Отговори
# 255
red shoe Aila  ти е отговорила вече, но при мен май най-добър ефект имаше зелевите листа. Тази вечер пък се запуши другата  Sad докато се усетя и вече си имам голям твърд грозд на дясната гърда  Cry ooooh!

# 256
При мен компресите имаха добър ефект също както и изцеждането

# 257
Искам да се оплача - не стига, че ми се е запушила едната гърда, бебка не иска да суче много от другата, че май свикна на шише с дохранването и само се върти главата като я сложа на гърдата, таткото настоява да й даваме само АМ ами сега акито й е жълтозелено и твърдо, но не като дродронки, а по-скоро много гъсто тесто с малки бели парченца вътре. До сега беше жълтеникаво с нормална не много рядка консистенция, но сега защо и от какво е позеленяло  newsm78  Имам ли повод за притеснение?  Thinking

# 258
  На мене най- вече ми помага цеденето.
 Аз имам един въпрос и незнам към кого да се обърна, така че който може да помага. От известно време малкият спря да яде нужното му количество. Изяжда по около 50-60мл. и заспива и си спи почти до другото хранене, което е след около 3 часа, а вечер даже си прави сам по около 5 часа сън без прекъсване. като му дам да яде е като обезумял и после заспива и няма и няма събуждане. Храним се с карма , но от шише. Говорих с лекарката му и тя каза да не го насилвам, но на мене ми се струва малко количество за бебе, което е 5 кг. Rolling Eyes

# 259
Здравейте пиша ви с един въпрос.Личицето на бебка се обрина цялото със итни пъпчици без връх.Стои като "шкурка".Не мисля ,че е алергия тъй като няма пъпчици никаде другаде.утре ще се водим на лекар ,но направо се видях в чудо от какво може да  Thinking .Чух в версия ,че може да е направила алергична реакция към кучето ,но пък ми е странно ,защо само по лицето.Четох за алергиите от куче ,но притях има и други симптоми които при нея ги няма ,а и пъпчиците излезнаха още преди да си приберем кучето.Моля ви се ако има някой алергичен към кучета или познат с алерги да ми даде малко повече подробности по въпроса.Приемам и идеи от какво може да са се е изприщила така ,че да е само по лицето.До утре сигурно ще съм в нервна криза от какво може да е

# 260
  • София
Искам да се оплача - не стига, че ми се е запушила едната гърда, бебка не иска да суче много от другата, че май свикна на шише с дохранването и само се върти главата като я сложа на гърдата, таткото настоява да й даваме само АМ ами сега акито й е жълтозелено и твърдо, но не като дродронки, а по-скоро много гъсто тесто с малки бели парченца вътре. До сега беше жълтеникаво с нормална не много рядка консистенция, но сега защо и от какво е позеленяло  newsm78  Имам ли повод за притеснение?  Thinking
  За консистенцията на акоте нещо даваш ли, например капки за колики, те понякога действат леко запичащо. Все пак ако е кашаво с бели пресечени чатички не виждам проблем. Позеленяването може да е от коликите, по-дълъг досек с въздуха, преди да я смениш или леко неразположение.
   За гърдата от която не иска да суче опитай следното. Слагаш я на другата гърда, да кажем ако кърмиш в стандартната люлка и после съвсем лекичко я местиш като не сменяш положението на тялото на бебето, така че ако първо е сукала в люлка от другата гърда ще суче във страничната или още футбулната поза. Просто преместваш десетина см по посока под ръката ти цялото тяло на бебето от люлка във футбулна поза. В този случай бебетата обикновенно може изобщо да не се усетят, че си сменила гърдата, отделно вече кърмата е слязла в другата гърда и ще им е по-лесно да потече и от там мляко.

# 261
  • София
  На мене най- вече ми помага цеденето.
 Аз имам един въпрос и незнам към кого да се обърна, така че който може да помага. От известно време малкият спря да яде нужното му количество. Изяжда по около 50-60мл. и заспива и си спи почти до другото хранене, което е след около 3 часа, а вечер даже си прави сам по около 5 часа сън без прекъсване. като му дам да яде е като обезумял и после заспива и няма и няма събуждане. Храним се с карма , но от шише. Говорих с лекарката му и тя каза да не го насилвам, но на мене ми се струва малко количество за бебе, което е 5 кг. Rolling Eyes
   А как е наддаването? Колко кърма общо се събира за денонощие и от колко време е подобно поведение? Да има някаква промяна наскоро, бита ваксина например, понякога след ваксинация някои бебето освен по-раздразнителни за известен период имат и лека загуба на апетит.
   На колко дни сте, ако желаеш все още има различни трикове за да се върне едно малко бебенце на гърда, може да поговорим по въпроса.

# 262
  • Miami
Здравейте пиша ви с един въпрос.Личицето на бебка се обрина цялото със итни пъпчици без връх.Стои като "шкурка".
И моята бебка така се обрина, но сега видях, че има и мъничко по коремчето и съвсем малко по раменцата. Но първо бяха по бузките и отиваха отдолу под брадичката и бузките(ох, ама как го обясних). Аз си мисля да не е от нещо, което ям аз и тя да проявява алергия към него  Thinking

Предлагам да се местим в "Родени".

# 263
Кори при нас разликата е ,че от както почна да се "изприщва" пъпките са само по личицето и се умножават ,но никъде другаде не и излизат.Иначе и аз в началото и мислех ,че може да е някаква алергия ,но не трябва ли и другаде да и излезнат  Thinking

# 264
Добро утро,мами,искам да ви почерпя виртуално по случай първата ни месечинка Simple Smile

# 265
Клаоян също е с много пъпки по лицето, направо и мен ме боли като го гледам.
Педиатърката каза, че е бебешко акне, но при него било по-силно изразено. За сега не мажа с нищо, дано скоро се изчисти  Praynig

# 266
Аз мажа пъпчиците с розова вода. Peace Има антисептичен и успокояващ ефект, без да дразни или изсушава кожата.

# 267
И Крум има пъпчици както писах по-рано, аз мажа с едно кремче на Мустела дермо-педитрика или нещо такова беше за раздранена кожа.

# 268
Здравейте и честит празник!

Днес едното ми бебе такива усмивки ми раздава, като успоредно с това започна и да гука. Толкова е сладък и смешен едновременно - казва А - пауза - и гуууу. Другият бебок се прави на сериозен - мълчи и гледа умно  Laughing

Предлагам да се местим в "Родени".
Peace

# 269
  • София
Някой дали се съмнява ,че бебето преяжда на моменти.Има случаи когато връща много храна и обикновенно е след като е заспала на гърдата,правила е опити да суче спяща,но почти не преглъща. В 90% от случаите връща съвсем малко,но почти веднъж на ден ми прави този номер. Другото,което искам да питам е за хълцането,когато връща по много веднага след това хълца,а не успявам да го спра хълцането.Пробвах с вода,но отказва да я преглътне и я излиза,подръпвам уше и пръстетата на ходилата,но не си поема въздух и продължава да хълца. Знаете ли други методи за справяне с хълцането (а и гърда предлагах отново докато хълца,но и това не помага)?

Общи условия

Активация на акаунт