Отговори
# 675
А какво мислите за стерилизаторите за микровълнова печка?
Има ли добри отзиви?

Аз съм с такъв за микровълнова на авент, доволна съм много, мисля и сега да го ползвам, събира ми и шишетата на нук и стъклени съм стерилизирала в него. Пускам го за 4мин. и готово. Времето зависи от силата на печката, в описанието пише колко време. Ако не се отваря запазва стерилни нещата до 8 часа. Само трябва да се съобрази размера на микровълновата с размера на стерилизатора, този беше май към 30см, ако не се лъжа, т.е. за по-големите микровълнови, ние не си бяхме купили такава до този момент и я избирахме по неговите размери. За другите марки не знам, мои познати са ползвали все този. Електрическия ми се вижда доста скъп, а най-активно се използва първите 6 месеца, след това по желание, но детето започва да навира какво ли не в устата си и да седи, пълзи... нещата вече не са никак стерилни, пък и не е нужно.  Simple Smile

# 676
Благодаря ви за отговорите - точно за Авент ставаше дума, понеже комплекта шишета, който съм си набелязала  включва и стерилизатор. Дано фитне в печката.
Електрическите и на мен ми се видяха скъпи.

# 677
А какво мислите за стерилизаторите за микровълнова печка?
Има ли добри отзиви?
Твърдо ЗА, много са удобни и многоо бързо става.Ползвах такъв с първото си дете и то много активно, тъй като Алеския беше основно на АМ.В идеално състояние е и смятам пак да го ползвам.Доколкото си спомням не беше изобщо скъп.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 21:51 от Rastina

# 678
  • София
и ние ползвахме на Авент за микровълнова,доволна съм и пак него ще ползвам

# 679
Тодорка-ако смяташ твърдо,че няма да кърмиш-да, няма да съжаляваш въобще. Но ако мислиш да се опиташ да кърмиш и ако потръгне-няма смисъл да го купуваш от сега-може никога да не ти потрябва и да съжаляваш,че си го купила. Аз съм принципно да се купуват най-наложителните неща-като столче за кола, количка, кошарка, дрешки(ако няма кой да ти даде). Другите може човек след като види каква е ситуацията да си ги купи и след това. Защото много майки се оплакват,че например помпа за кърма не им е трябвала въобще, а са си купили, както и шезлонги, активни гимнастики...Аз например въпреки,че имах кърма, никога не ми потрябваха подплънки  за дрехи,защото кърмата ми не течеше, никога не са ми се мокрили дрехите-това беше заради тесните канали. Нито пък ми е трябвал сутиен за кърмачки, защото не кърмих. Но такива неща не можеш да знаеш преди раждането.
В момента съм в дилема за количка...ужасно много си харесвам Пукито на Чиполино и Даяна на Кенгуро, но не смея да си взема още, защото ми се иска да уцеля цвета, а не знам какво ще е...и като гледам може да не разбера скоро. А тези, които стават и за двата пола са едни сиви и безцветни.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 17:40 от огнена стихия

# 680
Тодорка,тук не мога да не се съглася с Огнена стихия.На мен лично изобщо не ми потрябва стерилизатор.За едно шише,то не си заслужава човек да го включи,пък камо ли да купува...

# 681
Здравейте момичета
На Анилеви - бързо възстановяване,а на всички мами - повечко пазене,до колкото е възможно де.Незнам защо докторите в БГ толкова държат да не се приемат витамини за бременни преди 20 седмица!Ами не го разбирам,при положение че витамините са в количество,отговарящо за нуждите през бремеността.Освен това когато се пият редовно организма на майката е по-защитен.За мен лично това определено е по-добрия вариянт и аз си пия от началото на бремността фолиевата киселина комбинирана с витамини.След 3 месец ги смених с такива,отговарящи на нуждите за втория триместър ( в които също има фолиева киселина,всички витамини за бременни тук съдържат и фолиева киселина и се пият до края на бремеността) и досега поне съм успяла да се опазя от грипове,настинки и т.н.
Отностно стерилизаторите- може и да съм направила грешка,но аз си купих електрически на Чико.Стерилизира за 15 минути и е самоизключващ се,за електрически ми с евидя евтин (60лв) и затова го купих,пък и не е задължително за да го ползвам да разполагам с микровълнова... Някоя по-опитна мама,ако има отзиви от този стерилизатор,ще се радвам да ги сподели,въпреки че аз съм го купила вече, но мисля че ще е полезно и за останалите мами с първо детенце Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 18:21 от Totoni

# 682
За съжаление не мога да ви бъда полезна по отношение на стерилизаторите. Последният път кърмих продължително /9 месеца/ , ползвала съм максимум едно шише и стерилизатор тогава не ми трябваше.
Съгласна съм с Огнена стихия, че е добре да се вземат първоначално най-важните неща като легло, ваничка, едно-две шишета, чаршафчета и дрехи, а всичко останало може да се набави в движение, при необходимост. Така и семейният бюджет няма да се натовари много, тъй като разходите ще бъдат разпределени във времето. 

# 683
Пропуснах в предия си пост да ви попитам дали някоя мама има отзиви от нагревателя за храна на Reer? Видях го тук само за 11 евро в един магазин и ми се стори изгодно,удобно и полезно.Повече пари евда ли бих дала за такова нещо.
И другият ми въпрос е към мами ползвали колички и с 2 отделни дръжки и с една цяла,кой от двата вида е по-удобен?Намерих един сайт,в който цените на количките са почти на половина в сравнение с цените в БГ и може да се купи хубава количка на доста изгодна цена.Иска ми се да се възползвам от "намалението" и затова питам.А модела,от който се интересувам конкретно е Лола (с 2 дръжки, 10 кг. със лятната седалка),или съответно Лола ъп (с дяла дръжка, 10,6 кг) на Бебе Конфорт.Ако имате впечатления от тези модели ще се радвам да споделите,доста мнения изчетох и все различни естествено,та съвсем се обърках  Mr. Green,но ще се радвам на вашите отзиви  Hug

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 19:25 от Totoni

# 684
Ами по принцип с една дръжка е много по-удобно-комбинираната ми бивша количка беше с една, а лятната ми е с две-с една можеш да караш,а с другата да ядеш сладолед например  Grinning Докато с две дръжки няма да го можеш този номер. Сега съм се насочила към модели комбинирани с две дръжки просто защото свикнах от лятната си с две и може би затова смятам,че няма да ми е проблем, но въпреки това все още ме притеснява този факт, особено,че ще трябва понякога някак да водя със себе си и количката дъщеря си.
Колкото до нагревателя-аз нямам отзиви, не съм ползвала такова чудо на техниката, притоплях в микровълновата. Стоя си за него на предните си думи,че няма нужда, преди да си видяла дали ще ти трябва за нещо. Дори и да ползваш шишета-пак може да не ти трябва-между другото днес четох темата в Майки-бъдещи и настоящи-за наложителните неща и непотребните и нагревателят за шишета и буркани беше едно от най-неизползваните вещи от майките.

# 685
Тотони, нагревател имах и ми беше изключително полезна вещ. С две уговорки - тогава нямах още микровълнова и нагревателят ставаше за затопляне и на бурканчета. Ползвах го дълго време, за какво ли не, включително да им нагрявам капките за уши, когато са болни. Подарих го на някой. Сега, заради микровелето, се колебая дали да купувам. Според мои приятели, които живеят доста екологично, не е добре изобщо да се ползва, а камо ли за бебе... Та и аз съм в дълбок размисъл... Но  11 Е определено е добра цена!

Лятната ми количка беше с две отделни дръжки и също ми беше удобна. За зимните не мога да кажа.

Ето нещо за водата, нагрята в микровълнова - току-що го видях в темичката на януарките.  http://www.rense.com/general70/microwaved.htm
Имах и аз подобни подозрения, ще взема да я махна тази микровълнова.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 19:18 от happy-mamma

# 686
Аз съм за количките с цяла дръжка! По-лесни са за управление и не са ти необходими 2-те ръце едновременно.  Peace

За стерилизаторите - ще си купим за микровълнова печка и сега ще ида да я измеря....  Mr. Green

А за витамините - моя АГ ми каза да пия Центрум Матерна. Пих ги, после малко ги спрях... И докторът, който ми проведе ФМ ми се "накара", че съм ги спряла...., че в неговата клиника не идвали финансово затруднени мами, но масово всички идвали да раждат анемични, с капещи коси, чупещи се нокти и  т.н. екстри от бременността...  Crazy Каза, че колкото и пари да имаме, колкото и да си набавяме здравословни храни от село, масово се продават и ядем боклуци... И че няма значение кои витамини ще пия, просто да пия и да не ги спирам.... И понеже моя АГ ми изписа феро-фолгама и пия и ФК, си взех витамини О'Мами, че ФК и желязото са по-ниско дозирани, отколкото Центрум Матерната и другите, по-скъпи...

Днес много искахме да си купим одеалце за бебчо, ама или все бяха големи, или не от 100% памук...  Confused

# 687
огнена стихия, кърменето е "божа работа" - няма как да знае човек, за мен въпроса не е на искане или неискане, а на можене или не можене. А шишетата после нали се ползват за сокове, вода и др. - пак трябва да се стерилизират.

Тотони, напълно подкрепям за витамините - никога не са излишни. Дори и сега да е сезона на плодове и зеленчуци, това което ядем е пълно с буклуци (освен ако не е от градината на баба или от Био-щанда). Останалите питания са ми малко адванс левъл, така, че не мога да кажа.

# 688
Така е, аз това казвах-че е божа работа, аз да не знам... Joy Точно за това ти казвам,че е божа работа дали въобще ще ти потрябва стерилизатор от сега. Ако опреш в началото може да превариш в тенджерка,а на другият ден да си купиш, ако се наложи, а не от сега да дадеш пари за стерилизатор. Ама ти си знаеш де...
А шишета-малката не ми е пила вода до 10 месеца, не искаше,а сокове няма да дам поне до 4-ти месец. След 7-ми месец спрях да стерилизирам-само измивах добре. За това ти казвам,че не са наложителни сега. Максимум едно-да пробваш с вода,ако пие. А ако има нужда-пак на изписването ще си купиш още.
Представи си следното-кърмиш, няма проблеми...имаш си едно-две шишета-за вода и за нещо друго и ги стерилизираш поне до 6-7 месец...аз лично няма да си купя цял стерилизатор за едно-две шишета, хайде и залъгалката (която стерилизирах веднъж дневно май, не помня, докато другата-резервната беше при бебето, значи имаш време и за нея)). За мен стерилизатора беше ужасно необходима вещ, защото бях принудена, купих си го след раждането, защото стерилизирах по 3 шишета на всяко хранене, а в тенджера изисква време, докато тези шишета точно трябваше да са готови и аз да си отдъхна до другото хранене...а ако нещата са както ги описах отпред, едното-две шишета няма да са ти толкова нужни до другото хранене или поне това, което е най-важно за бебето за храненето ще ти е винаги под ръка и ще имаш време да си ги превариш. Ама това са си мои виждания де, никога не гледам да купувам излишни неща, за които после да ме е яд,че съм ги купила. Няма нещо, което да не сме ползвали у нас.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 19:55 от огнена стихия

# 689
Мдаааа, ценно инфо.Бях пропуснала факта, че от известно време натам стерилизирането е излишно. Тук стерилизаторите и четките за миене са в комплекти, 15 парчета - четки, стерилизатор, шишета кърпи - 80 фр. Иначе 6 шишета - 40 фр. Аз нали не знам и се ориентирам, че това, което е от първа необходимост е в комплект.
Същата работа и с леглото - идва със все чаршафите, матраци и още 10 неща.
Аз нищо не купувам, простно ги набелязвам - за спане, хранене, къпане, пътуване. Купувам само дребни дрешки, когато ми хареса и е на добра цена.

Общи условия

Активация на акаунт