Спа хотелите в България.Впечатления и разочарования

• 103 345
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Ако не държите на минералната вода, а повече на релакса и уединението, направете си басейн в двора, така направих аз. А пък ако искате лечебно въздействие на минерална вода, ще преглътнете за няколко дни общите басейни в спахотелите. На последния хотел в който бяхме, съпруга ми гледа 5 минути как плуват някой нещица в джакузито и не влезе.

# 451
  • София
Ако не държите на минералната вода, а повече на релакса и уединението, направете си басейн в двора

така де, като нямате хляб - яжте пасти!

# 452
  • София
А ако няма и пасти, яжте черен хайвер  Mr. Green

# 453
Е, далеч не съм стигнала равнището на черния хайвер.

# 454
zlat,
Харесвам и държа на лечебното въздействие на мин.вода.
Не виждам защо обаче трябва да "преглътна" недостатъците на басейните в спа хотелите при условие, че избирам добри хотели? Не коментирам цената, плащам си я и очаквам услуга с високо качество .Да, очаквам все по-високо качество на услуги и процедури.
Логично е собствениците/мениджърите на хотела да следят за степента на удовлетвореност от клиента,защото единствено те имат интерес да отида и си дам парите отново. Аз такъв интерес нямам-не съм ли доволна,търся и отивам в друг хотел.

# 455
Всяка година ги сменям, но не съм улучила идеалната чистота в басейните досега. На едно място скимерите бяха толкова черни, че не влязохме изобщо, добре че имаше други процедури с вани. На друго място от тавана в басейна падна плафониера..., просто си падна. Говоря за хотели от три звезди нагоре, но да ти падне плафониера не е допустимо дори и на една звезда нали ? Тази година ще посетим Медика Наречен, разчитам че хотела е нов от тази година и старанието на персонала все още е повече. Освен това минераната вода по принцип  има това качество че изхабява доста бързо плочките и другото оборуване и ако не се почиства своевременно пожълтяването е необратимо.

# 456
Точно за това говорим-не да преглътнем, а да изискваме все повече

# 457
  • София
Нашето семейство е фен на спа хотелите с топла минерална вода / е, понякога и обикновена да е, но да е топла заради детето/.
Посещавали сме във Велинград Рич, Двореца и Бор. В Хисаря - Аугуста и Хисар, в Девин- Орфей. В Старозагорските минерални бани- Калиста и т.н. Навсякъде ни е харесало и всичко е било на ниво. Нямам оплаквания. Е, винаги може и още малко, но като цяло сме доволни и ние с мъжа и детето.

# 458
Всяка година ги сменям, но не съм улучила идеалната чистота в басейните досега. На едно място скимерите бяха толкова черни, че не влязохме изобщо, добре че имаше други процедури с вани. На друго място от тавана в басейна падна плафониера..., просто си падна. Говоря за хотели от три звезди нагоре, но да ти падне плафониера не е допустимо дори и на една звезда нали ? Тази година ще посетим Медика Наречен, разчитам че хотела е нов от тази година и старанието на персонала все още е повече. Освен това минераната вода по принцип  има това качество че изхабява доста бързо плочките и другото оборуване и ако не се почиства своевременно пожълтяването е необратимо.
zlat, сподели после впечатления за Медика, дали ви е харесало! Peace

# 459
Аз съм родена във Велинград, но семейството ми откри едно малко и хубаво хотелче в с. Баня до Банско
Хотелът е Аквилон. Басейнът там е с много топла минерална вода - водата не се топли, а се разхлажда Mr. Green СТрашно чисто е в басейна.
Хотелът е много чист,тих и уютен, а в близост се намира една от най-добрите кръчми, в които съм яла - При Спаска. Не  е претенциозен, има допълнително сауна, парна баня. Но заради водата си струва! За един уикенд е много добро.
Стана ми смешно за минералната вода, миришеща на сяра във Велинград.
Във Велинград единствената миришеща на сяра вода е т.н. извор Власа - в кв. Каменица, който  има температура почти 100 градуса и хората наливат само с лечебна цел от нея, не става за пиене.
Останалите извори не миришат на сяра, водата от различните извори и в различните квартали има различни свойства и е благоприятна за различни заболявания. Например в Чепино, където са хотелите Акватоник, Велина, Клептуза, Селект...водата  има радиоактивни свойства, помага много за всякакви ставни болки. Въбще да не се впускам в подробности, но като ходите в спа хотелите, там е хубаво да се интересувате от кой извор е водата и какви свойства притежава Laughing
Цяло лято детето ми го къпя с вода от чешмата до къщата, всички пъпки изчезват и  загарят лесно!
С водата от извора Власа пък можете да лекувате набрали рани и всякакви въпаления на кожата и т.н.
В Лъджене има извор, много подходящ за болни бъбреци...

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 20:31 от Даскалица Кукундрелова

# 460
Ауууу, в Аквилон водата е направо ВРЯЛА!!! Shocked
не можех да издържа и 15 мин., ставаше ми зле чак. Аквилон е перфектен просто за зимни условия, ски в БАнско и после басейн там е идеално.

Даскалице, след твоята препоръка мисля отново да се завърна в Акватоника!  bouquet

# 461
Стана ми смешно за минералната вода, миришеща на сяра във Велинград.
Ввъв Велинград единствената миришеща на сяра вода е т.н. извор Власа - в кв. Каменица, който  има температура почти 100 градуса и хората наливат само с лечебна цел от нея, не става за пиене.

Е как няма да ти е смешно. Като почнат да се изказват чели недочели. Водата не им миришела. Ами как да замирише, като няма от какво.

# 462
Bliss , нормално е хората да мислят така. Аз не проумявах преди като бях по-малка как така по другите градове няма чешма на всеки ъгъл, и то топла Mr. Green
Така че, като нямат хората минерални извори,  където живеят, няма от къде да знаят.
Жозефина, да, не е лошо хотелчето наистина!
Писали сте, че вътре няма хубава детска площадка, тя всъщност е почти на пътя една пързалка - да, няма, но като пресечеш прелеза, посока езерото/ дели го само една улица/ в самия парк направиха много хубава детска площадка, паркът също не  е лош никак даже! Около езерото също е ремонтирано. Недостатък е, че е далече от центъра, но те повечето хубави хотели са из баирите и така или иначе  се мотаеш с кола навсякъде:)

Понякога са ми странни епитети от рода на - Велинград било село. Доста далеч от селото е градът. За почивка е идеален, особено с деца. Laughing

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 20:29 от Даскалица Кукундрелова

# 463
E, така е, но може да се чете, все пак.
Освен това, във всеки курорт от типа на Хисар, Велинград или , да речем, Сандански, си има като информационни табла, където съставът на водата е изписан, както и за какво точно се препоръчва.

# 464
E, така е, но може да се чете, все пак.
Освен това, във всеки курорт от типа на Хисар, Велинград или , да речем, Сандански, си има като информационни табла, където съставът на водата е изписан, както и за какво точно се препоръчва.
Да, така е! Все пак като ще се ходи на СПА почивка това е много важно да се знае  -  нали за това се ходи! Преди му викаха Курорт просто:)
Защото сега всичко живо се юрнало на СПА, ама къде СПА, къде не...
За мен най-ценното на един СПА хотел е точно водата! За това търсете информация и се интересувайте какви са и свойствата, какво лекува, подходяща ли е за деца и т.н.
Сега се сещам нещо много смешно!С мъжа ми като бяхме гаджета и той ми идва на гости, водя го аз на вана с минерална вода. Човека на петата минута щеше да припадне от жегата и парата и избяга! Mr. GreenЕ, сега след години вече е луд фен на топенето, ама му трябваха тренировки.

Общи условия

Активация на акаунт