Отговори
# 315
лелее, колко сте изписали! Simple Smile

Честито мамчета! Това да станеш мама е страхотно!! На тези които им предстои - не се страхувайте и шашкайте. Супер е усещането!.

Аз съм си вече вкъщи, радостта е неописуема. Нямам думи да изразя вълнението по появата на новото човече...

И двамата сме добре. Кърмим се.

Целувки и имам доста наваксване с четенето!

# 316
Машонка, и при нас почнаха коликите, засега са търпими. Обаче ако е на ръце, си кротува и си спинка спокойно  Peace Затова гледаме все да си го държим, като му е криво. А през нощта си спи до мен на спалнята, иначе просто не спи. Не ми се иска да е така, но пък друг начин да си почина не виждам в момента Simple Smile

Валерия, ще ги видим очичките значи след някой и друг месец. Simple Smile
Дана, при нас е същото положение.Хич не ми се иска да спи при мен, ама това е единствения вариант и аз да се наспя. Mr. Green
За очите, Део беше със сивкави очи до 3тия месец, после му станаха сини, като моите. Не Ема са доста по-тъмно сиви и предполагам, че могат да станат сиви като на баща й. Неговите са много интересни: със сиви дрехи са сиви, със зелени - зеленеят, а с други вървят към синьо. Аз исках и тя да има като моите очи, ама айде да не наглея.
aissa80, добре сте си дошли! Hug

# 317
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА ДАНИЕЛКА! ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ДИАНА И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  newsm51 smile3525  Hands Clap

# 318
  • София
Aila, много ти благодаря, че се включи по мойто измрънкване  Laughing. И аз това си мислех от вчера, та четох разни статии по този въпрос. Дано да е въпросната лактационна криза, че днес такова реване ни спретна в парка - не съм вярвала, че може да плаче навън. Понеже до сега не сме й се чули гласа като излизаме, от въздуха предполагам, а днес какво беше това чудо - само час-два след последното кърмене.
Така и така съм се обърнала към теб сега, да те питам ти какво мислиш по въпроса със силиконовите протектори. Значи аз си ги ползвам и дори и не правя сериозни опити да я кърмя без тях. За момента като че ли ми е достатъчно, че се кърмим без проблеми. Знам, че новите протектори са толкова тънички, че не оказват кой знае какво влияние на количеството кърма в дългосрочен план. Но от друга страна са си досадно нещо, сигурна съм, че без тях е много по-удобно. Вчера ми дойде поръчката от още два протектора, понеже имам само този, който ми дадоха в болницата и ме е страх да не го изгубя. Та бях поръчала един пак стандартен размер - 24 мм и един 20 мм - за проба. Ами тя явно е свикнала вече с големия, защото малкия явно не й запълни устата добре и тя се зачуди какво да прави, не стана след няколко опита, сложих големия и тя си засука без проблеми. Представям си каква битка ще е да минем директно на гърда. Аз и тук имам към кого да се обърна, но нали ти казвам, че засега не ми е голям проблем, но все пак ако мога да го разреша в един момент, ще е добре.

beb4o_fb, и теб да те питам - защо не опиташ със силиконов протектор, щом като има проблем със засукването? Пак да кажа - досадно нещо е, но е незаменимо средство при такива проблеми, а най-важното - бебето приема кърма.
  Наистина най-важното е че в момента се кърмите. Може да опиташ някой път през ноща или когато е сънена бебка да и предложиш директно гърдата. Другият вариант  е да почнете кърменето със силиконката и в даден момент бързо да я махнеш от гърдата, да свалиш силиконката и отново да я върнеш на гърда. С малко повече постояннство почти винаги може да се премахнат. При някои майки се получава бързо, при други може да отнеме седмици или дори месеци.
   Наистина силиконките в момента са по-тънки, но пак не е пряк контакта кожа до кожа, което реално намалява стимулацията и има изследвания, които показват че в дългосрочен план това може да доведе до незначително намаляване на кърмата. Остава и постоянната им стерилизация, поставяне, купуване на нови и тн.
   Погледни тази статия за още информация и идеи - http://xedra.wordpress.com/2009/06/26/nippleshield/
   Понякога използването на силиконки може да доведе до успех при недоносени или бебета които лесно изпускат гърдата и не могат да се задържат дълго на нея. Като цяло ситуациите в които наистина се налага да се използват са рядки и само за определен период от време.
   П.П с бебчо сме обсъждали варианта силиконки като преход от шише за гърда на младежа  Simple Smile

# 319
Eva2010, гледам и ти си си още тук.  Wink

# 320
ЧЕСТИТО НА ДАНИЕЛКА! ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА РОЖБАТА И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!

bouquet  bouquet  bouquet

# 321
  • Пловдив
Честито на Даниелкааааааа  bouquet   bouquet   bouquet
Да им е жива и здрава малката госпожица и много да радва мама и тати!!! На Дани - бързо възстановяване!!!

Ние още сме 2 в 1 Shocked Утре цял ден съм по улиците, нали е и празник на града... Никакво сядане, докато не започна да раждам Laughing Laughing Laughing

По въпроса за силиконовите зърна - аз съм си взела, понеже не трябва да допускам да ми се разранят зърната до кръв Sad Надявам се, да не се стига до използването им, но като Ви чета, силно се съмнявам, че ще успея да ги избегна...

# 322
  • София
Честито на Даниелка   bouquet

# 323
Даниелка,честита рожба и от мен!Да е жива и здрава,и много щастлива!!!И бързо възстановяване за теб!!! newsm51

# 324
  • Словения
Честити рожби на *Мирка*, anixi, ralica_s и Danielkka newsm44 Да са ви живи и здрави дечицата, мили мами, много да ви радват, а на вас бързо възстановяване!

Emilli_Arie  Hug

Момичета, аз както нямам съществени признаци за раждане, явно от утре също влизам в отбора на преносващите Mr. Green Големите чистки, пътуванията и джитканията с автобуси не дават кой знае какви резултати засега. Ето вчера направихме 130 км, измих си прозорците и какво ли още не оправих, почистих и т. н. и нищо. От доста време редовно си се друсам по автобусите, от които макар и повечето да са по-луксозни, повярвайте ми, друсат повече от софийските (а и с тях си имам бая опит Flutter), понеже шофьорите им се имат за рали състезатели и да не ви казвам как набират инерция, как потеглят и спират Mr. Green Утре май ще започна да катеря стълбите в блока с гирички hahaha

Много Hug на всички!

# 325
Danielkkaaaa, честита ти дъщеричка Дияна   bouquet! Жива и здрава да ти е, и вие покрай нея, да си се гледкате с много радост, и само хубави моменти от тук нататък!  Hug

Emilli_Arie, пожелавам ви бързо възстановяване, на теб и малката ти душичка, и много скоро да си се гледкате спокойно вкъщи! Много кураж на цялото ти семейство  Hug!

Aila, много ти благодаря за отговора и за статията, аз съм я чела, а и доста други. Ще се опитвам малко по малко да го махам. Ето сега искам до парка да отида и да не се притеснявам, че ще огладнее и няма да се справя с протектора там. Не знам как ще ти прозвучи, но аз не изварявам протектора, а просто го измивам със сапунена водичка след всяка употреба. Това е което получих като съвет от консултантката по кърмене в болницата, а и четейки разни други материали на английски.
Благодаря ти отново  Simple Smile.

Ние сме добре горе-долу. Ама с това напъване и ръмжене, се чудя дали не й е прекалено дискомфортно, дали не са колики или просто газове. Ако са просто газове, трябва ли да правя нещо.. Гледах някаква gripe water - съдържа стандартните съставки - дивия копър, анасон мисля, и някои други неща. Но ще питам първо педиатърката де. А ми излязоха доста теми по форумите, че било нормално това напъване и ръмжене, ама имам чувството, че тя не спи като хората, докато ги издава тези звуци и се върти. Съответно и аз не спя. Може да се обадя на педиатърката, а не да чакам консултацията ни другата събота. Иначе тази нощ и аз за първи път я сложих при нас на леглото и спа добре няколко часа. Но не и аз, защото я бях сложила съвсем до мен, за да не я затисне мъжа ми, и съответно не можех да се обърна на другата страна и изобщо да мърдам, та съм доста недоспала.

# 326
  • София
  Измиването със сапун и водичка след всяка употреба е ок, но поне веднъж дневно е добре в началото поне и да се изварява.
   Може малко странно да ви звучи, но докато се напъва и ръмжат малките може да опитате да ги съблечете и оставите голички на плота и да присвиете леко крачетата им.

# 327
Здравейте на всички-ние сме си вече в къщи-добре сме,с кърменето малко се излагаме,че Катрин я мързи да суче,но мисля че ще се оправим Peace
Честито на всички майчета гушнали свойте деца-чуството е супер,нали?
Искам да попитам вече родилите относно водичката,давате ли и каква?

# 328
Здравейте на всички-ние сме си вече в къщи-добре сме,с кърменето малко се излагаме,че Катрин я мързи да суче,но мисля че ще се оправим Peace
Честито на всички майчета гушнали свойте деца-чуството е супер,нали?
Искам да попитам вече родилите относно водичката,давате ли и каква?
аз давам преварена вода.вече чиста,а първите дни заради жълтеницата на 100 мл вода една кафена лъжичка захар.

# 329
Мила Danielkka, най-искрено желая на малката принцеска Дияна да е жива и здрава, да е най-прекрасното и съвършено създание на света! Да ви носи само радост и щастие! Да сте най-гордите родители!!!

Общи условия

Активация на акаунт