Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 324
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
L'Oreal Casting e без амонячна боя ...... нали сте наясно с това или вие искате само да матирате жълтото с нея?
И какво като е безамонячна, да не би да е само крем оцветител, нали има пак химикал, който обезцветява. Защо се заблуждавате, че като е безамонячна е по-слаба? Не знам как да си определя корените, нещо като тъмно русо са, даже сега на тези светли дължини ми иглежда тъмно кестеняви.
Ако им се занимава на другите, то нека ти обяснят. Аз нямам нерви, да споря с хора, които отказват да се информират и не са запознати с действието на боите. Tired

В общи линии безамонячните бои придават релеф на вече съществуващ цвят,може да се реализират кичури и да се използват за връщане на естествения цвят на косата, за матиране,за глобално освежаване.Те покриват до 50% равномерно разпределени бели коси.Но с безамонячна боя не може да се изсветли с висока градация.
Добре е да се знае,че оцветителите за коса биват четири основни вида: за временен цвят,естествени,полутрайни и трайни.
- за временен цвят - това са киселинни бои , които се отлагат на външната страна на косъма,така че да не проникват в ствола.Те променят начина ,по който кутикулата оцветява светлината.Измиват се лесно с шампоан - гелове,пяна,спрей.
- естествени оцветители - те са с растителен произход.Най-известна от всички е къната.Не трябва да се използва при побеляла коса,тъй като тя ще стане оранжева.
-полутрайни - боите са ниско молекулни, което означава, че преминават лесно през кутикулата в кортекса,без да увреждат люспите й.Тъй като лесно проникват в ствола на косъма,се измиват относително лесно /от 6 до 12 седмици/.Могат да се прилагати за кичури.
-трайни бои - продуктите за обезцветяване са прахообразни и кремообразни.При работа те се съединяват с водороден прекис/оксикрем/ 6,9 и 12%, в зависимост от желания цвят и особеностите на косата.Изсветляване на кичури,цялостна промяна на цвета,оцветяване на част от косата.Окисляващите съставки влизат в химична реакция с меланина.Те осигуряват кислород на меланиновата молекула.Окислената меланинова молекула е безцветна.

# 586
Безамонячните бои като Кастинг не обезцветяват! Гледайте окислителя също!!! При безамонячните бои тон върху тон той  е много нисък процента винаги!

Безамонячни бои като ИНОА обезцветяват, като амонякът е заменен с моноетаноламина, но това си е покривна боя. Подобен род безамонячна боя, която изрусява, не знам да има друга освен Лореал

Има много силно изсветляващи продукти, които горят косата и са безамонячни, това мисля, че е ясно на всички.

Но под безамонячна боя основно имаме предвид - боя тон върху тон, без силно проникващо действие и съответно е по-щадяща, ДА !

# 587
  • София
Ужас  #Crazy Каква хубава тема беше, колко заядлива е станала  ooooh!
Аз се включвам с въпрос съвсем не по отношение на спора за боите и обезцветителите. Искам да ви питам дали някоя от вас е ползвала матиращият шампоан на Сери за премахване на жълтеенето и дали сте доволни?

# 588
  • София
Цитат

да де и аз това търся, щото моята вече жълтее виж сама
http://media.snimka.bg/7198/020650432.jpg
На мен цвета ти много ми харесва и ако ти отива защо ще го променяш?но ти си преценяваш най-добре Peace

ами там е проблемът, цвета е хубав ама аз не се харесвам с него  newsm78
asja благодаря за съвета може да опитам с гарнието, поне съм ползвала марката може и да стане   bouquet

# 589
Еххх, момичета, тук се обърна на "кокошкарник". Сори за сравнението, ама....

В крайна сметка всеки има право да си слага на главата каквото иска и да си съсипва косата както желае. Това, че някой се опитват да обяснят какво би било по-щадящо, а други да твърдят, че това са глупости....е просто излишно.
Дадоха се много предложения и много мнения на последните страници. Който желае да ги последва, който не....да си продължава с експериментите върху главата.

И още нещо....мисля че хора, които не са професионални фризьори и имат опит с боите единствено върху собствената си глава, не е особено добре да дадват категорични мнения какво трябвало и какво не трябвало да правят други.
Тук се споделя мнение, а не се налага...

# 590

Обърнете внимание на изходния цвят и този, който би трябвало да се получи!
С тази боя не може да си изрусите косата!

very nice, след всичките обяснения от Люлякова и  dachita, ти продължаваш да твърдиш, че тези бои обезцветяват косата и могат да я изрусят  ooooh!

# 591
  • Lost in a fairytale ...
Само да кажа, че в безамонячното Палете се съдържа перхидрол ,  който някои хора използват за изрусяване ... ( ooooh! )

# 592
Ами аз доколкото виждам в тази тема няма професионални фризьори,така че всеки има право да пише и споделя собствения си опит.

А и титлата "фризьор" не винаги е еквивалент на всичко разбиращ и всичко знаещ за косите.Попадала съм на такива елементи,че съм се чудила аз ли знам повече или тя.И да ми се изпъчи фризьор и да ми каже,че не може да стане бяло русо -айде тенк ю  Stop

Истинският професионален фризьор трябва да може от черна коса да направи много руса в рамките на 2 ходения до салона без да ти съсипе тотално косата  Peace Тогава вече може да претендира,че има поглед и знае какво прави.
А тези фризьори,които само на теория могат да изрусяват или не си подновяват знанията от преди 20 години и основно се занимават с къдерене на застаряващи лелки -за мен това не е читав фризьор  Peace

# 593
Уф, това жените сме страшна работа! Не може да се изпише тема, без да започне мерене коя е по-по-най!
Ай, стига вече. Досадно е! Всяка да се маже, с каквото реши! Аз показах мои снимки с непрофесионална боя и макар и някои да се възмутиха, че твърдим, че с непрофесионална боя може да стане добре, макар и не с еднакви корени, на мен пък си ми харесваше Аз също никак не харесвям бяло руса коса и освен това абсолютно еднакви корени и дължини ми стоят много изкуствено и неестетично, обаче това си е моята гледна точка. Нямам против мнението на Елфичка, на нея бялата коса много й върви, пък и то на хубав човек всичко му стои добре!
Относно питането на Адри за шампоана на Сери - не съм го ползвала, но в магазин "Зара" (верига магазини в Пловдив за професионални и непрофесионални продукти за коса) ми го препоръчаха като добре матиращ. Аз засега съм много доволна от перления балсам на Престиж, но това вече съм го писала.
Относно писането на гадни ЛС-та, това не трябва да се толерира никак! И призовавам такива ЛС-та да бъдат публикувани, за да се прочетат от всички и да разберат, що за човек е авторът им! Така че, Вери найс, ако има, какво да покажеш, показвай!
По въпроса за добри фризьори за боядисване - досега не съм попадала на такива, включително и за сватбата, вместо да ме изсветли, фризьорката ме потъмни, при това с толкова перхидрол в боята, че направо ревах от болка. И така - на сватбата си бях оранжева... Хубаво, че ми отива жълта коса на тена на лицето. Имам доверие само на себе си и така ще я карам и занапред!
Днес бях в един от магазините "Зара", за да си купя ампула Пантесалмина. По съвет на една от продавачките, но в друг от магазините от веригата, слагам при всяко боядисване по половин ампула в боята, а останалата я нанасям на измитата коса. Обаче продавачката в този магазин, която се оказа бивша фризьорка, ме посъветва да не слагам от ампулата в боята, защото се забавяло и пречело на действието й. Посъветва ме след боядисването просто да нанеса върху измитата от боята коса за подхранване. Също така каза, че за нея в момента най-добрата за изсветляване боя е Крамер.

# 594
Ася напълно съм съгласна с всичко казано от теб.

Всеки има различни виждания за косите.И това,че един не понася различни корени,то това за друг не е никакъв проблем.Нали затова хората са различни.
Аз обожавам бяло-руса коса,но не ми отива особено точно покрай главата.А именно-когато корените са ми ултрасветли.Но пък и не обичам да оранжевеят,защото като започне да ми расте моята коса стават 3 цвята.
Затова изключително много се мразя първата седмица след като съм се боядисала.Смешно или не,когато ми порастнат корените изглеждам в пъти по-добре  Laughing
Но пък не мога да заменя хубавото ултра светло русо с  пепелив отенък,подстригана на каре с хубав обем ,черна лента отгоре и черна очна линия.Демоде или не,просто умирам за този стил /даже точно в момента съм така  Blush /.И ще си търпя белите корени първата седмица  Laughing

Предлагам спорът да приключи.
Не е от полза за никой.
Изказаха се вече твърде остри приказки и не е приятно за никой.
Извинявам се,ако съм обидила някой ,изобщо не е било с цел уронване на боята му или нещо такова  Praynig .
Всеки има свой избор и свои постижения.

Междудругото тази Крамер много я хвалят.
КАква е цената долу горе?

Very nice  спомена,че стигала за повечко пъти,ако се мажат само корени,защото била голяма  newsm78

# 595
Very nice това ли е боята Крамер , която си ползвала - http://-spam233-/KOSA-cramer-color-p-31.html и кой номер? Бих могла да опитам !Единствено ме притеснява , че боите,които се продават по 100 мл. са на билкова основа и са по-щадящи , но пък пише че изсветлява до 4 тона и повече.

# 596
Всеки може да си прави корените с каквото си поиска.
Аз твърдя, че Loreal Casting не може да обезцвети една коса и да я направи руса. Тя променя нюанса, но не и тона.
Който не ми вярва, то може да си я купи и да се увери сам.
Без амонячната боя, която изсветлява косата до 3 тона е Inoa, а не Casting.

# 597
Добре де,аз пак не разбирам.

Very nice поства снимка,на която корените и изглеждат чудесно и казва,че са правеин единствено и само с Лореал Кастинг.

А ти казваш,че това е невъзможно да се получи.

Къде е истината  newsm78

# 598
Е аз си купих боя Лореалл Кастинг, цвят 8304 и ще видим след 1-2дни като се боядисам какво ще се получи. )

Естествено ще докладвам, макар че леко ме съмнява, че ще потъмни цвета на косата ми, който е в момента. Нищо че пак се правих с 8ца, но на Преферънс.

# 599
Боята е Couleur Papillon №9,1.
Mirama ами аз съм пробвала има разлика и то не само ,че е по-тъмно но и с един такъв жълтеникъв отенък.
Сега ще видим с тази боя.Даже ще намажа само корените ,че краищата ми са зле след този маратон.

Ако може да попитам,откъде я взе боята?  bouquet

Цветът ти е убийствен! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт