Отговори
# 285
  • област Варна
Ох, току що свърших с преравянето на гардероба и О, Чудо! намерих цели пет сутиена, които навремето са ми били адски големи, а сега ми заспаха. Май спасих за няколко месеца положението. Ако наедреем още до раждането ще му мислим.
Имам цели две рокли, една пола и един панталон, които мога да нося есента.
Днес имам среща с една мацка с бебе почти на годинка, да видим какво ще ми е изкопала от гардероба. Имам и още два гащеризона и един панталон обещани от други две мацки. Май ще се отърва от безцелното даване на пари за бремелински дънки, поне за сега.
Към варненските мами - да сте попадали на клинове или чорапогащи за бременни по магазините из града?

# 286
  • София
Здравейте, момичета!  Grinning
Искам да ви попитам според вас цацата дали е сред храните, които не е желателно да ядем? Извинявайте, че така...от вратата за краката, но днес съм се втелила, на тема храна. Четох за сирената специално  (които аз обожавам - всякакви) и за листерията. Това лято си хапнах и прясно сирене и синьо сирене. Не много, но достатъчно на фона натова, че не е желателно. Според вас дали трябва да се изследвам за тази листериоза?  Blush
Изключително ми е неудобно, че съм такава паника!!!

# 287
Здравейте и от мен.
Първо да се похваля, че днес сутринта бебо ме ритна newsm44, беше малко под пъпа.
Вчера са сдобих с два панталона за бременни и три блузки от втора употреба, всичко за 32 лв. Другата седмица ще отида пак да си потърся нещо по-зимно, че не знам с какво ще се обличам. От понеделник има промоция в кауфланд- 3 бебешки бодита с дълъг ръкав за 9,99 лв, ще отида и това да проверя.
Утре ще кача снимка на огромния ми вече корем Joy
hey_ya не мисля че има място за притеснение. Предполагам че не си яла много, пък и не ти се е случвало всеки ден. Аз също обичам всякакви "мухлясали" сирена, но не съм яла от както разбрах че съм бременна. За цацата мисля че няма проблем да се яде, аз съм яла поне 2-3 пъти.

# 288
  • София
hey_ya не мисля че има място за притеснение. Предполагам че не си яла много, пък и не ти се е случвало всеки ден. Аз също обичам всякакви "мухлясали" сирена, но не съм яла от както разбрах че съм бременна. За цацата мисля че няма проблем да се яде, аз съм яла поне 2-3 пъти.

Да, не съм прекалявала! Мерси, поуспокои ме малко Simple Smile

# 289
hey_ya, и аз мисля, че няма проблем. Подобно на тебе и аз се чудих дали цацата става за бременни, а бях и в Гърция и там първо се колебаех мога ли-не мога ли да ям разни морски неща. Пък в крайна сметка си хапвах, без да прекалявам
За сирената лично аз предпочитам да ги избягвам напълно /тези, които са направени от непастьоризирано мляко/, но предполагам че еднократно и малко едва ли би ти се отразило.

Направих си страхотна разходка, сред една цветна градина с фонтани и се чувствам много заредена!

# 290
Здравейте и в днесшния мързелив за мен ден,голямо спане му ударих Laughing
И аз искам да ви питам нещо,което ме гложди от известно време и това е че досега доктора ми не ми е споменал нищо зашийката на матката.И нямам представа,дали защото си е ок всичко,или просто не е обърнал внимание.Моля ви да споделите на вас в коя седмица ви я мериха и до кога най-късно може да се направи (,ако имате тази информация)?
Аз отностно храната и преди си бях малко странна,в смисъл,че на всичко и винаги чета съдържанието на етикета преди да го купя,но сега вече съвсем съм се побъркала явно Mr. Green С тези страхотии за пластнасовите изделия - уажас!Пия вода само от стъклена бутилка, незнам и с фрешчетата дали не приемам бисфенол А Rolling Eyes ,но в крайна сметка не съм видяла още стъклена сокоизтисквазка,или изцяло метална (имам предвид тези,които правят и сок от моркови,че нали и за цитрусите има някакъв спор трябва,или не трябва да се приемат по време на бременност...).Да спирам с моите вталясвания,за да не ви отегчавам повече.
Желая на всички един прекрасен,мързелив неделен ден,изпълнен с хубави емоции Simple Smile

# 291
  • София
Totoni, на мен шийката ми я измериха сега като бях на преглед в сряда. Би трябвало на следващия ти преглед да ти я мери. Мери се с вагиналния ехограф, тъй че ако са ти я мерили да си разбрала. Ще ти я измерят  Simple Smile

happy-mamma   Grinning

# 292
Мами-та, този линк може да е полезен на всички, които се чудят с размерите на дрешките за бебчетата... Wink

http://papa-bebe.com/kak_da_izberem_dre6ki.html

# 293
Абе момичета май прекалено много се втелясвате.
Аз да ви кажа и миди си хапнах това лято (разбира се, че не съм прекалявала), и цаца(по варненски-трицона) и хек и пържена барбуна, сафрид и пушена скумрия и т.н.
Ами нищо ни няма да ви кажа, а пък и аз много обичам и така ми се прияждаха морски неща, че не е истина.
Мухлясали сирена не съм яла, но аз по-принцип не ги обичам.
Та така, според мен ако е с мярка и не се прекалява, няма проблем.
Даже лекарката ми каза да не чета прекалено много в нета, че ще се побъркам.
Нашите майки и баби като не са знаели за рибите, да не би да са ги ограничавали.
Дядо ми е бил рибар, а баба ми 3 деца има и си е хапвала доволно рибка.  Naughty
Даже смятам, че е полезна.

П.П. И аз си купих музикална играчка и вече и пускам на беба мелодийката от латерната   Grinning

# 294
Ето ме и мен, завърнала се от дълъг път. Сватбата беше добре, хапнахме, някои пийнаха и така.
Най - тъпото беше, че си влачих роклята насам - натам за нищо. Беше доста хладно и валеше и предпочетох да си пазя здравето, отколкото да се глася.
На връщане минахме през едно село дето продават къпинки и си купих и сега си ги гризкам с голямо удоволствие.
Хайде, аз отивам да оправям багажи.  Peace

# 295
  • София
Абе момичета май прекалено много се втелясвате.
Аз да ви кажа и миди си хапнах това лято (разбира се, че не съм прекалявала), и цаца(по варненски-трицона) и хек и пържена барбуна, сафрид и пушена скумрия и т.н.
Ами нищо ни няма да ви кажа, а пък и аз много обичам и така ми се прияждаха морски неща, че не е истина.
Мухлясали сирена не съм яла, но аз по-принцип не ги обичам.
Та така, според мен ако е с мярка и не се прекалява, няма проблем.
Даже лекарката ми каза да не чета прекалено много в нета, че ще се побъркам.
Нашите майки и баби като не са знаели за рибите, да не би да са ги ограничавали.
Дядо ми е бил рибар, а баба ми 3 деца има и си е хапвала доволно рибка.  Naughty
Даже смятам, че е полезна.

П.П. И аз си купих музикална играчка и вече и пускам на беба мелодийката от латерната   Grinning

Абе така е, права си, но ме е треснала параноя Embarassed. По принцип и аз избягвам да чета и да се втелясвам, но специално листериозата и токсоплазмозата са ме наплашили още от първия път. Та така! А за цацата специално питам, защото обожавам, както и всякакви морски дарове пък до нас наблизо продават много хубава цаца и редовно си купувам.

# 296
Totoni, на мен шийката ми я измериха сега като бях на преглед в сряда. Би трябвало на следващия ти преглед да ти я мери. Мери се с вагиналния ехограф, тъй че ако са ти я мерили да си разбрала. Ще ти я измерят  Simple Smile

happy-mamma   Grinning

Благодаря ти за отговора!Аз бях на 31.8 (точно в края на 17 г.с.)последно на лекар,но тогава за пръв път ме гледа на коремен ехограф, а следващият ми задължителен преглед е в 20 г.с.,тогава ако не е късно аз ще му напомня за това,но ако е късно мисля още утре да отида до болницата и да ги помоля да я измерят,защото доколкото знам си е опасно,ако е по-малко от 4 см и не се вземат мерки навреме.
А за вкусната цаца,ако продължавате да я обсъждате,някоя морска мама ще се наложи да ни дойде на гости с една порцийка Joy

# 297
И аз си хапвам от миризливите сиренца, но напоследък само такива с пастьоризирано мляко. Ядох малко и от другите, ама малко. И малко пастет ядох  Simple Smile, но не мисля сега да се вманиачавам.
И риба тон от време на време на салатка. Организмът е свикнал с тия храни и не мисля да го лишавам, но в рамките на разумното.

# 298
  • София
Благодаря ти за отговора!Аз бях на 31.8 (точно в края на 17 г.с.)последно на лекар,но тогава за пръв път ме гледа на коремен ехограф, а следващият ми задължителен преглед е в 20 г.с.,тогава ако не е късно аз ще му напомня за това,но ако е късно мисля още утре да отида до болницата и да ги помоля да я измерят,защото доколкото знам си е опасно,ако е по-малко от 4 см и не се вземат мерки навреме.
А за вкусната цаца,ако продължавате да я обсъждате,някоя морска мама ще се наложи да ни дойде на гости с една порцийка Joy

Не знам дали 20-та би било късно, едва ли. Обади се на лекаря си и го питай, най-добре така. И споко! Hug
 Grinning и се извинявам ако сме предизвикали слюнкоотделяне с тази ми ти цаца!
А и да ви питам, когато ходите на ЖК слушат ли тоновете на бебето с доплеров апарат или това се правеше по натам? На мен ми ги пуска доктора буквално за секунди, докато ме гледа с ехографа.

И аз си хапвам от миризливите сиренца, но напоследък само такива с пастьоризирано мляко. Ядох малко и от другите, ама малко. И малко пастет ядох  Simple Smile, но не мисля сега да се вманиачавам.
И риба тон от време на време на салатка. Организмът е свикнал с тия храни и не мисля да го лишавам, но в рамките на разумното.

Кои са с пастьоризирано мляко? Т. е. има ли някаква определена марка? Никога не съм се интересувала от това и не съм запозната. Мерси!

# 299
Не знам дали 20-та би било късно, едва ли. Обади се на лекаря си и го питай, най-добре така. И споко! Hug
 Grinning и се извинявам ако сме предизвикали слюнкоотделяне с тази ми ти цаца!
А и да ви питам, когато ходите на ЖК слушат ли тоновете на бебето с доплеров апарат или това се правеше по натам? На мен ми ги пуска доктора буквално за секунди, докато ме гледа с ехографа.
Аз изобщо незнам какво и дали изобщо нещо ми мерят тук,обяснения изобщо никакви не ми дават,освен да ми покажат бебето на екрана и да ми кажат,че всичко е наред,сърцето бие и бебето расте - друго нищо!А последния път като питахме заместничката на моя наблюдаващ измерването на таза кога и къде се прави-отговора беше,че всички измервания се правели в болницата!Явно според нея всички необходими измервания са достатъчни да се направят в деня на раждането!Обаждахме се до болницата и ги пихме дали трябва да отида там преди да е дошъл момента за раждането за някакви изследвания,или измервания-отговора беше - НЕ!
Е кажете ми как да съм спокойна при такава система?После в БГ колко зле било,ами не е само в БГ,дори бих казала "евала" за апаратурата която имат в Марковс и за цената,на която правят ФМ,тук искат 130 евро,нищо не обясняват и апарата им има само 2Д и 3Д възможност,ако искаш да видиш движенията на бебето на 4 Д си плащаш още 100-ина евро отгоре,защото както и в БГ ФМ и преглед на 4Д касата не поема! ooooh! Whistling
Извинявам се за негативизма,просто с вас мога да споделя за тези неща.Тук тая практика е нормална и на никой не му прави впечатление това,но мен ме побърква!А за разговор с лекаря по телефона hey_ya, изобщо не може да се говори дори!Единствената връзка е асистентката му,която дори мисля,че изобщо няма медицинско образование.... ConfusedНо няма как -това са ми задължителните прегледи за да си получавам после майчинството трябва да ходя там.Иначе болницата,в която ще раждам пък е страхотна!И няма да платим и цент за раждането- всичко се поема от касата. Та затова си ходя при тоя доктор,колкото и да ме дразни това,но пък за втората ФМ пак ще отида до Марковс и се надявам пак да ме успокоят там,че всичко си ни е наред с бебчо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт