Отговори
# 345
беба не се ли влиза след 16та седмица в 5ти месец Thinking
или ти не говориш за гестационните,а за календарни

за календарния говоря, че ми се струва повече реално изминало време  Grinning иначе като започна да смятам например хем съм в 5, ама не съвсем, защото съм в 4ти календарен и ми действа зле хаххахаха
но искам вече да съм в 9тииииии, честно казано процеса на бременеене не ми доставя толкова кеф, колкото после вече с бебето, та искам по-бързо да минава и да си го видя живо и здраво и да си го гушкам и т.н. А нашия тати вчера си ляга и попада върху някаква играчка на Стефан и само възкликна - охх хайде да минават тези 5 години и всичко да си дойде по местата  Laughing явно това му е границата за големи деца  Crazy а аз си мисля - охх хайде да минават тези 5 месец  Blush

QueenBee аз не съм суеверна, но нашия тати да и той не даваше и предния път и сега да се купува от рано, но аз си взех и тогава и сега нещо символично - биби и много им се радвам и по този начин си приемам, че нещата ще са наред и всички ще сме живи и здрави на финала. Този път даже бяхме заедно в магазина и таткото участва в избора, защото му казах идеята на покупката и се съгласи, е не ми даде да взема и други неща, но пак беше напредък.
Та искам да кажа, че за мен суеверието специално за това събитие по скоро е насочено от към практична гледна точка, ако се случи нещо да не са накупени вече непотребни неща, а не, че ще се случи нещо лошо само защото сме купили дрешки и т.н.

много готино капучино, обожавам   bouquet

# 346
  • София
Здравейте Simple Smile
Тотони, радвам се, че си се поуспокоила.
Аз от вчера съм с разстройство Sad. Но не ме боли корем, не ми се ходи постоянно просто така. Та се чудя да звъня ли доктора или да чакам да ми мине. Нямам никакви симптоми...Незнам!

# 347
Здравейте Simple Smile
Тотони, радвам се, че си се поуспокоила.
Аз от вчера съм с разстройство Sad. Но не ме боли корем, не ми се ходи постоянно просто така. Та се чудя да звъня ли доктора или да чакам да ми мине. Нямам никакви симптоми...Незнам!

внимавай да не се обезводниш и пробвай с твърда диета - сухарчета, оризова вода, картоф печен/варен, сиренце... ако е вирус тврябва да те види лекар, дано не е  Peace

# 348
  • Mostly in my mind
здравейте и добре дошли на всички нови мами  Hug

аз да разкажа за моите хемоглобинови неволи. днес сутринта си пуснах изследване и на обяд беше готово. хемоглобин - 118  Shocked как се е качил за седмица от 82 не се знае. доки каза, че за него това било верния резултат, а онова било нещо объркано  Laughing еми да, и аз да бях на негово място и аз шях така да кажа. дано и да е така. между другото си го правих днешното изследване в друга лаборатория и ми взеха кръв от пръстта, не от вената. нз дали оказва това някакво влияние. забравих да го питам, аз по-едно време така вече се зашеметих.  Rolling Eyes

# 349
Lolita, това е чудесна новина. Абсолютно е възможно да е грешка на лабораторията, така че можеш да се отпуснеш и да се радваш на бременността си! Hug

Беба, и аз чаках с нетърпение децата да порастнат, ама сега ми е носталгично за времето, когато бяха мънички. Всеки период си е с предимствата и недостатъците и е хубаво да им се наслаждаваме максимално, защото времето лети.

# 350
  • София
Нямам признаци за грип, а и ходя до тоалетна не повече от два пъти. Но ми е малко некомфортно на корема. И аз смятам диетка да си направя  и за всеки случай да се обадя на доктора.

# 351
Добре дошли на новите мамчета!

Амидала, Лизи, стискам ви палци за 17. То е вяра, надежда и любов тогава, надявам се да има само хубави новини.

Хепи мама, доки на мен ми каза, че ще гледаме на ехографа и ако има нещо съмнително, тогава ще правим повече изследвания.

Лолита, на мен хемоглобина ми го гледат всеки път и тук е практика да се взема кръв само от пръста за това.

Аз добре предлагам естествени материи за одеяло, ама къде ще ги намеря тук като всичко е синтетика  Rolling Eyes. Май ще ги носят бабите от Бг.

Трябва да се стягам утре за интервю, ама ми е едно такова, все тая, мъжО каза, да не си давам много зор. Ще ми се да имам нещо за след раждането, а позицията си я бива. И рапорт от семинарите има да пиша, та днес само ще ви наблюдавам.  Simple Smile

# 352
Да се запиша и аз след днешния преглед -пораснали сме и сме добре,не ни казаха пола и ни изписаха витамини-mama vit-едни големи ooooh!и аз я папитах за шийката -а тя ми казва,че било рано да се притеснявам newsm78каквото и да значи и всеки път се каня да питам много  неща и като видя малчо и забравям за всичко Embarassed и кръвното ще си меря всеки ден сутри и вечер за 20дни и да видим дали ще е високо Rolling Eyesуспокоих се ,защото ми каза ,че е нормално да имам болки ниско долу newsm78 за малчо нещо не сме купували,но сега започнах да плета елеченце Hugще остъкляваме терасата и ще тръгваме по магазините-поне да разглеждаме-е това е от мен айде лек ден на всички коремчета Hug

# 353
Лолита  чудесна новина Hug за взимането от пръста не знам, на мен само от вена са ми точили за целта, но в комбинация и с останалите показатели, може би само за това изследване количеството от пръста е достатъчно  Simple Smile а за лабораториите има доста теми и недоволни от една или друга, та сигурно има значение, аз ходя в Токуда вече, понеже си е болница, а и мога през интернет да си виждам резултатите, сега като лежах там, не ми признаха кръвната група от друга лаборатория и ме изследваха пак и с другите така процедираха.

happy-mamma с това мое лежане и като не мога да съм до Стефан и направо откачам, затова ми се иска по-бързо да мине този период, за да сме си пак по цял ден заедно и да не трябва да се съобразявам с другите как биха го гледали и да изтерясвам, всичко ме дразни вече и ми е едно безпомощно.... Иначе съм абсол'тно съгласна - всеки период си има нещо хубаво и трябва да го откриваме и да му се радваме  Peace

Нямам признаци за грип, а и ходя до тоалетна не повече от два пъти. Но ми е малко некомфортно на корема. И аз смятам диетка да си направя  и за всеки случай да се обадя на доктора.

За детето лекарката ми е казала, че над 4 пъти на ден се води вече разтройство, за което трябва да се вземат по-сериозни мерки и да се види да не е вирус, иначе може да е от храна, от емоции и т.н. нещо не чак толкова сериозно, та си мисля, че и за нас важи някаква такава логика.
Бързо да се оправяш  Peace

# 354
  • София
Благодаря ти, Беба Grinning

# 355
Беба, сега се загледах,  Embarassedче всъщност момченцето ти е мъничко. Моите синове са 1 год. и 9 мес. разлика и много добре те разбирам какво ти е. Няма какво да се заблуждаваме, две бебета е трудно да се гледат, особено ако го правиш сам. Стискам ти палци да си здрава и децата да са послушни, за да ти е по-лесно! Hug Hug Hug малко да се поясня - имам предвид като се роди бебочето. А бременна с малко детенце е голямо натоварване, защото мъничето си иска грижите, игрите, но съм сигурна, че ще се справиш!!!

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 14:04 от happy-mamma

# 356
Здравейте момичета, колкото повече чета толкова повече изпадам в стрес. Знаете ли чудя се, тъпичко е отново да питам, но наистина не знам бебо като се роди.. обличам бодито и после трябва ли и пелена  newsm78 или направо одеало? Да се похваля и аз -купих си пола за бременни 41лв е много е удобна...но. Питах за чорапогашници предложиха ми 40 дена за 23лв., вижда ми се скъпо. Миналата година си взех един с ниска талия, толкова се ядосвах на него излизаха ми сланини на кръста пък аз с някоя елегантна рокля, а той така и не се скъса, мисля пак да потърся такъв  и ще пиша колко струва. Честно незнам как почвате от 45кл. Аз имам огромен корем, дори се слива със стомаха и вече се притеснявам. Така за бебо купихме и ние нещо един гащиризон-ританки и блуза отгоре, но слято в зелено Grinning още незнаем какво ще е. Имам и проблем вчера ходих на Пловдив на избложба, вечерта се прибрахме и отидохме на кръчма и после #Crazy прибирам се и не мога да се изкача до втория краката ми двойни в глезените, какво да правя? Отгоре на всичко от три дни отново ми се повръща newsm78.
Момичета искам и аз да гледам албума, как да влезна.  Hugза всички и аз нямам търпение да гушна малкия бебок.

# 357
И да ви кажа за рибата и аз хапвах, като бях на моренце и миди хапвах и пастет. Сутринта слушах по радиото за черноморец, където бяхме на море, че бил плажа с радиация и го затворили от 3 август... това вече ме притесни и то много. Вчера не съм усещала бебо, но преди малко усетих някъде отстаниедно мъничко обождане дали е то??? Ние сме на локално парно в къща сме, но мисля като направим детска да сложа овлажнител.  bouquetза всички мами

# 358
happy-mamma 10x   bouquet
Здравейте момичета, колкото повече чета толкова повече изпадам в стрес. Знаете ли чудя се, тъпичко е отново да питам, но наистина не знам бебо като се роди.. обличам бодито и после трябва ли и пелена  newsm78 или направо одеало? Да се похваля и аз -купих си пола за бременни 41лв е много е удобна...но. Питах за чорапогашници предложиха ми 40 дена за 23лв., вижда ми се скъпо. Миналата година си взех един с ниска талия, толкова се ядосвах на него излизаха ми сланини на кръста пък аз с някоя елегантна рокля, а той така и не се скъса, мисля пак да потърся такъв  и ще пиша колко струва. Честно незнам как почвате от 45кл. Аз имам огромен корем, дори се слива със стомаха и вече се притеснявам. Така за бебо купихме и ние нещо един гащиризон-ританки и блуза отгоре, но слято в зелено Grinning още незнаем какво ще е. Имам и проблем вчера ходих на Пловдив на избложба, вечерта се прибрахме и отидохме на кръчма и после #Crazy прибирам се и не мога да се изкача до втория краката ми двойни в глезените, какво да правя? Отгоре на всичко от три дни отново ми се повръща newsm78.
Момичета искам и аз да гледам албума, как да влезна.  Hugза всички и аз нямам търпение да гушна малкия бебок.

боди, блуза с дълъг ръкав, чорапки, ританки, ако са от тънките и с още едни панталонки или може вместо блузата и панталонките с гащеризонче, не само по боди и най-точно за преценка дали му е топло или студено се пипа носа, ако е топъл е ок, ако е студен, значи и на детето му е студено, ръцете не са индикация, ама не се шашкай, лекарката на бебето ще дойде и ще ти обясни всичко, на каква Т да стои детето, как да е облечено, за храненето и т.н.

# 359
  • София
Привет на всички  Hug. Чак сега се включвам, понеже цяла сутрин обикалях по изследвания, сега остава да чакам резултатите. Тази седмица май цялата ще ми е отделена за висене по лекарски кабинети. В тази връзка да ви питам - някоя от мамите в София дали трябва да прави скрининг за гестационен диабет?
По въпроса за амниоцентезата - не възнамерявам да правя, освен ако резултатите от БХС или ехографските изследвания категорично не означават риск. А дори и тогава ще правя допълнителни консултации. Амниото изобщо не ми прилича на рутинна и безобидна процедура, така че бих си го спестила, ако е само за едната идея да се изследвам.
Иначе се записвам в отбора на тези, които сте пили или ще пиете антибиотици. При всички неща, от които мрънках, накрая ще излезе, че съм с бактериална инфекция (бъбречна), която изобщо не съм усетила. Дано бързо я преборя, точно това не го очаквах  ooooh!.
Като ви чета колко неща сте накупили вече и почвам да си мисля, че много изоставам, защото още не съм тръгнала по бебешките магазини. Не съм суеверна, ама чакам първо да ми кажат пола (бебето много шава при прегледи и затова все още е "то"). В никакъв случай няма да залагам на розово-синьо, но все пак ми се иска да е подходяща тоналността.

Общи условия

Активация на акаунт