Докога с биберон-залъгалка???

• 9 989
  • 153
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дъщеря ми - 2г, синът ми  - 0.
Дъщяря ми използваше залъгалката само за приспиване. Махнахме я на 2г, без особени сътресения.

# 31
  • София
Бяхме в зоопарка със сина и му казах ,че я е откраднала мечката.Повече не я потърси/пита за нея един-два пъти/и като му кажем  да ходим да си я приберем той казваше не, и така.
Щерката още я смуче,но само като ,,копче за сън,,Тя я нарича,,бапа,,и знае,че не е за навън.Навън биба не сме носили,можеш и ти да пробваш да не я даваш навън,ще си спестиш излишни приказки,носи я но не я давай.След известно време ще я отрежа и ще и кажа нещо,де да знам какво.Може би ,че е вече голяма и е изгризала връхчето и така.

# 32
Биберон давах "насила" до 2 месец.Явно от някаква "мода" или от това,че всичките ми познати предлагат биберон и аз насилвах няколко месеца Натали,но тя просто не искаше...къде ли ми е бил акъла Tired

# 33
  • в матрицата
Мислех, че ще има голям проблем с махането на биберона, но един ден просто я скрих, дъщеря ми, тогава на 1.6м попита къде я, казах, че сме я дали на гаргата и до там. А заспиваше само с биберон и бях сигурна, че ще има голям рев, но детето ме изненада приятно  Grinning

# 34
  • София
сина ми до 2г
дъщеря ми до 2г6м

# 35
За махленските клюкарки, решението е временна глухота. Mr. Green

Аз пък обратното правя.Казвам им- ооо не я махай,аз нарочно й я тикам в устата на сила ,ти ще я махаш  Naughty
и те  Shocked усещат се и  ...черта.
Аз съм била с биба в устата и една в ръката до 3 год.Нито съм увредена психически нито имам проблем със зъбите,нито нищо  Wink
Малката е на 1г и 1м -още сме с биба,но все по малко я иска.  Peace

# 36
  • Стара Загора
До 2 г. беше с биберон ,но накрая го ползваше само за приспиване.

# 37
Голямото дете до 2 г. и половина.
Само се отказа. Но и не беше пристрастено, т.е. ползваше бибата само за заспиване.
Сега малкото е по същия начин /на 14 месеца е/ и все по-често дори заспива без нея.
Голямото има прекрасни зъби, наредени като бисери, не е и увредено.  Grinning
За малкото още не съм сигурна.  Wink

# 38
Това е актуална тема и за мен , само че при нас мисля че все още няма пристрастяване , тъй като я давам само като заспива , а може да заспи и го е правил без нея . Мисля си към 1г. 6 м . да я махна вече .  Peace

# 39
Моето дете също ползваше биберон само като заспиваше.
Малко след първия му рожден ден му обясних,че пилето е взело "бумата" и дотам.
Потърси я един-два дена и я забрави.

# 40
Поне докато се отбие- защото сега суче с биба в ръка и като иска да хапе, хапе силикона, а не мен. После продължава да си суче. Доволна съм, че инсталирах бибата още от родилния дом.

До три години ще е нормално. Сега има едни биби за големи на Tommee Tippee, тях ги дъвче и за чешене на зъби.

Но- само за заспиване и успокояване, иначе играе без биба. Играеше с биба ок. 10 месеца- беше като намордник, да не яде боклуци.

# 41
Биберонът се използваше само за заспиване.Детето беше на 1г. и 6м.,когато забрави да си го потърси преди сън и аз "забравих" да го предложа.Повече не се сети за него.

# 42
  • Велико Търново
И аз съм в чуденка дали да махам биберона или не. Дъщеря ми го ползва само за заспиване и то не винаги. Но засега се въздържам от махане, понеже тепърва ще и излизат зъби, а когато много я сърбят венците започва да си смуче пръста. За мен по-добрия вариант е смученето на биберон, отколкото пръста. Ще следя темата с интерес.

# 43
Все още използва бибата.  Преди месец я премахнах през деня.  Сега му я давам само вечер докато заспи.  Той я изплюва през нощта.  Бих искала скоро да я махна тотално. 

# 44
  • София
На сина ми го махнах на 11 месеца, но с голяма мъка. Цяла седмица се мъчихме всички, докато го отучим ooooh!. Дъщеря ми, обаче не я тормозех с отучването на толкова малка възраст. Бях решила, като наближи 2 години, тогава да започна с махането. Въпреки че беше пристрастена към биберона за 2 дни се отказа от него. Един обяд, когато я приспивах и казах, че биберона съм го дала на Ева (едно съседско бебе), защото Ани вече е голяма. Тя доста порева, но аз бях категорична, че няма дай го дам. Рева вечерта и на обяд на другия ден, но вечерта на втория не само, че не рева, ами не пита за него Grinning.  

Общи условия

Активация на акаунт