Спа хотелите в България.Впечатления и разочарования

• 103 248
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Съжалявам да разбера, че и в Пирин стандарта пада. Мога да потвърдя тази тенденция и за Катарино. Последният път, в който ходихме там бяхме с ваучери. Както и 99% от хората там... Та, цените падат, ама и качеството не заслужава по-високи цени...

т.е. и според мен хотелиерите в последно време таргетират по-нископлатежоспособни клиенти, което вероятно е адекватно на кризата, но автоголът е, че отблъсква по-високоплатежоспособните постоянни клиенти.

П.С. Не мисля, че бедността е порок. Но в спа-центровете се изисква определена култура на поведение, която някои хора очевидно не притежават. То никой не се е родил научен, но когато не знаеш нещо, може да понаблюдаваш останалите и да се ориентираш, а не да ходиш да се буташ в парната баня, а още по-малко да влизаш правостоящ там... Температурата й е висока и хората, които са вътре, не могат да останат вечно там - ще излязат, изчакайте малко!

И хигиената е страхотно важна!!! Хубаво е да учим и децата си от съвсем малки на това...  Wink

# 586
Според мен,всички се оправдават с тази криза.А никой не вижда,че хотелиерите търсят бърза печалба,алчни са,наемат евтина работна ръка и после ни дерат кожите.Не става така.
По принцип не обичам да се оплаквам,но бях възмутена от прехваления Гранд хотел Поморие.
На втория ден още ,какво ми видяха очите?Чак не можах да повярвам #Crazy
Автомобилът ни беше паркирам на метри от централния вход на хотела и беше целия осран от някакви птички.Тъй като наблизо има някакво игрище и отгоре имало някакво гнездо и те системно осирали колите дето били спрени на ОХРАНЯЕМИЯ ПАРКИНГ на хотела.С това ми се оправдаваха от рецепция.Е,срамота-ами сложете тогава някакви тенти отгоре.Имаше много скъпи и луксозни автомобили паркирани там.Ние на почивка ли сме отишли в хотела или трявбаше специално да излизаме от хотела и да обикаляме Поморие за да търсим автомивка.Все пак не е желателно колата ни да стои 5 дни в това състояние-не е хубаво за металика.
Понеже не съм злобна-преглътнах всичко това,а и вече бяхме платили пакета предварително по банков път.
На другия ден,камериерките решават да не ни сменят чаршафите,тъй като немците в съседните стаи желаели да им ги сменят на 3 дена.Стаята ни беше оправена отгоре-отгоре-покривалото от спалнята и горните възглавници бяха захвърлени в единия ъгъл на стаята.Не че ми пука на мен,обаче знам,че като си тръгнем,това покривало и тези възглавници след това ,ще бъдат застлани върху чистите чаршафи на следващите гости на стаята.
След кратък разговор с камериерката-чаршафите се смениха и нещата се оправиха,но според мен въобще не трябваше да се стига до там.Все пак се намирахме в прехваления 5 звездния хотел Поморие.
Спа център-мръсен,неподдържан,мръсни сауни,соления басейн също не беше много чист,плочките около басейна бяха поочупени.Парната баня беше чиста,но едвам се уреждахме за нея,тъй като е много малка.Повече от трима човека,не могат да влязат.Тоалетната в спа центъра беше ужасно мръсна и миришеше.За няколкото дни докато бяхме там,как не можаха да намерят време да я изчистят,незнам. newsm78Камериерките и чистачките в хотела,бяха направо като принцеси-нищо не пипаха и не вършеха.Някои от душовете не работеха също.
Проблема е ,че се допускат в спа центъра външни посетители,които заемаха местата по топлите лежанките или меките легла около соления басейн-и на нас ни беше много трудно да легнем някаде и да релаксираме.Постоянно се дебнехме кой ще стане,че да се настаним ние.Грозна картинка!!!
Не мога да пропусна и да напиша и нещо хубаво за хотела.Храненето беше супер.Имаше голямо разнообразие от салати,предястия,супи,основни ястия,десерти и плодове.Не бяха спестили и откъм качествени хранителни продукти.Но май само това беше хубавото в Гранд хотел Поморие.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 10:21 от valivana

# 587
  • Някъде в облаците
Nataliiiiiii - ще чакам да споделиш, защото Лъки е единия от хотелите, към които съм се насочила за едноседмична почивка след Нова Година  Laughing Ще празнуваме с приятели на Рожен (след Мелник) и после смятам да остана да релаксирам. Но на първо четене - обаждах се за Студио - ми казаха, че трябва да заплатя пълната такса за резервираното помещение - не се отчита факта, че е един възрастен (аз) с дете на 4 г. и 8 месеца.  Thinking Интересува ме и мен - водата в басейна дали е топла, дали има детски басейн. Иначе това, че е отдалечено не ме притеснява, защото има шатъли на 30 минути до Банско. И никъде не видях наем на ски-оборудване дали има и съответно - цени.
Другият хотел - към който съм се насочила е Гардения - там познавам и собственика, така, че с него мога да си договарям условия. Но няма студиаи апартаменти, а аз от 4-5 години предпочитам апартхотелите.  Peace

# 588
  • София
и аз ще споредля за Лъки отново когат се върнеме от там.
миналият път бяхме много доволни.дано и сега е така, че водиме и приятели с нас

# 589
  • Някъде в облаците
Bunnie - кога ще ходите? Аз утре ще си потвърдя окончателно резервацията - натежаха везните за Лъки. Laughing

# 590
Дали някой знае актуалните цени-рецепция за нощувка в хотел "Медите", Сандански newsm78 Не ми е ясно защо в сайта им има само пакетни цени - за 7 декември, за Коледа, за Нова година, за уикендите, а не за една обикновена нощувка Rolling Eyes Аз, например, искам да запазя 3-4 дни след Нова година, около 4 януари и това е явен проблем - никъде в сайта им няма цени за нощувка Rolling Eyes, за да си направя сметката.....Това, меко казано, ме изумява Confused

# 591
deniss,ще споделя като се върнем, още не сме тръгнали.
Като начало не ми хареса,че се опитаха да ни пробутат апартамент делукс с 4 легла,а ние сме трима души и едно бебе. Grinning Бебешка кошара се предлага само в апартамент делукс и екзекютив ,един вид излиза,че уж е безплатна а пък не е. Grinning.В сайта пише,че е безплатна.
В крайна сметка настояхме все пак да ни настанят в апартамент лукс с 3 легла и се съгласиха ,превели сме и капаро да видим къде ще ни настанят.Много се надявам да падне и сняг малко:)

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 21:10 от Nataliiiiiii

# 592
Искам да споделя огромното си разочарование от Парк Хотел Арбанаси. Октомври бяхме там с ваучер на уикенд. Накратко - беше ужасно, достатъчно е да спомена буболечки, объркани резервации и счупено легло...Направих грешката да напиша отрицателен отзив в един сайт за хотели и да оставя истинското си име (малкото). Явно няма много хора с такова име, защото вчера от въпросния хотел се обадиха не мен и приятеля ми и ни заплашиха, че ще ни съдят, заради мнението, което сме написали.  Щели да ни съдят за клевета, представяте ли си?! И явно са се взели доста насериозно. Ако не беше трагично, щеше да е направо смешно. Никога не съм очаквала такова нещо. Вместо да ти се извинят, да те заплашват със съд...
Иначе - от спа хотели най-съм доволна от Уникат и Лъки Лайт във Велинград, но преди малко споделих това в темата за Велинград, та да не се повтарям Simple Smile

# 593
Момичета някой ходил ли е скоро в хотел Балкан на Чифлика.Колебаем се между него и Острова .Ще се радвам някой да сподели впечатления или да предложи нещо хубаво ,по близо до Варна.С две деца съм между другото и искам по-топъл басейн.Благодаря предварително,а сега се връщам да чета отначало.

# 594
  • Sofia
Момичета някой ходил ли е скоро в хотел Балкан на Чифлика.Колебаем се между него и Острова .Ще се радвам някой да сподели впечатления или да предложи нещо хубаво ,по близо до Варна.С две деца съм между другото и искам по-топъл басейн.Благодаря предварително,а сега се връщам да чета отначало.
В к-с Острова басейнът не е топъл - около 28-29 градуса, според мен не става за киснене за децата. Лично за мен това е студен басейн. Освен ако не са започнали да поддържат по-висока температура, ние сме ходили миналото лято там.

# 595
  • Пазарджик
Включвам се с пресни впечатления от хотел "Аквилон"- с.Баня, Разложко. Бяхме там за две нощувки, неделя и понеделник. Хотела е чист и уютен, персонала - любезен. Ползвахме студио, около 30-35 м2, спалня и трапезария, кухенски бокс оборудван с хладилик с камера, микровълнова, котлони, съдове, въпреки че не ги ползвахме, повечето неща от оборудването ги отчитам като голям плюс, ако бяхме с детето. Басейнът в спа-то беше с много топла вода - около 35-36 градуса, има парна баня и сауна. Навсякъде е мого чисто и подържано. Селцето е много спокойно, за повече дни би доскучало, но Банско е само на 5 км и предвид цените там, хотелчето е добра алтернатива за почивка в района.

# 596
Vesana,благодаря ти много.В такъв случай Острова ще ми отпадне.Иначе има да се караме с децата.

# 597
  • тук-там
Да питам и тук!

Някой скоро да е бил в Царско село? Едни от малкото, които предлагат само 1 нощувка за НГ.
Топъл ли е вътрешния басейн, и въобще как е като цяло! Hug

# 598
Да питам и тук!

Някой скоро да е бил в Царско село? Едни от малкото, които предлагат само 1 нощувка за НГ.
Топъл ли е вътрешния басейн, и въобще как е като цяло! Hug

Вътрешния басейн е топъл, билковата сауна е страхотна, само джакузито е твърде хлорирано, но явно това им е начина за дезинфекциране. Аз последно съм ходила края на лятото, но мъжо ходи всяка едмица и е доволен (отзиви само за Спато имаме)

# 599
Мога да дам положителни отзиви за Веника Палас,Чифлика.Миналата седмица бях там,но в делнични дни.Хотела беше хубав,стаята беше просторна,чиста,банята,като че ли най ме впечатли  Mr. Green ,беше и с подово..  Crazy Обслужването в ресторанта беше на ниво.Топлият минерален басейн ,обаче не мисля че става за киснене на деца.... на мен ми беше добре температурата на водата,но определено мисля ,че могат да завишат с няколко градуса...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт