Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 80

• 29 499
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ти Кометке, но незнам защо се изненадваш, явно покрай учениците не си ме наблюдавала добре.
Щом Мелда разбра във Ава за Еда и Харун, като образована и интелигентна жена трябваше да отстъпи и забрави за Харун, което е най-нормалното нещо за мен, независимо колко е влюбена. Обикновено в ас турските семейства става така че родителите правят уговорката за децата си да се оженят, ние тук виждаме че нашите Джамилови моми правят този избор сами, което е напредък, но гордоста да те слушат и уважават дори и да си крив и сприхав, като Джамил, да обичаш да командваш, което е гордост, но трябва да го умееш, и както беше споменато по горе - страха от неразбирането доведе до несподеляне, което докара лъжи, измами, премълчавания и купища неща - без които нямаше да имаме нашия любим филм, честно да ви кажа и аз съм разочарована и несъгласна с някои порядки, но трябва да минат2 или 3 поколения за да се смени тотално това мислене. Аз не веднъж съм споделяла че и библията и корана съм чела и са почти идентични и всяка религия учи на добро, макар да са измислени за да се подчиняват хората, но всеки тълкува по различен начин - едно и също нещо. Ще споделя и какво каза един ходжа - "Вие  ме слушайте какво Ви говоря, но не гледайте какво правя аз"
Ади, точно това исках да кажа!  Peace Тълкуването на Корана е много странно за мен, но не знаех дали няма да го приемеш лично! Бог е един за всички хора на Земята, но просто неговите образи са различни за различните конфесии, а интерпретациите на неговите учения са подчинени на различни интереси. В мюсюлманския свят Бог се тълкува по един начин, в християнския свят - по друг начин. Не знам, дано да не прозвучи атеистично.
Ако позволите да изкажа и моето скромно мнение.Като човек запознат отблизо,срещал се и задавал въпроси на много  хора от различни религии,стигнах до извода,че при тези,които ги практикуват възрастните винаги,винаги са прави т.е. безгрешни и младите трябва да се подчиняват.И държавата,в която живеят е наистина без значение.Мое виждане,не ангажирам никого с него
smile3521 smile3521 smile3521 smile3521 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 571
Дани, неуморна си   bouquet
След голямото гласуване, което падна днес да се включа и аз.
Писала съм ,че не харесвам характера на Еда, нито поведението й. Обаче в края на филма (и то с дублаж), колкото на пръв поглед действията й да стават алогични, толкова повече започвам да я оправдавам.
1.Еда до сега се люшкаше насам - натам, но  (въпреки че не ни харесва) тя зае най-после позиция- избра да стои далече от Харун.  
2.Твърда е и действа - реши се на брак, смени бащинството -това я измъчва, но поне се раздвижи, а не само да реве и абла, та абла.
3.Погледнато от страната на реалния живот, ако Еда избере семейството-винаги ще я приемат / приберат (както Ферда например), докато ако замине с Харун-не се знае тази любов, колко ще трае. Вярно, че е филм,  обаче понякога и най-голямата любов свършва.
Ако имаше момент в който трябваше да отхвърли Харун, то беше още , когато научи кой е, а не да го залъгва с "последни дни" и после беж да я няма.
Много объркано стана....
Веси, много си права, че Еда постъпи правилно като се отдалечи от Харун, но според мен направи грешка като смени името му на кръщелното на детето. Това е твърде несправедливо и болезнено за един баща. При положение, че е жив и е припознал бебето да му направи такъв номер беше меко казано детинско, но за другото съм съгласна с теб, че някои от постъпките й са оправдани с оглед на така създалите се обстоятелства.

# 572
http://www.dailymotion.com/video/xef8y1_eda-harun-iki-alyans_people
Това клипче също е много хубаво- особено началните кадри! newsm03 txtloves newsm10

smile3521 smile3521 smile3521

vesela1,тази вечер като гледах серията още повече ме хвана яд на Eда,но като се замисля си права. Peace
Аз по принцип като гледам някой филм много бързо мога да си сменя мнението за един герой.
Много пъти оправдавах Еда и се поставях на мястото и,но и много пъти ми идеше да я прасна по главата.И за Мелда много пъти ми е ставало жал,а след 10 минути ми се е искало да си пъхна ръката в телевизора и да я удуша. Close
И двете за себе си са си прави.На 100% съм сигурна,че ако бях на мястото на  Еда нямаше въобще да действам като нея,но винаги съм се чудила как бих постъпила,ако бях на мястото на Мелда...
Ох,много дълго стана... ooooh! ooooh! ooooh! Сори...

# 573
Момичета оценката на UNUTULMAZ DIZI стана
1 841 Взаимодействия тази седмица
1 600 Харесвания
233 Коментари
10 Публикации на стената
9,0 Качество на публикацията
Браво, и най вече благодарение на теб мила, оценяваме това което правиш и мноооого ти Благодарим, да си жива и здрава.

# 574
Съвсем скоро ще го видим в тези кадри -страхотно излъчване !

Лелееее smile3544 smile3517 newsm81   Това си го бива, определено. Ще го посветим на Дани за великолепната любовна лирика, която пише! newsm51

# 575

Веси, много си права, че Еда постъпи правилно като се отдалечи от Харун, но според мен направи грешка като смени името му на кръщелното на детето. Това е твърде несправедливо и болезнено за един баща. При положение, че е жив и е припознал бебето да му направи такъв номер беше меко казано детинско, но за другото съм съгласна с теб, че някои от постъпките й са оправдани с оглед на така създалите се обстоятелства.

Да, така е. В серията тази вечер, когато Харун пак се скара с Толга на улицата адски ми дожаля и за двамата. Няколко пъти съм писала, човек да не е на мястото на нито един от героите в този филм.

# 576
Имам впредвид тези,които ходят на църква,синагог,джамия или според религията,която практикуват,различни имена, за някои религии е ежедневно,за др.седмично и т.н.,. и спазват всички религиозни празници,а те бол

Така е права си! Разбрах те!
Но Ади нещо изчезна, дано не съм я засегнала с нещо!
Манпла - много си права - и аз съм се убедила че прекалената религиозност не е на хубаво, то всичко прекалено не е, независимо от религията,  и независимо в какво прекаляваш - всичко си има граници.
Кометке аз изчезвам като ми дойде някоя идея и веднага си я слагам във работните ми задачи  а сега имам повече но съм тук макар и след минути или час виждам всичко и отговорям, аз мисля че думите ти са точни и прави за какво бих се засегнала - това не разбрах, като и аз съм на твоето мнение

# 577
  • Варна

Лелееее smile3544 smile3517 newsm81   Това си го бива, определено. Ще го посветим на Дани за великолепната любовна лирика, която пише! newsm51
Оооо, #Crazy #Crazy #Crazy Two Hearts smile3517 smile3544
Благодаря! bowuu amiiii reverance
Божеее, какъв мъж newsm03- определено ме вдъхновява! smile3521 newsm09 newsm09 newsm09

# 578

Визията му от първия до последния епизод е с такава разлика, че все едно са минали 10 години. Но така поостарял е по-хубав!!!

Аз го харесвам повече сега.Като отлежало вино е.Става все по-хубав.Може би,защото няма толкова грим вече

# 579
Айде последното вдъхновение за тази нощ от мен , че много късно стана ....................

# 580
Айде последното вдъхновение за тази нощ от мен , че много късно стана ....................

Наде, сега ще си легна спокойна, погрижи се напълно за душевния ми комфорт! smile3521

# 581
# 582

Дани наистина заслужава - моите поздравления към любовната ни поетеса във форума

# 583
# 584

Общи условия

Активация на акаунт