Габи вече си има сестриче, нека всяко АПРИЛче си има някой такъв да обича

• 31 964
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Лудогорието
Йо Йо  Hug  Hug Бъди силна-имаш един малък юнак, който се нуждае от спокойна майка. Всичко ще си дойде на мястото, само си дай време.
Тази седмица съм в отпуска. Ванката снощи се върна със сополи от яслата и реших да го оставя вкъщи до края на седмицата под наблюдение. Три-четири дни на ясла и хайде сополи  Sad Кога ще свикне с бацилите? Май никога.... Иначе много му харесва при децата-научи много нови думички и закачки.

# 706
Йо-Йо много съжалявам за загубата ви  Cry Hug
Маймунка 07 и аз си мислех,че никога няма да свикне Десито с бацилите,но взе,че свикна вече в градината !Като плащам цели такси и ми става едно хубаво,че не е отсъствала и е била здравичка!

# 707
  • Някъде там...
Ох, на мен покрай тази ясла хич не ми се пише напоследък.  Tired За цял месец имат 5 присъствени дни. Както не ми бяха боледували, направо се разсипаха този месец. Яна направи спазъм, едва дишаше, тичахме до спешното... От този понеделник ги пуснах пак, да видим колко ще издържат. Но ще свикнат трудно, много реват. Сутрин, като влизат, Йоана цялата трепери, реве, хълца, а Яна пищи истерично и се вкопчва в мен или баща си. В понеделник беше подлудила лелите от писъци, търкаляне по земята, мятане на предмети, не давала никой да се доближи до нея, ни дете, ни леля. И вкъщи са много кривички - раздразнителни, агресивни, ревящи, неспокойни. Повече се изморявам като ходят на ясла отколкото като си гледам вкъщи.

# 708
Ио Ио, съжалявам за загубата.При каквито и да е обстоятелства и по което и да е време загубата на бебе е трагедия за семейството и едва ли ще се намерят подходящи съвети за преодоляване на голямата скръб.Пожелавам ти да не изпаднеш в депресия, бързо възтановяване и връщане към нормалния начин на живот и евентуално скорошно планиране на ново бебе. Надявам се, че сего до теб има много близки, роднини, приятели, които ти помагат.
 Praynig Hug Hug Hug
Жабче, така тъжно ми стана, като прочетох за малките. А някакъв алтернативен вариант освен ясла няма ли ?

# 709
  • not found
Йо йо , съжалявам за загубата ви  Hug

# 710
  • Бургас
Добро утро, маминки и малки слънчица!  Hug
Скоро не съм ви чела, но нито мога да си събера акъла нито нищо... Стикайте ни палци милички  Praynig
Далина все е болна покрай яслата, бяхме и в болница, пратиха ни за обезводняване, там ни приеха с пневмония, изписаха ни в понеделник, но с условието да се долекуваме вкъщи, още няма промяна ...  Rolling Eyes И аз покрай малката съм болна и няма и няма оправяне  Shocked Дано скоро поне тя закрепне, че трески ме тресат непрекъснато...
Другото нещо е, че от работата казаха, че не ме уволняват, ами ме пускат в неплатена  Shocked Сега си търся работа, а и нова квартира... абе...
Целуваме ви всичките, пазете се  Hug

П.П. Йо Йо, миличка, ужасно съжалявам за загубата ви.  Hug Hug Hug Hug

# 711
Йо Йо  Напълно разбирам чуствата ти Hug (не малко от нас по един или друг начин са преживели това.) Всяка мъка и загуба трябва да се изживеят, не да се подтискат. Не задържай в себе си болката и сълзите, но и не се отдавай на безкрайно тъгуване.
Бен и за вас едно голямо гуш. Дано скоро всичко си дойде на мястото при теб, да сте здрави и спокойни.
Жабче,  Hug Бих ти предложила от баховите спешни капки да слагаш няколко дни по 10-тина капки на 1л във водичката на момиченцата. Те са за стресови ситуации (в каквато сте сега.И на теб няма да ти навредят). Ние сега с тяхна помощ преодоляваме истеричния плач. Понеже не мога на го накарам да пие и където сваря-капя. На устните намазвам, на слепоочията, или направо цялото лице намазвам с влажна длан. И на мен някой ми е сменил детето  Crossing Arms Искам си обратно усмихнатото и весело момче. Излязоха предкътниците, предполагам напъват следващите по ред и настъпи голямо тръшкане и рев...за какво ли не...чуствам се ужасно безсилна, като не мога да го успокоя... Sad дано бързо да отмине...

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 09:47 от i√k@

# 712
Бен, имат право само 1 месец годишно да си в неплатена, след това или платена или да се връщаш на работа. Дано се оправи Далинка Praynig
Всички вкъщи минаха вируса, само аз бях останала, но и мен не ме подмина Close Тези дни съм много зле, сякаш валяк ме е премазал.
И морското свинче е много зле, снощи се притесних много за него, беше почнал да си подготвя в талаша сякаш място да умира Cry Много се бях натъжила и докато приспивах Вики само за това мислех и час и половина не можах да я приспя. Накрая майка ми свърши тази работа. Днес прасчо е малко по-добре, хапнал е малко, а не беше ял сам от 4-5 дни, само аз което му дам със спринцовката. Дано да се оправи, че ми е много тъжно за него.

# 713
  • Бургас
very nice, казаха ми година или поне половин неплатена, не зная могат или не могат.
Дано се оправите по-бързо, много е гадно  Confused
ivk@  Hug

# 714
Могат, Бен. За съжаление могат. Сигурно след това си мислят, че Дали няма да ти боледува и ще им бъдеш безценен безпроблемен кадър.
Бързо да се възстановявате и двечките с красавицата! Днес щях да питам къде изчезнахте.   Hug
Жабче, ужас някакъв описваш.  Cry Така както го описваш не знам дали ще се адаптират скоро и дали въобще ще се адаптират.
Вери, оздравявай бързичко.  Hug 
Иве, целувки на красивото Саши. То си е същото добро детенце, но си осъзнава вече, че трябва да се бори за място под слънцето.  Heart Eyes

# 715
Момичета,много ви благодаря за милите и успокоителни думи!

Като ви чета как повечето имате проблеми с мъничетата и исках да ви споделя нещо-не зная дали съм права,защото всичко това е от странични наблюдения над мои познати: струва ми се,че в крайна сметка не е задължително мъничетата да боледуват и да са под стрес, когато тръгнат и ходят на ясла...имам няколко познати с дечица,които ходят в една ясла, на всички децата им боледуват много и не са особено щастливи-просто се оказа,че сестрите не връщат болните деца и като цяло не са много съвестни. Имам пък други приятелки с деца в друга градина-там децата не боледуват и са много щастливи и доволни. Давам примери все от дърьавни ясли,за да е съизмеримо. Така че причината почти никога не е в дечицата ни,просто такива са условията в дадена ясла и адаптирането е много трудно и отнема много време.
Бях чувала /пак от приятелки,които са го правили,но не съм се запознавала подробно как става/,че по принцип не е трудно,когато едно дете е вече в системата, да бъде преместено от една ясла или ОДЗ в друга, та може би и това е вариант.

Стана ми много мъчно като чета как са малките ви съкровища и като си помисля,че все някога и на нас ще трябва да се случи..., стискам палци на всички!

# 716
Io_io, дори и да върнат вече болното дете, то нали предния ден е било със здравите? А вируса си го е носило от преди да се проявят симптомите.
Не мисля, че е от това, че се водя болни, а по-скоро е свързано с психическата адаптация това, което пишеш, че са щастливи и доволни. Аз писах и преди това, Габи много плачеше сутрин месеци наред, още от вкъщи почваха уговорките, че не иска да ходи, но и на мен не ми харесваха сестрите там и отношението им към децата. Аз я водех там само, защото трябваше някой да я гледа, докато съм на работа Confused
А в тази ясла са много добри, гледат ги като свои внучета Heart Eyes Много често Вики е гушната в някой от мощните лели Simple Smile Но пък въпреки, че Вики не е плакала нито един ден, освен първоначалното колебание първите дни, тя боледува страшно много, но тя си боледуваше и преди да я приемат на ясла. Това лято се разсипа да боледува, всичко го отдавам на спадналя й имунитет покрай пробиването на зъбите.
Когато човек е в стрес намалява имунитета и болестите го повалят. Това важи в пълна сила при децата.

# 717
  • Бургас
Зависи много от госпожите и лелките там, но и от децата също.
Жабче,  Hug Hug Мънинките ако не се поуспокоят може би е хубаво да си ги оставиш за известно време вкъщи, знам че има такава практика и след време, когато прецените, да пробвате пак.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Далина преди последното боледуване ходи цяла седмица ( постижение) и я оставяхме последните 3 дни до 17ч., също постижение. Много се радвах, тъкмо си мислех, че ето, нещата ще започнат да се подреждат, аз на работа, тя на ясла, взимам си я и у дома, но уви.  Confused
Имаше проблем като тръгваме от вкъщи за яслата, не иска да се облича, тя ни е наблизо и аз я нося винаги и й говоря по пътя нещо... Там вече не плачеше а даже и последния път влезе с усмивка и на лелите и на децата  Crazy Heart Eyes
На няколко пъти като я вземах и гледам всред децата, нея я няма, все в другата посока сама нещо се занимава. Оплеснах се.  Blush
рони,  Hug Hug

# 718
Здравейте сладури  bouquet
Като ви чета какви мъки са яслите за децата и направо тръпки ме побиват, дано да свикват миличките по-бързо Praynig
Ивче радвам се че се разписа, отдавна не бях те засичала, как си ти? Саши май минава през период на *диктатура*  Wink опитват се да командват малките зайци Mr. Green Диди също проявава такива изблици, но по-скоро като реши че не иска да носи памперс и пищи и се дере сякаш някой я коли Whistling обяснявам и че докато не почне да ми казва пиш и ако няма как да не слагаме памперс ooooh! обаче кой ли те чува упорито и инато се оказа овнето Mr. Green

# 719
Вери,много си права,по-скоро може би аз не се изразих добре-исках да кажа,че физическото здраве на мъниците много зависи и от емоционалното им състояние-просто от моите странични  наблюдения в някои градини се постига тази симбиоза,а в други-не.
За съжаление тази,за която имаме най-голям шанс не е от тях и сериозно се замисляме да пробваме първо с частна,макар и да ни е доста трудно финансово. Според мен е супер несправедливо,родителите да нямат почти никакъв избор в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт