Майчинството счетоводно - 33

• 49 937
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Добро утро   bouquet
Мили момичета ,помогнете Rolling Eyes
От 01 до 06.09 съм в ПГО,
а от 7.09 до 22.10 съм в 45-дневен  отпуск по бременост и майчинство.Заплатите ,обикновенно ги получваме в периода  от 25-то  по 31 число на месеца.
Кога да чакам парите от отпуската и тези от болничния?

# 241
  • Майничка
Здравейте, аз съм държавен служител, детето ми  е на 2 годни и половина, взела съм си всичката платена отпуска и искам 1 месец неплатен. Въпроса ми е могат ли да  ми откажат и колко време предварително трябва да си я пусна? Благодаря ви предварително

Могат да Ви откажат обикновен неплатен отпуск, но не и неплатен за отглеждане на дете до 8г.
10 дни предварително.

Здравейте ! Да питам и аз тук :
От август месец съм втора година майчинство . До сега в сайта на НОИ ми излизаше всеки месец сума върху която ме осигуряват за всички осигурителни рискове. Сега за месец август срещу месеца пише работните дни и 0лв осигурителен доход. Липсват и подадени декларация 1 и другите  документи, че съм втора година по майчинство. В счетоводството казват,че са подали документите. Може ли да са объркали нещо ? Документи няма подадени според сайта на НОИ. Нямам и превод за август.

През втората година плащанията от НОИ са след начисляването на осигуровките за съотв.месец от страна на работодателя. Т.е., августовските пари ще получите до 15 работни дни от подаване на данните от работодателя, което може да е и в края на септември (според това, кога се изплащат августовските заплати).

# 242
Момичета,искам да ви попитам,дали обикновените болнични за дете се изчисялават по новата схема 3 дена от работодателя и след това от НОИ

# 243
  • София-Младост
Момичета,искам да ви попитам,дали обикновените болнични за дете се изчисялават по новата схема 3 дена от работодателя и след това от НОИ
Да.

Добро утро   bouquet
Мили момичета ,помогнете Rolling Eyes
От 01 до 06.09 съм в ПГО,
а от 7.09 до 22.10 съм в 45-дневен  отпуск по бременост и майчинство.Заплатите ,обикновенно ги получваме в периода  от 25-то  по 31 число на месеца.
Кога да чакам парите от отпуската и тези от болничния?

Отпуската със заплатите на останалите ти колеги, болничните най-рано м.10
Здравейте,

Бих искала да се посъветвам с вас по един както мисля сериозен проблем. Планираме да си имаме бебче, но се наложи се да си сменя работата и уж за по-добра, само че нещата се оказаха малко по-различни.
2 седмици след като започнах работа ми дадоха да си разпиша договора и с ужас видях, че става въпрос за трудов договор за малка сума и договор за авторски права за останалата не-малка сума. По договора за авт. права, както разбирате не се плаща нищо освен 10% ДОД.
Та питането ми е дали мога да направя нещо, в смисъл да се осигурявам сама за тази сума или нещо друго, така че ако изляза по майчинство да си получавам реално това за което съм работила? Или нещо друго?
Уви сама няма как.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 09:43 от Ала-Бала

# 244
  • София
Два бързи въпроса-За да прехвърля майчинството на баща ми,който не е пенсионер колко време назад трябва да е работил на ТД?На пенсионер не може да се прехвърля нали?Благодаря Hug

# 245
  • София-Младост
Зa София и квaртaл Белите брези.
aлa-бaлa много ти блaгодaря
http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=11/05&BT=101& … boutUs/bt_adr.asp
Обади им се , за да попиташ дали си към тях?
Два бързи въпроса-За да прехвърля майчинството на баща ми,който не е пенсионер колко време назад трябва да е работил на ТД?На пенсионер не може да се прехвърля нали?Благодаря Hug
На неработещ пенсионер не може да се прехвърля. Няма изискване колко да е работил и един ден е досататъчен.

# 246

От август месец съм втора година майчинство . До сега в сайта на НОИ ми излизаше всеки месец сума върху която ме осигуряват за всички осигурителни рискове. Сега за месец август срещу месеца пише работните дни и 0лв осигурителен доход. Липсват и подадени декларация 1 и другите  документи, че съм втора година по майчинство. В счетоводството казват,че са подали документите. Може ли да са объркали нещо ? Документи няма подадени според сайта на НОИ. Нямам и превод за август.

През втората година плащанията от НОИ са след начисляването на осигуровките за съотв.месец от страна на работодателя. Т.е., августовските пари ще получите до 15 работни дни от подаване на данните от работодателя, което може да е и в края на септември (според това, кога се изплащат августовските заплати).

Благодаря gargamela
 А това че пише че 0 лева срещу август как да го разбирам?

# 247
  • София-Младост

Благодаря gargamela
 А това че пише че 0 лева срещу август как да го разбирам?
Означава, че реално за този период няма осигурителен доход. Времето обаче се признава за стаж без да се внасят осигурителни вноски.

# 248
  • София
Благодаря много Simple Smile

# 249
Здравейте,

Бих искала да се посъветвам с вас по един както мисля сериозен проблем. Планираме да си имаме бебче, но се наложи се да си сменя работата и уж за по-добра, само че нещата се оказаха малко по-различни.
2 седмици след като започнах работа ми дадоха да си разпиша договора и с ужас видях, че става въпрос за трудов договор за малка сума и договор за авторски права за останалата не-малка сума. По договора за авт. права, както разбирате не се плаща нищо освен 10% ДОД.
Та питането ми е дали мога да направя нещо, в смисъл да се осигурявам сама за тази сума или нещо друго, така че ако изляза по майчинство да си получавам реално това за което съм работила? Или нещо друго?

Уви сама няма как.

Наистина ли няма какво да се направи? Нито една врътка няма, за да може човек ако се разболее или излезе по майчинство да получи обещетението което си е заработил? Да се натискаш да внасяш внасяш осигуровки  и да няма кой да ги вземе? Защото след години и време за пенсия ще дойде:(

# 250
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,

Уви сама няма как.

Наистина ли няма какво да се направи? Нито една врътка няма, за да може човек ако се разболее или излезе по майчинство да получи обещетението което си е заработил? Да се натискаш да внасяш внасяш осигуровки  и да няма кой да ги вземе? Защото след години и време за пенсия ще дойдеSad

Бих предложила втори трудов договор, но трябва някой приятел с фирма. Довнасяш на каквато база прецениш до 2000 лева осиг. доход на месец.

# 251
Здравейте,
искам да попитам как мога да си проверя осигуровките. В сайта на НОИ и този на НАП нещо се бъгват страниците. Имам издаден код, с който мога да ги проверявам, но в момента явно не върши работа. Има ли друг начин за справка? Телефон? Или трябва да се отиде директно на место.
Благодаря, предварително

# 252
Здравейте  Grinning ,т.к не ми отговорихте на въпросите с риск да се натрапя ще попитам пак

От 25август не съм в майчинство. От утре 16септември ще ме назначат на работа. Чакам второ дете и сега съм в 11г.с.Терминът ми е на 06.04.2011г. Въпросът ми е следния уместно ли е през следващите 5месеца да се осигурявам на 1000лв,с цел през първата година да получавам по високо майчинство? Ще имам 7месеца по 240лв и 5месеца по 1000лв

Благодаря на отзовалите се с отговори   bouquet

# 253
  • Майничка
Здравейте,
искам да попитам как мога да си проверя осигуровките. В сайта на НОИ и този на НАП нещо се бъгват страниците. Имам издаден код, с който мога да ги проверявам, но в момента явно не върши работа. Има ли друг начин за справка? Телефон? Или трябва да се отиде директно на место.
Благодаря, предварително

Работи си сайта на НОИ, но сертификатът за сигурност му е изтекъл, ако искате, игнорирайте го.

Здравейте  Grinning ,т.к не ми отговорихте на въпросите с риск да се натрапя ще попитам пак

От 25август не съм в майчинство. От утре 16септември ще ме назначат на работа. Чакам второ дете и сега съм в 11г.с.Терминът ми е на 06.04.2011г. Въпросът ми е следния уместно ли е през следващите 5месеца да се осигурявам на 1000лв,с цел през първата година да получавам по високо майчинство? Ще имам 7месеца по 240лв и 5месеца по 1000лв

Благодаря на отзовалите се с отговори   bouquet

Защо да не е уместно?
Колкото повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух.

# 254
Здравейте. Имам следната ситуация. Детето ми тръгна на ясла на 15 април, тоест месец и половина преди навършване на 2 год.Навършва ги 24 май. Съответно подадох  деклярация за промяна на обстоятелствата и дефакто майчинство за този период вече не съм получавала. но днес счетоводителката ме уведомява, че съм получила писмо за санкция, че не съм я подала декларацията в  7 дневен срок. Наистина, чея подадох по-късно, но въобще незн аех че срока е 7 дни.Какъв е  размера на тази санкция  и може ли нещо да се направи, защото дефакто обезщетението за майчинство ми е спряно.

Общи условия

Активация на акаунт