Отговори
# 420
  • София
Valeria81 в момента гледам каталог на Айко и цените на детските стаи са под 1 000 лева. Има един модел Магелан, много е хубава, но няма цена. Виж в сайта им, промоцията е до 15. 09. Бенджолина, какви са тези антитела?

# 421
Бенджолина, какви са тези антитела?
Това е за мамите с отрицателен резус фактор на кръвната група и бъдещ татко с положителен.
Ще ни мерят антителата, а ако бебче вземе резус фактора на татито ще трябва да ни бият една инжкцийка след като родим.

Та мисля някоя мама наскоро спомена, че на нея вече са и взели кръв за изследване на антителата, а беше по-назад в седмиците от мен. Докато дойде време да ида на ЖК ще съм вече в 22-ра седмица и се зачудих дали не е късно?

# 422
  • Mostly in my mind
Коя мама наскоро спомена, че са и взели вече кръв за антитела?
на мен ми взеха миналата седмица.  Grinning чисти са

# 423
на мен ми взеха миналата седмица.  Grinning чисти са
Бързи сте. Браво.
А мен защо ли така ме бавят и ме викат толкова на рядко.
Пак нямам търпение за прегледа, хем мисля трябва малко повече да ме следят.
Имах контракции, леко скъсяване на шийката, кистите за които каза, че се чуди как съм забременяла и на всичкото отгоре съм А-, а ме гледат през повече от месец. Confused

# 424
  • Mostly in my mind
Бенджи, не се притеснявай.  Hug сигурна съм ,че всичко ще бъде наред.   bouquet
искай да са ти по на често консултациите. моите откакто съм се записала , са на три седмици

# 425
  • София
Привет   bouquet. Днес в офиса нямахме ток и интернет - настана една драма  ooooh!. Косата и на мен ми пада, доста при това. Но пък иначе изглежда много добре - стана една лъскава и още по-чуплива. Сега-засега не са ми предписвали витамини, може и за това да е, въпреки че гледам да набавям с храна.

# 426
Привет! Simple Smile

Моята коса до скоро също падаше, но сега се кротна и се надявам да продължи така.

За чорапогащниците - не бях се замисляла, защото нося обикновено чорапи със силикон /по-дебели или по-тънки/ и не търпя чорапогащници, освен в мноого студени дни. Но може би не е лошо да се запася с един два за всеки случай. Ще се възползвам май от магзинчето на Тотони.

Категорично реших също преносима кошара да купя само за пътуване и евентуално за игра в хола/ нещо по-евтино и обикновено/. Вчера разглеждах най-различни, ама много са ми найлонести, изкуствени Thinking, а и в най-долно положение са много ниски и ще трябва много да се навеждам, за да си взема бебето. Mr. Green А то тогава ще е и повечко килограми. Започвам да гледам дървените легла, надявам се да си харесам нещо на прилична цена, че не ми се инвестира сериозно.

Поздрави на новите мами! Леко бременеене и красиво бебе на финала!  bouquet

# 427
На мен ми взеха кръв за антитела на 23 август, заедно с бхс-то.

# 428
  • Sofia
Здравейте коремчета  Simple Smile Добре дошли на новите попълнения - леко бременеене и накрая всички с хубави и здрави бебчета на финала  Wink Ние се завърнахме от малка почивчица и наваксвам с четенето.... много сте изписали през почивните дни  Simple Smile
Да се похваля, че и аз вече усещам малкото съкровище в мен  Blush Усещането е невероятно  newsm03

# 429
  • София
И аз бях убедена, че усещам бебето - първо като пърхане, от няколко дни като съвсем лекичко потупване отвътре. Обаче, докторът ми каза, че не било възможно. Чак след около три седмици може да доловя движение.

# 430
  • София
elena e, аз мисля, че е по-важно какво усещаш ти. Когато усещам бебето и аз така го усещам - леко потупване.

# 431
Аз сега си мисля, че съм чак на 23-ти на ЖК и това ще го направят тогава, но няма ли да е късно? Thinking

На мен 2 пъти - в 7 и в 11 г.с. Доки каза, че няма. По принцип на 28 г.с. пак се гледа. Аз питам всеки път, в случай, че е забравил.
Също мисля другия път да питам за инжекция, превантивно в 28 г.с. - анти Д гамаглобулин (или подобно, тук е марка Рифулаг).

На мен косата ми падаше много в началото. Като се подстригах, намаля косопада.

Изчезвам на интервю. После ще чета и пиша.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 13:33 от Тодорка Боева

# 432
здравейте  Simple Smile

върнах се от лекарката, изписа ми и антибиотик, че някакви бактерии в урината и взеха най-накрая влагалищни проби за изследване - 133лв  Shocked
бебето не го погледнаха, пол пак не знам, ама и за отлепването и шийката не знам, само на магарето ме чекнаха и в понеделник пак съм там, за ФМ...
но си направих списък и по него с въпросите, лекарката ме гледа, то цяла страница, ама не ми пука и ми отговори на всички Laughing

За честотата на прегледите - по каса са само по 1 в месеца до 8ми месец, после на 2 седмици, тогава и тоновете слушат и в 9 вече всяка седмица и има само 2 ехографски прегледа, ако искате по-често трябва с АГ-то да се разберете и най-вероятно платено да ви гледат допълнително.

за косата - хормонално е, към края на бременността се заздравява доста и не пада, а после при мен падаше на кичури, докато се изчисти тази, която не е падала по-рано, та не се шашкайте.

за детските легла, аз писах, че сме избрали 2, но са дълги 165, аз такива търсих и са по 70евро от икеа, гардероб си сглобихме от етажерки, но сме с ниша, има доста ракли, и т.н, ето каталога http://onlinecatalogue.ikea.com/2011/ikea_catalogue/GR/, на мен също ми се стува доста 1000 лв за детско обзавеждане, което ще се сменя често.

за усещането на бебето - и аз мисля, че е индивидуално, има някаква рамка кога започва да мърда повече и да е достатъчно голямо, пък и плацентата дали е предна или задна, дали матката е чувствителна, доста са факторите.... мен си ме бута доста вече, но пък си имам и контракции, особенно сутрин, бетон ми става корема...

а да ви питам - вчера забелязах, че имам леко белезникаво покритие по зърната, днес питах АГ-то било нормално, свързано с лактацията, миналата бременност доста по-късно ми протичаха гърдите, вие забелязали ли сте нещо подобно?

# 433
  • София
беба, какво е отношението на плацентата по отношение на усещането? Аз за сега съм с ниска плацента, каза доктора, а бебето го усещам доста лекичко. Дали положението на плацентата има значение?

# 434
  • Sofia
Привет, тумбачета! Като ви изпусна за няколко дни и не мога да наваксам после ...
При нас нищо ново, на втората ФМ съм чак в края на другата седмица, ама пък тогава в рамките на около седмица съм на три прегледа - на ФМ във Фемина, на ЖК и на ехокардиография при Велковски. Та надявам се в края на месеца вече да разберем и пола със сигурност, за сега е мъж, отново Grinning.
Аз не знам дали усещам бебето  Confused, от време на време имам някакви усещания, които наподобяват това, но още не съм сигурна, хем ми е за втори път  Laughing.
happy-mamma питаше за амниоцентезата някъде по напред - аз съм правила при първата си бременност в МД София, така че ако мога да помогна с нещо - насреща съм. Не съм правила заради възрастов фактор обаче, на 29 бях тогава. Също се консултирах с Кременски няколко пъти преди и по време на процеса по чакането - според него нямаше нищо тревожно в резултатите, но аз вече бях решила ...
беба, това не е ли коластра  newsm78. Аз нямам, първия път също не съм имала. Аз не разбрах защо са ти взели 133лв.  Shocked, за МБ и цитонамазка ли?
hey_ya, плацентата има отношение, когато е предна - тогава по  -трудно се усещат движенията на бебето.
Тодорка, успех!

Общи условия

Активация на акаунт