Майчинството счетоводно - 33

• 49 831
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Vyara D ,искаш  да пуснеш второто дете на ясла /то е под две години/ и за да не се връщаш ефективно на работа,от момента на тръгването на ясла да ползваш неплатен за гледане на дете до 8 г,но за първото дете.Идеята ти е да получаваш 120 те лв.
Синтезирам ти питавето,защото се разми

# 331
Здравейте! Отново с въпрос.
При раждане преди датата на термина, компенсират ли се тези дни със следващите болнични или не?
Става въпрос за връщане на работа след изтичане на високоплатеното майчинство.  Датата на термина ли е или датата на раждане на детето в такъв случай?
Благодаря ви предварително!

# 332
  • Пловдив
При раждане преди датата на термина, компенсират ли се тези дни със следващите болнични или не?
Става въпрос за връщане на работа след изтичане на високоплатеното майчинство.  Датата на термина ли е или датата на раждане на детето в такъв случай?

тези дни ще ти ги компенсира третия болничен от педиатъра
обезщетението ти изтича след 410 календарни дни като броиш от първия ден на 45 дневния болничен преди термина
нали си попълвама декларация за обезщетениет 135-410 дни-там си писала 410 я ден.

# 333

тези дни ще ти ги компенсира третия болничен от педиатъра
обезщетението ти изтича след 410 календарни дни като броиш от първия ден на 45 дневния болничен преди термина
нали си попълвама декларация за обезщетениет 135-410 дни-там си писала 410 я ден.
Благодаря ти за пореден път. Според нашата счетоводителка не е така. Сега ще проверява в НОИ. Май и документи липсват..

# 334
Здравейте,
Имам дете на 1 година и 23 дни. В майчинство съм. Детски не съм получавала защото не съм подала документи до този момент. Но имам желание. Някой може ли да ми каже какви документи трябва да представя. И по-скоро удостоверението за моя доход от къде да го взема. От фирмата в която работя като върнем 12 месеца назад, от сега, съм била все в майчинство. Счетоводството ми казват да пробвам в НОИ.
Благодаря предварително за помощта.   bouquet

# 335
Здравейте,
Имам дете на 1 година и 23 дни. В майчинство съм. Детски не съм получавала защото не съм подала документи до този момент. Но имам желание. Някой може ли да ми каже какви документи трябва да представя. И по-скоро удостоверението за моя доход от къде да го взема. От фирмата в която работя като върнем 12 месеца назад, от сега, съм била все в майчинство. Счетоводството ми казват да пробвам в НОИ.
Благодаря предварително за помощта.   bouquet

От фирмата ще ти издадат служебна бележка за 12 мес. назад с 0,00 лв. доход. Ако имате брак - бележка за брутния доходна съпруга. Копие на акт за раждане и оригинал за сверка. При нас не искат документ за получените суми от НОИ. Като подавах документи си ги провериха и ми ги приеха така.

# 336
Здравейте, искам да ви питам, кога да очаквам да ми преведат майчинството? Последният ми болничен изтече на 14.08, от 15.08 съм вече в майчинство, но парички в началото на този месец ми преведоха само за дните от болничния  Confused
Благодаря предварително за отговора  Hug

Ала-Бала  Hug
Подадени са в края на месец август, поне според счетоводителката  Rolling Eyes,  код за сайта на НОИ имам и проверявам за преведени парички, но..., а някъде в сайта им мога ли да проверя кога са подадени декларациите? Peace

да, ама не  Crossing Arms Декларациите щели да ги подадат на 28 септември, когато платят заплатите за август, сега се чудя обаче дали в началото на октомври ще ми преведат само майчинството от август или плюс майчинството за септември  newsm78

# 337
Здравейте! В момента съм в платен годишен отпуск, но работодателят иска да ме изпрати в командировка. Как ще се прекрати отпуската по време на командировката и могат ли да не ми я прекратят?

# 338
  • София-Младост
Здравейте, искам да ви питам, кога да очаквам да ми преведат майчинството? Последният ми болничен изтече на 14.08, от 15.08 съм вече в майчинство, но парички в началото на този месец ми преведоха само за дните от болничния  Confused
Благодаря предварително за отговора  Hug

Ала-Бала  Hug
Подадени са в края на месец август, поне според счетоводителката  Rolling Eyes,  код за сайта на НОИ имам и проверявам за преведени парички, но..., а някъде в сайта им мога ли да проверя кога са подадени декларациите? Peace

да, ама не  Crossing Arms Декларациите щели да ги подадат на 28 септември, когато платят заплатите за август, сега се чудя обаче дали в началото на октомври ще ми преведат само майчинството от август или плюс майчинството за септември  newsm78
Само за м.08 ще получиш пари през октомври. Тези за м.09 чак като се подадат декларациите за м.09.

Здравейте! В момента съм в платен годишен отпуск, но работодателят иска да ме изпрати в командировка. Как ще се прекрати отпуската по време на командировката и могат ли да не ми я прекратят?

Мисля, че може да ти се прекрати, отиваш в командировка и после си продължаваш отпуска.

# 339
Благодаря за отговора на Viva_123 .   bouquet

# 340
  • София
Момичета , гледам в сайта на НОИ, че работодателят още не е представил болничния ми от 6.09 с декларациите прил 4 и прил 12 за застъпване на майчинство. Нали трябваше до 3 дни , след като аз съм ги представила ? Да не стане така сега да ме оставят на 240лв за второто дете  Crossing Arms

# 341
  • София-Младост
Момичета , гледам в сайта на НОИ, че работодателят още не е представил болничния ми от 6.09 с декларациите прил 4 и прил 12 за застъпване на майчинство. Нали трябваше до 3 дни , след като аз съм ги представила ? Да не стане така сега да ме оставят на 240лв за второто дете  Crossing Arms
За болничният е рано да го предава в НОИ. Прил 12 обаче трябва в тридневен срок от твоето подаване да я занесе. Обади се в счетоводството и провери Simple Smile

# 342
Благодаря Ала-Бала

# 343
Здравейте,
Във връзка с неизплатен вече 2 месеца болничен направих запитване до НОИ, откъдето получих следния отговор:

Направих проверка на представените болнични листове и се оказа, че има голяма грешка в данните, които са подадени в регистъра на осигурените лица за периода от 02/2010 до 07/2010. В тези месеци за вас са подадени дни в майчинство, а в същото време при нас няма никакъв такъв документ. Нещо повече-отпуска до 2 години за предходното ви дете е изтекъл на 14/11/2009. По тази причина представените болнични за Юли 2010 и август 2010 не могатт дори да се изчислят заради некоректните данни през последните 6 месеца.

След 14.11.2009 г. до началото на февруари 2010 г. съм ползвала натрупания платен отпуск, а след това съм в неплатен 6-месечен отпуск за отглеждане на дете.

Бихте ли ми казали дали при положение, че данните в НОИ не са подавани коректно, има вероятност да не получа парите от болничните и, живот и здраве, предстоящото майчинство, тай като в момента съм в 45-дневен болничен преди раждане?

# 344
  • Пловдив
Здравейте, моят въпрос е - смятам, че работата ми има потенциал да е стресова за бременността /непрекъснато движение и носене на куфар/, това основание ли е да изляза още то сега 2 месец в болнични ? И по какъв административен начин става това, какво се изисква от мен да направя ?

Общи условия

Активация на акаунт