Докога с биберон-залъгалка???

• 9 989
  • 153
  •   1
Отговори
# 45
Докато не усетиш, че детето вече е готово да се раздели с нея.

# 46
Моето момиченце е на 9м и от наколко дни е със силна хрема, така че не може да си цока биберонката. Чудя се дали сега е момента да я прибера и да я забрави? Вие как мислите?

# 47
Моето момиченце е на 9м и от наколко дни е със силна хрема, така че не може да си цока биберонката. Чудя се дали сега е момента да я прибера и да я забрави? Вие как мислите?

За мен най-удачният!  Peace
Доста дечица около мен именно по време на силни хреми се отказаха от бибата.
И да я предлагаш, детенцето още повече ще се изневря така.

# 48
Моятя щерка сама я отказа като му дойде времето-преди годината Peace Peace

# 49
Докогато детето си го иска.
Защото биберонът можеш да махнеш, но пръстът, с който би могло да го смени - никога.
Оставих я моята до 2 години и 4-5 месеца. Сама се отказа.

# 50
Как така, докато детето си го иска?! Ми, детето може да го иска и до първи клас Shocked

# 51
Аз лично не съм виждала дете с биберон до първи клас, но щом казваш...  Laughing

# 52
Каката беше голям фен на бибите.При нея отказването стана на 1год. и 9мес.,когато се върнахме от море и и казах ,че бибата я няма.

# 53
Аз лично не съм виждала дете с биберон до първи клас, но щом казваш...  Laughing
Абе.. може да посприм  Joy Не zнам zа "първи клас", ама примерно петгодишно ми се е случвало да видя тук. Иzобщо има мноооого деца над 3+ с биберони по улиците. Не ми допада, бих се опитала да направя нещо в такива случаи. Защото доста много деца явно не им "идва времето", ако поне мъъъничко не помогнеш. То и zа памперсите е подобна ситуацията, но това не е zа таzи тема. Поне аz така мисля де...
Е, все пак гиманzист не съм вижадала с биба, определено  Joy

# 54
На дъщеря ми й махнах биберона от раз на година и 9 месеца. Последните 6 месеца го ползваше основно вечер, но реших да пробвам и то взе че се получи без никаква драма. Синът ми така и не захапа биберон и сега определено имаме проблем със заспиването и в такива моменти много ми липсва това бебешко изобретение.  Tired
Та според мен не бива да се притесняваш, че детето е голямо и прочие. Когато усетиш, че няма нужда вече от него, тогава й го махни.

Иначе мога да споделя по какъв начин аз я отказах от него- (идея дадена от Маленна тук във форума)- пуснахме го двете през терасата и й казах, че бебетата на чайките не могат да заспиват и затова им подаряваме нейния. Беше много впечатлена и ефекта- мигновен.  Peace

# 55
На година и четири месеца. Един ден рев и толкова.

# 56
Сестра ми ми разказваше скоро, че детето на нейна колежка дъвкало биба до 7 годишно, изключения винаги могат да се намерят.

# 57
На големия му взех бибероната на 10 месеца. Не е страдал, не му беше трудно да заспива без биба, не беше пристрастен. Малкият не ползва заради кърменето - така и не засмука залъгалка, така че проблеми с отучване не ми се очертават  Mr. Green
Лично аз ходещо човече с биберон никога не бих търпяла, една от най-противните гледки за мен е дете да тича и играе с биберон в уста. Биберон се дава на бебетата, за да се залъгват че сучат. Но като тичаш и играеш, няма как да сучеш, така че подобно поведение отчитам като родителска грешка. За заспиване приемам да се ползва залъгалка до по-къснико, но не повече 1,5-2 години.

# 58
Не ми е дошло до главата, но със сигурност смятам, че биберон се отказва по-лесно от пръст, а и наистина - деца, които да ходят с биберон до 6-7 годишна възраст не се виждат често. За сметка на това, много си лапат ръцете и пръстите до тази възраст. Включително аз бях така - помня, че баба ми и майка ми какво ли не правиха да ме откажат, оправия нямаше. Все намирах начин да се скрия и да си засмуча палеца. Идеално си го спомням това удоволствие и как не намирах нищо лошо в него, не разбирах какво им преча! Мисля, че децата в един момент сами са готови да оставят бибата. Ако не стане - има достатъчно начини да ги откажем Wink

# 59
Когато детето е готово, но, разбира се, не твърде късно. Опитах да махна бибата на Мони като беше на около 1г. и 2м. Напълно безуспешно, плачеше, въртеше се, не заспиваше с часове, изпадаше в истерии. Реших, че още не е готова и няма смисъл да я насилвам. На 1г. и 6м. опитах отново, като срязах леко връхчето на биберона. Дадох й я, а тя ме попита какво й има на бибата. Казах, че от толкова носене се е скъсала и е време вече да я хвърлим в боклука. Питах я съгласна ли е, тя каза да и изхвърлихме бибата. Повече не я е търсила. Така всичко мина бавно и безболезнено. Същото беше и с гърнето. Усеща се кога детето е готово. После с много търпение и обясняване нещата стават бързо и лесно. 

Общи условия

Активация на акаунт