Отговори
# 555
bless_girl, нищо не казваш за тапата и водите, но при така описани контракции - не чакай, а тръгвайкъм болницата....

# 556
vesy_evi Разбирам притесненията ти отлично! Пожелавам ти всичко да се нареди по най-добрия начин! Ако наистина имаш нужда от секцио, приеми го, но дано все пак не се наложи. Доколкото аз знам, единствения сигурен начин за установяване на малък таз е с рентген. Видеозонът също е вариант, но не знам дали е точен.... Доколкото помня от темата за ТК, ти си при др Ташков, нали много го хвалят..... Консултирай се с него и се успокой. За съжаление,  понякога не можем да контролираме събитията на 100% и просто трябва да ги приемем. Аз също имам опасения, че тесния таз може да ми изиграе лоша шега, ама се надявам, че лекарят ще прецени всички обстоятелства по-добре от мен..... Късмет, мила!

# 557
  • Пазарджик
Наистина настана бебевалеж при вас. Толкова е хубаво!

Минавам за да ви предоставя информация за лекциите и срещите, организизрани или провеждани с подкрепата на Ла Лече Лига в различните градове на страната през Септември. Вероятно сега с миниците няма да ви е много удобно, но пък ако имате въпрос или пък имате нужда от нагледна демонстрация, срещите са много удобни за това.

Лекции
11.09.2010, събота, 10 ч., гр. Сливен, в началото на градската градина при фундамента от бившия паметник на Ленин, лекция "Успешен старт на кърменето"
12.09.2010, неделя, 11:00 ч., гр. София, “Тук-таме”, кв. Редута, ул. “Плачковски манастир” № 12 -  лекция „Често задавани въпроси за кърменето” ТУК-ТАМЕ
18.09.2010, събота, 10:00 ч., гр. Пазарджик, Островът, главен вход - лекция за "Често задавани въпроси за кърменето",
25.09.2010, събота, 10:00 часа, гр. Варна, Майчин Дом – лекция „Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.”
26.09.2010, неделя, гр. София, “Тук-таме”, кв. Редута, ул. “Плачковски манастир” № 12 - лекция „ Предимства на кърменето + Хранене и Захранване” ТУК-ТАМЕ

Срещи
09.09.2010, четвъртък, 17:30 ч., гр.Козлодуй, Сладкарница ''Парфе'' в Комплекс ''Сони'' - неформална кърмаческа среща на тема ''Често задавани въпроси''
11.09.2010, събота, 11:15 ч., гр. Сливен, в градската градина -, Ла Лече Лига среща Изкуството на кърменето "Предимства на кърменето от А до Я"
11.09.2010, събота, 10:00 часа – гр. Варна, Майчин Дом – среща „Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности.”
19.09.2010, неделя, гр. София, НДК - среща "Подготовка за кърмене, избягване и преодоляване на често срещани проблеми"
25.09.2010, събота, 10:30 часа, гр. Пловдив - Ла Лече Лига среща

Срещите и лекциите са безплатни. Всеки, който има желание и възможност е добре дошъл. Надявам се да ви заинтригуват и бих се радвала, ако споделите отзиви и мнения   bouquet

# 558
  • Пловдив
Privet ot nas Simple Smile Pisha ot tela i se izvinqvam za maimunicata... V 21:55 se obebih Grinning Malkiq myj se kazva Deqn, teji 3710 i e "visok" 51 sm. Rajdandto mina za 15 min i hich ne e tolkova strashno Grinning Az sym pushka i umiram ot glad Laughing Leko rajdane na vsichki, na koito im predstoi!  p.s. normalno rodih

# 559
sweet_maniche , честито мила!   bouquet Да ти е жив и здрав малкия мъж и много да ви радва!

boonboon, честита ти госпожица   bouquet Много хубави новини, браво!

# 560
Честита рожбичка на Rosi m, Boonboon и GOLDEN ROSE bouquet!

EmiliАrie, страшно се радвам, че нещата при вас се развиват добре и се моля все така да бъде, и скоро да нямате вече притеснения  Praynig!

Димяни
, стискам палци Валчето да започне отново да качва бързо грамчета и да си я вземете вече вкъщи, и да няма повече тревоги.

Aila, благодаря ти пак за мнението. Аз си имам и друго притеснение във връзка с даването на биберон-залъгалка - нали кърмя още с протектора, та изобщо не може да се каже, че има вече установено кърмене, след като не е на гърдата директно, нали? Така че аз мога спокойно да дам залъгалка след като имаме 2-3 седмици кърмене директно на гърда... което кой знае кога ще стане. Но ще видя, за сега нямаме крещяща нужда от залъгалката.

LITA_, аз все гледам да "пробутам"  Laughing тези протектори, ама се чудя в твоя случай няма ли да е по-добре пак тях да ползваш, и така да сте си пак на г.кърма? Защото формата на протектора е подобна на биберона на шишето. Та това си мислех за начало, пък после може и да успееш да махнеш протектора, на което и аз се надявам.

За усещанията по време и след секциото говорихте - аз замайване или гадене не съм усетила въобще. Но за тремора, който някой спомена - имах доста и то продължително време. Но нищо особено, просто се тресеш, все едно умираш от студ, а то не ти е студено. Мъжа ми само се притесняваше дали съм добре, но те казваха, че е нормално. За падането на кръвното от епдуралната - поручавало се при някои, получи се и при мен, та трябваше да ми доливат повечко разтвор в системата и да съм с кислородната маска, защото тоновете на бебето падаха от моето ниско кръвно. Дори на моменти се налагаше да ме обръщат на другата страна, за да се върнат добрите й тонове.
NKl, и аз усещах болката първите дни повече като парене на раната.
Иначе за храната - вечерта след секциото ми дадоха някакъв бульон и други течности - сокчета и чай. И от следващия ден вече си имаше нормална храна, и аз определено си хапвах.

Ей, Dana_2010, имала си и ти трудни моменти с твоето секцио, но както казваш всичко се забравя. А за пъпчето - не се притеснявай - наистина трябва да падне всеки момент. И толкова дълго било нормално да не падне.

brilliant
, аз съм абсолютно ЗА присъствието на таткото по време на раждане - и преди раждането бях ЗА и сега съм на това мнение. Аз споменах вече в разказа си, че при нас така се получи, че вместо мъжът ми да бъде до главата ми по време на напъните, той се оказа почти отпред. Аз му виках "Не гледай, не гледай", а той само махаше с ръка. Но предполагам си зависи и от мъжа, да не го притеснява гледката. Но до главата не би трябвало да е проблем. И наистина не е за изпускане този прекрасен момент. Аз още преди раждането държах мъжа ми да присъства - не толкова за да ме подкрепя и окуражава, колкото заради него самия.
А на мъжа ми със сигурност не му се е отразила гледката  Wink, щото онзи ден поиска да правим секс, но аз му отказах - доста раничко ми е, а и лохии си имам, колкото и малко да са вече.

vesy_evi, дано притесненията на доктора ти да не се оправдаят и ражданто ти да мине леко и бързо!

Искам да пожелая късмет и незабравима среща на Jani4ka, Щица и Krass с техните бебчета! Няма и час до този момент  Heart Eyes.

Лелеее, sweet_maniche, гледай ти новина  Simple Smile! Честито ти син   bouquet! Много радост и щастие да ви носи! Много хубаво име  Simple Smile!

# 561
Privet ot nas Simple Smile Pisha ot tela i se izvinqvam za maimunicata... V 21:55 se obebih Grinning Malkiq myj se kazva Deqn, teji 3710 i e "visok" 51 sm. Rajdandto mina za 15 min i hich ne e tolkova strashno Grinning Az sym pushka i umiram ot glad Laughing Leko rajdane na vsichki, na koito im predstoi!  p.s. normalno rodih

Само на маймуница да пишеш ако носиш такива хубави новини..  smile3521 Да сте живи и здрави и много  да се слушате...
Аз след 30 мин плуване, реших че е  време да полегна малко, защото  утре  съм на  доктор. Незнам каква е практиката тук, но май ако разкритието ми се е увеличило /беше 2 см преди седмица/  направо ще ме  вкарват за раждане..Иначе последните няколко дни имам  контракции почти постоянно, но са неболезнени - на малчо не му се излиза още май.. newsm12...
 Хайде добро утро на  всички  мами, а на мен марш в леглото....Simple Smile

# 562
  • Словения
sweet_maniche и boonboon, ах колко хубаво  Hug Честити ви мъничета и да знаете, че аз тези две дати си бях заплюла, ама къде ти, нашето бебе на друго мнение Rolling Eyes
GOLDEN ROSE и  Rosi m5, честити рожби и на вас   bouquet
Мъниче, виж как бебчо ви е спретнал най-страхотната изненада за годишнината Flutter
Бъдете много щастливи всички  Hug

Яничка, Щица и Krass, имате цялата ми положителна енергия  Hug Praynig Всичко да мине като по вода   bouquet

♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Димяни ♥, миличката, измъчи се вече ти, но събери още малко търпение и ще си я приберете и Вал  Hug

Пожелавам ви един прекрасен ден на всички  Hug

# 563
sweet_maniche ЧЕСТИТ СИН!

На тези който днес им предстой най-важната среща в живота им, късмет!

# 564
ИИИИУУУУХХУУУУУ МЪНИЧЕ, ЧЕСТИТО МАМЧЕ   bouquet ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ СИНА И САМО УСМИВКИ И РАДОСТ ДА ИМА ПОКРАЙ НЕГО  smile3525 smile3525 smile3525

# 565
добро утро!

мъниче, честито! да е жив и здрав юнака!  Hug

на всички, които днес ще станат Мами - да е леко и безболезнено!   bouquet

# 566
 newsm44 newsm44 newsm44 Браво мъниче. Да ти е жив и здрав малкия мъж. Е знае кога да излезне човечето- на празника на мама и тате. И ако ми кажеш ,че някога си получавала по хубав подарък ....................... ще е истинска лъжа . Бързо възтановяване .

Яничка, Щица и Krass всички стискаме палчета за вас .  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Днес е тоооооооооооооооооолкова хубава дата- 08.09.10  Heart Eyes Пожелавам не бебевалеж , а тотален И невиждан порой от бебета .
  [/size]

# 567
Здравейте мамчета от няколко дена се каня да пиша ама мъжа ми си беше в къщи по празниците и обикаляхме по разходки  Simple Smile

Първо честито на всички нови мамчета!!!Да са ви живи и здрави бебешочетата!!!
Мъниче честит син! Много да ви рава и слушка!! Какъв по хубав подарък от това!!!
Много кураж на мамите днеска! С вас сме мацки!!!   bouquet
А аз в събота как се изплаших.... Тамън отидохме до ботаническата градина по обед, и отивам разбира се до тоалетна преди да почнем тура, и гледам тече ми със урината и кръв  Shocked Леле викам кво стана сега водите ли ми изтичат какво стана... Бърша се по хартията няма нищо  newsm78 Викам си ще изчакам още малко и после пак ще отида до тоалетната да видя как е положението.Отидох след около 2 часа пак същото, по превръзката няма кръв нищо... Като се прибрах се чудих какво да правя, кой да титам и писах на Люляк да питам за съвет... И в крайна сметка отидох до спешното... Там изследвания глупости и се оказа, че е заради смотаните ми бъбреци, някой камък е решил да излиза(аз в последствие си го изхвърлих) и за това е прокървило малко....
Днес бях на преглед казаха, че всичко е нормално и урината, и тоновете на бебо... Нямам контракции нямам разкритие бил нагоре и аз май ще си дочакам термина...  Whistling
Обаче аз не мога да изляза на вън за повече от 30 мин. малкия постоянно ме натиска и ми се пишка през 5 минути ужас!Иначе си имам контракции по няколко,около 4 сутрин през 20 мин и това е....
Добро утро на вас! Аз си забивам шута към спалнята, че едвам гледам вече! Лек ден на всички и успех!   bouquet  bouquet  bouquet

# 568
Честити рожби на Boonboon, sweet_maniche и всички обебили се през последните дни мами, които пропуснах да поздравя лично!  bouquet
Да са ви живи и здрави дечицата  и да растат щастливи и обградени от любов.
Силно палцестискане и за всички на които им предстои да родят  днес - на тази толкова хубава дата. Нека Богородица е с тях и ги закриля!
Предусещам истински бебевалеж днес Wink...
А на останалите, които сме 2 в 1 пожелавам много кураж, търпение и леко и безпроблемно раждане в близките няколко седмици.
Димяни, бъди силна още малко. Скоро Вал ще започне да наддава пак и ще си я приберете в къщи.  Hug

# 569
  • в мечтите си

Добро утро!

Ехаа ЧЕСТИТО МЪНИЧЕ!!!ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯТ СЛАДУР!!!

Успех на Jani4ka, Щица, Krass днес!Стискаме палци!

Общи условия

Активация на акаунт