Белгия - 19

• 40 325
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Аз лично не съм чувала за такива  Simple Smile Някъде по селата може и да има, към Ардените...  Thinking Но в Брюксел - не  Simple Smile

Яна, честит имен ден на София  Hug

# 181
Нова, Софето със здраве да си носи името  Hug  Наистина днес е Св.София, Вяра, Надежда и Любов.

И аз не съм виждала в Белгия да има "свободни" изворчета. Но съм виждала в Чехия, в Карло Вивари чешми от които тече вряла минерална вода и всеки може да си налее. Градчето е туристическо и е известно с минералната си вода.

# 182
Може би има в Спа  Simple Smile Ходила съм, ама не съм се оглеждала за чешми или извори  Blush

# 183
  • Overijse, Belgie
Честит име ден на всички именички Simple Smile Да ви се славят имената Simple Smile

За спенето - какво спане, какви 5 лева Wink С МАртин нямаше сън до 3 години, Борис още си се буди поне 2 пъти да суче, през деня съм на работа, карам по 180 км, ходя на френски 2 вечери седмично и да ви кажа нито съм се свършила, нито съм станала на зомби, така че няма страшно   Laughing
Като се замисля - имало е нощи, в които децата са спали непробудно, но пък тогава ставам до тоалетна  Laughing Няма оправия, ей  Laughing

# 184
Честит празник и честит имен ден на всички ,които празнуват днес и специално на София с розовия гипс Grinning  bouquet
 И аз това със спането съм го претръпнала вече,ясно е че ще се спи като се пенсионирам,може би. Влади и до ден днешен ме вика като сънува нещо или идва да ме буди,а е вече на 10,а Ния се буди много нощем,така че живи и здрави.
 Вчера ми се случи чудо невиждано,една белгийка!! ме пусна пред нея на касата в магазина,та чак ме повика от другата каса да не чакам,не беше за вярване.Разказах веднага на мъжа ми,а той пък ми разказа за едни наши приятели.Жената е румънка,говори перфектно френски и малко нидерландски.Съкратиха я от работа и искаше да помага в училищните дейности където учат децата,но й се обадили,че не може защото не говорела достатъчно добре нидерландски.Става въпрос  за Lennik, където и двата езика се говорят доста.Еее,разбирам да е работа,но става въпрос за печене на кексчета и организиране на пикници например.Това си е чиста дискриминация.

# 185
О, разбира се, дискриминацията я има тук мнооого и особено много от фламандците. Но пък може ли да ги вини някой?  Wink

Неспането ме убиваше и мен в началото  Tired Едно е да ставаш 3-4 пъти нощем (което правя и досега) и е ок, но първите дни - на всеки час кърмене, което продължава около половин час, след това имам половин час да дремна до следващото ставане, което за мен е абсурд и ето ти дни наред неспане изобщо. Бях полумъртва направо  Tired

# 186
 А за минералните изворчета тук,двете места,които аз поне знам са Spa в Ардените и Chaudfontaine около Лиеж.Аз не съм ходила,но може да има от къде да си налееш вода свободно.

Блонди и мъжа ми твърди,че фламандците много повече дискриминират.Аз имам наблюдения само от тях обаче

# 187
Момичета, някоя от вас получавала ли е детски надбавки от Белгия (Mensura) за дете, родено в България? От 3 месеца само ни разиграват с някакви документи, сега трябвало да изпратя формулар Е411 до БГ да го попълват, ама ме интересува колко време отнема всичко. То отникъде нищо не можеш да получиш като информация Thinking

На мен много ми тежи като не се наспя, особено сега като ходя на курс по език. Друго си е да имаш поне 6-7 часа нон стоп сън и да се събудиш свеж... може и да мрънкам повече, но за мен сънят винаги е бил важен. Виж половинката спи по 4 часа, но той не може да кърми, иначе бих се уредила за през нощта  Joy Joy Joy

# 188
  • Semmerzake, Белгия
Честит имен ден на всички именници. Специални поздрави на София  Gift! Да е живичка и здравичка и като махнете "розовия" гипс всичко да е наред  Peace!

# 189
Честит имен ден на София и честит нов гипс! Здрава да е и по-бързо да го маха!   bouquet

Аз затова докато кърмех децата спяха до мен, хем кърмя, хем си спя Simple Smile / Добре че нямам близнаци, че не си го представям  bombs

# 190
  • Overijse, Belgie
Момичета, някоя от вас получавала ли е детски надбавки от Белгия (Mensura) за дете, родено в България? От 3 месеца само ни разиграват с някакви документи, сега трябвало да изпратя формулар Е411 до БГ да го попълват, ама ме интересува колко време отнема всичко. То отникъде нищо не можеш да получиш като информация Thinking

Да, аз. Формулярите попълниха в "Човешки ресурси" и ги изпратиха, където трябва. Знам, че бащата трябва да подаде молба за надбавките в Белгия.

# 191
Честит имен ден на Софи и от мен,да е жива и здрава и много послушна Heart Eyes

# 192
И от мен честит имен ден на София!да е весела ,засмяна ,здрава малка принцеска на мама!!!Бързо махане на гипса пожелавам и аз,и весел празник довечера!

# 193
  • Belgium - BG
Благодаря на всички за пожеланията, то днес си е много хубав празник по принцип 'Вяра, Надежда, Любов' а и ден на София град Grinning Замислила сьм тази вечер да се почерпим с едно дьлго кьтано от мьжа ми шишенце с уиски, мисля повода си заслужава

Леле като чета това с неспането, аз се имам за пьлна кьсметлийка. Софето спи като пьн от 2-месечна, ама татко й сьщо - явно по наследство Laughing Аз иначе, ако стана през ноща, заспивам след час минимум, тоест не бих била човек Simple Smile

# 194
Нова, честит имен ден на София! Да носи със здраве това хубаво име и да го прославя!

Ооооооо аз ви разправям за спане от порядъка на 3 часа за цялото денонощие през първите 4 месеца...щото мойто джереме не искаше да суче заспива на гърдата и с топ не можеш да го събудиш. Аз имах толкова много кърма че можех да изхраня още две поне. Голямо цедене падна че то особенно в началото не се издържаше от количество.......и така, а през нощта вече и аз и татко му сме умряли за сън онова през 15 мин. хленчи - очевидно гладен гушна го да го накърмя той след 10 мин. заспива  и така след 15 пак виауууу   глад  страшни мъки, а естествено педиатърката ми обясняваше колко било вредно детето да се храни през нощта, че коремчето му трябвало да си почине  Joy. Иначе и аз заспивам трудно след пробуждане ....ама тогава през тези славни дни заспивах във въздуха. На масата докато се храня съм заспивала hahaha
Да не излезе сега че се оплаквам бих го изтърпяла пак ........и пак.......и пак.....да са ни живи и здрави дечицата!

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 22:48 от iddeA

Общи условия

Активация на акаунт