Отговори
# 300
Привет....днес явно е бил мързелив ден...гледам не сте писали много... Mr. Green
Бенджи,абсолютно те подкрепям.Момичета не се втелясвайте толкова,яжте си каквото ви се яде.Смятам,че в разумни граници,няма нищо толкова опасно...
Тотони,незнам дали е само там тази практика.Нито първия път,нито сега са ми мерили шийката.Смятам,че това се прави при нужда,ама може и да греша.

# 301
hey_ya, аз гледам какво пише на опаковката. Например пармеджаното е със сурово мляко и него не го ям вече. Ементалер също ( а там има и стрептококи). Апенцелер - не. Тези 2 са швейцарски. Бри - не.
Титлизер (тилтизер, или нещо подобно, че метнах опаковката) е с пастьоризирано мляко, то става.

И на мен много не ми казват какво мерят, и аз ще питам.  А шийката на матката, май не е мерена. Тоновете на бебето - само с ехографа.

# 302
  • Варна, морето, сините вълни...
Добър вечер от мен! Аз само да ви се похваля че вчера  бебчо ме бутна отвътре  Heart Eyes толкова съм щастлива. Както си бях легнала усетих нещо и после още 1 път и подскочих и се надигнах малко, защото много се изненадах. След това ме побутна още 1-2 пъти Party
Лека вечер  Hug

# 303
  • София
днес направих много голяма обиколка на Бургас,от 12 та до 20ч,сега съм изморена,но доволна...
бяхме и в мола и от Карфур купих първата дрешка за бъдещия бебо,една тенисчица на Дисни за другото лято,ще се оитам да я кача сега в албума Simple Smile

# 304
До колкото знам шийката се гледа и мери, за се види дали има нужда от серклаж, а серклаж мисля се правеше най-късно до 22 седмица, но не съм напълно сигурна за седмицата. Thinking

# 305
  • София
Totoni, малко е странно майчиното здравеопазване в другите страни. И от други момичета съм чувала, че там не е като тук. Малко са по-лежерни нещата. Но не се притеснявай излишно! Всичко е наред, просто на следващия преглед си попитай за собствено спокойствие  Simple Smile
Тодорка Боева, мерси. Не съм се сещала да гледам съдържанието  Blush, но понеже много обичам сирена вече ще го гледам.   bouquet

# 306
До колкото знам шийката се гледа и мери, за се види дали има нужда от серклаж, а серклаж мисля се правеше най-късно до 22 седмица, но не съм напълно сигурна за седмицата. Thinking

А има ли някакви симптоми, че е къса?
Или признаци, оплаквания?

# 307
Totoni, не се притеснявай, защото ако всичко върви нормално всякакви напъни за изследвания са абсолютно излишни. При моите две първи бременности няма да описвам на какви допотопни апарати ме гледаха, всичко на всичко три пъти по време на бременността. Мисля, че тогава се вижда и ако нещо не е наред с шийката и допълнитело се изследва. При второто ми дете полът го узнах чак като ме приеха да раждам в шейново, защото там апаратът им беше страхотен за времето си. И на мене до сега никой нищо не ми е казал за шийката, но в Марковс ми казаха други неща, които на обикновен апарат не се виждат. Ако се чувстваш добре, ако нямаш болки, радвай се на бременността си и това е напълно достатъчно.
Стискам ти палци всичко да е наред и да се наслаждаваш на спокойна бременност!

# 308
Точно и мен това ме притенява,да не би да има нужда от серклаж,но ако е така (до 22 г.с.)значи в 20г.с. не е късно да се направи измерването.Ако отида в болницата само заради това меко казано ще ме гледат странно.... там по принцип се ходи само при спешни случаи,или при такива,в които наблюдаващият ми доктор няма възможност да ме приеме,а на мен ми се налага лекарски преглед (т.е. пак при спешни случаи) Rolling Eyes.Та май ще е най-добре да си изчакам следващия преглед.
Благодаря ви за отговорите и подрепата Hug

# 309

А има ли някакви симптоми, че е къса?
Или признаци, оплаквания?
Не знам дали има признаци.
На мен лично ми я измериха, защото ме стягаше корема, отидох на преглед и се установиха контракциите (на коремен) и тогава лекарката реши и ме гледа и с вагиналната сонда.
Каза, че ми е по-скъсена шийката, но не съм за серклаж.

Тотони, не се притеснявай, те ако бяха забелязали нещо притеснително щяха да ти я измерят, поне аз така мисля.
Иначе май ако беше по-къса от 4 см. тогава се налагаше тази манипулация.

# 310
На мен ми я погледнаха шийката на ФМ и доктора каза, че е нормална, всичко е наред и не изглежда в близкия месец да имам някакви притеснения...

# 311
Привет и от мен! На мен тези дни ми се въртят различни питанки в главата:
дали може да е проблем за бебо, това че си държа компютъра върху бедрата като съм седнала newsm78
отделно да ви питам, всички пишете, че ви наедряват коремчетата и гърдите, а на мен много ми расте дупето Embarassed. има ли и други? Иначе съм качила 2 кг, като стартирах на 45кг.

Относно дължината на шийката, на мен ми е трета бременност и никога до сега не са ми я мерили. Изненадахте ми. Ама то за всяко бебе ми добавят какви ли не "новости" и моди. Аз доколкото знам шийката е 4-5 см и може да се скъси, ако жената е конизирана или и е правена друга медицинска манипулация, но иначе в общия случай дължината е еднаква Sick

# 312
Добро утро. Поднасям ви сутрешното кафенце.

# 313
Добро утроооо
Честит празник Българи...нека сме по-добри,по-големи родолюбци,по-сплотени като народ и нека пребъде българския род...и да покажем какви сме в действителност!!!

една романтична закуска навън в празничния ден

# 314
Добро утро на всички и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!Нека не забравяме кои сме и откъде сме тръгнали!
При нас нищо интересно,но чета с интерес.

Само да се похваля,че утре или в сряда сутрин с нетърпение очаквам сестра ми да се върне от 3 месечна работа в Испания!

Общи условия

Активация на акаунт