пенсии за сигнал - 20 години по-късно...

• 10 726
  • 175
  •   1
Отговори
# 135
Е от последните линкове стана ясно, че те пенсии имат, ама им били малки, и хем не можели да изкарват по 2000 на месец (и да се осигуряват на толкова), хем искат по толкова "достойна" пенсия...
За мен това е безумие и не го одобрявам, има инвалиди, които трябва да преживяват с 80 лева пенсия, те тежат на държавата, а музикантите не тежали, айде нема нужда...май им е мъчно за БКП  Stop

# 136
Аз пък не мога да разбера, защо  никой не иска да разбере, че хората на изкуството и културата не са обикновенни хора, най-малкото заради талантите , които имат.Ав някои страни още си стоят званията н.а и з.а. и хората не плюят по тях, напротив почитат ги, но ние не сме дорасли до там . Sad

И аз това исках да кажа, че става въпрос за шепа хора в крайна сметка. Нека не сме толкоз критични, педантични и против двойния стандарт точна за това. има тооолкова по-серозни неща, по-значими за всички нас.

Ще дам пример за себе си. Много повече ме вълнува кога във Варна ще разкарат паркиралите автомобили от тротоарите, градинките и местата за инвалиди, например?? Ето двоен стандарт!!!!!Когато висят по кьошетата ченгетата и пишат актове за превишена със 10км скорост е законно да, но когато те самите паркират на тротоара до още 5 коли и не ги санкционират защото ченгетата са "принципни"!! Застанали са заради знак стоп или с радар - другите нарушения днес няма да ги гледаме. Е, това какво е ??
ПП За варненци - ул.Подвис, в горния край.През ден са там, заради знак стоп на локалната улица.А в същото време тротоара на Роза е непроходим/той е до оградата на у-ще/!!

ИЗВИНЕТЕ за отклонението, но просто исках да кажа, че мазалото е толкоз голямо и пвсеместно, че тези 10 пенсии са последна народна грижа.Това е моето скромно мнение.

# 137
Eто още малко по темата - http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-09-04&article=338920

Данчо Караджов имал само 4 години стаж - от 1986 до 1989 г. За последните 20 години - нищо. Дори да са изгорели архивите на Концертна, за което Вежди Рашидов каза, че не било така, пак нямат основание за кой знае какви претенции. Двайсет години са това.

До колкото знам, човек може да се пенсионира и по старост.
Не знам дали е у нас така, де. С минимална, ако няма пълен стаж се пенсионира по възраст и ще взима някакви пари.

Дори да са изгорели ахривите на Концертна дирекция, те тези документи само там ли са се пазили, не е ли имало нещо като НОИ.

Той може да се пенсионира, но не иска да получава малка пенсия.

ПП - по-горе Лост е писала за инвалидите - в момента масово оставят инвалиди без асистент, понеже все икономисват. Значи за Лили Иванова може да намерят пари, но за инвалидите няма да дадат.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 14:13 от argun

# 138
  • в страната на чудесата
ами да - инвалидите таланти имат ли, нещо специални ли са?
срамота са писания като на дмария...

# 139
  • гр. Шумен
Ето на - открихме кой ще е виновен затова, че няма пари за инвалиди, за болни деца, за болници, за училища и още там за каквото се сетите. Оттук нататък, да знаете, певците са виновни. Защото ще им дадат персонални пенсии. И политиците ще могат да си крадат още по ударно, нали има кой да е крив!
ЧЕстно, не ви разбирам! Никой не пита колко инвалидни помощи са милиончетата на Доган, които е взел като хидролог (това е все едно аз да стана консултант по ел.обзавеждане), Масларова какви пари завъртя около семейните хотелчета. Не питате как и защо Христина МИтрева хем е шеф на НОИ, хем консултант на Тотю срещу 700лв допълнително. И други такива далавери за в пъти повече пари не правят впечетление, но когато една шепа хора поискаха да бъдат оценени според приноса им (и към култура и към финанси) станаха виновни. Утре ще ги обвиним и за глобалното затопляне или аз ислямския фундаментализъм.

# 140
  • София
" Скъпа" моя, само не подкачай инвалидите, аз си имам дете с група инвалидност. Но много мразя незачитането на нашите си таланти, но пък може за теб " Сигнал" и останалите да не са таланти.Вчера в някакво интервю в Любе, на Карбовски, той тъжно , тъжно обясняваше, че ние си нямаме наши си ЛЮБЕ и наша си песен " Обичам те България" , то пък и да имахме щяхме да имаме още нещо за оплюване Simple Smile, тъжно.

# 141
  • в страната на чудесата
не виждам връзката между догановите милиони и претенциите на "звездите".
доган не е поискал пенсия за заслуги. или аз съм в грешка? тук обсъждаме незаслужените пенсии. другото е работа на прокуратурата и съда...
някой ще ми отговорили защо двадесет години (откакто не са щатни или хонорарни към концертна или друга дирекция) осигуровките им не са максимални? щом са заработвали такива страшни пари от концерти?

# 142
  • гр. Шумен
не виждам връзката между догановите милиони и претенциите на "звездите".
доган не е поискал пенсия за заслуги. или аз съм в грешка? тук обсъждаме незаслужените пенсии. другото е работа на прокуратурата и съда...
някой ще ми отговорили защо двадесет години (откакто не са щатни или хонорарни към концертна или друга дирекция) осигуровките им не са максимални? щом са заработвали такива страшни пари от концерти?

Доган няма нужда да иска, той си го взима сам. БЕз да пита никого. И то в пъти повече от певците. Обаче явно на ССФ това не й пречи. Какво пък толкова - имал нужда човечецът от някакви си милион и половина, спретнал си проектче с конкурсче, спечелил го. А паричките от бюджета излизат. А там сигурно ги вкарват марсианците. А и само това да беше, с мед да го намажеш. Обаче точно този нулев отзвук сред обществото за тия далавери (вече 20 години ги има), както и за милионите, които се дрискат по политическите партии, като за сметка на това се надига вой до небесата за някакви си 20-30 пенсии,  е притеснителен. Не се пита къде са големите пари, а се хващаме за жълтите стотинки. Окей за второто, ма що такова мълчение за първото?
НА втория въпрос няма да отговоря, защото трябва да напиша цяла история на прехода и как се отрази той на българската музика. Обаче някой ден може да напиша роман по въпроса и сигурно ще събера 200-300 страници Grinning. Така че който има нужда да разбере какво точно ставаше през тия години, ще си го намери сам (само ще вметна, че повечето от естрадните певци тръгнаха с огромна кошница към промените, зае...ха някои неща отпреди, които можеха сега да са им от полза, така, че в известна степен и те са си виновни - вместо да целуват политически задници, трябваше да се превърнат в гилдия).

# 143
Нашите таланти, нали много скандираха против предишния режим. Сега какво искат като не са се осигурявали? Да се осигуряваш три години и да вземеш висока пенсия, а в същото време да укриваш доходи за милиони!

# 144
  • гр. Шумен
Нашите таланти, нали много скандираха против предишния режим. Сега какво искат като не са се осигурявали? Да се осигуряваш три години и да вземеш висока пенсия, а в същото време да укриваш доходи за милиони!
Това с укриването май ще се окаже накрая партенка. МАкиавелиев ход на управляващите (а аз ги мислех за пълни капути!). А и чак за милиони! ПОспрете се малко, това не е Алла ПУгачова или Филип КИркоров с мегахонорарите им към дата днешна, държа да отбележа! (нарочно давам за пример Русия, а не някоя западна страна).

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 14:36 от Sessilly

# 145
  • София
Борислав Грънчаров  разказваше, че в ГДР , където работел по времето на соца естрадните им звезди получавали 10 пъти по високи хонорари в онези години от българските си колеги. В Русия е било същото, затова сега там нямат претенции към пенсии, просто са се били осигурили  още при тъмния соц. Grinning. Ритон  се хвалеха, че с концертите в Русия  си купили къщата-палат  в Банкя, т.е. тук не са били оценени  заслужено.....

# 146
Борислав Грънчаров  разказваше, че в ГДР , където работел по времето на соца естрадните им звезди получавали 10 пъти по високи хонорари в онези години от българските си колеги. В Русия е било същото, затова сега там нямат претенции към пенсии, просто са се били осигурили  още при тъмния соц. Grinning. Ритон  се хвалеха, че с концертите в Русия  си купили къщата-палат  в Банкя, т.е. тук не са били оценени  заслужено.....

Кога България е могла да се сравнява с Германия и Русия?  ooooh!Недооценени са и хората от всички останали професии. Naughty

# 147
  • София
Аз искам да знам, защо тези заслужили хора-Лили, Борислав Грънчаров и т.н.,пък и Сигнал и Щурците-мислят само за себе си и за това,че са звезди? А музикантите с които са работили не заслужават ли пенсии,талант нямат ли? Но те не реват и никоя звезда не ги споменава. И как с хонорар от 180лв. в онези години се купуваха и обзавеждаха къщи от Некерман? И не на последно място кой в България в онези години можеше и имаше апаратура Маршал като г-н Маричков? Някак си ми е гадно, че се опитват да говорят неверни неща и не ми идва отвътре да ги подкрепя.

# 148
# 149
  • На земята, която е всъщност звезда.
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/09/03/9 … esen_na_nov_glas/

Според мен Камелия Тодорова е много права! Както е казал народът: който иска, намира начин, който не иска, намира оправдание.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт