(не)Пълният отчет на великолепната шесторка

• 3 915
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
В НДК откриха детска площадка, която струва 300 000 лв. Хайде да се възмутим, че са дадени толкова пари за 2 катерушки и 3 люлки!
Каквото и да се направи тук, вечно ще има мрънкащи. Като са ви тъпи предаванията или имате съмнение, но държите да сте дарител - купете храна на гладен или наредете 5.00 лв по набирателска сметка за жизнено важна операция на човек в нужда.
Царе сме да критикуваме и на 90% са  материи, които и капка не познаваме.

Че как няма да се възмутим? Ако това, което пишеш е истина то е меко казано възмутително! Всеки с глава на раменете и малко представа за заобикалящите го цени знае, че по-малко от 150 000 евро ще си купи луксозно обзаведен тристаен апартамент в идеалния център на София ведно с % от парцела, върху който е построен. Към днешна дата в imoti.net има 262 оферти, отговарящи на този критерий, като цените започват от по-малко от 60 000 евро и като говорим за цена на прима виста без какъвто и да било коментар.

За същите пари може да се купи идентичен имот както на морето, така и в някой луксозен зимен курорт. И ако някой не вижда злоупотреба в презумпцията за същата сума да бъде даден отчет, че уползотворена за две катерушки и три люлки, то този човек наистина няма представа нито къде се намира, нито какво се случва около него.

# 31
Имаш пълното право, като гражданка на това "будно" общество да се обърнеш към кмета на София, която откри площадката с официално рязане на лента.
Лично мен ме радва, че децата има къде да играят!

# 32
Здравейте МАМИ,
преди два дена преди започване на предаването имаше репортаж с една майка, която е против мисията на предаването. Много ме жегна темата и реших да чуя повечко мнения.
Аз лично твърдо подкрепям майката от репортажа и ще се обоснова защо.
Според мен целта, която са си поставили организаторите въобще не е постижима. 1. какво значи дом за всяко дете? - къща в която да живеят?!? - това не е дом нито семейство! 2. пак според мен единственото което ще се случи е насърчаване на ромите да оставят още повече децата си, а държавата вместо да промени доста неща в законите за осиновяването и ...... ще разчита на такива предавания да и решават проблема с изоставените деца.
Не е лошо да има такива предавания, който да ни провокират да помогнем. Наистина условията в които се отглеждат тези деца са повече от мизерни. И понеже не искам да бъда неразбрана: аз бих помогнала с каквото мога да се подобри тяхната среда, да имат шанс да станат хора, да учат и да работят. Но при тази безотговорна държава смятате ли че това е начина да намалее бройката на изоставените деца? Смятате ли че така се рещшават проблемите с осиновяването? Всичко е временно, наливат се едни пари позакрепват някой дом, потупваме се че сме благородни, НО това не решава проблемите! Както започнах в самото начало с една майка която първа изрази мнение за предаването. Едно от децата на тази смела жена е болно. Не знам как да опиша това което изпитвам към нея!! Това е майка за мен - да се бриш с цената на всичко за детето си и да не го оставиш както правят .......
Най-лесното нещо е да изхвърлиш нещо /знам че е груб израза, но точно това става/. Уважавам всички, които са си направили сметка колко деца могат да отгледат и изучат. Уважавам всички родители, които се борят за децата си.

# 33
# 34
Не успях да намеря тази тема и отвореното писмо преди това, но и не съжалявам че пак ще повдигна въпроса. Смятам, че темата е много важна и заслужава много внимание.

# 35
Темата наистина е важна,но не мисля,че като се пуснат 100 теми с едно и също съдържание,ще получат повече внимание.

# 36
В НДК откриха детска площадка, която струва 300 000 лв. Хайде да се възмутим, че са дадени толкова пари за 2 катерушки и 3 люлки!
Ами да, хайде. То си е за възмущение. Децата могат да си играят прекрасно, и без да са на площадка за 300 000 лева. А това че някой се е нагушил, за сметка на община, или там който е инвеститора въобще не е за обсъждане сигурно.

# 37
Като сте възмутени, пишете на Фандъкова. За мен е прекрасно, че започнаха да се сещат за децата ни. Защото до скоро в НДК освен плъхове с големината на шнауцери, рушащи се паметници и миризливи кафененца, друго нямаше. Ама нали децата може да си играят и в гадна обстановка, и в мръсотия, защо да им създадем условия за игри.

Общи условия

Активация на акаунт