Отговори
# 255
Да ви кажа вече незнам кое е добре и кое не. За мазането специално съдя по опита на раждали наскоро приятелки, които казват, че гармастана ги е спасил. Може и да е случайност. Знам че има крем на Авент действащ по същия начин но дали е така никой не може да ми каже. За сега повече ме плаши самото раждане или по-точно това да не се пръсна като зелка (извинявам се на тези които смятат че съм "цветуща") Пробвах да правя масаж на перинеума, но ми беше изключително неприятно, а и като не се знае дали действа...... Blush

# 256
Галче, много добре те разбирам какво ти е . Но и аз с Кики бях така . По цял ден и цяла нощ се цедях - гърдите ми на нищо не приличаха , имах мусколна треска и на двете ръце от това изцеждане , бях адски изморена и вечно ненаспала се и постоянно в някаква депресия . Не изкаше да суче и изтисквах и давах от шише , което ми беше и глямата грешка ............. Много гушки от мен и намери начин да се успокоиш. Вдигни си гордо главата и хич не му мисли толкова  дали му е топло или пък студено - сигурна съм ,че си страхотна майка ............

Лека нощ на всички и ви пожелавам днес на 5-ти мнооооого бебчета .......... поне пет.

Момичета това за чистенето , миенето на прозорци и мноооооогото ходене май са само легенди - при мен нищо не подейства. Вече обмислям вариант да дигам тежко и на мушка ми е моя мъж - 100 кг . . Кики е 18 кг . и онзи ден нещо се уби и го гушнах и нямам никакви родилни признаци.
Изкам вече и аз да гушкам бебчеееееееее.

# 257
Мирка, честит ти син bouquet! Жив и здрав да ви е, и с много късмет в живота! Честито и на ralica_s и anixi!

Aila, много ти благодаря, че се включи по мойто измрънкване  Laughing. И аз това си мислех от вчера, та четох разни статии по този въпрос. Дано да е въпросната лактационна криза, че днес такова реване ни спретна в парка - не съм вярвала, че може да плаче навън. Понеже до сега не сме й се чули гласа като излизаме, от въздуха предполагам, а днес какво беше това чудо - само час-два след последното кърмене.
Така и така съм се обърнала към теб сега, да те питам ти какво мислиш по въпроса със силиконовите протектори. Значи аз си ги ползвам и дори и не правя сериозни опити да я кърмя без тях. За момента като че ли ми е достатъчно, че се кърмим без проблеми. Знам, че новите протектори са толкова тънички, че не оказват кой знае какво влияние на количеството кърма в дългосрочен план. Но от друга страна са си досадно нещо, сигурна съм, че без тях е много по-удобно. Вчера ми дойде поръчката от още два протектора, понеже имам само този, който ми дадоха в болницата и ме е страх да не го изгубя. Та бях поръчала един пак стандартен размер - 24 мм и един 20 мм - за проба. Ами тя явно е свикнала вече с големия, защото малкия явно не й запълни устата добре и тя се зачуди какво да прави, не стана след няколко опита, сложих големия и тя си засука без проблеми. Представям си каква битка ще е да минем директно на гърда. Аз и тук имам към кого да се обърна, но нали ти казвам, че засега не ми е голям проблем, но все пак ако мога да го разреша в един момент, ще е добре.

Dana_2010
, с помпата не мисля, че има болка. Изцеждане по този начин се препоръчва и при такива случаи, докато зърната се оправят. Така че като временно разрешение мисля, че е добър вариант. Иначе си абсолютно права за другите неща.
gala, недей така да се обвиняваш! Нещата ще се оправят с времето. Със силиконов протектор би трябвало да не те болят толкова зърната, а и би трябвало да се оправят след известно време и после пак да си минеш директно на гърдата. beb4o_fb, и теб да те питам - защо не опиташ със силиконов протектор, щом като има проблем със засукването? Пак да кажа - досадно нещо е, но е незаменимо средство при такива проблеми, а най-важното - бебето приема кърма.

# 258
добро утро!

да е лек за раждащите днес  Praynig

# 259
Добро утро !

И днес няма да съм сред раждащите  Confused Колко кг ще стане тая моя госпожица, после кой ще я ражда  Crossing Arms Тя още от началото си върви напред, явно съм имала ранна ову и според 2-те ФМ терминът ми е не на 15-ти, а на 11-12-ти. А по последни измервания беше почти седмица напред  ooooh! - крайно време е да благоволи да излиза.

# 260
Момичета, много сте сладки!  Hug Усещам как всички са обединени от тайнството на майчинството. Аз съм още от очакващите.... Ако не се измъкне скоро, ще стане едно дунди, леле леле..... Сега усещам едно голямо дупи точно под пъпа ми  Laughing Хванал ме е синдрома на гнезденето, всичко вкъщи ми се струва мръсно и все трябва да се чисти, а сили вече нямам....накрая приключвам деня със силни болки в кръста и даже коленете. Вчера бях на сватба и издържах два блуса и едно право хоро, но вечерта се чувствах все едно съм била на клуб до 2 сутринта, пила съм и съм пушила безспир   #2gunfire  Отивам да варя   food010 Успешен ден на всички и бебепорой!

# 261
Добро утро момичета!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ БЕБЧОВЦИТЕ! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И САМО УСМИВКИ ДА НОСЯТ!  newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

Аз първия път се мазах с гермастана още месец преди раждането и резултата беше рани до кръв - тя суче аз рева и така. Започнах да цедя и давам от шише и така откарах до 5 месец. Но при нас имаше и други предпоставки, тъй като на 14 дена когато беше ни вкараха в интензивно и тя беше на синя лампа съответно и аз при нея и казаха, че кърмата ми е облъчена и да не я давам а чак след като спрат лампата. Съответно се цедях и хвърлях и така. Така че е напълно индивидуално, както с повечето неща.

# 262
Добро утро!

Мирка,честит ти син!!!Да е жив и здрав!!!

Аз започнах да си мисля,че ще родя на осми.В семейството на съпруга ми майка му,баща му и сестра му са на осми(разл.месеци),Симона и тя на осми се роди,снощи му казах,че и ако малкото е на осми ooooh!

# 263
Момичета, много сте сладки!  Hug Усещам как всички са обединени от тайнството на майчинството.....
newsm10 newsm51
Честито на Мирка, ralica_s и anixi! Да са живи и здрави!  newsm51 smile3525 newsm51
gala, много ми стана мъчно за теб ..., но за съжаление няма какво да те посъветвам, тъй като нямам никакъв опит  Weary. Само бъди спокойна и уверена в себе си!
Alximika, аватарър наистина ти е страхотен!

# 264
Добро утро. Сега се сетих , че не съм ви казвала, че миналата седмица на 28-ми кръстихме племеничката ми . След черквата отидохме в един ресторант с DJ и аз не седнах - то бяха танци , хора / абе беше си цяла сватба 45 човека / кючеци, ама така се друсках ,че на другия ден всичките хора ми се обаждаха да ме питат дали не съм родила . Да ама не . Явно при Гала освен хорото и е помогнала и дългата разходка до Мальовица . Ама то и аз не заставам ......... Сега на 11-ти и на 19-ти съм на сватби . Ще видим де -надявам се да съм родила до 11-ти и даже да са ме изписали ,но това разбира се са си сметки без кръчмар .
Пожелавам ви и аз днес да има порой от бебета .

Много целувки от мен на всички !!!!!!!!

# 265
  • София
Добро утро и честито на всички нови мами   bouquet !Да съм им живи и здрави дечицата!
Обръщам се и аз с молба към опитните мами за помощ в кърменето.Имам чувството ,че на Йоана не и е достатъчна кърмата ми ,сучи доста вяло без много интерес и често заспива и немога да я събудя ,а след по-малко от час е будна и много гладна и това се повтаря по цял ден.Единственото нещо ,което правя е да я кърмя ,не че се оплаквам  Mr. Green ,но се тормозя ,че детето ми е недохранено.Другия ми проблем е ,че още имам само коластра , а аз от втория ден я кърмя.Дали мога да ям или пия нещо за лактация?Аз също използвам силиконови протектори.Оказа се ,че едното ми зърно е плоско ,а на другото му видя сметката ,а преди малко имаше и кръв и много се стреснах ,май е по-добре да спра да я кърмя с тази гърда  newsm78 ,но само от другата ще й бъде ли достатъчно ?А на всичко от горе изпадам и в следродилна депресия!Майка ми ме побърква и много ме е страх да не ми спре кърмата от нерви ,има ли тази възможност?
Е на оплаквах се  Cry .Йоана се събуди и отивам да я кърмя .До по-късно  Hug .

# 266
Гери кърми си детето на поискване, независимо през 3 часа или през 30мин. Това е моят съвет, ако започнеш да си мислиш, че не му стига ще дадеш ам и кърмата ти наистина ще намалене. Дори да има някаква криза в момента ще отмине, прочети за лактационните кризи. Мажи с лансинокс ако са ти разранени зърната. Peace
Явно всички вече са много изнервени и искат да гушкат бебоци. Heart Eyes Колко бавно текат тези последни дни... Sick

# 267
Добро утро,

Много ви благодаря за окуражаването - много сте мили   bouquet  Hug

аз да ви кажа,купих си силиконово зърно и върши работа - пак боли ,но не е като преди .
и понеже имам везна в къщи я пробвах вчера - след баня без силиконовото зърно от тази дето все още е читава  изяде 140 гр. ( не е много сигурно,защото първо я мерих с празен памперс, а после с пълен  ooooh! , ама то дали на вън , дали вътре , не е ли едно и също  newsm78 като грамаж)
а сутринта в 6 със силиконовото зърно изяде 100 гр, - което според мен си е супер .

Явно на мама душичката разбра,че майка и е врътнала централно и вчера след баня в 8:30 като заспа се събуди в 1:00 да хапне и за тоалет , заспа и се събуди в 6:00    #Crazy  #Crazy  #Crazy - чудо, нямаше и помен от колики - просто чудо, чак ме е страх да се зарадвам,че да не стане обратния ефект довечера  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

За мазането преди раждане - мазах се 2 пъти на ден с Лансонох - и какво от това ?
Въпроса ИЗОБЩО не е в мазането и подготвянето - всичко е до правилно поставяне на бебето и правилно засмукване от негова страна - това е моето мнение , а аз не съм специалист.Ако в болницата имаше кой да ми покаже нямаше изобщо да се стигне до тук - кърма имам за целия блок, а зърната ми са на пихтия,от ляво ,чак ореолата е в рани.

geryaleksandrova, ти къде живееш,ела до нас и ще я мерим да видим колко хапва

п.п. Алхимика, и аз все забравям, страхотни сте на снимката  Hug

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 10:49 от gala.

# 268
Добро утро,момичета!  kaffeetrmker_2

за жалост не мога да помогна на гала. и geryaleksandrova, защото нямам никакъв опит. По вероятно е след накой и друг ден и аз да искам подобни съвети от вас Tired Ох, добре, че ви има - подкрепата е голяма работа в случая  Hug
Аз все се опитвам да си вдъхна увереност, че ще се справя, но то ако било само товааа...

Аз пак съм с контракции, болки в кръста и вече и нова екстра - схваща ми се от време на време ту единия, ту другия крак и таза към дупето. А как ме натиска мъника към изхода  ooooh! Оплаках се  Mr. Green
На мен лично ми харесва датата 7-ми, но не знам бебчо на какво мнение е  Mr. Green
А на 9-и е роден баща ми и ще е страхотно да родя тогава, защото освен името ще му вземе и датата  Grinning Е, разбира се, каквото сабя покаже!

Приятен ден от мен и късмет на раждащите!   bouquet

п.п. гала. пу-пу да не е уроки, много се радвам, всичко ще се оправи полека -лека  Hug

# 269
ГериАлександрова,майка ти какво те ядосва?Защо ѝ обръщаш внимание?Аз съм такава,че не обръщам внимание на никого.Когато родих Симона майка ми дойде 10 дни,ами едвам изтърпях,защото тя много се притесняваше дали яде,какво ака и т.н., и ѝ казах"Сори,мамо,ама ме изнервяш,та си тръгвай".Но и майка ми е разбран човек и няма да се разсърди като ѝ говоря така.Ако беше свекито щеше да има физиономия,ама не ми пука.

Общи условия

Активация на акаунт