Отговори
# 240
Малката ми спеше в спален чувал до 2години и това беше най-добрата инвестиция, която направих-няма да се притеснявам дали ще се отвие, дали ще изстине. Иначе космонавти почти не сме ползвали-само една зима, и то не първата. А сега просто няма нужда,защото като се родят февруари, дори началото да е, има период на адаптация на бебето, зимно бебе не е редно да се извежда поне преди 2-3 седмици след раждането, освен ако зимата не е топла, като пролет... Rolling Eyes като първо свиква на отворен прозорец, после вече се извежда, за което трябва време за адаптация. Това ще рече по мои сметки, дори да родя на 1 февруари,защото на снимките до сега вървим към 31 януари дори, че няма да изведа бебето преди края, началото на март. При което въобще не ми трябва космонавт. Пък ако недай си боже стане като първият път, ще го откарам до април и тогава въобще не ми трябва космонавт.

# 241
mimi_jobnoto има много добри попадения в нашите бебешки дрешки хихиихихихи

# 242
Привет, мамчета! Много сте изписали като за събота сутрин. Браво на мими-джобното за покупките. Вчера си харесах няколко гащиризона, но трябва да се въздържам. Имаме много малки момиченца край нас и миналата седмица ми дадоха една торба с бодита и какво ли още не, та май ще купувам съвсем минимално. Снощи четох, че употребяваните дрешки са дори по-добри за бебетата, защото са прани многократно и нямат никакви остатъчни токсини от обработката на тъканите. А новите дрешки било добре да се изперат поне два пъти предварително.
Спален чувал съм ползвала много - от малко бебе до по-големи деца и съм страхотно доволна. Сега пак ще ползвам със сигурност. За космонавтите и аз се колебая дали ще ми трябва в началото. Видях едни, които са като якета и долната част е торба о може да се маха - за малки бебета. Струва ми се добър вариант, защото после може да се ползва през по-хладните дни само якето. Но все още обмислям.
ЗА шишетата - пластмасата остарява и не е хубаво да се ползва дълго време. Лично аз ако ползвам шишета, искам да ползвам стъклени. Изчетох куп статии за токсични бебешки шишета, които предизвикват алергии и разни други неща в по-късна възраст.

Привет на новите мами  Hug Hug Hug- наистина голяма дружина станахме и това е чудесно!!!

# 243
пластмасовите  шишета ги подменях на няколко месеца  Peace стъклените ми стоят и мисля пак да ги ползвам същите.

happy-mamma и аз ги гледах тези комбинации от яке с чувалче, даже имат дупка за колана на кошницата за кола.
Ето едно такова
http://www.laredoute.fr/vente-nid-d-ange-pour-siege-auto-mixte.a … =2&pos=10_n_n
но от него има само размер новородено, което се води 45см по френски стандарт, пък нашите бг бебоци се раждат по-големи  Laughing
Тук в кой магазин си виждала такива?

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 12:32 от беба

# 244
Дааа, и аз видях, че са много малки и това ме смути, защото най-малкият размер се износва буквално за месец.
Ама има време да го измислим, аз вече имам две тънки пролетни якенца /подарени/, така че може и да се въздържа. Но за следващия зимен сезон - не си представям излизане без космонавт. И за двете ми деца това беше най-добрата зимна дреха.

Забравих да поздравя всички, които са узнали пола на бебочето си!  Hug

# 245
Здравейте мами, пак много бързо пишете.
За дрешките и аз да кажа, че имам от сестра ми останали от нейната госпожица и въпреки, че ние ще сме със сини гащи на мен не ми пречи да слагам бебо в чувалче или одиалце розови:)) Нали аз ще си го гледам. Има и такива неутрални - бежови, зелени, които сигурно ще ползвам и за навън. Аз също си мисля, че чувчлчето за спане е много практичко и се радвам, че имам такова. За космонафт не съм се замисляла толкова.
Бодитата от Карфур какви са??? С къс или дълъг ръкав и с копчета ли??
За стволовите клетки аз първа повдигнах въпроса и то на два пъти, но тогава не ми обърнахте много внимание. Сега ту се навивам, ту се разубеждавам, защото ми се струва, че човешкия фактор играе пак голяма роля и нямам никаква сигурност, че ще си дам парите за нещо реално и цялото нещо ще си струва. Просто нямам вяра в нашите български фирми и институции, защото тук всичко за пари се прави, а не за хората.
Приятен уикенд на всички!

# 246
  • Mostly in my mind
край, тотално ме панирахте вече  Mr. Green още във вторник ще ходя за ново направление и пускам пак

# 247
Лолита-не се шашкай...почини си добре уикенда Hug
Яребичке днес ще купя..на бебе съм(девойка)..та ще ги огледам обстойно Peace,ако мога ще снимам дори

# 248
здравейте!

Първо, добре дошли на новите мами!

Лолита, август 2009 бях със ХБ 106. 6 месеца пих желязо и стана 126. Майка ми и сестра ми също са с анемия. Сеха съм около границата, 120. Исках да кажа, че ако проблема е желязото, хапчетата действат.

За шишетата - само стъклени!

Чувалчета и аз мисля да купя, космонавтки - не. Ще купувам по 1 да видя какво предпочита беба (която може да стане и бебо  Simple Smile). На 17 съм на преглед и нямам търпение.

Бира с таратор, честито синьо!

Анилеви, и аз качвам по малко, ама това не е гаранция за нищо. Една позната беше като плондер, мислех, че ще роди секцио голямо бебе, а то 46 см и 2600 г. Близки около мен няма. Аз слагам главно около талията, която преди беше много тънка, а сега направо гони ханша. Това си имаше и предимство, че до 18 г.с. си носех старите дънки, ама вече ще ги пера и прибирам за догодина.

Хепи мама, права си за елегантния стил. На мен като ми се наложи да излизам винаги е свързано със влакове. Гледам хем да е стилно, хем удобно. Нищо, че съм домакиня, ама и веднъж да се наложи да изляза се старая.

Яребичка, и в западна европа има много безумия, които поставят под въпрос професионализма понякога (рядко, но не са изключения). Ти защо толкова искаш да си пазиш клетки? На колко години си?

# 249
Здравейте и от мен мили мами,

днес една близка ме извика на едно благотворително събиране на фондация Искам бебе и Олимед. Там предимно бяха мами, забременели инвитро и бяха толкова сладки всичките....наредили се с облите коремчета като броеница pregnant Темата на лекцията беше за кърменето.

Та моята позната ми даде сайта на програмата на списание 9 месеца, които вече от Септември имат лекции в различните градове:http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5

Друго интересно, което разбрах е, че лекторките имат училище за бременни / става въпрос за Варна/http://www.varnaparents.com/. Сигурна съм, че и в другите по- големи градове също организират такива курсове.

Още нещо интересно е новата инициатива на лекторите е да правят посещения в домовете на новородените, където престояват мимимум 3-4 часа, за да наблюдават как протичат поне две кърмения  breastfeeding/ понеже са през 3 часа/ и да помагат и да отговарят на въпросите на майките и мисля че това ще е адски полезно осбено за неопитна бъдеща мама като мен. Те самите също казват, че на обученията всичко звучи много интересно и лесно, но след това изникват въпросите и проблемите. Та живот и здраве може да разчитам на тях

И мен близките ме коментират как не ми личало още и направо се учудвами аз сама на себе си до кога  няма да ми личи

# 250
край, тотално ме панирахте вече  Mr. Green още във вторник ще ходя за ново направление и пускам пак

СПОКОЙНО! ако има сериозна анемия щеше да се чувстваш зле и т.н още от потдавна и личната би трябвало да е забалязала, да ти обърне внимание!

Аз тръгнах по изследвания, защото постоянно ме болеше глава и се чувствах оптаднала постоянно, то не беше анемии, щитовидни, незнам си какво, даже една ме беше засилила за скенери, резонанси, накрая се оказа, че е на нервна почва и ми трябва почивка, някаква хомеопатия и всичко е ок.

Стискам палци  Peace

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 15:12 от беба

# 251
  • Mostly in my mind
благодаря за успокоенитето , беба. и аз си мисля, че щях да имам някакви симптоми все пак за нещо по-сериозно  Confused което надявам се, че не е.
а аз нямам никакви. е, има разни леки неразположения, но ги отдавам по-скоро на бременността.
пък и типично за моята зодия съм си един дърт черноглед козирог  Joy
в сряда най-късно надявам се да имам резултат и ще пиша.
Peace

# 252
# 253
anji_86 , това е наистина добре като инициатива, ама аз все си мисля и не се чувствам добре от факта, че ние, дето си живеем в малките градове никога нямаме реална възможност да имаме наблизо помощ от консултант или училище за бременни или нещо такова. По телефона не става-аз с проблемите, които имах преди с кърмене и цедене-абсурд по телефона, всичко, което може да ми бъде казано по телефона го знам на изуст и съм го прилагала. За да има ефективно кърмене и в малките градове трябва да има консултанти, които да могат да отидат на място и там. Аз ще имам нужда и то голяма, мамолог ми каза,че и сега ще имам отново запушвания и мастити, ако не ги преудолея, ще фалирам отново, а е много трудно психически, повече от физическото мъчение, ако няма наистина някой, който да ти каже на място какво да правиш.

# 254
малко тъп въпрос, но на мамолог ходи ли се докато сме бременни, смисъл, ако отида сега ще има ли смисъл прегледа или гърдите трябва да са си в нормално състояние  newsm78

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 15:59 от беба

Общи условия

Активация на акаунт