Отговори
# 210
  • София
Май имам спомен за между 3  4 бона, но след 2-3 годишна възраст на детето се плаща годишна такса за съхранение .... сигурно всички сме "за" но реалността (поне за мен) е друга

# 211
не съм проучила съвсем въпроса, питах лекарката, но каза, че е рано още да говорим за това, а и зависи коя фирма така да се каже се използва и в коя държава се съхраняват, а за допълнителната такса не знаех, но в тях е бъдещето за лечение, не дай си боже, та много се замислям...

# 212
Определено нямаме финанси за стволови клетки.
За бебето няма да купя нищо, докато не разбера какво е, защото ако е момиче пак, както ми намирисва, си има всичко от кака си. Само единствено от количка имаме нужда,ама тя ще е назад във времето. Пък и трябва отново да знам какво ще е бебето, защото си имаме хубава лека лятна количка за момиче и не искам да инвестирам пари в количка комбинирана за момиче.

# 213
И аз знам че е към 3-4 хиляди. Не навсякъде има такса за съхранение, явно са паднали малко цените, защото четох че тая такса е за период от 20 години. Въпреки всичко аз не мога да си го позволя Sad
Качих малко снимки в албума Wink

# 214
С първото бебе не сме запазвали, но реално не мисля за повече от 2, та варианта е само сега, реално си имаме всичко от първото дете, даже и дрешки за първо време, в различни цветове и да е момиче син цвят пак ще носи, то и Стефан носи червено, само някои розовини за разнообразие бих взела евентуално, количката ни е зелена, има вариант за летния формат да си купя само нов текстил в даден цвят и напрактика ще е нова, кошницата за колата ни е сиво и черно, играчки бол и т.н., тоест тези разходи като за 1во ми намаляват доста (само шишета, биби, АМ за всеки сл. и козметика ще ми трябват) и вместо тях, с още естествено, бих могла да се опитам да скалъпя за стволови, но за сега само го обмислям и проучвам, а и не знам цената в крайна сметка.

# 215
здравейте и от мен,
още 3 дни от курса, направо съм като парцал.

Днес една от участничките (индийка на 60 год.) каза, че чакат внуче.
Момина сълза, аз я питах за гривните, че мисля да си купя, но тя не знаеше нищо по въпроса. Каза за някаква гривна, която слагали след 7 месец да е лесно раждането. Това ми е по-неразбираемо, в гривните за шум поне има логика.

Вчера мъжа ми долепи ухо до корема ми и каза за бълбукащите мехурчета. И аз вече усещам, и това определено е малкото човече.

От седмица 18 официално минавам във бремелинските одежди. Старая се да са стилни, слава богу, още мога да нося висок ток. Не ми се ходи с кецове, ама хич.

За стволовите клетки - ще питам как е тук. То ако са еднократно 3-4 хилки, ОК, ама после подръжката ще е много скъпа. Аз лично не бих ги дала тия пари, защото каква ви е гаранцията по правилното съхранение?

# 216
Тодорка, мисля, че с повече усет човек може да изглежда дори много елегантен и по време на бременност. С подходящи роклички, ризки, бижута може да се постигне всичко. И аз не харесвам парцаливи дрехи, а и работата ми изисква да ходя с елегантни и бизнес дрехи.

Също съм съгласна, че на бебетата от сега е добре да им се пуска приятна музика, да им се говори. В моята книжка пише, че дори вече могат да различават гласа на майка си от гласа на баща си.  Когато се родят познатите гласове ги успокояват. Препоръчва се също ежедневно да се прави отпускане и да се комуникира с бебето - това развивало връзката между бебе и майка.

За стволови клетки не съм мислила още, но по-скоро ми се струва, че е прекалено скъпа и несигурна инвестиция, но признавам, че твърдението ми е по-скоро интуитивно, отколкото плод на сериозно проучване.

# 217
Здравйте дами, минавам да се разпиша  Grinning

Току що забелязах, че май май пъпът е тръгнал да ми изскача... newsm78Може и защото лекинко преядох... Blush Но определено се е променил - станал е един мекичък на пипане,,,и вече не е толкова надълбоко/ама как го обясних само... hahaha/ Днес си закупих 2 клинчета , не са специално за бременни, ама са от безшевните и се разтягат бая  Naughty Плътнични са - точно за есента  Simple Smile

Днес се присетих бързо бързо защо неисках да ходя на работа - толкова нерви имаше... #2gunfire Ще устискам още мъничко/до 14-ти.../ и им казвам чао и край - вкъщи пак на топличко... Simple Smile

# 218
благодаря за отговора , Lily_G. а твоят хемоглобин нисък ли е ? и ако да - какво се прави за да се покачи. очевидно  не е прием на желязо.  newsm78
докторът ми каза да продължавам да пия ферро-фолгамата до следващата консултация, която е чак на 24.09. а и аз четох, че при евентуална таласемия не трябва да се приема желязо.

Lily_G,ти обяснила възможните причини.Аз съм с таласемия и моят хемоглобин последно беше 94.Абсолютно противопоказно е ,ако желязото е в норма,да се приема желязо при таласемията.Хемоглобина ми поддържат само с Фолиева киселина.Пия я 3х2 табл. Напълно е възможно обаче въпреки таласемията,и заради бременността желязото да спадне,в такъв случай обаче се изписват витамини с ниско съдържание на желязо като Центрума,а не чист железен препарат.Поискай при следващите исзледвания освен кръвната картина да пуснат да видят и как е желязото.

# 219
Здравейте бъдещи мами на февруарски хулигани . Чета ви отдавна , но до момента не ми  е останало много време да се включа в коментарите. Днес посетихме докито и за статистиката на първа страница към моя профил може да добавите едни сини и едни розови гащи.Надявам се да мога по често да сядам на компютъра за да се включа пълноценно в разговорите ви.

# 220
  • София
да ви питам сега за второто дете знаете ли трябва ли да купувам нови шишета или не,аз доколкото знам само нови биби им трябват ooooh!

# 221
Аз не мисля да купувам-нали си имам стерилизатор-какво им е на старите? Важното е да са стерилни или чисти в първите месеци. Нови биби-определено. А пък друг въпрос, че се надявам да не ползвам шишета въобще... Tired

# 222
  • София
оо аз хич не се надявам,1вия път имах кърма само 20 дни,сега надали ще е различно

# 223
Аз имах кърма и знам,че и сега ще имам. Друг въпрос е как ще я използвам този път.

# 224
Да се запиша и аз - терминът ми е 16. 02. 2011 - след няколко дни съм на преглед при д-р Сигридов и очаквам да разбера пола!!! Ще ставам мама за първи път! Бебчо е заченат ин  витро и е мноооого чакан!  Hug Като чета всички сте усетили бебо, а аз хем вървя една седмица напред - едър плод - хем не съм усетила нещо освен едно леко пощипване отвътре - и то от време на време - по скоро рядко!!!

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 00:48 от mimi1313

Общи условия

Активация на акаунт