124 Българки в лейбър моуд на Лейбър Дей в САЩ

• 31 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ми да окна и аз доде не е свършила темата с тоалетните.  Mr. Green Тях ги преживявам лесно, просто клеча....
Казва се "пикая със засилка", моля. Нека спазваме терминологията. Благодря. Joy

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 07:03 от so what?

# 661
  • USA
Марлела, много ме разсмя с този шоколад  Joy.
 Мен също много ме е гнус и затова всичко се доскосва само с хартия, пускане на водата, отваряне, мивки и т.н. Последния път когато бяхме в хотел, само за това си мислех, кой е пипал вратата, стола, масата, а за в банята си умирах направо като си представя кой може да се е къпал Sick. Покривките на леглата бяха едни много шарени все ми се привиждаха разни петна и си мислех защо не са едноцветни, ами на, просто,  за да скрият мръсотията Laughing.

# 662
имам питанка към патили-стеф е облъчен на тема бейзбол в градината,всеки ден говори за позиции,игри,хот дози и пр.Ние сме абсол. а-спортни ако изключим личните ни интереси към кънки,ски,колела за фън.Не гледаме тв, да ида на игра без да разбирам нищо и да потроша 3 часа не ми е по душа.Та-как съвместявам 2та свята,ако някой има опит със спорт или друго подобно-моля да каже.Засега съм наумила да врънкам приятели да го водят на игри срещу аз техние деца на музей newsm78

# 663
Анет, нямаш друг избор или да делегираш, или да се включиш активно. Моят опит е- с Киндъл/лаптоп под ръка на състезанията и това е.

Аз мога ли да се включа с една дилема в (не)хигиеничната ви дискусия, сигурна съм, че Миз ще има какво да каже по въпроса ми Simple Smile
Елена от известно време се запали на балет. Приятелката и ходи и тя като се запъна искам и аз...а нямаме възможност на прискуул да я пратим, та решихме да я запишем.
Тръгнах да обикалям местните балети, ходихме пробно на 3. Първия беше с някаква невротична лелка, която им се караше и ги учеше патешкия танц...за мен просто отпадна още тогава. На второто място ходи приятелката и, но ми е адски далеч, в недобра част на града, няма паркинг ( а да паркираш миниван през зимата на улицата си е лудост), по-скъпо е, много е малка школата и няма дори къде да се седне. Т.е в една малка 4х4 стая са събрани около 50 човека и е адски задушно и мръсно. НО осигуряват спектакъл в най-голямата зала в града.  
Третото е на 5 мин с кола от нас, по-евтино, учителката е супер готина, има собствен голям паркинг, има стая за игра за братя/сестри, чисто, просторно и светло е, спектакъла е в по-малка зала в града. НО е Christian school of dance. До тук добре, питах ги аз дали специално трябва да сме към някаква църква, казаха не. Но ползвали за рап christian music ( Елена е много далеч още от рапа) и не им давали да са с много разголени туники, а със стандартните балетни облекла на балерините, което за мен е ОК.

Как да е, записах я, ходихме 2 пъти, като цяло съм доволна, на Елена и харесва, НО...вчера отиваме и Калин реши да си вземе някакви играчки за да си играе с по-големите братчета на момиченца в групата ( имаше 3-4 поне). Взел си Бакугани и картите за тях, аз изобщо не съм го видяла и някаква книжка.
Игра каквото игра, чете каквото чете и после изкара Бакуганите. Ей, ако можеха да ме убият тея майки с поглед сигурно щяха да го направят. Забраниха на децата си да играят с Калин с бакуганите. Аз направо бях така  #Crazy В смисъл никой не е казал нищо конкретно на Калин, но казаха на децата си, че не могат да играят с бакуганите.
Викам си ще се прибера в къщи и ще видя за какво иде реч. И отварям аз в нета...и какво да видя. Бакуганите са заклеймени като демонични играчки! Мдам, ето тук може да погледнете ако някой не ми вярва, дори има и блог такъв:
http://forthetimeiscoming.blogspot.com/2009/12/is-bakugan-evil-d … -have-occult.html

И сега въпроса ми е какво да правя? Аз няма да дам на Калин да ги носи пак естествено, за да не ги дразни, всеки си е свободен да си вярва в каквото си иска( а и те не скочиха отгоре му да му казват с какви демонични играчки играе) и съм ОК с това да се съобразявам с неписани правила ( Калин ходеше на киндергартен в сградата на синагога, където имаше също правила някакви), обаче се чудя според вас трябва ли нещо да се обяснявам/извинявам на учителката/родителите, които се подразниха или не? Т.е мога да се поставя от другата страна и разбирам, че това за тях е било неприятно, аз съм все пак гост в ситуацията, нямам техните разбирания и не ми е целта да настъпвам някой по пръстите, още повече като са били достатъчно гостоприемни до момента.
Само да уточня, че гореспоменатите 3 школи са тези, в които бих могла да я запиша по принцип и от трите тази школа харесвам най-много.
Какво мислите по въпроса?

# 664
Тандури, на ограничени хора не се извинявай, нищо няма да  постигнеш. Нормален човек, ще махне великодушно с ръка, но нормален човек не би направил проблем от 'проблема', който описа. В очите на ограничения човек, ще изглеждаш още по-виновна, когато сама си 'осъзнала вината си' и се извиняваш. Така простичко ги мисля аз нещата...
Научила си правилата, и си ходи на балета, все едно никога нищо не е ставало. Можеш да им занесеш някои от твоите сладкиши  Wink но гледай да опипаш ситуацията предварително, да не се окаже, че и там пристъпваш някакви неписани правила.

# 665
Тандури, няма нужда да им се извиняваш, не сте знаели, така или иначе планираш повечете да не носите тези играчки. Те също трябва да са наясно, че не всички имат техните разбирания. Важното, че школата е добра, харесва ви и Ели е доволна.
Първият ден като заведох детето на училище трябваше да четем някаква молитва, родителите, които принадлежат към париша на училището се кръстеха, аз и майката индийка-не, никой не ни погледна назидателно или поне не съм разбрала Laughing

Отивам да гугълна тези Бакугани, не съм ги виждала никога до сега.
Блогове има за какво ли не в днешно време, включително за мразене на определен човек Rolling Eyes

----
Споделете, моля,  дали във всички училища(пре-к) има постоянно фънд рейзове и дали участвате във всичките?

# 666
Тандури,аз не бих се извинявала или тревожила по темата,бакуганите се продават на детския щанд и не са противозаконни.

# 667
Споделете, моля,  дали във всички училища(пре-к) има постоянно фънд рейзове и дали участвате във всичките?
Бенсън във всички училища има фъндрейзове ,лично аз не участвам във всички.

# 668
# 669
Лени, Бенсън, Анет и аз споделям вашето виждане по въпроса и мислех точно така да направя, ама коментирах тука с една американска майка и тя сподели малко по-различно мнение и викам чакай да сверя часовника.

Бенсън, имаш предвид дали участваш да купуваш или дали участваш с нещо да помогнеш при продажбата?
Ние семейно доброволстваме по много параграфи там, помагам и при събития и т.н., купувам само неща от които имам нужда от фъндейзове.  Peace

# 670
Тандури, нямам опит и съвет, но да си кажа, че този блог ми подейства като мокър парцал. Завбъдеще имай предвид, че Хари Потър също е повсеместно заклеймен като демоничен, та внимавайте с литературните препратки също.  Laughing Много съжалявам, че в такъв абсурд сте се намерили.

# 671
Тандури, свеки преподава в частно католическо училище и не е католичка, и много от родитлеите и децата им не са, и понеже и нейните деца там са ходили, сме обсъждали доста подробно въпроса. Та - да обобщя - много добре знаят, че има много хора, които не са религиозни но посещават училището заради високото ниво, и са свикнали на грешки от незнание или незачитане, не им обръщат голямо внимание(доколкото не засягат пряко децата им) Но от друга страна, прави им изключително добро впечатление, когато някой прояви уважението да се извини след допусната грешка, и по този начин покаже и уважението си към техните вярвания и толератността си. Та, въпрос на избор е.

Агенте, ММ се оплака, че МА шофьорите карат бавно и не се бутат достатъчно, та следователно е неефективен трафика Joy На мен ми направи впечатление, че има много будки за такси, които много бавеха. Ама всъщност най ги наруга нашия приятел, който е борн едн рейзд МА newsm78  А твоя е на принципа когато си в рим...което е много здравословно Wink

Лени - по-зна! аз съм само пасажер, тука предавам някакви коментари да разпалвам междущатови вражди Twisted Evil А ММ е убеден, че от БГ шофьорите по-лоши нЕма, защото беше свидетел на червено как мотоциклетист слезе да се бие с някакъв, който го задминал. С тръба, неизвестно откъде материализирала се. А, и защото карат в двете посоки в ендопосочна улица.

# 672
  • САЩ
Тандури напълно подкрепям мненията на Лени, Бенсън и Анет. И защо казваш че си гост в ситуацията? В крайна сметка си плащаш детето ти да ходи на балет, нали? След като приемат хора извън париша (тъй ли се казва?) значи трябва да са по толерантни.

За фънд рейзването, аз не участвам във всичките, не ми е по силите просто.

# 673
Мис Нели, съгласна съм с мнението ти, но има и нещо друго...ако тръгна да се извинявам не искам да отворя друг can of worms с това да почнат да ми обясняват как трябва примерно да си сменя църквата, за да съм " в час" със заклеймените играчки, защото там шанса да се разделим по живо по здраво без лоши чувства ще е доста по-малък. Ще помисля още малко!

Хитруша, защото ние сме второто семейство, на което 5-те деца не са ходили 5 години преди това там и не са в същия париш като собствениците. За толерантността, както казах те не коментираха нещо в момента, нито казаха нещо на Калин, но на мен като възрастен веднага ми стана ясно от начина по който се държаха, че не са съвсем наред нещата.

Яна, пропуснах да кажа, че Калин беше с Хари Потър наметало  Joy Въобще бяхме въплащение на злото този ден...ама какво да правиш. В смисъл, все пак ние не отиваме на църква, сградата си е денс студио, беше ни  второто ходене и определено нямах идея каква е точно атмосферата.

# 674
Тандурка въобше не смятам, че трябва да се извиняваш. Сори за абсур, в който сте попаднали  Hug

Общи условия

Активация на акаунт