Отговори
# 330
Бира с таратор, благодаря много за линка!  Hug Тъкмо навреме ми идва!  Party
Ние от вчера се опитваме да направим някакъв ориентировъчен списък с покупки за бебока (радиатор за топлене, легълце, слинг, дрешки, козметика, книги и курсове за бременни, дрехи за мен и т.н.). Оказа се невероятно трудна задача, защото сигурно половината бебешки принадлежности нищо не ми говорят... Нямам идея кое е полезно и кое няма да ни трябва. И сме се заровили с таткото да четем дълги форумни теми и да търсим статии, които да ни ориентират...
Още веднъж, благодаря! Simple Smile

# 331
Бира с таратор, благодаря много за линка!  Hug Тъкмо навреме ми идва!  Party
Ние от вчера се опитваме да направим някакъв ориентировъчен списък с покупки за бебока (радиатор за топлене, легълце, слинг, дрешки, козметика, книги и курсове за бременни, дрехи за мен и т.н.). Оказа се невероятно трудна задача, защото сигурно половината бебешки принадлежности нищо не ми говорят... Нямам идея кое е полезно и кое няма да ни трябва. И сме се заровили с таткото да четем дълги форумни теми и да търсим статии, които да ни ориентират...
Още веднъж, благодаря! Simple Smile

Няма защо!   bouquet
Ние с таткото минахме днес през Вис Виталис и за 13.30лв. купихме 3бр. ританки, една шапчица тип ушанка, но памучна, едни бермуди и 2бр. блузки тип прегърни ме, с дълъг ръкав. Simple Smile
Еми доволни сме. Simple Smile
Засега пазаруваме само дреболии. Онзи ден и едно шише 125мл. купихме. Simple Smile
Като си се пренесем у нас, тогава ще купуваме леглото, количката и по-едрите неща.

Гледахме в Кауфланд парен стерилизатор за микровълнова фурна, на Бертони, за 25лв., и много се зачудихме дали да го купим.  В компелкта има и шише 250мл., четка за шишета и май още нещо имаше....
Какво мислите??

# 332
Аз с купуването на бременелски дрехи май приключих-двата чифта дънки са ми достатъчни,имам и дълги и широки блузки 2-3,най-много още един клин за бременни да си купя и това ще е за мен Simple Smile . За бебето още ми е рано да пазарувам целенасочено,ако видя нещо хубаво и намалено бих го взела,но иначе има още време.При нас на преден план е намиране на по-голямо жилище,тепърва ремонти,обзавеждане и местене Crazy А пустите му жилища много трудно се намират... Та така.
Относно меренето шийката на матката днес се обаждахме до лекарския кабинет и чрез секретарката направихме връзка с доктора LaughingВъпросът беше: "До кога най-късно може да се измери и дали доктора трябва да го направи,или да отидем в болницата?" Секретарката горката дори незнаеше,че се прави такова измерване,че ходи да пита доктора и в крайна сметка отговора е:
"Мери се от доктора,ако той забележе,че има някакво смъкване на матката най-късно до 25 г.с." Доволна съм от отговора и най-вече,че получихме такъв все пак Mr. Green Още веднъж ви благодаря и на вас!Лека вечер от мен и приятни сънища Hug

# 333
Гледам, че вече усилено пазарувате за бебчетата...а аз още нищичко не съм взела... Confused Нещо не многа да се настроя още на тази вълна...на 17-ти на ФМ като потвърдят на 100% веч пола - тогава ще започна малко по малко да купувам и аз, че докато се усетя - и паднали снеговете...Чуденката ми е какво точно ще трябва за бебо...гледах списъчетата ви, ама някоиннеща даже нищо и по име не ми говорят...та ще е трудничко май... ooooh! Ето например какво ме тормози/моля без смях.../ - олекотени завивчици ли се ползват за повиване или одеалца... newsm78 И за след баня - хавкийка или пелена...и каква пелена точно... newsm78 Ще ме прощавате ако е глупав въпорса, но ние си нямаме нито една баба...уж са досадни, ама сега чак ше видим зор без тях...

# 334
Тотони, успокой ли се сега? И аз си мислех, че ако забележат нещо нередно, тогава мерят. Успех с жилището. И аз искам да се местим. Имаме детска стая, ама апартамента е с подово и е страшно студен, особено зимата на 2 етаж.

Амидала, аз не знам дали ще ползвам олекотена завивка (страшно запарва). Предпочитам одеяло, по възможност естествена материя.

# 335
Тотони, успокой ли се сега? И аз си мислех, че ако забележат нещо нередно, тогава мерят. Успех с жилището. И аз искам да се местим. Имаме детска стая, ама апартамента е с подово и е страшно студен, особено зимата на 2 етаж.

Амидала, аз не знам дали ще ползвам олекотена завивка (страшно запарва). Предпочитам одеяло, по възможност естествена материя.
Ами малко ми поолекна на душата,благодаря ти,успех и на вас с новото жилище! Grinning
А за завивките - аз вече купих 2 комплектчета от БГ,че исках да са български,едното е само от чаршафчета,в другото има и олекотена завивка и възглавничка (освен чаршафите) и мисля да пробваме с олекотена,но ако спарва както казваш ти .... лошо,но си имаме и прабаба,тя отсега си търси заявките какво и по колко да плете,а е страхотна майсторка,така че може и на нейните пеленки да разчитаме,естествено и одеалце ще купим,но по - нататък,до него да допрем Simple Smile Да си приберем живо и здраво дететнцето вкъщи,като за начало да има на какво да спи,пък после ще му мислим за останалите неща Simple Smile
Питах за в болницата какъв е списъка,ами....
- бельо за мен
- подплънки за кърмачки
- халат
- чорапи за мен
- камера
- четка за коса
- четка за зъби
- душ-гел
- олиото срещу стрии
- комплект за изписване на бебето
и това е всичко,което аз трябва да нося,всичко останало се дава от болницата - нощниците ги сменяли всеки ден,кърпите също,има си бебешки дрешки в различни размери,с които бебето се облича,докато сме в болницата,помпа за кърма,която може да я ползвам 6 месеца и след това да я върна и т.н. Комплекта,който се получава от общината не бил за изписването,ами някакви пелени по-тънки,по-плътни,якенце,някаква раница (която незнам какво представлява,защото само прочетох съдържанието не съм ги видяла),ританки,някакви други дрешки,но са за 2-3 месечно бебче,а не съвсем за новородено. Аз халат си купих нов наскоро,значи не ми остава нищо да купувам за болницата,че то малко ли неща трябват за вкъщи?! ooooh!

# 336
Totoni, радвам се, че си се успокоила. Стискам палци да си намерите най-доброто жилище. И на мене това ми предстои, днес даже пуснах запитване за един апартамент, който ми харесва. На всичкото отгоре се оказа, че през ноември мъжът ми ще бъде дълга командировка/ почти месец/ и направо не знам как ще успеем за месец-два да свършим всичко.

Амидала, права е Тодорка, одеалце от естествена материя е по-добре. Лично аз ползвам спално чувалче и съм много доволна. След баня ти трябва хавлийка с качулка. А пелените са по-скоро да ги постилаш върху мястото, където сменяш памперс, освен ако не повиваш бебето /тогава служат за повиването му/. С удоволствие ще помагаме с каквото можем.

Днес купих една музикална кутийка на бебчо, светеща, много сладка.

# 337
  • София
 Blush  и аз нищо още не съм купила на бебетата. На 17-ти съм на преглед, дано разбереме и какъв пол ще са ( като гледам на тази дата на прегледи са и amidala13  и Тодорка   ще си стискаме палчета).

amidala13  въобще не е глупав въпроса ти. От онези дни като ми застудя вечерта и се замислих с какво точно одеялце трябва да повивам бебетата, от каква материя и аз в една чуденка останах  ooooh! , така че много благодаря на мамите с опит, които ще се отзоват на помощ  Hug

# 338
Здравейте бъдещи февруарски мами Simple Smile Терминът ми е принципно на 6ти март, но ние ще правим планово секцио в края на февруари, затова се записвам да си ви чета Simple Smile Май май и аз ще съм февруарска мама живот и здраве догодина Simple Smile
Гледам вече пазарувате, аз още нищо не съм купувала. Само количка си имаме дори още от преди да забременея, но я вехме, защото беше лимитирана колекция и свършваше.Сега подготвям сватба на 2ри октомври Simple Smile    Hug Hug Hug Hug

# 339
Здравейте, хайде и аз при вас - живот и здраве на 6 Февруари ще ставам мама за втори път. Чета ви от известно време, но не много редовно и затова не се включвах до сега. Прекрасно време е това докато сме бременни и гледам да му се наслаждавам максимално Simple Smile Иначе малко за мен - на 30 год съм, от София, работя активно и смятам да продължа до когато е възможно. Имам дъщеря, на 22 месеца, казва се Бояна. Надявам се, че всички ще имаме само хубави емоции и здрави хубави бебчета Simple Smile

# 340
Добър ден, момичета!

Добре дошли на всички нови бъдещи мами!  Grinning Лека и безпроблемна бременност на всички!
Няколко пъти се опитвах да вляза да прочета какво сте писали през почивните дни, но все нещо се случваше и не успявах! Сега от работа ще се опитвам да наваксам пропуснатото, но така като гледам колко сте писали, едва ли ще успея скоро. Grinning
При мен нищо ново. Имахме малко гости през почивните дни и ми дойде малко нагорнище.
За бебето нищо не съм купувала, но аз съм много суеверна и сигурно нищо няма да купя до последно. Даже още в бебешки магазин не съм влизала. С първата си бременност се убивах да ходя по такива магазини (без да купувам нищо, само си набелязвах разни неща), а сега никакво желание нямам. Предполагам ,че след някой друг месец ще "дойда на мене си" и пак ще хукна по бебешорски магазини. Имам много неща останали от сина ми, но ще трябва да направя обстойна ревизия какво става и какво не и тогава ще правя списъци за новото бебе, живот и здраве. Не се хвърляйте да купувате всички неща от тези списъци, които циркулират из нета (както направих аз преди време), защото много неща въобще няма да ви потрябват, а други ще ви ги дадат за временно ползване(всеки има около себе си близки и познати с малки деца) или ще ви ги подарят.

Лек и усмихнат ден! Grinning

# 341
Jessika, Darina, радвам се, че се включвате в отбора! Hug Пожелавам ви леко бременеене!

Събудих се от лекичко подритване в корема и ми стана толкова миличко. Вчера малко се бях притеснила, че цял ден не съм  усещала бебонка, но снощи също ме подритна и се успокоих.
Хипи, съгласна съм, че не всичко върши работа, а и може да се купува тогава, когато потрябва. Още повече,че така си оставяме удоволствие да пазаруваме по-дълго време. Вие одобрявате ли списъците  с искани подаръци за новородено, за сватба? Лично аз ги поставям много на кантар, от една страна майката си преценява какво и трябва и какво харесва, но от друга страна... Губи се идеята за подаръка .
Аз съм се замислила за амниоцентезата. Правих по имтернет консултация с проф. Краменски от Генетичната лаборатория за резултатите ми от БХС, които според него са добри. Харесва ми неговото принципно мнение, че тази процедура не е задължителна дори при по-висока възраст.  Малко се притеснявам, че едва в 23 г.с. ще мога да направя амнио, ако се наложи. Някой от вас ще прави ли и къде?

# 342
добро утро бремелинки Simple Smile))

купих си 2 биби на нук, каучук, серия на дисни, ей така, за късмет и миналия път така направих Simple Smile)
до сега само силиконови съм взимала, но сега реших да пробваме тези, пише да не се слагат в микровълнова, моя стерилизатор е такъв, та сега се чудя дали да ги изварявам там, но ще се чете по въпроса  Crazy

весел ден от нас с бебоците Simple Smile))

ооо от днес съм в 5ти месец хахахахха  Party

# 343
  • София
беба не се ли влиза след 16та седмица в 5ти месец Thinking
или ти не говориш за гестационните,а за календарни

# 344
Хей, добро утро и от мен! Черпя по едно капучино по случай вторник!  Mr. Green

Добре дошли на новите ни мами!  Hug Дано изкараме една чудесна бременност заедно с вълшебен резултат накрая!

happy-mamma, недей да се впрягаш излишно! Аз продължавам да съм на мнение, че тези изследвания са си чисто и просто една статистика, която не дава никаква гаранция за нищо.
По въпроса за пазаруването, няколко пъти съм казвала, че много ме е страх все още, за да отида и да купя нещо бебешко. Чудя се само кога ли ще се престраша, защото все пак не бива да подходждам по този начин до края.  Rolling Eyes Наобратно на суеверията, че до края не трябвало да се купува нищо, братовчедка ми ми беше казала, че е хубаво да се купи нещо което да го чака вкъщи. Може би като мине още малко време и ще си купя нещо малко и сладко.

Общи условия

Активация на акаунт