Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 325
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
La mademoiselle , боята коя е ?

# 571
La mademoiselle , боята коя е ?

И аз това питам ,въпреки,че на мен не би ми отивало толкова бяло.Но нюанса много ми харесва.Розовее ми всякаш  Heart Eyes

# 572
Съгласна съм с всичко написано от La mademoiselle  newsm10

# 573
Като съм започнала с учебника,мисля че следната информация ще бъде полезна:
„Цветът на косата се дължи на присъствието на пимент, наречен меланин в кортекса на ствола на косъма. Меланинът се среща в две форми.Еумеланинът е тъмният пимент,който преобладава при тъмната и черната коса.Феомеланинът е по-светлият,срещащ се при червените и русите коси.Косата на много хора съдържа комбинация от двата типа: колкото по-голямо е количеството еумеланин, толково по-тъмна е косата.Кутикулата е безцветна и и матова – това  изглежда като пласмасова обвивка.Видимия цвят се дължи на комбинация от светлината, която  е преминала през оцветения кортекс, и светлината,отразена от гладката кутикула.Ако в кортекса няма пимент,косъмът изглежда бял.Еумеланинът се отстранява  по-лесно от кортекса чрез препарати за изрусяване.Ето защо след изрусяване тъмната коса изглежда червеникава – еумеланинът е обезцветен и това ,което е останало, е феомеланинът.По – нататъшното изрусяване отстранява феомеланинът.Поради тази причина е по – трудно да се изруси червената коса в сравнение с тъмна.Силно изрусената коса изглежда жълтеникава,тъй като естествения цвят на кератина е бледожълт.”

Е нали Very nice  току що каза с какво си прави корените?След като е безамонячна как се получава?Или нейната основа е много светла?

Кажете боя с която корените ще ми станат максимално светли без никакви рижи и оранжеви отенъци и в същото време след като накрая размажа и по дължините да не стане сива и разликата с корените вече да изпъква абсолютно  newsm78

Мисля ,че в случая безамонячна боя няма да ти свърши работа.
Моя съвет е ,ако искаш да не използваш блондор да направиш изсветляващо боядисване с висока градация /професионална боя с пепелен оттенък,силен оксидант -12% и удължено време за боядисване/.Накрая освежаваш като намокряш дължините и краищата с малко топла вода, за да се разнесе боята /от корените/ по тях,като наблюдаваш и измиваш след не повече от 5 минути.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 11:27 от dachita

# 574
 very nice написа ,че на снимката корените са и само с Кастинг , а не че тепърва ще се прави.
Най-вероятно е объркала името на боята.

# 575
very nice написа ,че на снимката корените са и само с Кастинг , а не че тепърва ще се прави.
Е,да де.Но как са се изсветлили толкова с безамонячна боя.това е въпросът  Mr. Green

# 576
Боята е Мажиблонд, на Лореал професионел. Номера съм сменила няколко, не помня точно с кой съм на тази снимка. Не твърдя, че при всеки ще се получи този резултат. Нито пък, че това е перфектното русо. Аз обожавам по-тъмноруси коси, но това е моят и не бих го сменила.
Показах го само за да си подкрепя мнението, че при някои коси, не всички, все пак може да се изсветли добре и само с боя Peace

# 577
Боята е Мажиблонд, на Лореал професионел. Номера съм сменила няколко, не помня точно с кой съм на тази снимка. Не твърдя, че при всеки ще се получи този резултат. Нито пък, че това е перфектното русо. Аз обожавам по-тъмноруси коси, но това е моят и не бих го сменила.
Показах го само за да си подкрепя мнението, че при някои коси, не всички, все пак може да се изсветли добре и само с боя Peace

Поне ни ориентирай пепелен цвят ли е,перлен ли е..10-ка-11-ка 12-ка?

# 578
Разгледай това

# 579
L'Oreal Casting e без амонячна боя ...... нали сте наясно с това или вие искате само да матирате жълтото с нея?
И какво като е безамонячна, да не би да е само крем оцветител, нали има пак химикал, който обезцветява. Защо се заблуждавате, че като е безамонячна е по-слаба? Не знам как да си определя корените, нещо като тъмно русо са, даже сега на тези светли дължини ми изглеждат тъмно кестеняви.

Кажете боя с която корените ще ми станат максимално светли без никакви рижи и оранжеви отенъци и в същото време след като накрая размажа и по дължините да не стане сива и разликата с корените вече да изпъква абсолютно  newsm78
Няма такава, нали точно това писах, по дължините, коъдето е обезцветявано вече дори и само с боя, ще стане много сиво, а на корените не толкова и винаги ще ти изглежда по-жълто
Аз не мога да си сложа само на корените,защото все пак трябва да се освежи и матира малко и дължината ми.Нали се сещате че след месец вече ще жълтее надолу.А ако ще трябва да използвам и матиращ продукт след боядисването си с БОЯ то пак ще се получи разлика между корените и дължините.
Защо не пробваш след 3 седмици да видиш дали ще ти жълтеят дължините, защото на мен не ми жълтеят, а са точно леееко пепелни и да боядисаш само корени с някоя много силно изсветляваща и пепелна, но професионална, може и Мажиблонд, аз отдавна й се каня. Например при мен много добре се получават корените с Крамер, забравих номера, май беше нещо като 1001. ПКрамера струва 17-18лв. и ми отива за 3 пъти за корени, а например Гарние нутрис е 6-7лв. и само за веднъж, Палетете е също почти 5лв и отива за веднъж за корени. Дори и финансово професионалните са по-добре и цветът става като на каталога.

не съм се объркала, аз писах и тук в темата, но явно ти тогава още не си четяла. Номерът беше мисля 1021

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 12:20 от very nice

# 580
L'Oreal Casting e без амонячна боя ...... нали сте наясно с това или вие искате само да матирате жълтото с нея?
И какво като е безамонячна, да не би да е само крем оцветител, нали има пак химикал, който обезцветява. Защо се заблуждавате, че като е безамонячна е по-слаба? Не знам как да си определя корените, нещо като тъмно русо са, даже сега на тези светли дължини ми иглежда тъмно кестеняви.
Аз наистина си мися ,че е по-слаба .Не е ли така?
Скоро се правих с безамонячната на Лакме на тъмно пепелява руса коса ами съвсем мъничко изсветля.

# 581
И какво като е безамонячна, да не би да е само крем оцветител, нали има пак химикал, който обезцветява. Защо се заблуждавате, че като е безамонячна е по-слаба? Не знам как да си определя корените, нещо като тъмно русо са, даже сега на тези светли дължини ми иглежда тъмно кестеняви.
Ако им се занимава на другите, то нека ти обяснят. Аз нямам нерви, да споря с хора, които отказват да се информират и не са запознати с действието на боите. Tired

# 582
Ако им се занимава на другите, то нека ти обяснят. Аз нямам нерви, да споря с хора, които отказват да се информират и не са запознати с действието на боите. Tired

Много рядко изпадам в безсмислени спорове, но сега наистина си заслужава да поспорим, нямам време да ти намеря сега поста ми, кгато обяснявах за безамонячните бои. Майка ми работи във фармацевтичен завод, н-к лаборатория и правят анализи на хим.в-ва, ше ти напиша точно в-вото, което замества амоняка и обезцветява., но сега наистина трябва да излизам. Довечера ще пиша.

Наистина не знам на какво отгоре се имаш за голям авторитет, разбирам да си фризьорка или да си учила нещо подобно Whistling

# 583
Майка ми работи във фармацевтичен завод, н-к лаборатория и правят анализи на хим.в-ва, ше ти напиша точно в-вото, което замества амоняка и обезцветява., но сега наистина трябва да излизам. Довечера ще пиша.

Кажи ми нещо с две думи/щом бързаш /. Това вещество което заменя амоняка по-вредно ли е за косата и по-безопасно за скалпа- такава ли е политика на безамонячните бои,затова ли е усещането ,че са по-безвредни  от по-малкото раздразнение на скалпа ?

# 584

Поразрових се в собствените си постове  Laughing , бях поствала същата снимка преди време в темата. Значи, този цвят е резултат от смесване на равни части (по половин тубичка) от номера 911 и 901S. Първият номер е много светло интензивно пепелно, вторият - много светло естествено пепелно русо.
От известно време съм се спряла на №921 - много светло рус перлено-пепелив цвят, допада ми много. Цветът е също толкова светъл, както този на снимката, има лека разлика единствено в нюанса.

В съседната тема за професионалните серии се пробвах да опиша по-подробно опита си с цветовете на Мажиблонд, с които съм експериментирала, ето, ако някой се интересува:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512506.msg16235521#msg16235521

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512506.msg16237954#msg16237954

Общи условия

Активация на акаунт