Февруарче малко спирка няма - нека да му мисли мама (18)

• 27 718
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Не върви форума през уикенда и туй то  Simple Smile
Любезна кофти работа са пишлетата,съчуствам ти за преживяното и искренно ти пожелавм да не се случва повече  Hug.
bela* Hug за съжаление и без това не може,аз си прекарах детството в пирогов по две причини ,1-во бях много смотана(то не,че сега не съм  LaughingLaughing 2-ро ми се вадеха ръцете до 2-3 клас  Rolling Eyes
Merijaan и Явкото предпочита Гербер,от месните на Хип яде само пуешката супа  Peace
Lightning глутеновата непоносимост не зависи от продукта -или я има или не ,а това става ясно от първата лъжица (реакцията е остра и се проявява в рамките на 30 мин - 2 часа,засяга храносилателната с-ма).След престоя в болницата разпитах доките там и ми обясниха на дълго и на широко.Така че давай смело с жълтъка ако си решила .
Зъбоникненето на Явко върви добре,без особени оплаквания,но аз ще ходя другата седмица да си вадя мъдреца..... Tired много ме тормози ,а и много ме е страх,но няма мърдане вече ,расте на криво на път е да ми извади предния зъб  Rolling Eyes
Новото около малкия е че е силно привързан към една гризалка,от 2-3 дни я разнася на всякъде  Blush

# 661
Здравейте,мамчета!!!
Минавам набързо да се разпиша и да кажа,че сме живи и здрави!Калоян ме смайва тотално последната седмица и с риск да ме обявите за побъркана и майка с комплекс за преждевременно развито дете ще ви разкажа:
Коки стартира произнасянето на още думи ,освен мама и тати-баба,ам-ам,дай,айде,бау(всякакво животно),бут(това за топка),опа,да и не вече не ги отразявам.Започна да се заглежда сериозно по животинките,а кучетата са наши всичките.От лаенето на кучетата(казахме му няколко пъти,че правят бау),сега като види куче и вика"ЕЙ,БАУ!",а от 2 дни кръсти всички движещи се твари "бау".От 2-3 пъти повторено"айде бут топката към баба",сега казва на топката "бут" и всичката тая работа е съвсемсъзнателна и не е инцидентно да каже някоя думичка,а на няколко пъти се случва и то все на място.Днес го бъзиках да казва на вуйчо си "дай кола" и в момента ,в който вуйчо му се прибра в къщи кифльо започна да му повтаря "дай,дай,дай,дай!" и щях да падна!Започна да цъка с език,като възмутена бабка и още ред подобни маймунски номерца!
Страшно ми е интересен и започна да проявява изобретателност,която ме учуди,а баща му щеше да падне като видя с очите си за какво му говоря,а той ми обяснява как всичкото това го прави абсолютно несъзнателно.Стартра с махането за здрасти и чао,но не се сеща всеки път и го прави само когато си хареса някого.
Люлките и пързалките на площадките са задължителни за посещение при всяко излизане и търсим най-оживените площадки,за да има с кого да си контактува господина.Определено си търси компания вече!Въздържам се само да го плзокна на пясъка при другите хлапета,защото ще си похапне доволно от него,иначе натам го влече.
Захраних го с всичко вече и започвам да го приучавам да яде малко по-едри частици,за да може да свикне и да стартираме с детската кухня.Яде и кисело мляко(не помня кой беше питал) и нищо му няма.
Седи си почти изцяло сам на дупарата,но като климне има затруднения с изправянето.За сметка на това,усилено тренира пълзене и направо го виждам скоро да препуска в лек тръс из къщи hahahaЗапочна от позиция куче да примръдва с ръцете и краката с ВДИГНАТА глава,защото допреди 4-5 дни се случваше същото,но на чело. hahahaДруги постижения не се сещам за момента и се надявам да не ме дамгосате като откачалка.Целувам ви и ви прегръщам много!!! Hug Hug Hug

# 662
  • София
ДВ!  Grinning
Бобиш, напълни ми душата твоя Коко, да ти е жив и здрав, Бързо се развива детето!  Heart Eyes
Любезна, мен също много ме е страх от заклещването, писала съм ви преди, че и нашта педка ме предупреди веднага в Пирогов да търча ако се случи. Затова отварям и затварям поне по 3-4 пъти за да съм сигурна, че все поне веднъж съм отворила докрай. Беше гадно първите дни, че много го болеше и аз буквално го мъчех, но и това премина. като поспадна отока и позарасна - сега е хипер-лесно, повечето пъти не ме отразява дори.
Не знам какво да ти кажа, мъжа ти ще се изкаже компетентно, но доколкото аз знам, щом веднъж сте забелили докрай хич не е добре да го оставяш да залепне и в бъдеще да го правите отново.
В по-голяма възраст идва и момента, в който от болка започват да контролират уринирането след забелване и това докарва допълнителни травми и вероятни здравословни проблеми. Hug Зора в момента е една седмица.  Hug
Бела, съжалявам, че племенника ти е пострадал, знам, че го обичаш като твое дете! Дано не го боли много и бързо да се възстанови!
vesi_p, моите деца също са коренно различни. колкото баткото беше кротък, толкова малкия е щур.  Laughing Хем все в това семейство растат, въпрос на темперамент просто.  Crazy
Сил, майка ти верно е героиня /предполагам, че и медал си има по този случай - поне моята има  Laughing/. И на мен разликата с единият ми брат е 1г.2м., сега ми се вижда безумие.  Laughing
Рали, поздрави за добрите мерки на Йо!
Неви, и Макси е без зъби засега. Викат ми - виж, то отдолу има резки на венците. Да, ама той така си се роди, пък вече 7 месеца няма нищо в резките.  Laughing

# 663
  • До Балкана
ДВ!
От скитане днес не можах да ви почерпя за рождения ден на братчето ми, става на 21г. Да ми е жив и здрав!
Любезна, дано не се повтаря случката и момчето бързо да се възстанови! Hug
Бела, ще му мине на спортиста, вярвам че е мъжко момче, дано няма разместена костица, стискам палци снимките да са добри!
Merijaan, честита месечинка на Тин!  bouquet
Бобиш, напредва момчето, а? Нека е будно детето Heart Eyes
Ника Hug Как са момчетата?

# 664
  • София
Далче, да е жив и здрав брат ти, колко е млад, ех!  Hug  bouquet

# 665
  • До Балкана
Далче, да е жив и здрав брат ти, колко е млад, ех!  Hug  bouquet
Благодаря! И аз това си мислех, а като се сетя, че скоро и аз бях на толкова и колко промени настъпиха от тогава! Thinking Heart Eyes
Ника  Hug Как са момчетата?

# 666
  • София
Едното отдавна спи, ама нещо многото хора тук определено го превъзбуждат и трудно си ляга.  Mr. Green Наложи се да лягам с него, което не ми беше много на сърце...  Mr. Green Другия пък язди единият ни гост, кога ще лягаме, кога ще се наспим, уф, да се приключва вече оная работа, чеееее...

# 667
  • Бургас
Далче,честит ти рожденник ! Да ти е жив и здрав !  Hug
Бела,бързо оздравяване на племенника !

На мен пък ми е много тъпо,скарах се със съквартиранта,защото той е упорит ОВЕН и хич не отстъпва,пък на мен ми омръзна. И сега нашия легна,и даже хърка,пък аз не мога да заспя....  Tired

# 668
  • София
Съни, мисли си за нещо хубаво - как например ще спечелиш джакпота и ще му теглиш шута. На мен тия дни това ми помага, само дето не пускам фишове.  Joy Hug

# 669
Ника, радвам се, че се разписа!  Hug Hug Hug Целувки на Бо и Макс!

Бобиш, прегръдки за Коки! Все така буден да е!

Далче, честит рожден ден на братчето ти! Колко е хубаво да си на 21  Heart Eyes!

СъниHug Hug Hug! Знам какво ти е, защото съм от твоята скорпионска порода  Confused. Обаче поради същата причина не мога да ти помогна със съвет...Пусто сме много чувствителни и самоизяждащи се...Аз в такава ситуация държа да сме се разбрали след караницата преди да си легнем, а не да се събудя с буцата в гърлото, ако въобще заспя. Да, ама не винаги се получава...С теб съм и утре всичко ще изглежда незначително за разлика от сега!  Hug Цункай Диманка и лягай!

# 670
Sunny Sky, не си се карала достатъчно щом хърка душа  Stop предлагам да го събудиш и да продължиш да... (аз крещя истерично  Blush), или да си легнеш и ти и да си заспиш каТ пич  Hug нЕма той да си мръхти, пък ти да се ядосваш я  Naughty пази сили за утре, у други ден, у по-други ден, га нЕма да има кой да му направи закуска, кафе, чай или айран, все нещо нЕма да може да си намери де е, или просто е тъй ще опре до тебе  Twisted Evil е точно тогаЗ те съветвам да му се ядосаш отново  Whistling
Бела, дано счупването не е лошо и сериозно  Praynig
Далче, жив и здрав брат  Hug
Бобиш, хич нЕма кО да те мислим  Stop познавам момченце, което доста добре говореше на 10 месеца ,е.. връзваше по две - три думи , поне 10-15 съчетания ,но пак си е доста (на пук на туй дето момчетата по-късно проговаряли ),  та браво на дететнце  Hug

# 671
Съни нямаше да пиша , ама поста ти ме разсъни и мойто рогато така си мислеше че ще си спинка като се скарахме ама за една-две години го научих че по-добре да се изясним, защото иначе както спи пада от леглото и в прекия и в преносния смисъл. Много мразя аз да се ядосвам а той блаженно да спинка  Twisted Evil
Бобиш браво на Коки, големия ми син беше такъв бърборко на тази възраст( а и сега му се моля да млъкне понякога защото той каквото му е на ума и вече му е на устата).
Любезна съжалявам за ужаса който си изживяла, аз нещо несмея тоз пит много да забелвам newsm78
Лека и спокойна нощ на всички, аз откак всех да давам Дентокинд май започнах и аз да спя....

# 672
Добро Неделно Утро Simple Smile !

Любезна, радвам се, че сте овладели положението с Тин !

Бела , бързо да се възстановява племенника !

Бобиш, браво на Коки  Grinning !

Съни , дано днешният ден ви донесе разбирателство и спокойствие  Hug !

Рали , браво на Йони за добрите мерки  Flutter !

# 673
Оттук оттам прочетох.... Много ме е яд, че не бях с вас, когато захранвахме, голям зор видях със зеленчуковото пюре наобед, какви ли варианти не пробвахме, и най- накрая установих, че моята Шушона го иска много добре пасирано и подсладено, иначе сладките следобяд си ги хапваше добре, някой друг имал ли е подобен "проблем" ?!

Стас отказваше зеленчукови пюрета ( било домашни, или купени ) ! Тогава започнах да ги подслаждам с плодови такива, на пюре от 130гр зеленчук , слагам две три лъжици плодово . Ами яде ги  Mr. Green ! Не съм във възторг, но все е нещо.
Вчера хапна две пюрета за обяд , едното само моркови, другото моркови с ябълка ! Май 260гр са му в повече, но беше много гладен  Rolling Eyes.

# 674
  • София
Любезна, честита месечинка на Тин! Голям да порасне!

Бобиш, много съм впечатлена от речевите постижения на Калоян!

Хубав ден на всички майки юнашки и принцески! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт