Отговори
# 510
  • Пловдив
 smile3532 smile3532 smile3532

# 511
  • София
Мъниче, ако питаш мен се приготвяй...

Те са нерегулярни като са на такъв интервал, но колкото по-малък става интервала, те се регулират. А болката я чакай към края последните часове...демек към 4-5 минутните интервали (при мен беше така поне).

# 512
Прави са всички може да отшумят  както при мен снощи , но ако станат на 4-5мин  започват да болят, няма как да не се разбере.....моите пак започнаха днес имах малко.Сега започнаха пак да стават на интервал ще чакам да видим каквоще стане и такаа до края
Яничка и Щица вече ви пожелах успех. но сега малко завиждам утре ще си гушкате мъничетата, а ние ще си броим и засичаме контракцийте чакаме новини утре рано наспете се хубаво и се подгответе за пълна промяна в живота  newsm51 newsm51 newsm51

# 513
Аз стискам палци на всички, на които им предстои раждането, да мине леко и бързо  Hug Кой знае, утре освен Яничка и Щица, може и други да се отчетат  Simple Smile

# 514
Giada ще платиш офицялно сигурно защото в частна болница. Иначе аз като съм в държавна имам 300лв. ако родя във вода, 100лв. за вип стая. На лекарката офицялно не плащам тъй, че за нея нищо няма да има ако не и дам лично.

В София явно не е като в другите градове, а е по-скъпичко. Тук официалната тарифа в държавна болница (Тина Киркова) е 900 лв за избор на лекар, 250 за водно раждане, 300 за избор на акушерка, 40 лв за ВИП стая с 2 легла на вечер, 100 лв за ВИП зала, 100 лв за присъствие на таткото. Изобщо - за да получиш едни по-нормални условия, те цедят отвсякъде. Аз не мисля, че е редно един път да дам 900 лв и втори път на ръка. Пък и доколкото знам лекарят, който съм си избрала, не си иска допълнително, изглежда пич.  
В Токуда да не говорим - там минимума за раждане ти е около 2100 лв и нагоре.

# 515
Аз си платих раждането в клиниката, колкото струва. Отделно пари не сме давали. Подарихме на лекаря 1 бутилка уиски, хубави бонбони и луксозен спален комплект, това си е изцяло по наше желание. А на персонала в болницата оставихме няколко кутии бонбони, пакет кафе и бутилки безалкохолно Peace

# 516
И аз като Palmirka малко завиждам на Jani4ka и Щица  Crazy Не за операциите а за това че вече ще си гушнат малките съкровища  Heart Eyes а ние наистина ще стоим и ще се ослушваме за симптоми  hahaha

# 517
По време на моето секцио в Тина Киркова аз се чувствах доста замаяна, обаче преди това все пак ме чакаха 6 часа за разкритие и естествено раждане и бях с други упойки - незнам какви и аз, обаче от 2 до 9см. разкритие си ги проспах Simple Smile).

Та, след спиналната упойка по едно време обяснявах на анестезиоложката, че не мога да дишам, а тя толкова спокойно ми обясни, че си дишам идеално, че се почувствах като идиот Simple Smile).

Това за което не бях подготвена е тремора който се получава по време на излизане от упойката. Те казаха "сега ще усетиш тремор". А аз откъде да знам какво е тремор. Оказа се едно неконтролируемо треперене в рамките на 30ина минути. Завиха ме с две одеяла, заспах и след 3 часа се събудих и вече бях супер. Исках да ставам и да си ходя Simple Smile.

Катетъра го сложиха след спиналната упойка и не усетих нищо. При махането също не усетих нищо кой знае какво. След 24 часа в реанимацията станах сама и отидох до стаята, където чаках да се освободи ВИП стая и да ме настанят. При това на няколко часа ни слагаха обезболяващи и в общи линии ... не съм си представяла, че е толкова лесно да родиш бебе!! и то 4кг Simple Smile).

А друго за което не бях подготвена - диетата на която ме държаха 4 дена в болницата. Умрях от глад. 50гр. сирене на закуска; 50 гр. извара на обяд; чаша безсолна супа за вечеря - си е баш за умиране от глад. Добре, че кафе ми даваха да пия със захар.

От втория ден сама си се грижа за бебе Ивайло и си го нося и храня и т.н. Нямам болки от операцията. И аз бях с водоустойчива превръзка и като се прибрах първата работа беше да вляза в банята за дъъълъг душ! Но и нощницата и превръзката си ги носех аз.

Успех на всички и не се плашете!. Няма нищо страшно, стига да сте спокойни и да имате доверие на доктора си.

# 518
Яничка и Щица успех и на двете . Всичко ще мине като по вода  Peace . А утре е толкова хубава дата ........Направо ви завиждам благородно.

love001 НА ВСИЧКИ ОТ МЕН И МНОГОООООООООО  Hug

sweet_maniche много , много щастие и любов ви желая. И с тия контракции нищо чудно да получите най хубавия подарък за празника.

# 519
aissa80, aз никога не съм имала този тремор след секцио, не знам защо. При мен пък аз не исках да ям нищо след операцията, защото по-лесно се възстановява организма, а от втория ден ме изненадаха с пиле с гъбен сос и кюфтета по градинарски  Simple Smile Направо ги върнах и помолих повече да не ми носят храна. От понеделник до петък бях изяла общо няколко праскови, 5 сухара и 1 айрян, май нищо друго. Според мен затова свалих 10 кг веднага. Ама и за оперирани жени такива яденета на 2-3 ден ми се виждат бая тежички, аз и в ежедневието не бих ги яла... Катетъра винаги са ми го слагали след упойката също  Peace

# 520
Яничка и Щица успех и кураж и дано всичко да мине много по-леко отколкото си мислите и после да се радвате на много послушни бебета  Heart Eyes Мен ме чака секцио следващия понеделник, ако не стане нещо непредвидено по-рано и знам, че ще ми стане страшничко, когато съвсем наближи.  Confused

# 521
aissa80, Дана,а пък и другите раждали секцио, можете ли да споделите колко време след операцията усещахте по-сериозна болка. на мен днес ми е 6-ти ден и честно казано ако нямаше кой да ми помага в нас, нямаше да се справя с бебето. Като стана да ходя ми пари и си боли, не мога да стоя дълго време права и да разнасям бебко повече от няколко минути. Та, бихте ли споделили какви са вашите болки и колко дълго продължиха, че днес на всичко отгоре вдигнах и температура 38 градуса и се цедим, правя компреси, надявам се да от кърмата, а не от операцията.При някои виждам,че доста по-леко са протекли нещата, мен пък си ме боли и така се надявам по-скоро да ми помине,че така ми е трудно да се грижа за бебко.

Яничка, Щица, успех утре!

# 522
Яничка това което те притеснява относно кръвното и при мен беше проблем номер 1,защото аз също съм с много ниско кръвно.Но нещата протекоха по лседния начин-влезнах в операционната,вляха ми 3 банки разтвор,след което ми сложиха упойката,като ме накараха да се прегъна като коте(на кълбо) и н амен ми казаха че ще усетя дърпане и гадене като вадят бебка,но точно този момент въобще не го усетих,а си говорих с анестезиолога,просто чух докторката как казва,ето я вадя я и в този момент,забравяш за всичко което ти е минавало през главата,кръвно,операцията,нервите,чуството  е УНИКАЛНО.след това имаше малко гадене,предимно когато ме шиха,и на мен ми казаха,че мога да повърна,но не се случи,но това което ми помагаше на мен беше кислородната маска на няколко пъти ме питаха дали искам да я махна,но или си внушавах или с нея се чуствах по-добре Grinning Зашиха ме за около 25 минути и след това ме пренесоха в стаята.А и другото на мен лично болкоузпокояващите,които дават,като течен аналгин не ми помогнаха много,много,но като ми сложиха свещичка  Профинид,нещата къде ,къде се пооправиха,тя държи 12 часа.
И така,след това яко ходене и всичко е наред!!! Hug Hug Hug

# 523
NKI при мен няма болка днес ми е 7 ден,но има леко дърпане при ставане,болка изпитавам от време на време,когато ходя до WC-то да пишкам.Температурата сигурно е от кърмата,но ако продължи се свържи с лекаря си Hug

# 524
NKl, нали със спинална упойка си била? Аз се възстанових наистина много бързо този път, но си спомням, че при първото ми секцио бях ОК чак към 8-я ден някъде. А сега - на 5 ден, когато ни изписаха, нито болки грам съм имала, нито умора, нищо, бях готова да тичам и да скачам. Изчакай още 2-3 дена и всичко ще се оправи  Peace Температурата и аз предполагам, че е от кърмата. А какво имаш предвид че ти пари, къде, аз не се сещам къде може да има парене при секцио?

Общи условия

Активация на акаунт