мета 2броя-имам неусвояване 35% и ми е казано от генетичката в Малинов, М2 ТОН 3*2-на своя глава Simple Smile
а иначе след овулация в период на бебеправене приемам и Утрогестан,но този цикъл реших да изследвам Прогестерона на "чисто"

ФСХ ми беше яко форсирало..11 и нещо ...Sad затова и подкрах м2 ТОН-а
сега като ми дойде новия на 3-ти ден пак ще пускам ЛХ,ФСХ...

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 10:06 от magnet_for_happiness

# 64
  • София
magnet_for_happiness
Графиката ти до тук е добре. Пуснала си Прогестерона на 7 ден след О. - на 22 ден от
МЦ. - и според мен О. е била на 15 ден от МЦ.
Нисък е прогестерона, добре е да е по-висок. Това обаче не е проблем за зачеването и  не трябва да те притеснява.
Добре е да пиеш витамини и добавки за ЖТ.- постояно, без да ги спираш докато не стане чудото Simple Smile

Имаш проблем със ЩЖ /Хашимото/- това пречи на О. и затова ФСХ се форсира за да се образура фоликул и да има О.

ПП. Ако си провела лечение с М2 тон -а, поне 3-4 месеца, може да продължиш с Витекс. Той действа на хипофизата  и хипоталамуса , което води до повишаване на ЛХ и регулиране на ФСХ /при нужда инхибиране на ФСХ, понижаване/ и от там - регулиране на МЦ и О.

# 65
  • София
Благодаря denis_d

М2ТОН  го пия от този цикъл.Ще го имам предвид и Витекс-а...

# 66
Кога да изследвам прогестерон ако съм видяла с тест ову в неделя.Ако трябва да отброя 7 дни след ову изследването в събота или неделя да го направя?

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 11:04 от viola2003

# 67
Progesteron 15.30
 nmol/L Лутеална фаза ( 5.3 – 86.0 )

На кой ден след О. ти е правено изследването ?
Денис на седмия ден след О, засечена с Отестове и БТ.
Мацки ще си пускам хормони на своя глава/ час за док имам чак другия петък, а и много трудно взех направление и не ми се губи, за една консултация/.
Взех си направление по ЗК за ТСХ, ФТ3 и ФТ4.
Ще пускам още ЛХ, ФСХ, Естрадиол, Пролактин, Тестостерон.
Ако нещо пропускам, моля да ми кажете  Flutter.
До тук изчислих, че 100 кинта, ще ги отнеса в лабораторията  ooooh!.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 14:27 от elissee

# 68
  • БУРГАС
МОите са  от 03/09/10, Забележка : 5 ден

Име на теста (изследването)

Резултат
      Единици
      Референтни граници

Progesteron   
0.34   nmol/L   Фоликуларна фаза ( 0.6 – 4.7 )

Testosteron   
0.09   nmol/L   M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )

Estradiol   
189.30   pmol/L   Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )

Prolactin   
193.90   ?IU/mL   Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

DHEA/S   
0.89   ?mol/L   2.68 - 9.23

4 Андростендион   
0.23   ng/ml   Мъже ( 0.35-3.15 ) Жени ( 0.40 -3.40 )

Всичко ми е много ниско, направо не е за вярване.

# 69
Здравейте момичета!
Имам нужда от помощ.
Трябва ми списък на всички репродуктивни хормони и дните, в които се изследват.  Плюс щитовидна жлеза.
Също така искам да ви питам дали мога направо да ида в лаборатория, да ги изследвам и после да ида на лекар за разчитане, или трябва предварително да посетя лекар и той да ме прати. Ако мога направо да ида, ще ви бъда благодарна да ми препоръчате лаборатория.
Благодаря.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 18:55 от samo-diva

# 70
На 3-5 ден от месечния цикъл:
LH, FSH, Estradiol,
На 7 ден след доказана овулация - прогестерон
Без значение от деня: тостестерон, пролкатин
За хормоните на щитовидната няма значение в кои ден ще ги пуснеш (някой док казват че трябва да е в "чист" ден, но не съм сигурна, доста спорен въпрос) TSH, ft3, ft4, и антителата TAT, MAT.
Не е нужно да посещаваш лекар предварително, макар че с направление ще ти излезе доста по евтино! Репродуктивните хормони се поемат от ЗК, а на щитовидната само ТСХ ( и ако не се лъжа едно от двете ft).
Аз не съм от София и не мога да ти препоръчам лаборатория, но виж тук поста на кафенцето за повече инфо:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388435.msg15512259#msg15512259

Успех!  Hug

# 71
pepito21  Много ти благодаря!!! Много ми е трудно да се ориентирам и в главата ми е каша с тези хормони. На 15 или 16сти трябва да ми дойде и започвам.
А за прогестерона от кога се брои 1ви ден? Деня, в който се е пукнал фоликула или от следващия ден?  (Много глупав въпрос)

# 72
pepito21  Много ти благодаря!!! Много ми е трудно да се ориентирам и в главата ми е каша с тези хормони. На 15 или 16сти трябва да ми дойде и започвам.
А за прогестерона от кога се брои 1ви ден? Деня, в който се е пукнал фоликула или от следващия ден?  (Много глупав въпрос)
Ох,.... ами аз досега съм засичала О само с мерене на БТ и с тестове, та се ориентирам по графиката която водя в babyplan. Там ако днес ми е деня на О, първи ден след О е утрешния, та по тая логика си мисля че трябва да броиш за първи ден деня след пукането на фоликула.
Пожелавам ти да не дочакаш, и да не се налага да пускаш тези хормони!  Praynig

# 73
А към LH, FSH, Estradiol, може да пуснеш и тестостерон и Андростендион + Пролактин, че да те боднат на 1 път.

# 74
А към LH, FSH, Estradiol, може да пуснеш и тестостерон и Андростендион + Пролактин, че да те боднат на 1 път.
и ДХАЕС

Общи условия

Активация на акаунт