Отговори
# 225
Добро утро.    bouquet
Аз уж почивам днес, а цъфнах толкова рано  ooooh!      , но така ми се ходеше до тоалетната, че не издържах, преди това ставах и в 3.30.
Ужас никога преди не съм ставала нощно време, а сега по 2-3 пъти, знам, че и повече ще станат, но ми е мъка.

Еха имаме си 2 нови мами и нови близначета в темата.
Добре сте ни дошли wisko и mimi1313.   bouquet
mimi1313 и аз още съм на етап пощипване или бълбукане, и то само от време на време.
Не се притеснявай има време, а гледам, че си в 16- та седмица (тогава и това не усещах), а сега ще влизам в 20-та.   Crazy (даже днес е това, но тъпата ми лентичка така и не можах да я оправя)

# 226
Момичета, аз сервирам закуската и изчезвам на сватба!

Лошото е, че май се очертава хладно, пък аз ще се издокарам в рокля... Rolling Eyes Пустият ми късмет, все ми прави номера.
Хайде, лек ден от мен, утре ще се завърна и ще разказвам!  Hug

# 227
  • Mostly in my mind
благодаря за отговора , Lily_G. а твоят хемоглобин нисък ли е ? и ако да - какво се прави за да се покачи. очевидно  не е прием на желязо.  newsm78
докторът ми каза да продължавам да пия ферро-фолгамата до следващата консултация, която е чак на 24.09. а и аз четох, че при евентуална таласемия не трябва да се приема желязо.

Lily_G,ти обяснила възможните причини.Аз съм с таласемия и моят хемоглобин последно беше 94.Абсолютно противопоказно е ,ако желязото е в норма,да се приема желязо при таласемията.Хемоглобина ми поддържат само с Фолиева киселина.Пия я 3х2 табл. Напълно е възможно обаче въпреки таласемията,и заради бременността желязото да спадне,в такъв случай обаче се изписват витамини с ниско съдържание на желязо като Центрума,а не чист железен препарат.Поискай при следващите исзледвания освен кръвната картина да пуснат да видят и как е желязото.

ще искам и да пуснат желязо. благодаря ти много   bouquet
аз не пия чисто желязо иначе, а е комбинирано с фолиева.

добро утро и от мен. хубав уикенд.
Grinning

# 228
Момичета, в отпуск съм от 1 седмица и не съм влизала да ви чета, че обикалям да подготвям сватбата, и доста се изписали.

Минавам да ви кажа, че въпреки огромното ни желание за момиченце, ни обуха сини гащи! Можете да слагате щъркел с топки!  Mr. Green

Вчера бяхме на ФМ.  Всичко си иамме, всичко ни е наред, дкотора е много доволен! Simple Smile

Хубав ден на всички и до скоро!
 Hug
Между другото, ще купувате ли космонавти??? Какъв размер бихте взели и колко пари горе-долу е средната му цена??

# 229
Добро утро и от нас/ с бебо де... Laughing/ Биричке, и ние от зор за мома сега сме мъж...ама няма да го връщаме я  Joy

Аз също се чудех за космонафт...не че друго всичко съм купила де/още нищичко не съм.../, гледах космонафтчета за по 30-40лв, ама има и по 70 съм виждала  #Crazy Ама се чудя дали има смисъл от него - то като родим февруари, няма веднага да се затичаме навънка...най-много на консултациите като ги водим, ама тогава с колата, в кошницата омотан с одеалце - и айде... Simple Smile А стане ли март, април - вече няма да има смисъл от космонафти май май...да ме поправи някой ако греша де, и аз как се изказвам, все едно съм гледала вече дете... Blush

Емката Чолаков за днес каза, че щяло да става за плаж... newsm78 Нещо хич не ми се вярва, като гледам от сега какво е мрачно...

Днес мисля да направя едит тур по вторите употреби тук, дано има нещо интересно, ще докладвам после  Naughty Хубав ден на всички   bouquet

# 230
Аз за друго се сетих  - я да кажат по-опитните мами дали влизат в употреба чувалчетата за спане, дето бебетата са целите вътре през нощта , и им се виджа само главичката...и май и се носят с тях направо като са малки/ама за това не съм вече сигурна де.../  newsm78

# 231
Здравейте

Добре дошли нови майчета Simple Smile

Ние си поспахме подобаващо за събота,дребчо закусва а аз да си споделя съня седнах на комп-а
Та моля Ви се родих на сън Shocked снощи,голямо напъване беше,пот и екстри,всичко си спомних...за капак родих двечки...близначета,момче и момиче,голямо очудване беше у дома,бяхме подредили за едно бебе а те двенки Mr. Green,мъжа ми беше луднал Crazy,как се смяхме на сън с него...мисля че е някакъв знак...за леко раждане това...дано е така Praynig Praynig,нищо не ме боля,не страдах особеннп(но все пак е сън де Whistling ) но си беше както в реалността с първото..дори по подробно...после кърмих две бебета Laughing дупе спало сън брало-казваше баба Simple Smile

Много ми стана мило,толкова бяха малки бебенцата Hug,мисля че вече искамммм да родяяяяяя,интересното е че тогава си казахме с мъжо леле ами сега с 4ри деца..може би ще е третия път с близнаци Joy

Карфур за зачекна темата-няма такава евтения Mr. Green,отивайте и се запасете с боденца,ако сте взели решение от сега да пазарувате-6 броя за 18 лева...прекрасниииииии
всякакви бебешки нещица на 1/2 цена от Колх.пазар например,ние пазарувахме за баткото и сме супер доволни,има обувки ест.кожа по 24 лв Peace цена като за българи казахме си Simple Smile

Това е хубава събота ,ние сме на бебе и после на цирк,пълна програма Simple Smile

BTW : КОментират ли външния Ви вид близките ви? корема по точно...само ме вайкосват около мен Shocked,ама как можело да е такъв малък ама туй ама онуй,вече се дразня..

Още едно уточнение Амидала супер удобно е чувалчето,космонафт имахме за зимата но бебето беше на 3-4м тогава,сега нашите ще са големи следващата зима(по следващата де 2011-2012та) та си мисля че може би по-големи и то след раждане че ще е ОК да си вземем...за Бира с таратор е това Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 10:20 от anilevI

# 232
Добро утро
Лолита,феро-фолгамата е железен препарат,тоест доста високо количество на желязо,което е противопоказно при тази анемия.Докато при комбинираните витамини,да речем,количеството на желязото е в пъти по-малко,това имах предвид"под чисто желязо" Тоест,според моята докторка(хематоложката) при този вид анемия,не се приемат препарати от сорта на Феро-фолгамата.
А сега се сетих и втория компонент освен желязото искай да ти пуснат и ЖСК(желязо свързващия компонент),а най-добре поискай една консултация с хематолог.
Добре дошли на новите мамчета.Леко бременеене.

# 233
  • София
изглежда при всеки е различно,аз лично имам 2 чувалчета и не съм ги ползвала нито 1 път
за космонавтите ние носихме до април месец,но имаме и едно пак като космонавт,но по-тънко от полар може би то ще е по-подходящо за бебоците ни сега Peace

# 234
Добро утроо бремелинки Simple Smile))

anilevI виж в някой съновник  Grinning

колко много нови мами се явяват Simple Smile)) добър бебевалеж се очертава  Party

ние чувалче и космонафт не сме купували, ползвахме само порт бебето, Стефан се роди на 23 февруари, март вече си беше ок времето със слънчеви и приятни дни, естествено по студа не сме излизали, април вече си беше пролет  Simple Smile чувалче мислих на по-късен етап да купувам, когато започне да се върти и рита, та да не се отвива, но почваше да реве много като е завит или подпрян и се отказах, та общо взето и до сега си спи отвит, просто го обличам винаги с боди, пижама и чорапки, не ми е боледувал  Simple Smile
сега обаче си мисля,че може и към края на януари, живот и здраве, да се появи бебето, като съм с термин 8ми февруари, нали секциото е по-рано, та , не съм решила за космонафт, но ако взимам ще е размер 3м.

Стефан е с червени очи от 10 дни поне и днес на нов очен и се оказа с алергия към слънцето  Shocked и прах  ooooh!

# 235
Добро утро
Лолита,феро-фолгамата е железен препарат,тоест доста високо количество на желязо,което е противопоказно при тази анемия.Докато при комбинираните витамини,да речем,количеството на желязото е в пъти по-малко,това имах предвид"под чисто желязо" Тоест,според моята докторка(хематоложката) при този вид анемия,не се приемат препарати от сорта на Феро-фолгамата.
А сега се сетих и втория компонент освен желязото искай да ти пуснат и ЖСК(желязо свързващия компонент),а най-добре поискай една консултация с хематолог.
Добре дошли на новите мамчета.Леко бременеене.

извинявам се, че се намесвам, само исках да споделя, баща ми е с таласемия минор и аз също се изследвах, ако не сте го коментирли до сега да дам инфо -  това изследване се прави в НЦХТ сектор таласемии и патологични хемоглобини тел 02 970 12 12 и 02 970 12 15 ул. Пловдивско шосе 6 в София (до ракова болница се намира), на мен ми взеха кръв в лабораторията на поликлиниката до нас, за рутинните изследвания и им казах, че ми трябва и за това изследване, за да не ме боцкат пак и в сектора, като искат ПКК +Fe и си занесох епруветката в сектора за изследването. След 5 работни дни ми дадоха резултатите. При мен се оказа, че вече не е на лице, но по принцип се предава генетично. Таласемия минор не е опасна, тревожно е положението при Таласемия мажор.
ЛОЛИТА съветвам те да се обърнеш към специализирания сектор, за да имаш бърз и точен отговор от специалисти! 

Успех!!!

# 236
Добре дошли на новите мами Hug
Лека и безпроблемна бременност и от мен и най-хубавите бебчета през февруари Hug
QueenBee - весело изкарване на сватбата и после да разказваш Peace
Аз разбира се още нищо не съм купувала, но и не мисля за сега, то и без това всеки доктор ми казва различен пол и май ще купувам различни от синьо и розово Crazy, но като му дойде времето!
Мисля основно да купя хубаво комплектче за изписване!
Спален чувал, не мисля че толкова от рано ще има нужда, а и сме на парно и съвсем е безмислено, космонавтче, същата работа.

Баткото ми е зимно бебе и основното излизане ни е било до болницата за консултации и на терасата, облечен със плетени дрешки от свекърва ми Heart Eyes (страхотни), обвит във дебело одеалце и пъхнат във порт-бебе (което си беше към количката).
Такова нещо ми се наложи да купувам, чак следващата зима Peace
И аз много харесвам дрешките във Карфур и мисля, при следващото ходене до София да поразгледам и ако мъжо позволи, да пазарувам, че хич не ми дава Crazy ooooh!
Ще видя и какво от дрешките на баткото става за носене, но все пак са минали 8 години Rolling Eyes, като и да е като му дойде времето ще го мислим Peace

# 237
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте коремчета! Днес съм много щастлива Party Тръгнахме сутринта за лекции и решихме с колежките да минем през Мания /за първи път влизам там/ и не можах да се сдържа и си накупих бебешки дрешки и един панталон за мен. Ама толкова са сладки, 3, 1 дънки и 1 панталон, боди и 1 блузка. Това + моя панталон за 27лв. Сега ще ги кача в албума.
Знам че ще си помислите че са за момче, но още не знам пола на бебчо, ама мн ми харесаха  Hug Но аз си мисля че стават и за момиче, все пак гащеризончетата може да се съчетават с всякакви блузки Crazy

# 238
За Стефан баба ми ми набута чисто нови ританки с етикети и плетени терлички и хилетчичи, купувани едно време за мен и останали, искам да ви кажа, че си ги използвах и не са мръднали и са памучни, дебелички  Simple Smile Та, ако имате такива неща ги разгледайте, хич не са по-некачествени от сега и за вкъщи са супер.

# 239
  • Варна, морето, сините вълни...
За Стефан баба ми ми набута чисто нови ританки с етикети и плетени терлички и хилетчичи, купувани едно време за мен и останали, искам да ви кажа, че си ги използвах и не са мръднали и са памучни, дебелички  Simple Smile Та, ако имате такива неща ги разгледайте, хич не са по-некачествени от сега и за вкъщи са супер.
Да и аз си разгледах моите бебешки неща има чисто нови ританки и камизолки и други дрешки които са обличани по ч пат и също могат да се използват Hug

Общи условия

Активация на акаунт