Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 312
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Корина, от къде ги взимаш, някъде в Х. Димитър ли е?
elfi4ka, а как дозираш - на колко прах, колко оксидант?
LilMissSunshine, имам спомен, че преди приятелката ми като ми правеше руси кичури в/у боядисвана преди черна коса, взимаше пак Евтерпа, но лилавата кутия, за боядисвани коси. Изсветляваха се, но по-тъмно ставаше от израстналата обезцветена естествена коса. Тъй че не знам дали си струва да си гориш косата Rolling Eyes, доколкото разбирам искаш да постигнеш много светъл цвят.

# 631
Всеки може да си прави корените с каквото си поиска.
Аз твърдя, че Loreal Casting не може да обезцвети една коса и да я направи руса. Тя променя нюанса, но не и тона.
Който не ми вярва, то може да си я купи и да се увери сам.
Без амонячната боя, която изсветлява косата до 3 тона е Inoa, а не Casting.

Колко само категорично казваш, че не изсветлява косата Кастинга.. Ето това е с 1021 - единствено и само с нея, използвах 3 опаковки за цялата коса, снимките ги показвах в някоя от предните теми.. Разлика никаква нямах между корен и дължина..
http://media.snimka.bg/6596/019448162.jpg
http://media.snimka.bg/6596/019448151.jpg
Не мога да разбера само от къде е тази категоричност, че това или онова със сигурност няма да стане при никой, щото видиш ли при мен не е било станало.. Единственото, което мога да кажа категорично е, че при мен се получи, но не мога и не искам да твърдя и убеждавам, че при всички ще се получи..

Твоята коса не беше ли естествено руса? Имаш ли снимки преди боядисването, или на корените?

# 632
Аня, дозирам на око.Да се получи пухкава каша,но не пракалено гста,че да се отлепва по чашата.Нито течно,нито сухо.Както се получава консистенцията на боя.Вътре си има лъжица,която се води "доза" .Аз слагам 2 лъжици мисля,може и по-малко.Обикновено   ми остава.Добавям постепенно оксидант/той е гъст, не е течен/ и бъркам хубаво.Като се бърка повече се сгъстява,така,че трябва постепенно да се добавя до получаване на желаната смес.

# 633
Да, станало е недоразумение и явно много малко хора са ме разбрали.
Аз не твърдя, че ако една руса коса се намаже с Casting, то тя няма да стане руса, а твърдя, че Casting не може да изсветли косата толкова много, колкото някои хора твърдят. Подобни бои се препоръчват да се използват от руси дами и това не съм го измислила аз, а е показано в сайта на Loreal. На всяка една непрофесионална боя на Loreal на кутията е показано, при каква основа би могла да се използва боята и какъв цвят би се получило, след употребата на съответната боя.
На Sivi корените са и много светло руси и е нормално да и стане косата руса, но ако се намаже някой друг, с по-тъмна коса, то резултатът изобщо няма да е като при Sivi. Ако на една дама и трябва оксидант 12% за да стане руса, то Sivi спокойно може да си вземе вместо 12% и да си гори косата излишно 6% (при изсветляване до 1 - 1 1/2 тона) или 9% (при изсветляване до 3 тона). И точно защото непрофесионалните бои са с един определен оксидант от производителя, не са хубави защото, ако при една коса ще я изгорят излишно, то при друга може да не успеят да я изсветлят достатъчно.
Специално за Casting прочетох, че изсветлявала до 1 тон, а не до 3 тона и повече. Ако тази боя можеше да изсветли косата над 3 тона, то тя щеше да се води силно изсветляваща, а тя не се води такава и поради тази причина не се препоръчва за дами с тъмни коси.

При такова изказване:
Мога да кажа че Кастинг е доста силна боя, защото косата ми малко се изтощи от нея, дори ме пощипваше, но корена ми се изсветли повече от 3 тона. Основата ми е може би 6 тица.
е нормално да си помисля, че дамата се е заблудила.
Или не разбира нищо от тонове и не може да определи тона на естествената си коса и този на вече боядисаната или е използвала друга боя и си мисли, че се е боядисала с Casting или лъже,което ми се вижда малко вероятно.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 20:05 от B & C

# 634
Корина, от къде ги взимаш, някъде в Х. Димитър ли е?

Не, от Надежда. Но в Хаджи Димитър може да питаш някъде по Герена може и да има. Ако не... Ще ти чукна на Фейса, като имам път към Х Димитър да ти взема. Оксиданта е на Фарком. А и много яка боя си взех от там. Хипертин, много съм доволна. Отново испанска и наистина не гори така, както Yunsey.

# 635
  • София
Мерси, Корина,  Hug няма да те ангажирам, открих магазинчето на Алабин и мисля от там да си взема - първо оксидант 12% да се пробвам без блондор, а само с боя; ако се наложи ще питам и за блондор, би трябвало да има. Wink

# 636
Момичета , според мен е редно когато споделяме/показваме/ резултатите от една боя да уточняваме и другите подробност /основа ,% оксидант и т.н./В противен случай се получават недоразумения и излишни спорове.Има неща в фризьорството /както във всяка друга професия/,които се знаят – те са основата.Не мисля ,че тепърва трябва да откриваме „топлата вода”.Всичко останало е логика.Когато се знае,че безамонячните бои коригират нюансите на косата максимум 1-2 тона,нормално е дама с тъмни корени да не очаква ,че след като си боядиса косата с такава боя корените й ще станат бяло руси.Нормално е и на Sivi корените й да са такива,след като естествената й основа е руса.
Very nice благодаря, ако реша да сменя боята може и да опитам.
The code, страхотна е коса ти на снимките.А би ли споделила какви подхранващи продукти ползваш?
Elfi4ka,напълно подкрепям твоето мнение за тези, които ползват блондори.А иначе съм чувала хубави отзиви за блондора на Дениз.

Първо да кажа,че съм абсолютно съгласна с теб по въпроса за основата,естествения цвят и оксиданта.  Peace

Относно продуктите - нищо особено не ползвам. Косата ми по принцип е суха и сега грижите й са 2 пъти повече. Слагам й балсам с отмиване в банята,като изляза и  я подсуша мажа с хининова вода,спрей за защита на цвета,кристали и пшенично масло. Оставям я да си съхне сама. Това е!
Ще се радвам,ако съм била полезна!
   bouquet

# 637
Сега гледах по телевизията водещата Валентина Войкова във Великолепната шесторка
http://image.novinitepro.bg/media/images/520xX/Aug2009/60265339.jpg
някой може ли да ми каже нейният цвят с боя ли е постигнат или с блондор ?

# 638
  • Lost in a fairytale ...
Момичета , според мен е редно когато споделяме/показваме/ резултатите от една боя да уточняваме и другите подробност /основа ,% оксидант и т.н./В противен случай се получават недоразумения и излишни спорове.Има неща в фризьорството /както във всяка друга професия/,които се знаят – те са основата.Не мисля ,че тепърва трябва да откриваме „топлата вода”.Всичко останало е логика.Когато се знае,че безамонячните бои коригират нюансите на косата максимум 1-2 тона,нормално е дама с тъмни корени да не очаква ,че след като си боядиса косата с такава боя корените й ще станат бяло руси.Нормално е и на Sivi корените й да са такива,след като естествената й основа е руса.
Very nice благодаря, ако реша да сменя боята може и да опитам.
The code, страхотна е коса ти на снимките.А би ли споделила какви подхранващи продукти ползваш?
Elfi4ka,напълно подкрепям твоето мнение за тези, които ползват блондори.А иначе съм чувала хубави отзиви за блондора на Дениз.

Първо да кажа,че съм абсолютно съгласна с теб по въпроса за основата,естествения цвят и оксиданта.  Peace

Относно продуктите - нищо особено не ползвам. Косата ми по принцип е суха и сега грижите й са 2 пъти повече. Слагам й балсам с отмиване в банята,като изляза и  я подсуша мажа с хининова вода,спрей за защита на цвета,кристали и пшенично масло. Оставям я да си съхне сама. Това е!
Ще се радвам,ако съм била полезна!
   bouquet

Как използаш пшеничното масло?

# 639
Мерси, Корина,  Hug няма да те ангажирам, открих магазинчето на Алабин и мисля от там да си взема - първо оксидант 12% да се пробвам без блондор, а само с боя; ако се наложи ще питам и за блондор, би трябвало да има. Wink
На Алабин не е ли на кутия? Питай там за боята. Моят номер е 12/11. Много як цвят ми стана.

# 640
Как използаш пшеничното масло?

Разтривам няколко капки в ръцете си,за да се затопли маслото(някой ми беше казал,че така се активирали съставките) и втривам в краищата.Наистина се заглаждат връхчетата. Понякога прекалявам с маслото и косата ми става на клечки,но косъма поема излишното за няколко часа. Явно ми е "жадничка" косата.  Rolling Eyes

# 641
  • София
На Алабин не е ли на кутия? Питай там за боята. Моят номер е 12/11. Много як цвят ми стана.
Не знам, не съм питала, ходих само да разуча къде е магазинчето, че имам сега 2 бои в къщи и няма смисъл да ги трупам.
А за боята - първо се обезцветяваш с блондор или само боята успява да те изсветли?

# 642
  • sofia
При такова изказване:
Мога да кажа че Кастинг е доста силна боя, защото косата ми малко се изтощи от нея, дори ме пощипваше, но корена ми се изсветли повече от 3 тона. Основата ми е може би 6 тица.
е нормално да си помисля, че дамата се е заблудила.
Или не разбира нищо от тонове и не може да определи тона на естествената си коса и този на вече боядисаната или е използвала друга боя и си мисли, че се е боядисала с Casting или лъже,което ми се вижда малко вероятно.
Едва ли съм се "заблудила", след като говоря за собствената си коса. Бядисвам се повече  от 15 години ,ползвала съм и прифесионални бои и непрофесионални. Дори съм работила във фирмата, която първа внасяше продуктите на  Schwarzkopf Profesional  в България. Имам контакти с много фризьори.

Нямам намерение да влизам в безсмислена полемика. Спора е излишен, явно ти винаги си права, другите нищо не разбират. Дори и не знаят с какво се боядисват и живеят  в заблуда. Разбира се, че различните продукти действат различно на различните коси.

Личи си , че ти никога не си ползвала Кастинг, а говориш това, което си прочела. Peace

# 643
А колко процента е оксиданта на Кастинга? Питам, защото щипането идва именно от него. При мен има леко щипене с 9 %, с 6 % не си спомням да съм усещала такова, с 3 % въобще.

# 644
Значи боята може да изсветли косата повече от 3 тона, но производителят лъже и ни обяснява, че е предназначена за светла коса  Shocked
Не мога да повярвам и това е  Stop
И моля ви, стига с тези дипломи и кой къде работил.

Общи условия

Активация на акаунт