Отговори
# 90
E.L., честита годишнина и от мен!   bouquet
Благодаря ви за хубавите пожелания! Днес денят ми не беше от най-добрите, но вие го направихте по-хубав и усмихнат.
Как "завиждам" на всички, които вече водите бебоците по разходки...  Hug
Е, хайде, няма ли да имаме бебе днес?

# 91
Толкова мами си бяха харесали днескашната дата, ама...на бебета явно не им харесва, накрая точно днес ни едно няма да имаме Wink
А за ибора на доктор не ме разбрахте съвсем правилно...първо тази тема сме я обсъждали доста и не бих я повдигнала на ново и второ аз не се чудя и никога не съм се чудила, в смисъл от самото начало си имам много добри специалисти, на които разчитам...просто споделих, че все по-често срещам случаи, в които се наблюдава именно това - пришпорване на ражденето - и честно казано колкото и морален да е нашия док не виждам чисто физически как би могъл да прекарва 5-10 часа с всяка родилка, която има...но както и да е...аз както споменах съм решила за себе си да пробвам да го извикам максимално късно и именно за това повдигнах дискусията, защото мисля, че на много мами, които ще раждат за първи път и са по-притеснени и объркани, ще име от полза да не си звънят все пак на докторите веднага Wink

# 92
  • София
Здравейте момичета!
Ние с бебе Йоана днес се завърнахме у дома!Малката е много кротка за сега ,като котенце е.Чувстваме се прекрасно и двете.Учиме се взаимно да се кърмим ,че и двете си имаме проблеми - аз незнам точно как да я поставя на гърда ,а тя малко вяло сучи ,но се надявам скоро да ги преодолеем.Раждането мина доста добре и съм адски доволна от всичко ,най-вече че лекарката ми не ме сряза и намери вариянт всичко да мине без усложнения.През някой от следващите дни ще опиша раждането в подробности  Crazy .Имате много поздрави от aissa80 и бебе Ивайло ,с нея бяхме в една стая.Те също се чувстват отлично.Ивайло е голям сладур!
Това е засега от мен ,че се връщам да дочитам ,много сте изписали за 4 дена.

# 93
  • София
Привет и от мен!

Добре дошли на всички завърнали се мами и бебета! Благородно ви завиждам момичета за новите трепети Hug

Отчет от прегледа днес...Май ще си дочакаме дата на термина. Нямам грам контракция, бебка спеше през целия запси и на два пъти идваха да ми разтресат корема, за да се събуди. Голям мързел я беше хванал.

Разкритието ми е 1 см, и то леко подпомогнато от докторката днес, главата още високо. Докторката каза да съм спокойна, защото и споменах, че вече не ме свърта...

С мъжо след това направихме дълга разходка, имах болки, контракции, но много се уморих и като се прибрах към 15 всичко отново утихна. Ами така ще е, десет дни ще се чакаме явно Simple Smile

# 94
  • Пловдив
Моя бебеок вече си има превозно средство Laughing Laughing Laughing
Най-=сетне открих синя Футура Simple Smile Събира се и в багажника на колата, което е голям плюс (не, че ако не се събираше щях да се откажа от нея... Колата сменяме, количката - не) Mr. Green Whistling
Относно повдигнатия въпрос за лекаря и кога да му се обадим - ами аз вчера като бях на преглед при моя, тъкмо влезнахме в кабинета и му звъни gsm-а. Човека съвсем спокойно ми каза, че отивал за 30тина минути до долу (на партера е родилното), че една пациентка раждала #Crazy Shocked #Crazy
Върна се след около 40 минути и се извини за създаденото ни неудобство Laughing на мъжа ми му викам, дай Боже всеки му такова раждане hahaha Та в тоя ред на мисли и аз си мисля, че няма да му се обаждам дойде ли момента. Да ме види дежурния и стане ли напечено, едва тогава да идва Mr. Green

# 95
Момичета, здравейте и от мен!

Ние вече сме си вкъщи!!!  Grinning

Благодаря на всички за милите пожелания!   bouquet

Честито на тези, които са станали вече мами!    bouquet

Надявам се скоро всички да се гушкат с дечицата си, както ние с Яна!

Hug

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 17:48 от September 2010

# 96
Трябва да вървя ,че се разплака   Simple Smile

До скоро!

# 97
E.L. - честита годишнина, да сте живи и здрави и все така да се обичате   bouquet

На новозавърналите се мами с бебчета  welcome , само хубави емоции с малките съкровища (завиждам ви благородно, че ги гушкате малките слънчица, аз вече нямам търпение)
От днес и аз съм в списъка с преносващите  Tired, бях на преглед - записа ми е много добър(бебо не се спря през цялото време), контракции почти нямам, разкритие никакво,
шийка центрирана (каквото и да означава това  newsm78)

Утре ще ходя пак за запис и във вторник ще решават какво да ме правят, ако не съм родила дотогава де  ooooh!
Стискайте ми палци момичета да родя на 4 или 5 за да не се усложняват нещата, а и вече търпението ми е на изчерпване...
 Hug

# 98
Утре ще ходя пак за запис и във вторник ще решават какво да ме правят, ако не съм родила дотогава де  ooooh!
Стискайте ми палци момичета да родя на 4 или 5 за да не се усложняват нещата, а и вече търпението ми е на изчерпване...
 Hug

Даааам, добре дошла в клуба !!!  Whistling

# 99
Милите те чак не мога да рзбера как нямате грам контракция аз пиша тук на един лист през колко време ми се стяга стомаха имам болки в кръста цял ден а тези които да ниско долу болят...пресрамих се да ида домагазина за хляб с мравешки стъпки  и се прибрах.....вие ми се свят и ми се гади малко ooooh! ooooh! ooooh!
Този доктор или е прав че не е останало или аз като разбрах си втълпявам вече ще се побъркам(а и снощи тези болки .... newsm78 незнам вече)

# 100
vesy_evi Може да не съм чела внимателно, че много писане стана, но ти на кой вариант се спираш? И в двата варианта има плюсове и минуси, а и случайността има значение. Индивидуалният опит на всеки е различен - имам приятелки раждали без избор, които са получили страхотно отношение, и такива които са се измъчили. А и всяка жена има различно виждане за раждането - някои не търпят на болка и предпочитат да имат индивидуален лекар само за тях си, който да ги успокои и улесни максимално.

Аз също като теб разсъждавах много по въпроса за избора на екип, а и държах на болница с утвърдено име и традиции. В крайна сметка стигнах до извода, че най-важно е да намеря такъв лекар и личност, които да отговарят на моето виждане за раждането - естествено и минимално опосредствано от похвати като вливане на окситоцин и тн. За активно раждане в бг болниците е трудно да се говори, може би в частните клиники дават по-голяма свобода, но пък това противоречеше на условието ми за болница. Така че, ти знаеш от другата тема на кой лекар съм се спряла, да се надяваме, че изборът ми е добър. Оттук нататък няма смисъл да разсъждавам повече, каквото сабя покаже. Опитвам се да остана спокойна и да се доверя на този лекар, защото най-важно за протичане на нормалното раждане е да сме позитивно настроени и спокойни, нали?

Извинявайте за дългото включване, малко нетипично за мен  Wink

# 101
Опитвам се да остана спокойна и да се доверя на този лекар, защото най-важно за протичане на нормалното раждане е да сме позитивно настроени и спокойни, нали?

Мда, подкрепям с две ръце, аз бях изключително спокойна,запазих нечовешко самообладание ( newsm78 - да ми се неначудиш и на мен ,като се знам каква съм паника ) и мисля,че това ми помагна да издържа на дъъългото чакане в предродилна.

А за лекаря - лекаря е много важен за психичното ни състояние - когато тази така наречена МОЯ ДОКТОРКА беше при мен ,аз наистина се чувствах съвсем различно . реално аз с 900 лева си купих спокойствие, което в този момент ми беше безценно,така че пак като ми се наложи ,пак ще си платя. ( е ,не на нея )

# 102
Ulia Честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастие, любов и късмет във всичко!  newsm59    newsm67   party023

E.L. Честита годишнина! Да сте живи и здрави, много любов да цари в дома ви и много годишнини да празнувате заедно!  txtloves  loveuuu

Честити бебчета на новите мами, много да ги радват и слушкат, да са им живи и здрави!  newsm32 newsm32

Стискам палци и се моля за бебенцето на Емили. Нека всичко мине благополучно и скоро се гушкат у дома!  Praynig

Сега да разкажа и за прегледа при педиатъра вчера. Оказа се, че притесненията ми за наддаването на бебка, не са основателни. Като за момиченце, което доста поспива, докато суче е наддала 270гр за 10 дни. Докторът каза, че е много добре и да продължаваме в същия дух.
Пъпчето й падна на следващия ден след изписването и слава Богу, че аз много му се шашках. Въобще доста й треперя на бебка, но си мисля, че като всяко ново начало е нормално.
Започвам да разбирам, че при нас причината за честото кърмене е, защото я вземам при мен на леглото, кърмя я и тя като се насуче заспива, съответно аз й мириша на кърма и тя се събужда по-често, отколкото ако спи в леглото си. Да не говорим, че и аз не се наспивам, защото все я гледам дали е добре. Трябва да променя тази практика и да я връщам в леглото й след хранене. Нали и затова беше целия зор, то да бъде с махаща се предна решетка и да стои залепено до спалнята ни.  ooooh!

Също за поддържане на кърмата си взех билков чай от една билкова аптека в близост до Мария Луиза, а също много ми харесват на вкус чайчетата на Хип за лактация и с копър против колики.
За сега нямаме колики (чукам на дърво), но днес една приятелка сподели, че капките Инфакол (холандското производство) при тях вършели чудеса.

Днес пристигна и втората поръчка с козметика на Веледа, която направих, защото на бебка засега й понасят много добре и шампоана-душ крем и олиото.

Още нещо да споделя от опит- купихме овлажнител-йонизатор. Оказа се, че при влажност на въздуха в стаята, по-малко от 45% на бебка й се запушва нослето и не може хубаво да суче.
Така сега в къщи имаме като уреди и обезвлажнител за мокрото помещение през зимата (върши страхотна работа) и овлажнител за спалнята  #Crazy

Благодаря на sweet mani4e за хубаво оформената тема, на vany666 за страхотното заглавие и на  Jani4ka за паролата.    bouquet  bouquet  bouquet

# 103
Ulia, честит рожден ден!   bouquet
E.L., честита годишнина!   bouquet

Емили Арие  Praynig дано вече сте добре и спокойни и двете и да ви чакат само хубави неща!

# 104
  • София
Здравейте!
Не съм ви чела,че преди малко се прибрахи храних Вики и само седнах да ви кажа как мина днес!
Валя,определено ен се храни много добре май много мързелива ще ми дойде  Grinning иска да и изтискквам от бибата и да преглъща само ама няма как Simple Smile
Сутринта ми казаха,че в 10 си го е изяла сама,а а с мен в 13 изяде 35 мл,а е 14 едва 15 Rolling Eyes
Иначе сме без сонда вече и не е с включен апарат за следене ан сатурацията и документите за изписване са ни подготвени евентуално за неделя или понеделник! Party
Притеснявам се обаче с това ядене но смятам,че ще започне да папка добре!
Валя иначе слушка много Simple Smile и сега е гушната в мен и се пули  Mr. Green Laughing 

Общи условия

Активация на акаунт