Февруарче малко спирка няма - нека да му мисли мама (18)

• 27 699
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Добро утро, д/мами Simple Smile

Любезна, Балерина, благодаря за вниманието Simple Smile Чета ви всеки ден по мноооооого Simple Smile Не пропускам пост, ама като всичко вече е казано не ми се повтаря Simple Smile

Танче ,мерси за закуската Simple Smile На работа ли си вече толкова рано? Звънни да се видим Simple Smile Много поздрави и целувки имате с Андреа от Маринчето  Heart Eyes

Ами за нас ... ние сме добре; без зъби; вече сме "цели" 7 кг. (по домашния бебешки кантар) Simple Smile ; правим си бебешките номера (въртим се, седим, даваме прословутото "боц" Simple Smile); имаме проблем само с храненето Sad : не ще да пие мляко от шишето и това е --> сутрин и вечер едва ги докарваме до 100-тина мил. , а иначе останалите ни хранения са: плодово пюре (с 3-4 лъж. АМ), зеленчуково/месно пюре (пак пъхам АМ нищо, че обикновено има мляко), каша - е, те тях си ги изяжда по 200 гр., ама само мляко ... не иска Sad Пробвах с бисквитки Плазмон - пак същата работа - щом е шише, а не лъжичка плюе Simple Smile Вече почвам да се замислям за кисело мляко (въпреки, че хич не ми се ще; иска ми се да навърши поне 8 месеца, ама още два месеца без да пие мляко ми се виждат много ...).

Хайде вие сте на ред Simple Smile Да обсъдим "киселото мляко" ... Simple Smile

# 91
Ха , Добро ви Утро !

Танчеее, мммм, чудесна закуска....

Вела , welcome back  Hug !

Чета ви, а когато не ви чета, ви мисля ( само хубави работи  Mr. Green) , не ми си пише обаче !

Любезна, гледах снимки във ФБ, м` чи то вие сте като хотел бре, машшала  Laughing....

Танче , с тия торти ми скриваш шапката направо, може ли пък толкоз таланти  Crossing Arms. Честит 7ми месец на Лекси !

Неви , още ли е болна Змейка ?! Дай подробен отчет де ! Ти поне го можеш  Heart Eyes.

Гугчо, много сте сладки с Иван  Flutter !

la vida loca , мислиш че киселото мляко ще му се понрави повече ли ? Борис, на Ника е отказал рано млякото, тя ще те посъветва най -добре !

# 92
Добро утро моми4ета ! Ние сме от ранобудните и ставаме около 7-8.00
Благодаря за гостоприемството отново и се радвам 4е някои ме помнят от преди:)
Ако може да ми пратите на лични паролата за албума дь кача снимки на моя малък звяр
ако има мами от София-Дружбите да пишат ние сме от Дружба 1
 Hug

# 93
Добро утро и от нас!

Ние сме отново на белгийска земя и ме чакат 3 чанти за оправяне  Laughing Да ви кажа не съм предполагала, че имам толкова много дрехи - като това са есенно-зимните само  Joy

Нашият мишок вече казва първата си думичка и за всеобща изненада тя не е" мама", а "айде"  Joy

Шаманке, ще пусна една снимчица по-късно, а що се отнся до АМ - навън не кърмя по ред причини, а от другата седмица баба му ще го гледа три пъти седмично по 4 часа и ще се наложи да се храни от биберон така или иначе.

# 94
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Star, не знам дали ще се понрави повече, ама е по-гъсто като консистенция и ще се дава с лъжичка Simple Smile

П.П. Теди, виждам те  Wink Звънни, ако излизате Simple Smile

# 95
Тук има доста информация за киселото мляко !

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23443.msg1302065#msg1302065

КИСЕЛО МЛЯКО
Сравнителен тест на български кисели млека
Интересен постинг за киселото мляко
От кога може кисело мляко?
Кисело мляко?
Какво мислите за захранвaнето с кисело мляко на 3 месеца?
Въпросче за хранене с кисело мляко!
Lactobacillus bulgaricus - Интересно!
Bъпрос към майките, които са хранили с кисело мляко децата си
Плодово кисело мляко?
Давате ли от плодовите млекца на Данон?
Какво кисело мляко да давам? 
Кисело мляко - от кога и каква марка
6 % масленост на кисело мляко-да давам ли на юнака?
Домашно квасено или купено?
Може ли кисело и адаптирано мляко едновременно?
За %-та масленост на киселото мляко
Има ли в България адаптирани кисели млекца?

# 96
Star, мерси за линка  Hug
От три дни чета тези теми и други в Захранването, ама са мнооооого стари (2004, 2006), а ми се искаше "по-прясно" инфо Simple Smile За това се допитвам до вас  Hug Говорили ли сте с вашите лекари за киселото мляко? Вашето мнение и "настроение" за него? То вярно, че всеки решава за детето си, ама е друго "да си свериш часовника" Simple Smile А на вас имам доверие  Hug Много съм раздвоена ... на каката давах кис. мляко от 6-тия месец: плодово, за вечеря  ooooh! (ама тя си пиеше и АМ, а е и захранена със сокчета от 2-рия месец и пюрета от 3-тия по старата схема), а и за 12-години са се променили и млеката и схемите на хранене Simple Smile Та не знам ... много съм объркана ... хем искам да пие повече мляко, а Ирина не иска ..., хем искам киселото мляко да го дам възможно най-късно, ама ако Ирина го хареса  newsm78 и го хапва по-добре от АМ? Уфффф ..., sorry, че ви занимавам с моите главоблъсканици  Embarassed

# 97
  • София
Добро утро Simple Smile
Да се отчетем - сефтето на обувките е направено, преброди половината антре  Shocked Направо ми скри шапката туй дребното, мноО професионално бе и с всеки ден задобрява. Жална ми майка на кръста  Mr. Green Разбира се, с моя помощ, да не вземе някой да реши, че станАло и тръгнАло  Mr. Green
Иначе нещо само се вре в мен, понеже спим заедно с нея, ама ако е така всяка сутрин да съм схваната от 1-я до н-тия прешлен, май ще се прилага връщане към бебешкото легло. Сигурно й е студено, тазни нощ в София температутара беше 5 градуса. Иде зима Sad
Вела, Аморе е от Дружба. Като се появи ще се разберете.
Ла вида лока - на мен ми се струва раничко за кисело мляко. Rolling Eyes
Стар, душата, ще се радваме по-честичко да ти идва ищях за писане.  bouquet
Неви, не се скатавай, а кажи как е сладурката Дейка!
Съни, не знам колко е голямо крачето на Диманка, но Калина плува е 15/16 буйки на КиК. За моя изненада, обувки  вече нормални, не буйки, 18 номер й бяха много малко големи. Буйки има и на капчица, много са хубави също и имаха много раздвижени моделчета.
Но сякаш на КиК са по-укрепени откъм пета. Най-добре е да мериш на сладкото Димино краченце и да преценяваш на място.
Туй от нас, отивам да звероукротявам  Mr. Green Хубав ден ви желая  Hug

# 98
ДУ   bouquet
Забравих какво исках да кажа  ooooh!
Стар, мерсжа за инфото за млякото, отивам да чета. Абе само аз ли нищо не откривам с форОмската търсачка  Sad
А за гостито, аз вече казах,че съседите се чувстват кат' у дома си в къщи ,и дори си канят гости( в случая 15-20) , ама не са ми градски де  Stop и аз си бях поканила три семейства с по едно ремарке... стана мазало  Rolling Eyes Готино беше, ма не ми липсват подобни мероприятия  Whistling
Ла вида лока, аз бих предпочела да давам АМ вместо кисело мляко за сега Blush Не че съм от сектата, просто наистина не го бива млякото  Sunglasses Когато докопам краве мляко от нейде квася,като понякога взимам "бито" (хората са избили каймака за масло и би трябвало да е обезмаслено до голяма степен), е не е същото. И прокисва след 1 седмица, тези купешките могат с месеци да седят в хладилника, е нищо им няма  newsm78
Иначе аптекарката с която работиМ  Crazy е хранила детето си само с кисело мляко от 3-ти до 6-ти месец, но това се е случило преди 15 години, а тогава все още имаше повече от пет крави в България Mr. Green Основно ме спира това, че липсват витамини, минерали, които детето би поемало ако е на кърма/АМ  newsm78

# 99
Привет!
Относно киселото мляко:
http://e-vestnik.bg/5850
Вижте и експериментите на Бу. Wink

# 100
  • Бургас
Добро утро !

Сега се връщаме от консултация,Димана е 8100 гр. и 69 см. Отнесе последния шот Синфлорикс,Хепатитната я няма.
Педи каза (тъкмо по въпроса на Ла Вида Лока) да й давам вече кисело мляко,никакво АМ- само съм давала пари на вятъра.  ooooh! Пък и попара вече трябвало да яде,закъснявала съм. Ама нали знаете,че захранвам с бавни темпове ,заради дерматита,та хич не я слушам. Тя сама си предлага съветите,аз не съм я питала.

Иначе след ваксината дребното беше ужасно криво, пак я мъчат тия зъби и още нищо няма на хоризонта. Сигурно цял ден ще укротявам зверчето.

Даже имам сега да мия чинии и да простирам,ама реших да си допия кафето ,докато чета из форума и тогава да мятам задачки.

Ника,ще го премеря и довечера ще пиша пак.Благодаря ти. Hug
Танче-Г, как е на работа? Свикваш ,нали?  Hug

Слънчи,много ми хареса 
Цитат
Най-добре е да мериш на сладкото Димино краченце и да преценяваш на място.
Много сладко звучи.  Hug

Гугчо,малко ще ти е зор докато разбереш кой кой е,ама ориентирай се по децата.  Peace

Стар, ти като не качваш снимки из фейса,ще чакаме в албумчето . Hug

Хубав ден !

# 101
  • София
Танче-Г, как е на работа? Свикваш ,нали?  Hug

Sunny Sky, благодаря че питаш! Hug Не свиквам, ама се правя в момента че работя и отбивам времето  Blush Е, поработвам по-малко де, да не си помислите, че пък съвсем нищо не правя, дори за добре дошла ми натресоха една ревизия по ДОО от 1997 г. до сега, ама  fiuuuuuu

Браво на Диманка за добрите мерки, и дано не се криви цял ден, и и понесе добре ваксинката  Heart Eyes
Иначе и Андрея е мъчат зъбите, вечер пада голямо пъшкане, въртене и хапане на възглавницата и завивката.... ooooh!

# 102
  • София
ДД,

ние се завърнахме на родна земя,след като 2 месеца не си бяхме у дома заради ремонта,който от една баня стана на целия апартамент !  ooooh! Ма много боклуци имали хората по разните там шкафове и секции... Shocked

Поздрави на всички,липсвахте ми много ! Изпуснах предната тема и няма да мога да я наваксам,но как да е.

Ние имаме зъбче от 2 дена !  Heart Eyes Ето какъв бил зора последните 2 седмици...Ма това е само първото,а до 20 ?  Crazy

Анди е вече над 8 кг и 72 см (поне на 10.08.беше толкова).Бихме и последния Пентаксим,сега на 14 -ти Май Синфлорикса ще е,ма ще видим.

И Андрей има лишеи по бузките,че и някакъв обрив получи по бузките и малко по гръбчето и коремчето.Дали не е от домашната мас,с която майка ми го намаза,за да му мине червеното?!.. Close Ма тя го намаза само по лицето...А й казах да не го прави!  NaughtyПеди каза,че не било от лигите,ами от храна.Е,да ама като й казах,че му давам само картоф и морков и не можело да е от тях.Каза да мажа с Линола фет . Нз дали наистина не е от храната и дали спра с пюретата ,докато му мине окончателно.

Да ви кажа преди същинското захранване му дадох малко банан,че така ме гледаше...Иначе захраних на 20.08 с картоф,после морков.От купешките съм дала засега на Хип тиква с картоф(хапва го детето) и има едно катроф,морков,грах и карфиол.

По въпроса със седенето,от началото на 6-ти месец го возя седнал в количката и вече спокойно мога да кажа,че се разхождаме! Еврика! Интересно му е вече и се заглежда във всичко. Simple Smile Слагам го и в проходилка,но не му харесва много засега.

Събуди се...после може пак да се включа.

Hug Hug Hug

# 103
Здравейте, и моята зверкиня продължава да е адски крива smile3511,няма зъби на фронта,не знам какъв и е зора,ама,айде,няма да й се сърдя много.Хахха.Видях тук ,че сте коментирали Нахткерцен балсам за пъпчиците от лигите около устата,тък като,за да не се цепим от бебе-колектива и ние сме горди техни притежатели,ще ходя да купя и аз.
Дали ще ми свърши работа този балсам и за малко по-суха кожа на бебка около едното лакътче newsm78 ?Че не съм в час с това чудо на природата.....
И едно въпросче: има ли мами от района на Борово,Красно село ( освен Сашкова,която сега е много заета около новия си дом) да разходим бодри краци и колички  1stroller
Имам 100 тона домакинска работа,ама днес много ме мързи.......

# 104
  • София
И едно въпросче: има ли мами от района на Борово,Красно село ( освен Сашкова,която сега е много заета около новия си дом) да разходим бодри краци и колички  1stroller
Имам 100 тона домакинска работа,ама днес много ме мързи.......

Сузи аз живея в Белите Брези, а и  la vida loca е на близо. Само че аз на разходка ще изляза чак към 17 ч. ( тогава ще се прибера от работа...)

Общи условия

Активация на акаунт