Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правата ми, когато бащата на детето отказва да ми позволява контакт с него?
Как мога да поддържам редовна връзка с детето си, когато то е при баща си?
Какви действия мога да предприема, ако се притеснявам за здравето на детето след престоя му при баща си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правата ми, когато бащата на детето отказва да ми позволява контакт с него?
Ако нямате сключен брак, правата ви са ограничени без съдебно споразумение. Важно е да заведете дело за определяне на режим на виждането и издръжката. Нямате право да лишавате бащата от виждането на детето, но можете да поискате съдебна защита на правата на детето, включително осигуряване на редовна комуникация между вас и детето, особено ако имате притеснения относно неговото физическо или психическо състояние.
-
Как мога да поддържам редовна връзка с детето си, когато то е при баща си?
Трябва да опитате да постигнете споразумение с бащата, но ако това не е възможно, можете да заведете дело в съда. Ако имате съдебно споразумение, можете да поискате той да бъде задължен редовно да ви позволява контакт с детето чрез телефонни разговори или други средства. Важно е да се консултирате с вашия адвокат и да имате свидетели на поведението на бащата, което подкрепя искането ви за редовен контакт с детето.
-
Какви действия мога да предприема, ако се притеснявам за здравето на детето след престоя му при баща си?
Ако детето се върне с признаци на заболяване, важно е да съберете медицинска документация и доказателства за състоянието му. Можете да подадете жалба до Агенцията за закрила на детето или да поискате съдебно ограничение върху контактите с бащата, докато ситуацията не бъде изяснена. Консултацията с адвокат може да ви помогне да формулирате исканията си по най-ефективния начин.
-
Какво трябва да направя, ако баща ми не плаща издръжка?
-
Имам ли право да се обърна към полицията, ако не мога да се свържа с детето си, когато е с баща си?
и аз имам нужда от съвет и помощ
авторката на темата да ме извини ,че съм влязла и говоря за мойте проблеми . В тази тема ми се струва най-удачно да споделя .

.