Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 332
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
dachita какво има да бъркаме в техниката на боядисване ?На фризьор винаги са ме обезцветявали преди боядисване .
Ами не знам кой как се боядисва,но по учебник :
- при нормално боядисване продуктът се нанася така,че да покрие всеки косъм;
- при изсветляващо боядисване нанасянето е по-обилно,за да се постигне по-добър изсветляващ и оцветяващ ефект.
Също при погрешен избор на време за действие - получава се неравномерен цвят(разлика между секторите близо до кожата и останалата част на косата).
Определеното време за действие:
Нормално боядисване - 35 минути(без прилагане на топлина) и 30 минути(с прилагане на топлина)
Изсветляващо боядисване - 30-40 минути ( без  прилагане на топлина) и 15-20 минути( с прилагане на топлина)
Изсветляващо боядисване с висока градация - 50 минути (без прилагане на топлина) и 25 минути с прилагане на топлина)
За стабилизиране на боядисването трябва да се нанесе шампоан и балсам на кисела основа. и т. н.
Аз специално винаги се боядисвам с професионални бои и окислители.Пробвала съм ,но с другите не се получава.
Ако се получи лека разлика корен-дължина ,матирам с балсам обикновено.
Боядисвам корените / но само корените на 2- мax 3 седмици/ Телесната топлина е в състояние да ускори реакцията на изсветляване на корените на косата.Докато ,ако са повече израснали ,там където не достига телесната топлина ,процесът е по-бавен.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 21:42 от dachita

# 556
Ох,незнам защо спорът продължава  Tired

Не се опитвам да убеждавам никой да се маже с блондор.Всеки сам си решава.Всеки преценява дали резултатъ само от боя го удовлетворява.
Различните коси се повлияват различно.
Незнам за кой път го казвам,но моята коса въпреки,че е сравнително светла и като цяло съм блондинка с тъмно пеплно руса коса,вежди и мигли....не се повлиява добре само от боя.Не,че не става,но корените ми стават различни от дължините.Едва при следващото боядисване се оеднаквяват,но отгоре вече има други корени с друг цвят.

Няма сила,която да ме убеди,че ако си сложа една и съща боя на тъмните корени и на силно изсветлените дължини ще се получи един единствен цвят- бяло рус  Crazy Корените със сигурност ще са по-различни-по-тъмни,по-оранжеви,по-медни и каквото там се сетите.
Пигментът е много важен.Една коса може и да изглежда светла,но да се повлиява много по-малко отколкото друга по-тъмна.

Била съм и на фризьори.Когато искам бяло-рус цвят-естествено,че ми слагат блондор.
Ако не искам чак толкова-без блондор,но корените са си такива,каквито и ако сама си се боядисам вкъщи само с боя Sick
Пробвах и Индола 10001-възможно най-светлото- корени пак оранжевеят,дължини-бели.
За някой не е проблем да има различни корени,но за мен е.

Мирама, незнам защо даваш пример точно  с твоята коса.Естественият ти цвят е доста светъл.И на практика твоето изсветляване е съвсем малко и то в по-топъл нюанс,в сравнение с основата ти.Естествено,че няма да има разлика.
Но когато си с по-тъмна топла основа и се опитваш да постигнеш много светъл студен цвят-разбира се,че няма да стане просто с боя.Или дори и да стане нещо,то ще е по наслоените дължини,а не в корените.

НЕзнам на различни езици ли говорим наистина.

А първата постната мацка определено е обезцветена.Или поне така е започнала и после само наслоява ултра светъл цвят като се примирява с медни корени.
Или  естествената и коса е светло руса и тя просто променя нюанса.

# 557
Съгласна съм, само че това момиче с бялата коса няма никакъв цвят!!! Няма наслагване на боя, има разрушаване на пигмента  Grinning

# 558
Какво значи няма цвят?Аз го виждам бял с розов отенък.

Разрушен или не-въпрос на вкус.Това е мечтата на всека тийнейджърка.

Това,че повечето дами от тази тема предпочитат по-тъмно русите и медни нюанси не означава,че тези цветове са върха на сладоледа,че са чудесни,сътрахотни и т.н.За някои да,за други въобще не.Всичко е въпрос на предпочитание.

Но да се навира в очите нещо ,което видимо не е това ,което някой иска де,е моля ви се.  Stop

# 559
elfi4ka, не мисля че моята коса е чак толкова светла, на мен ми се струва буквално кестенява, ама както и да е.
Ясно е, че всеки си има предпочитания и т.н.
Но според мен един по-тъмно рус цвят се поддържа и постига много по-лесно в домашни условия, отколкото "бяло" рус и т.н.
И във вторият случай аз съм твърдо за постигане на цвета във фризьорски салон. Поне първите няколко боядисвания, пък след това като толкова има желание човек да се боядисва сам, поне ще е видял как точно и какво се прави.
Не мисля и че някой ти навира нещо в очите. За мен едно нещо е грозно и просташко, за друг може да е супер.

# 560

Не мисля и че някой ти навира нещо в очите. За мен едно нещо е грозно и просташко, за друг може да е супер.

Навирането в случая е за видимо различни корени,за които се твърди,че се сливали перфектно с дължините и се получавали супер само с боя  Tired
Да,при светла основа и качествена боя,може и да се доближават до дължините.
Но за тъмна основа боядисана с Гарние,Палете и бои от този сорт,ами не ми казвайте,че корените ви стават същите като дължините или поне имаме различни определения за "еднаквост" в цветовете.

Мен лично не би ме подразнило това,че корените са различни и по-тъмни.Дори може да се превърне в ефект.В пътя си винаги имам достатъчен обем ,не ми е замазана косата по скалпа,така че не би си личало чак толкова.
Но това,което би ме подразнило и никога не бих излязла с него е оранжевеещи или дори леко медни корени  Sick Просто от 10 км личи,че косата просто е боядисана с някакъв рус цвят,но нещо в корена не се е получило  ooooh!

# 561
Момичета , според мен спора е излишен ,защото и двете тези са верни.Повечето момичета се допитват до форума по ред причини/ финансови,недоволни от фризьор.../ добре е да знаят: с блондор или без , всеки да решава сам - целта и в двата случая е да се нанесат най-малко щети на косата и да се постине цвета,който желаят.Мисля,че всеки познава най-добре косата си и знае какво може да понесе.
Темата е да споделяме своя опит и да бъдем максимално полезни , и както elfi4ka е писала да споделяме така , без да налагаме своето мнение.Също така ,какъв цвят на косата ще изберем зависи не от възрастта , а от тена на лицето.На светлите и румени лица подхождат цветове в студената гама,а за матов тен и светли очи се препоръчва топлата гама /червеникави тонове /.
Mirama ,била съм и по-тъмно руса и "бяло" руса - и в двата случая е важно да откриеш номера боя и начина ,с който ще постинеш това което искаш.Поддръжката е  лесна и в двата случая / поне при мен/. Peace

# 562
Аз въобще не коментирам кое е хубаво и кое не. Миналата година също бях бяло русо. Ставаше въпрос това, че аз боя не виждам, единствено обезцветяване виждам. Пиша го вече няколко пъти, но хората не могат да разберат, че русата боя не оцветява в светло или в жълто, или в бяло, а разрушава естествения цвят на косата и се получава избелване.

Русата боя не може да падне, само оттенъка може да се отмие.

# 563
Илиана_, сега като си постигнала желания цвят, почваш да мажеш само корени, но няма да ги чакаш много да израстнат и в никакъв случай дължините, защото те ще станат много сиви, а корените-леко пепелно руси.
Аз вече писах, че открих за себе си начина да си поддържам цвета-боядисвам само корените със силно изсветляваща пепеляво руса боя. Не знам защо толкова години съм се бъркала така, да си боядисвам цялата коса с пепелно руса коса и винаги дължините ставаха много сиви, а корените каквито искам да бъдат. Ето последно как бях: http://i990.photobucket.com/albums/af21/veron4e/P1100436.jpg мисля, че няма разлика корен-дължина. Тук съм мазала корените с Л'Ореал кастинг.
Предпоследният път си боядисвах корените с Гарние нутрис и много бързо падна оттенъка на пепелното и корените ми станаха рижави и сега се забавих малко с боядисването, мина към месец и израстнаха много, та затова мисля, че ми се получи това жълтеене в корена, утре смятам да матирам и следващото боядисване на корени да бъде по-скоро, за да се покрият хубаво.
А дължини не съм боядисвала вече повече от половин година.

# 564
Very nice Аз разлика виждам между корените и дължините.Но в никакъв случай не е фрапантна или грозна.Точно това имах предвид.Може да са по-тъмни корените,но да не са рижави,оранжеви или медни.И ако при следващото боядисване ще ми се покрият и станат като дължините бих била склонна да го направя. Само където никога не ми се е получавало така.

Кой номер на Лореал кастинг е това?И какъв цвят са ти корените.Аз съм малко предубедена към тази марка,но ако наистина би се получило може и да опитам.

# 565
L'Oreal Casting e без амонячна боя ...... нали сте наясно с това или вие искате само да матирате жълтото с нея?

# 566
L'Oreal Casting e без амонячна боя ...... нали сте наясно с това или вие искате само да матирате жълтото с нея?

Е нали Very nice  току що каза с какво си прави корените?След като е безамонячна как се получава?Или нейната основа е много светла?

Кажете боя с която корените ще ми станат максимално светли без никакви рижи и оранжеви отенъци и в същото време след като накрая размажа и по дължините да не стане сива и разликата с корените вече да изпъква абсолютно  newsm78

Аз не мога да си сложа само на корените,защото все пак трябва да се освежи и матира малко и дължината ми.Нали се сещате че след месец вече ще жълтее надолу.А ако ще трябва да използвам и матиращ продукт след боядисването си с БОЯ то пак ще се получи разлика между корените и дължините.

# 567
С Casting -а корените не могат да изсветлеят толкова .
Под матиране шампоаните ли имате предвид?

# 568
С Casting -а корените не могат да изсветлеят толкова .
Под матиране шампоаните ли имате предвид?

Или балсам на Престиж/но скоро не съм ползвала от него/ или разтвор на черна боя.С него става най-добре по моите критерии разбира се,но аз цели леко сивеещ ефект без никакви топли отенъци  Peace

# 569
Момичета, спорът изобщо не беше дали да се ползва блондор въобще, а как и в какви случаи. Ясно е, че при много тъмни коси и силен пигмент, бяло русо само с боя няма как да стане. Никой не е твърдял обратното. Но да се ползва блондор на светлокестенява коса, да се смесва с 12% оксидант, а след това да се боядиса с осмица, това е абсолютно безсмислено. Едно, че ползването му е оправдано само ако се цели наистина много светло рус цвят, второ, че като се ползва, би трябвало човек малко поне да е наясно как става това. И трето, все пак първо нека да се пробва само с боя, защото може да се окаже (както при мен), че тя изсветлява перфектно и обезцветител просто не е нужен.

Месеци наред фризьорка ме убеждаваше, че бяло русо без блондор при мен няма да се получи. Преди това ми беше слагала само боя и 9% окислител и да, корените ми оранжавееха. Дори не пробва какво ще се получи с 12%, директно реши, че трябва да минем към блондора. Косата ми е светлокестенява. След няколко месеца я загубих половината, това преди доста години. Ето какви са ми корените сега, само с боя и 12% оксидант и вие преценете има ли смисъл да се пробва първо този вариант. Пак да кажа, ясно ми е, че не за всеки е подходящ. Но как ще се разбере дали е или не е, ако от самото начало се мине на обезцветяване?  Rolling Eyes

И да се допълня - говоря за професионална боя и 12% окислител. Боите за домашна употреба  по правило са по-слаби. За суперизсветляващите на Гарние съм писала, окислителя е около 9%, ако съдя по нивото на изсветляване. Мен не ме изсветлява добре в корените, дето съм със светла и без силен пигмент коса, как ще изсветли малко по-тъмна? Confused

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 11:06 от La mademoiselle

Общи условия

Активация на акаунт