Отговори
# 75
Страхотна нова тема  newsm10
vany666, благодаря за отговора в старата  Heart Eyes
Сега остава да видим кой ли дребосък ще се покаже днес....

# 76
  • Варна
записче  Heart Eyes  bouquet

# 77
Момичета да ви споделя пък мен какви мисли ми се въртят напоследък. Изборът на лекар за раждането е хубаво нещо, защото ти дава спокойствие, особено ако нещата не вървят съвсем гладко, но от друга страна, което е и моето притеснение, като имаш лекар, той не може да те чака неограничено време да раждаш....общо взето повечето раждания с избран лекар се пришпорват и се очаква да приключат за няколко часа...последствията от това са ясни, да не ги описвам...Та съм започнала да се колебая дали ще му звъня на моя док като дойде момента, може би ще преценя на място според това как се чувствам и какви са ми нуждите, но това си остава спорен въпрос за мен. Друго си е дежурната смяна те не бързат за никъде, няма за какво да те пресират....като прочетох за раждането на Герито85 и аз си пожелах такова, ама ето тя е била без избор и никой не я налял с окситоцин и да я изроди за 2 часа....

# 78
  • Словения
Привет, момичета Heart Eyes
Честита нова темичка, sweet_maniche, наистина е страхотна, благодаря   bouquet А заглавието както е казала Люляк, наистина е най-поетичното досега, vany666   bouquet
Аз така като гледам в последно време си е постижение от моя страна и веднъж ако успея да се разпиша в темичка, предполагам обаче, че като се обебим всичките няма да е чак такова темпото във форума, но ще видим Party
Честити сладки бебчета на September2010, gerito85, geryaleksandrova, aissa80, Emilli_Arie, Assi, keyt, nat003, NKI и Deskutu . Приятно опознаване с рожбичките ви, майчета, колкото се може по-малко безсънни нощи и много радост в семействата ви Hug
EmilieArie  PraynigМоля се за малката Алекс, надявам се това да е било последното изпитание за вас двечките Hug
Димяни, страшно много се радвам за вас, още малко и ще се гушкате и с другата кукличка  Hug
Ulia, newsm59, още малко и ще получиш най-страхотния подарък Party
E.L., честит празник, нека любовта ви никога не пресъхне!
adelinas, лично на мен засега не ми се е налагало да броя движенията на бебо, понеже си е активен (въпреки, че напоследък му е съвсем тясно и няма пространство за големи акробатики). Тук се препоръчва да се следи дали се движи 10 пъти на ден като за движение се брои едно цялостно наместване, а не всяко едно отделно движенийце с ръчичка, краченце и т. н. Тоест следващото движение се брои след затишие(период без каквито и да било движения). Люляк пък беше писала, че в Америка се броят движенията в рамките на един час ако не се лъжа. В случай на притеснение от твоя страна е най-добре да отидеш на лекар Peace Сигурна съм, че всичко е наред, просто някои бебета са по-кротки от другите още в коремите.
akspet, евала за упоритостта ти, а тези педиатри май не са за друго осен да всяват смут и паника в майките
gerito85, добре дошли у дома и благодаря за разказчето   bouquet
За термините и преносването, на мен ми остават само два дни до термина по посл. цикъл и 3 според гинеколожката ми и въпреки това няма големи признаци да родя дотогава та съм се настроила отсега за преносване...И понеже вече ме почнаха познатите с проверките (ужасно е досадно и изнервящо), пожелавам на всички очакващи мами кураж, търпение и душевно равновесие, да не се дават на различните вътрешни дразнители и естествено леко и колкото е възможно по-безболезнено раждане  Hug Така или иначе термините са нещо относително, понякога "преносването" е добро дошло за бебчето. И въобще не ми е ясно защо в БГ толкова бързат лекарите да израждат, то и в Словения май не чакат повече от 10 дни, а в други държави се случва и по-повече да чакат, важното е всичко с бебо и с мама да е наред.

Хубав ден на всички ви!

# 79
  • София
Честити бебчета на NKl и deskutu!!! Да са живи и здрави и да даряват с много радост мама и тати!!!    newsm51 newsm51 newsm51
Ulia, Честит Рожден Ден!!! С пожелание за много слънчеви усмивки и едно здраво и щастливо бебче съвсем скоро!  newsm59
E.L. честита годишнина! Нека любовта ви става все по-силна с годините!
Two Hearts
Браво на sweet_maniche за страхотната темичка! Нека я напълним с много усмихнати бебчета! Grinning
Радвам се за хубавите новини за Емили и малката Алекс! Дано всичко лошо е вече зад гърба им!  Praynig Praynig Praynig
Kalinastamatova, bibi.d, gerito85, Butlins добре завърнали се! Пожелавам ви спокойни бебчета и бърза адаптация!  Simple Smile
Tommelise и аз много се притеснявах първия път как ще се оправя с едно такова малко човече. Обаче майчинския инстинкт се оказа много силен. А и бебетата не са толкова крехки и безпомощни, колкото изглеждат.
vesy_evi, раждането не продължава чак толкова  неопределено дълго време, че да не те изчака избрания от теб лекар. Още повече ако не бързаш за болницата и отидеш не в самото начало на раждането, а чак като процесът напредне. Още повече, че обикновено практиката е дежурният лекар да те прегледа, за да прецени дали наистина има родова дейност и кога да извика твоя доктор. Аз по-скоро бих била притеснена да се оставя в ръцете на непознати хора и да разчитам на късмета си.
Да попитам нещо за направлението за хоспитализация - моето изтича на 11.09, който се пада в събота. Кога трябва да отида да ми издадат ново - в петък на 10-ти  или в понеделник на 13-ти? Защото доктора ми каза да отида на 13.09, но така в неделя ще съм без направление.  newsm78

# 80
Мирка, да, чак неопределно дълго време не е, но би могло да се позабави доста в зависимост от много неща...има много случай на силни и чести контракции например и не толкова голямо разкритие, дали тогава твоя док ще те чака с часове да си ти дойде естествено разкритието....съмнявам се, всъщност практиката показва, че не чакат...и много други ситуации, в които раждането може да се позабави повечко...аз не казвам, че не трябва да си имаш док, напротив, аз съм една от тези дето винаги е имала, даже по двама...на частно и по ЗК и за израждане, но все пак споделям някои притеснения от нещата, които наблюдавам около мен. И да, определено е по-добре да си извикаш доктора, когато вече са понапреднали нещата, а не още като се тръгва към болницата...то и аз до този извод стигнах и за това го споделих, защото на много от нас, на които им е за първи път така си представят и правят нещата, тръгвам към болницата и се обаждам на лекаря...в интерес на истината моя така ми е казал да направя, но мисля да не го послушам, а чак след като ме прегледа дежурния екип да се преценява.
Мирка, явно доктора ти не смята, че ще родиш в неделя Wink майтапя се, не знам кога трябва да отидеш, предполагам, че не е такъв проблем и ако толкова тръгнеш да раждаш в неделя, все ще се оправят документално нещата, няма да те оставят без направление...

# 81
  • София
vesy_evi, въпросът ти едва ли може да получи еднозначен отговор. Всички ние си избираме доктор, който да води раждането ни поради няколко причини. Първо, надяваме се на по-специално отношение, второ, очакваме, че той най-добре знае какво да прави, т.к. е проследил хода на бременността ни и трето, да се отзове, когато раждането настъпи независимо дали е ден или нощ, делник или празник. Това как ще реагира избрания от нас доктор и как ще процедира в най-важния момент е въпрос, на който никой от нас няма отговор, а само можем да предполагаме, т.к., както добре знаем, всеки доктор реагира според собствените си морални убеждения. Остава ни да се надяваме, че сме направили правилния избор, че доктора ни ще бъде до нас и ще получим това, което очакваме от него и за което си плащаме. Малко прилича на лотария, но това е действителността. И да отидеш без избор на екип пак си е вид лотария.

# 82
Машонка казвам само кое шише съм купила  тооо, акоима колики  бебчето шишето най - малко ще ми помогне аз лично мисля да кърмя и хич не ми се иска да гоползвам, но заради цената пиша най - вече в Русе го намерих това шише само на две места струва 23-25 лева а малките са по 9-10лв
Ааа, аз нищо не казвам, че е лошо че си взела това шише. Но защото и ние първия път си мислехме, че ще помогне срещу коликите...ама нъцки. Peace А иначе не бях видяла, че си от Русе. Може там цените да са по-надути, знае ли човек.

# 83
  • София
Момичета, колко ми липсвате, но нямам време да пиша. Jani4ka, ще ти кажа един трик, за да започне раждането - качи се в някой трамвай за няколко спирки и след друсането няма начин да не започне, поне при мен първият път беше така Laughing

# 84
Jani4ka, ще ти кажа един трик, за да започне раждането - качи се в някой трамвай за няколко спирки и след друсането няма начин да не започне, поне при мен първият път беше така Laughing

Joy  Joy  Joy

# 85
Ние се завърнахме от първа разходка на вън. Май попрекалих с дрешките,та се разсъбличахме в движение,но незнам защо си мислех,че е доста хладно на вън,а то си било жега, но можех да проверя преди това  Crossing Arms .
Бебка спа през цялото време и явно много и хареса,та утре е на официална разходка в парка.

Яничка,недей да си измисляш ти дати,защото така е супер изнервящо,и аз  си мислех ,че ще е на 15-16,ама нъцки - на 24-ти беше. А що се отнася до преносването,самия термин е доста субективен ,та недей много му се връзва ,ти нали искаше да си поседи - ето, тя слушка  Wink

# 86
Много ви благодаря за пожеланията, момичета   bouquet

E.L., честита годишнина! Още много по 3 години да празнувате заедно!!!
Оженихме се на 3.09/3х3/, в рит.зала на Крали Марко 3, в зала 3, в 3:30  hahaha
и не беше нагласено, така се случи.

# 87
Много ви благодаря за пожеланията, момичета   bouquet

E.L., честита годишнина! Още много по 3 години да празнувате заедно!!!
Оженихме се на 3.09/3х3/, в рит.зала на Крали Марко 3, в зала 3, в 3:30  hahaha
и не беше нагласено, така се случи.

smile3532 smile3532 smile3532 и това ако не е късмет  :party

Малииии ужасна съм цял ден  eat eat eat и пак се чудя какво да си хрупна Blush Blush Blush

# 88
  • София
Галка, аз вчера изведох мойта Дари навън, на двора, за 5 - 10 мин., тя взе че заспа, и като печка едно ми ти слънце, спа 2,5ч навън. Но  наистина пък времето беше страхотно.

Днес я водих до работата ми, че трябваше болничния да оставя, после още малко задачки да свършим и се прибрахме преди малко ... Хаймана от малка ще е, кат майка си ...  Laughing Имаме си Акт за раждане вече и ЕГН, че с разните държавни служителки в общината, току виж и без такова сме останали. Адски "любезни" и "отзивчиви" са тез лелки  #2gunfire
И за капак, малката Дари беше и на Макдоналд, с такъв батко няма начин  Mr. Green Отрано ще я научи на всички щуротии ...

ЕЛ, Честит ви празник, дълги години мир и разбирателство ви желая   bouquet

# 89
И ние с Дани току-що се прибираме от двучасова разходка из Кайлъка, и тук се оказа зверска жега  Shocked Хайде из парка е прохладно заради дърветата, но после докато качвам един баир към нас, мислех че ще получа слънчев удар направо. А бебето го разсъблякох само по боди и чорапки и пак ме беше страх да не прегрее. Сега хапна и спи.

Много се радвам за хубвите новини от Емили и Александра  Hug

vesy_evi, аз 100 пъти бих предпочела лекар, на когото имам доверие да ми пришпори раждането, отколкото дежурните екипи да ме оставят да си раждам часове наред  Peace

Общи условия

Активация на акаунт