Отговори
# 600
Е да но моя Пренатал е 100 таблети, приблизително за 3 месеца, и е равносилно дали ще си купувам по 30 таблетки по 10-13 лева на месец Whistling

# 601
Аз мойте витамини ги взех от познат фармацевт с отстъпка Mr. Green и той ми каза че Матерната не ги внасят вече. Аз исках да си взема направо цялото количество, което ми трябва до края на бременността, но се оказа че няма. Някой друг да е чул нещо по въпроса?

# 602
Fantasy_Girl аз вече забравих какво е да пушиш,спряла съм ги от 5-6 години и неискам и да ги виждам -станаха ми толкова отвратителни,че на задимено няма начин да се задържа.Но помня колко гадно ми беше докато пушех  Sick Както казва loryn няма нищо общо с нормалното задъхване,то са си бодежи и не можеш да дишаш от някакви свивания и натискания някъде отвътре...абе дано никога да не го разберете какво е,че е ужасно!Дано на никой повече да не се случва.
loryn браво за напредъка в подуването!И аз днес сутринта си имах нормалните +2 кг от началото на бременността,аз така следя,когато изведнъж станат повечко преди да съм яла и пила - значи е задържаната вода.Големи изводи си правя и аз де Mr. Green

# 603
  • Mostly in my mind
Е да но моя Пренатал е 100 таблети, приблизително за 3 месеца, и е равносилно дали ще си купувам по 30 таблетки по 10-13 лева на месец Whistling

е, това вече е друга работа  Grinning ама пак не ги хвърляй де Mr. Green

# 604
  • София
За недостига на въздух - и аз имам подобен проблем, но го отдавах на притискане на диафрагмата. Следващия път ще кажа на доктора за всеки случай.

# 605
и аз се задъхвам от стълби, намразих мезонета  Mr. Green и искам да се местиме

като ми свършат Гинефам класик витамините мисля да мина на Елевит

# 606
  • Sofia
Здравейте коремчета  Simple Smile Да ви попитам коя от вас мисли да ходи в неделя на 12.09. на лекцията за кърменето, организирана от Ла Лече Лига?  Аз мисля да ходя та питам дали ще се засечем с някоя от вас там   Wink

# 607
  • София
Gigka къде ще бъде лекцията и от колко часа?

# 608
  • София
Здравейте всички. Аз днес късно се включвам, пак прекарах половината ден по лекари. Уви, БХС показа доста висок риск за Даун (най-вече заради относително нисък алфа-фетопротеин, иначе според всичко останало нещата са съвсем наред). Честно казано идея нямам как при първия скрининг рискът ми беше 1:12000, сега стана 1:230  ooooh!. И на генетична консултация ходих, никой идея нямаше. Та така, дадох си време до понеделник да реша какво да правя. Май почвам да клоня към амнио, макар че вече ми втръсна от висене пред лекарски кабинети  Whistling.

За задъхването и сърцебиенето - по време на бременност може и да е нормално, но добре сте направили, че сте търсили лекар, защото в крайна сметка вие не можете да прецените има ли проблем или не. Аз преди години съм викала линейка със симптоми на инфаркт, докато дойдат нищо ми нямаше - в последствие разбрах, че имам митрален пролапс и именно той може да предизвика подобни симптоми. Ускореният пулс също е нормален по време на бременност и все пак в определени граници.

# 609
Gigka къде ще бъде лекцията и от колко часа?
12.09.2010, неделя, 11:00 ч., гр. София, “Тук-таме”, кв. Редута, ул. “Плачковски манастир” № 12 -  лекция „Често задавани въпроси за кърменето” ТУК-ТАМЕ
И аз мисля да ходя- не знам точно къде е мястото, но ще го намеря  Mr. Green
elena_e не се ли гледат общо оценките от двата скрининга, аз си мислех, че е нещо като средно аритметично от двете newsm78 Не бързай с амниото. Добре че няма да правя втори БХС, че с тия резултати, направо може да се побърка човек Shocked

# 610
  • София
Ами правени са на различни места, първият скрининг не е в лабораторията на Майчин дом, съответно не могат да гарантират за точността му и няма как да изчислят "интегриран риск". И все пак отчетоха, че разликата е твърде драстична между единия и другия, при това с добри ултразвукови показатели, а и в случая само алфа-фетопротеина клони към долната граница, но пак е в норма. ЧХГ-то си е съвсем наред. Общо взето оставиха решението на мен, никой не ме посъветва директно за амниоцентеза. В началото много се бях ошашкала, уплаших се, че ще си докарам някоя беля от тревога, после се поуспокоих.

# 611
  • Sofia
elena_e , при кой консултант ти беше генетичната консултация? Не ми казвай Георгиева ...
И още нещо, защо си правила втория БХС при толкова нисък риска на първия, някой те посъветва ли? И къде е правен първия, не се ли правят само в Националната ген. лаборатория в МД, независимо къде ти взимат кръв?

# 612
elena_e , при кой консултант ти беше генетичната консултация? Не ми казвай Георгиева ...
И още нещо, защо си правила втория БХС при толкова нисък риска на първия, някой те посъветва ли? И къде е правен първия, не се ли правят само в Националната ген. лаборатория в МД, независимо къде ти взимат кръв?

Не се правят само в МД София, преди няколко дни по телевизията в новините обясняваха точно за измамите с БХС и казаха в кои точно болници може да се направи за да е точен резултата, защото частните лаборатории не дават точен резултат.
За София казаха, че е само Националната генетична лаборатория, за Варна е МД, но за другите не си спомням кои бяха

# 613
  • София
Не знам как се казва лекарката, която ме консултира на 14 ет. Но обсъди резултатите ми с някакъв професор (само мога да гадая дали е бил Кременски, в неговия кабинет беше). Втория БХС правих по настояване на лекаря, който ме следи - по негово мнение първият е абсолютно излишно изследване, хич не искаше и да знае дали ще го правя. Иначе първия го правих при Янкова в МЦ "Св. Петка", не знам къде пращат кръвните проби за изследвания, но очевидно не е в МД.

# 614
  • Sofia
Не знам как се казва лекарката, която ме консултира на 14 ет. Но обсъди резултатите ми с някакъв професор (само мога да гадая дали е бил Кременски, в неговия кабинет беше).
Най - вероятно е бил той - възрастен мъж с гола глава и очила - точно щях да те посъветвам да се консултираш с Кременски преди да решаваш за по - нататък. Искам само да ти кажа, че съм преживяла същото преди точно 5 години. Рискът за Даун не беше висок, но пък алфа - фетопротеинът беше нисък, затова въпросната ген. консултантка, за която те питах ми каза, че има вероятност бебето да има ген. увреждане. После се консултирах и с Кременски, и с още една консултатнтка пак там, с доц. Димитрова и според тях нямаше такова нещо, но ... духът вече беше пуснат от бутилката  Confused ... Направих амнио и слава богу се оказа, че бебето е съвсем здраво. Е, ползата от цялото нещо е, че не прекарах оставащите 5 месеца в треперене дали детето ми е здраво и, разбира се, разбрах със сигурност че под сърцето си нося един малък мъж  Heart Eyes. Ако не успея да се включа събота и неделя ти желая кураж и успех да вземеш правилното за теб решение  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт