Белгия - 19

• 41 182
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • Semmerzake, Белгия
Благодаря Ви Тони и Бони! Весел ден  и на Вас!

# 676
Сони, да е жива и здрава принцесата и името й. От щастие, радост и късмет в живота да не се отървете. Приятно и задушевно прекарване на празника. baloni baloni baloni

# 677
Сони, честит имен ден на дъщеричката ти   bouquet

Ние бяхме три дни в Лиеж, много сняг там, направихме снежен човек, малко педалски, ама готин  hahaha След малко ще ви го покажа.  Simple Smile

На 18-ти Кики е на РД, аз ви казах. Не сме ходили досега. Бони, ти имаш опит  Heart Eyes дай насоки - какъв подарък, горе-долу каква сума е приемлива, картичка пише ли се?  Blush

# 678
Честит имен ден на патерици на дъщерята на Сони и на сина на Жеже!

Ние празнувахме Синтерклаас. Децата преди лягане поставиха обувките на масата, писмото с желанията и бира за Синт, морков за коня му  и сок за Пит.На сутринта всичко беше изядено/изпито, а на мястото им бяха пристигнали подаръците, спекулас и мандарини.
Вчера идва Синтерклаас и в у-ще, децата са се преоблечали като Пит, нагримирани и с корони , които те сами са направили. Пеели са Синтеркласови песни. Раздавали са им бонбони.
Тук във Фландрия децата много вярват и празнуват този празник. Аз отделно за вечеря сготвих риба и празнувахме и Никулден!

Следва Коледа! Ние няма да си ходим тази година в България, но майка идва за 2! месеца Simple Smile

# 679
  • Semmerzake, Белгия
Благодаря Ви момичета.   Heart Eyes
Празника мина чудесно и в училище, и в къщи! Никол беше впечатлена много от тукашните традиции, нали й е за първи път. Искрено се притесни от Зварте Пит  Grinning, но после свикна. Пя, танцува и се весели с децата. Имаше корона на Пит и получи кутия с бисквити за подарък от него.
Следва рожденния й ден, който горещо се надявам да празнуваме в България, и тъй като ще пътуваме с колата започвам да се моля за сухо време /без сняг и поледици/  Praynig

# 680
Сони, с малко закъснение и от мен честит имен ден на сладуранката!

Около нас само болни, тази година в това отношение хич не ни върви... уффф
Алекс от една седмица стана непоносим - нито яде като хората, нито спи. Буди се в 3-4 часа и иска да си играе, денем е борба за смяна на памперс, за яденето, пипа всичко, иска да е на земята, а не в кошарата.. ох искам този период да мине по-бързо и да започне да разбира повече.

# 681
Здравейте момичета!
  Аз пак не бях чела скоро време ,а пък вие толкова сте изписали.
  Ohlalaa, видях поста ти ,в който питаш дали янкой готви на пара.Аз сега се зарибявам по това като мисля да приготвям храните на малчо на пара.Но излезна друг проблем - откъде да намеря храни годни за даване на бебе - като за начало червен био картоф или бял такъв. и как мислите дали да си готвя аз нещата или да взимам готови пюрета.мисля да захранвам чак февруари,  та сега заучавам нещата как стоят тук.
 иначе за протокола - аз живея близо до Монс.

# 682
Алекс от една седмица стана непоносим - нито яде като хората, нито спи. Буди се в 3-4 часа и иска да си играе, денем е борба за смяна на памперс, за яденето, пипа всичко, иска да е на земята, а не в кошарата.. ох искам този период да мине по-бързо и да започне да разбира повече.

Joy Joy Joy Whistling Whistling Hug Hug

Ох, знам че ти е гадно в момента, но с тези си думи ме върна 2 години и половина назад. Колко съм се молила за това, ръцете ми окапваха, ту единия, ту другия, ту третия... да не говорим за баща им....

Една снимка за твое успокоение от точно този ни период - чаках баща им с нетърпение да се върне от работа и да си ги поеме:

Ще мине и този период, после - живи и здрави, като започне да философства и да проявява инат и характер - уф... Ние в момента сме в този етап, всеки с различно мнение, всеки иска нещо различно и вечно се карат по между си. Как различават 3 еднакви играчки - НЕ ЗНАМ, но се бият и се карат за това. Сега аз се моля да пораснат още малко и да започнат да се разбират по между си... Но като си спомня, че ние с брат ми се карахме до към 15-16 годишни....... Направо ми се реве  #Crazy #Crazy #Crazy

# 683
Охлала, скоро няма да отмине трудния период. То такива ще се редят един след друг. Но всеки си има своя чар. (ама как те успокоих само  Mr. Green) Чакай да проходи, да видиш тогава.....  Wink

НелиДи, ти си направо ГЕРОЙ. С толкова мъже в къщи........  Crazy двама от които на три ........ ooooh!

Блонди, за РД грабни някаква играчка. Да не е много скъпо, 10-15 евро, не повече. Опаковай я в хартия! Последния път, нали ви разказвах, бяхме сложили подаръка в красиво пликче и всички възмутено се изредиха да ме попитат защо не е опакован в хартия. Аз слагам картичка в повечето случай. Почти не слагат другите. 

велма, какво значи храни годни за бебе. Всички си гледаме децата с храни от супера. А дали готови пюрета или сама ще си ги правиш, това е въпрос на личен избор. Моето лично мнение е, че не е добре децата да се гледат стерилно. А после като се сблъскат с реалния живот.....?

# 684
При нас пак вали сняг, съответно пак сме закотвени вкъщи хаха Но чакам свекървата  да се върне и оставям Алекс за един час, а аз отивам на шопинг  Laughing Искам и Алексчето да го изведа, но още е със запушено носле.

Велма, ами аз като купувам зеленчуци просто гледам да изглеждат добре -  да не са смачкани, загнили, ей такива неща. Иначе сигурно най-добре е да са от градина, но като няма откъде си купувам от супера. На био зеленчуците не им вярвам много. По принцип аз се престраших да давам домашно пюре по-късно, към 8-мия месец. Захраних си го с купенито от магазина в началото.

Нели, наистина си герой. Аз с едно бебче издишам, не знам с три. Вчера му казах на мъжа ми, че ако иска още едно ще си осиновим дете на поне навършени 5 години, че да ги прескочим първите  Joy

# 685
Не е геройство, момичета, богатство е! Голяма веселба е в къщи... Вярно, че ми издишат нервите понякога, ама пък когато са в настроение и тримата е направо СУПЕР! Отивам по магазините за успокоение на нервите  Joy

# 686
Най-лесно се гледа бебе, яде и спи. Еле като стане на 3-4, толкова капризи, толкова хитрини и белички. Аз показвала ли съм ви моите бандити, тогава на 1.5 и 3 годинки как скачат и летят от масата на дивана:

Като се разбеснеят, тичат, скачат, летят, бият се, хапят се, тренират кунг-фу, дърпат се, катерят се по секцията с книги и тн

NellyDi най-добре разбира! Да са ти живи и здрави юнаците!

# 687
Но излезна друг проблем - откъде да намеря храни годни за даване на бебе - като за начало червен био картоф или бял такъв. и как мислите дали да си готвя аз нещата или да взимам готови пюрета.

Ти ги прави, няма по-хубаво от домашното. Био картофи, моркови и пащърнак има навсякъде. Под червен картоф имаш предвид батат ли?

# 688
Аз давах предимно домашни пюрета. Започнах на 6 месеца със зеленчуковите в този ред:
морков, морков+картоф, картоф+броколи, и тн по схема. Или ги варях, или на пара. Пасирам и готово. Готвех двойна доза, може пюрета да преседят максимум 24 часа. Първите месеци само захранвах, но не замествах цяло хранене, а кърмех. Има много инфо във форума.
Купувала съм готови пюрета на Бледина, има ги в Карфур, Крудват, Далез

# 689
Мария, не всички бебета само спят и ядат  Wink На мен първите 2 месеца ми бяха кошмарни - колики и постоянен рев. Работа ми вършеше само сешоара. Но докато разбера, че плаче защото му се спи ми отне доста време. Тогава форума ми помогна, зощото педи твърдеше, че е от коликите, а той се дереше по цял ден.  Изобщо бебетата са много различни - едни се гледат по-лесно, други по-трудно.

Мен ме беше страх да започна захранването с домашни пюрета, защото все ми се струва, че при пасирането може да остане някое по-голямо парченце и да се задави бебето. Всеки си има разни бръмбари в главата  newsm78 И по тази причина се престраших по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт