Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 336
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
При мен раздразването се получи от циментения шапоан на Керастаз.
И аз се правя с блондор/както разбрахте с 12 % оксидант/ и боя в един ден и никога не ми е ставало така.

# 526
Iliana__, наистина е убийствено това, което правиш с косата си. Извинявай, твое е решението, не искам да натрапвам мнението си, но наистина е жестоко. Мислех да не се включвам по въпроса, защото не искам да споря с никой, а и неведнъж съм ги писала тези неща в темата, но не можах да се стърпя.
Никой професионалист не практикува блондор и боя еднo след другo и то с 12%. Блондор с 12% се практикува само при кичури, за цялостно обезцветяване или такова само на корените са достатъчни 6%, понякога 9%, ако косата е доста тъмна или с упорит пигмент. Става въпрос за професионалните обезцветители. След блондора се слага боя със съвсем слаб оксидант, колкото да матира. Можеш да попиташ в който салон решиш - от най-елитния до кварталния, сигурна съм, че никой, ама никой фризьор няма да ти каже обратното. Не се засягай, само се опитвам да те предпазя от унищожена коса. А тя се унищожава постепенно, не след първата, втората или третата такава процедура. Повярвай ми, изпитала съм го  Peace

А за Kerastase - само шампоана Bain de force ли си ползвала или цялата серия? По мои наблюдения това раздразнение на скалпа се получава понякога заради нанасяне на маската Ciment anti usure в корените, нещо, което не бива да се прави, тя се нанася само по дължината  Peace

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 17:10 от La mademoiselle

# 527
  • Lost in a fairytale ...
Iliana__, наистина е убийствено това, което правиш с косата си. Извинявай, твое е решението, не искам да натрапвам мнението си, но наистина е жестоко. Мислех да не се включвам по въпроса, защото не искам да споря с никой, а и неведнъж съм ги писала тези неща в темата, но не можах да се стърпя.
Никой не практикува блондор и боя еднo след другo и то с 12%. Блондор с 12% се практикува само при кичури, за цялостно обезцветяване или такова само на корените са достатъчни 6%, понякога 9%, ако косата е доста тъмна или с упорит пигмент. Става въпрос за професионалните обезцветители. След блондора се слага боя със съвсем слаб оксидант, колкото да матира. Можеш да попиташ в който салон решиш - от най-елитния до кварталния, сигурна съм, че никой, ама никой фризьор няма да ти каже обратното. Не се засягай, само се опитвам да те предпазя от унищожена коса. А тя се унищожава постепенно, не след първата, втората или третата такава процедура. Повярвай ми, изпитала съм го  Peace

А за Kerastase - само шампоана Bain de force ли си ползвала или цялата серия? По мои наблюдения това раздразнение на скалпа се получава понякога заради нанасяне на маската Ciment anti usure в корените, нещо, което не бива да се прави, тя се нанася само по дължината  Peace

Сериозно? Не си ли чела предните 14 теми?

# 528
Сериозно? Не си ли чела предните 14 теми?

Чела съм ги. Имах предвид никой професионалист, ще си оправя поста, за да е ясно.
След 14-те теми забелязах, че масова тенденция след ползването на блондор е желание за потъмняване  Peace

# 529
Моята коса перфектно се матира и жълтото изчезва с перления балсам на Престиж.

# 530
La mademoiselle въобще не се засягам наротив благодарна съм за съветите   bouquet

# 531
Еййй,какво толкова е направила Илиана  Thinking

Че се боядисва в един ден с блондор и боя ли?
А как се ходи навън само с блондор?
Защото ако ще да ме убие някой няма да изляза като жълта патица в корените  Stop

А когато някой иде на фризьор да се изрусява,искате да кажете,че фризьорката ще я пусне с жълтото на главата и ще я извика на другия ден за боя ли  #Crazy Що за глупост?

Който иска бяло-русо ,естествено,че ще си сложи 12% оксидант.С 9 % корените въобще не стават толкова бели  Wink Който иска по -топъл и тъмно рус цвят си слага 9%.

И всичко си е до коса.
Мен примерно ме дразнят оранжеви или по-тъмни корени.И предвид,че моята основа въобще не е толкова тъмна/определям я като 6-ца/,с боя не може да ми се получи еднакво корен-дължина,ако ще да е бяла на каталога.Корените ми винаги оранжевеят.Не я ли матирам нищо не става.И когато ми израстне косата става приказно.1 см тъмен корен,до него 1 см оранж и след това русо.Е,не благодаря  Stop

И не е задължително след блондор да се използва боя.Тя и без това пада след няколко измивания.Достатъчно е просто едно матиране,което така или иначе си го правя веднъж седмично  Peace Или просто с по-разредена тъмно пепелно руса боя,за убиване на жълтия цвят.

Не давайте кардинални мнения.
Не всички използват просто боя.
Не всички искат тъмно руси или медни коси.
НЕ всички искат разлики в корените и дължините
Има различни степени на русото.
Който цели много светъл-бял цвят няма как да го направи само с боя и използва блондор.Не виждам ,защо трябва да се порицава все едно е извършил престъпление.Ако косата е здрава нищо няма да и стане от единия блондор.Трябва да е в брутално окаяно състояние,че чак да се съсипе Tired

# 532
elfi4ka при мен тъпото беше ,че исках да се потъмня  и може би въобще нямаше нужда от блондор  ooooh! и оксиданти 12 %.
А още по-тъпото ,че въобще не се харесах и пак се боядисах.
Сега ще пробвам по-често боядисване без блондор .

# 533
  • Lost in a fairytale ...

Който цели много светъл-бял цвят няма как да го направи само с боя и използва блондор.Не виждам ,защо трябва да се порицава все едно е извършил престъпление.Ако косата е здрава нищо няма да и стане от единия блондор.Трябва да е в брутално окаяно състояние,че чак да се съсипе Tired

Peace Примерно днес стоях с блондор на главата около час и малко и то върху боядисана коса. В същия добър вид е, както си беше и вчера. Дори се учудвам донякъде  Laughing

# 534
elfi4ka при мен тъпото беше ,че исках да се потъмня  и може би въобще нямаше нужда от блондор  ooooh! и оксиданти 12 %.
А още по-тъпото ,че въобще не се харесах и пак се боядисах.
Сега ще пробвам по-често боядисване без блондор .

Е,при потъмняване няма смисъл от блондор.Той е необходим само за постигане на много руса коса,тип Андреа примерно.
За средно руси,не е необходим,ако корените не са черни разбира се.
А за потъмняване пъл изобщо няма смисъл.

Но кофтито е,че ако се потъмниш направо и после решиш пак да се изрусяваш,там където е била тъмната боя върху естествения ти корен,много трудно ще обезцветиш след това.Ще стои като оранжевееща лента обикаляща главата ти  Crazy
Но ако няма да се изрусяваш е ок.

Peace Примерно днес стоях с блондор на главата около час и малко и то върху боядисана коса. В същия добър вид е, както си беше и вчера. Дори се учудвам донякъде  Laughing

Ами и моята си е идеална,при положение,че имам отдолу сигурно кофи блондор от предишните ми руси периоди  Laughing

# 535
# 536
elfi4ka, ти прочете ли какво точно съм писала?

Не съм казала да не се слага боя след блондора, а че се слага такава със слаб окислител.

Блондор и 9% изсветляват до бяло. Боя и 9% - не. Говоря за професионални блондори, не за изсветлители за домашна употреба. Нормално и логично е последните да са по-слаби. "Силата" им не зависи само и единствено от процента на окислителя.

Не съм писала да не се ползва въобще 12% окислител, аз самата го ползвам.  Ползва се за постигане на много светъл цвят с боя, но не и за системно обзцветяване с блондор. Освен, вече писах, за кичури.
Такава комбинация (блондор + 12% оксилител) води до изключително бързо изсветляване на косъма. Ако се ползва за корени или цяла коса се получава така, че докато се разнесе навсякъде, някои участъци вече са престояли със сместа достатъчно, а други тепърва ще се мажат. Тези, първите, не само, че изсветляват, но и изгарят, просто защото са стояли повече време от необходимото. Когато оксидантът е по-слаб 6 или 9%, това изсветляване не е така скоростно, има време да се намаже навсякъде, без местата намазани първи да изгорят. Това важи особено за изсветляване на корени, тогава е нужна повече прецизност, съответно повече време отива, за да се нанесе сместа точно и равномерно само на израсналата част. И обратно - при кичурите има възможност да се действа бързо.

Както и да е, спирам с обясненията. Сигурна бях, че ще последва подобна реакция. Единственото ми желание беше да се опитам да предпазя от грешки. Има предостатъчно информация по въпроса и в нета, и извън него, който има желание, ще потърси и ще намери. Дано само не е след като косата е съсипана. Това не става веднага, а след няколко обезцветявания Peace

# 537

И трите цвята са много хубави.
Като гледам състоянието на косата ти е точно като на моята.Че и прическата е почти същата  Laughing
Разгледах и другите снимки и мога да кажа,че това определно са моите цветове  Heart Eyes

А сега кажи кой точно е цитирания цвят,че ми останаха очите в него  Crazy

П.П. Ако беше използвала само боя, корените нямаше да са същите като дължините,а щаха да оранжевеят.Защото
тъмен,тъмен...но пак си е от русите.Просто е по-тъмно пепелен. И това тъмното се измива.

# 538
Кой от трите цвята?

# 539
Какви са тези блондори, които ползвате, какви са тези 12% оксиданти, че ставете като жълти патици и не можете да излезнете на улицата без да сте се боядисали или матирали? newsm78
Аз съм си обезцветявала косата един единствен път във фризьорски салон и не с 12% оксидант и корените ми станаха снежно бели, а дължините ми станаха на петна, но защото се бях мазала с къна. Ако не си бях слагала къна, то и дължините  щяха да са снежно бели.
Вместо да се поинтересувате за видовете бои и оксиданти и да разберете кога и какво се ползва, вие твърдите, че при вас не функционира и винаги корените ви са по-тъмни от дължините и се налага да си сложите блондор.
Не може да си купувате руса боя и да я наслоявате и да си освежавате цветът с нея и да искате да не сте на петна и корените да не са ви по-тъмни от дължините.
Ако блондорът беше толкова хубав и не увреждаше косата, то всички щяхме да си обезцветяваме косите.

Общи условия

Активация на акаунт