Майчинството счетоводно - 33

• 49 986
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • В полите на Пирин планина
Много ви се моля да погледнете и моето въпросче  Praynig

Ако нямаш предходен осиг. стаж ще започнат да ти изплащат обезщетение от момента, в който натрупаш 12 месеца такъв. Ако излезеш през м. 11.2010 в болничен в 6-месечната база ще ти влизат 2 месеца с по-нисък осиг. доход - грубо ще вземаш около 800 лева обезщетение за общо заболяване. Брутото на тази сума ще ти влиза като осиг. доход - около 950-1000 лева. за обезщетението за гледане на дете.

Здравейте,
Имам ПИК за справки в НОИ...в болничен съм от 5.08.2010-19.08.2010 и продължение 20.08.2010-19.09.2010 г.
Представени са веднага на рбаотодателя ми,подадени са в НОИ към 2.09, в момента са със статус Актуален статус на документа: В момента се обработва  до кога ще се обработва и за август не трябва ли вече да ми е изплатен поне...доколкото четах срока е 15 раб.дни newsm78

Предварително благодаря!

Броиш 150раб. дни от 02.09., когато казваш, че б. листове са подадени в НОИ - до днес са минали едва 7 раб. дни от тогава.

Благодаря много за информацичта за детските, въпреки, че тук се обсъжда майчинството - бяхте ми много полезни   bouquet
А дали знаете сега като подам декларация на 15,09 дали ще ми изплатят за август детските или няма да ми ги изплатят тях, а направо за септември ще изплатят?
Благодаря ви от сърце!

Ще ти изплатят за м.09. и за напред 12 месеца.

Имам едно въпросче свързано с майчинството.Когато дадох молбата за отпуск по-майчинство на шефката ми тя каза,че нямало да я даде.От ИТ  ми казаха да и пратя молбата по пощата с обратна разписка.Направих го.
1.В сайта на НОИ ,изписва ли ви всеки месец че ви е изплатено майчинство.
2.Ако ми е подала молбата,от 05.08 трябва да съм отпус по майчинство. Кога да очаквам плащане.??

Първо трябва да видиш въпросната декларация обработена в НОИ, а след това в таблицата за преводите има сума за всеки месец, която следва да получиш.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 16:11 от AnMary

# 196
Здравейте на всички!
Имам един въпрос относно осигуровките - сега ще излизам в майчинство и ме осигуряват в една фирма, но аз ще си плащам осигуровките -  може ли да ми кажете по колко на месец ще трябва да давам на работодателя си тои да ми ги внася? Дочух, че към  20 лв, но не знам така ли е ?
Благодаря!!!

# 197
Здравейте на всички!
Имам един въпрос относно осигуровките - сега ще излизам в майчинство и ме осигуряват в една фирма, но аз ще си плащам осигуровките -  може ли да ми кажете по колко на месец ще трябва да давам на работодателя си тои да ми ги внася? Дочух, че към  20 лв, но не знам така ли е ?
Благодаря!!!

newsm78 20 лева за какво? Сумата зависи от осигурителния доход. Ако си в болничен се дължи само здравна вноска, която е 20.16 лева.

# 198
Lady Brinne разбирам!!..то голямо чакане ще е,от началото на август Sad
А за всичките дни или само за авустовските..,а семптемврийските в края на октомври ooooh!..дано сте ме разбрали.

Благодаря!

# 199
Благодаря ти Lady Brinne!   bouquet
Става въпрос за здравните осигуровки, но не само като съм в болничен, но и после като съм в майчинство.

# 200
Lady Brinne разбирам!!..то голямо чакане ще е,от началото на август Sad
А за всичките дни или само за авустовските..,а семптемврийските в края на октомври ooooh!..дано сте ме разбрали.

Благодаря!

Септемврийските през м.10.2010 - след като работодателят подаде обр.1 за месеца.

Благодаря ти Lady Brinne!   bouquet
Става въпрос за здравните осигуровки, но не само като съм в болничен, но и после като съм в майчинство.

Включително и за майчинството се отнася - 4.80% от МОД за самоосигуряващи се лица, който в момента е 420. лева.

# 201
Здравейте,
Досега работех на 2 места с 2 трудови договора. От 30. август се наложи да изляза болничен. Трябва да се явя на работа на 04. октомври. Тогава искам да прекъсна втория си трудов договор. На следващия ден отново трябва да изляза в болнични. Ще ми изплащат ли болнични върху сумата на която са ме осигурявали от прекъснатия трудов договор?
Благодаря предварително!

# 202
Здравейте момичета. Аз съм от Декемврийките и имам едно въпросче относно изчисляването на майчинството.
До април месец включително ме осигуряваха на 320лв.
От май месец включително ме осигуряват на 1000лв.
Термина ми е на 27 декември.
Може ли да ми кажете ако излезна в болничен от 1.10 или 4.10 колко ще ми е майчинството на месец?
Благодаря предварително

Имам впредвид непрекъснат болничен

Може ли да погледнете и моето въпросче? Много благодаря предварително.

# 203
Здравейте,
Досега работех на 2 места с 2 трудови договора. От 30. август се наложи да изляза болничен. Трябва да се явя на работа на 04. октомври. Тогава искам да прекъсна втория си трудов договор. На следващия ден отново трябва да изляза в болнични. Ще ми изплащат ли болнични върху сумата на която са ме осигурявали от прекъснатия трудов договор?
Благодаря предварително!

ДА.

Здравейте момичета. Аз съм от Декемврийките и имам едно въпросче относно изчисляването на майчинството.
Може ли да ми кажете ако излезна в болничен от 1.10 или 4.10 колко ще ми е майчинството на месец?
Благодаря предварително

Начинът на изчисляване е указан на първа страница на темата.

# 204
Привет.
Моля за помощ.
Работя по един трудов договор на 8-часов работен ден и ме осигуряват на 800 лв.
Идеята е да започна по втори трудов на 4-часов работен ден, където сама ще внасям осигуровките на 1200 лв.
Въпросът ми е какво ще получавам, след като родя?
Предварително благодаря.
  bouquet

# 205
Привет.
Моля за помощ.
Идеята е да започна по втори трудов на 4-часов работен ден, където сама ще внасям осигуровките на 1200 лв.
Предварително благодаря.
  bouquet

Зависи колко месеца ще се осигуряваш на тази сма.

# 206
Привет.
Моля за помощ.
Предварително благодаря.
  bouquet

ОТ 01.10.2010 започвам да се осигурявам на 1200. А на 800 ме осигуряват от август 2008 г.
Сумата, която впоследствие се получава, сбор ли е от двете /2000 лв./?

# 207
Привет.
Моля за помощ.
Предварително благодаря.
  bouquet

ОТ 01.10.2010 започвам да се осигурявам на 1200. А на 800 ме осигуряват от август 2008 г.

Това добре, но е важно и кога ще излизаш в болничен.

# 208

Благодаря предварително

Начинът на изчисляване е указан на първа страница на темата.
[/quote]

Благодаря Hug
Но честно казано четох, четох и пак не можах да разбера дали ще ми се отрази на размера на майчинството ако ползвам 1 месец непрекъснат болничен преди да настъпят 45дни преди термина???

# 209
Привет.
Моля за помощ.
Предварително благодаря.
  bouquet

Това добре, но е важно и кога ще излизаш в болничен.

Приблизителн около 20-23 февруари 2011

Общи условия

Активация на акаунт