ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 588
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Честит Рожден ден, Портман! Жива , здрава и много обичана бъди! Желая ти един прекрасен ден!
Марти ми е малко по - добре, температурата спадна, но малко кашлюка та ще видиме до утре как ще е. Благодаря ви , мами.
Аз пък се чувствам гадно, защото хормоналните изследвания на щитовидната влеза са ми ужасни. Всичките са извън нормите. Дано да не е нещо сериозно. Мъжленце заминава и всичко малко ме депресира, а и идването на зимата, пи. Добре , че скоро сигурно и нашите ще дойдат, а после и аз ще отида , та така ще минава времето. Сега очакваме една сурия гости, а аз се чувствам така уморена и хич не ми се занимава, но пък от друга страна много обичам неделите, защото барбекюто работи на мах и е много приятно, но когато си се наспал Laughing. То при нас е почти всеки ден неделя де и има някой. Преди 2 вечери поканих кумовете ни да им направя гювечета, та да видят за какво се използват тези глинени съдчета(и не само за това де, но аз обожавам гювечета), защото миналата година им донесох ме като подарък от Бг. Та мойте кумове не ядат сирена, а аз като сложих БГ сирене, и луканка, и лютеничка, и кашкавал, та си облизаха пръстите, та чак на кума и второ му правих, много им харесаха. Grinning.
Лек и спокоен ден.

# 211
Portman Честит Рожден Ден!   bouquet  bouquet  bouquet
Много здраве и късмет!

# 212
Здравейте момичета,най-сетне да успея да се добера до форумчето ,че и да драсна някой ред.
Портман Честит Рожден Ден,да си жива и здрава и каквото си пожелаеш да ти се сбъдне
Дорита честито ти християнче,да ти е жива и здрава и много да ви слушка.
Калибри честити ви първи стъпчици.Като ви слушам как правят опити да вървям малчуганите взех да се притеснявам че нашият мъник не иска да се изправя въобще.Имам чувството че се страхува или ще е по мързеливичак.Има ли и други такива като нас?
Фонтанелата и нашата е големичка още,но утре сме на консултация и педи ще си каже мнението.Е още нещо бях си намислила да пиша но...... newsm78 забравих
Хайде чао и приятен ден от нас Hug

# 213
Бамби, стискам палци да не е голям проблема с щитовидната. Ражданията и бременностите много влияят на хормоните. Дано се нормализират при теб. Съчувствам ти, тази тема и мен ме вълнува, но е друга историята при мен, за щастие хормоните са ми в норма. Но знам как влияят на организма. Най-добре е специалист да ти отговори и да се предприеме необходимото лечение, ако е нужно.
И за барбекюто и гювечетата - супер - така е, нашата кухня има особен чар. И благодаря за идеята. Тъкмо зациклих на тема какво може да се готви и яде... и ето, че ти ми подаде тази страхотна идея да направя гювечета  Heart Eyes

Мим, не се кахъри, ще почне да се изправя! Всяко дете си има свои темпове на развитие. Момчетата обикновено са по-бързаци в двигателното развитие, а момиченцата в бъбривостта. Дъщеря ми на тази възраст тепърва стоеше и почна да се изправя, като цяло доста по-късно двигателно всичко правеше, отколкото сега Дамян. Просто имай търпение   Grinning

# 214
  • в огледалото на живота
Пепи,честит празник!Жива и здрава бъди най-вече, защото твоят свят и семейство се крепят с твоите женски ръце!
Бъди усмихната и лъчезарна  от щастие,защото тогава ще си способна да пръскаш още повече красота и за другите!
Красиви моменти,които да успяваш да запечаташ в мигове да не ти липсват!
И много щастливи рождени и семейни празници споделени с малкия, камерен,но огромен свят от децата ти и човека,който заслужава да грееш до него!!!

# 215

Честит Рожден Ден, Пепи! Да си жива и здрава!

# 216
Добра неделя на всички Simple Smile

Портман, Честит Рожден Ден!  Здраве, късмет и много красиви моменти с хората, които обичаш   bouquet

Ето ни и нас, след дълго затишие сме на линия. След една страхотно и динамично лято, пълно с много емоции и вълнения, два мнооого дълги полета, сме пак обратно във Ванкувър, където ни посрещна есента в пълната и красота.
Веднага след като се прибрахме, изкарахме всички един вирус, които все още съвсем не е отшумял, но явно сезона им започва и трябва да свикваме. След прегледа при нашата лекарка, установих че Алекс расте май само на дължина последните месеци, вече е 72 см и 7800. Незнам дали има връзка между това, че не близва зеленчук и месо, но доста забави качването на килограми.  
 Кърменето продължава, макар да усещам, че последните две седмици драстично намаля млякото, но и това вече се очакваше. Не съм пробвала да и дам формула от шише все още и това ми е кахър голям. Иначе е много енергична, голям интерес проявява към ходенето, за пълзене и изправяне още не можем да се похвалим, въпреки че прави опити. Сега джъмпъра е на мода вкъщи, купихме един на Фишър Прайс, и такова скачане пада вътре, незнам как не и се завива свят. Всеки ден сме навън поне за 2 часа, и това е голям фън за нея, защото всички я закачат, смеят и се, а тя умира от кеф, когато има толкова много внимание.
Ето една снимка на Алекс, от сватбата на сестра ми: http://prikachi.com/images.php?images/203/2519203e.jpg
Имам още толкова снимки да качвам, но все не остава време.
Това е сега от нас, поздрави на всички и  хубава и спокойна неделна вечер:)

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 22:42 от venydimitrova

# 217
Честит Рожден Ден, Портман! Да си жива и здрава!
bouquet

Вени, позволявам си да ти оправя линка, за да могат всички да видят разкошното момиченце Алекс  Hug

Колибри, на Дамянчо бузките оправиха ли се? Днес се сетих нещо, което ти ми каза преди няколко месеца, когато им пробиваха първите зъбки и Мишел също беше с червени бузи. Тогава подозирах моркова и ябълката. Ти ми каза, че си чела, че червените бузки са симптом на никненето на зъби. Понеже на Мишел 5 дни й бяха червени без никаква друга причина (днес вече не са) го отдавам на това, че в момента май пак я мъчат зъбки!  Wink

# 218
Честит Рожден Дне Пепи, да си жива, здрава, много обичана, уважавана и обожавана!  bouquet  bouquet

Леле Вени, Алекс е страхотна, много голяма чаровница, браво!

# 219
venydimitrova, изглежда, че при всяко бебе е индивидуално.
Леа е 90+ % на кърма все още (по собствено желание) и расте добре както на кг, така и на см.
Скоро ще е следващата консултация и ще стане по-конкретно. Но за сега се движи около 74см и 9,5 кг.

Алекс е страшна красавица! Очаквам с нетърпение още снимки.

mimmm , едва от скоро Леа стана по-подвижна. Обръща се и т.н. Но не умее да пълзи добре, нито се изправя.

Похвал - на Леа й никне първия зъб  Grinning ! Дано най-после пробие, че е кисела и неспокойна.

# 220
Честит рожден ден, Портман! Да си жива и здрава и много щастлива!

# 221
Портман, честит рожден ден! Жива и здрава, много щастлива и винаги обичана    bouquet
Алекс е станала една малка госпожица и има за какво всички да я закачат  Heart Eyes
Бамби, дано всичко се нареди при теб  Peace

# 222
Вени, Алекс е чудесна малка госпожичка!  Искаме още снимки  Grinning

За бузките - да, могат да се зачервят от никнене на зъбки.
Само че при Дамян не са само бузите, ами има и по бедрата отзад петна, и по прасците понякога - което съм чела е симптом на алергия. Не съм успяла да засега от какво - голяма ми е мистерия. Силно подозирам морковите - но може би зависи в какво количество са - в много от пюретата, които давам има моркови - и не се зачервява, може би са съвсем малко... но ако дам чисти моркови веднага става червен. Подозирам леко и граха. И маслото. ... трудно е да се каже  - понякога се зачервява, друг път хич. Най-ще ми е спокойно, ако се установи някак с тест.
Тамън беше почнал добре да си хапва и ни тръшна този морски вирус, след него точно почнах да давам моркови, като запичащи и морков с картоф и точно тогава най-много почервеня. Не знам дали от тях, или от това, че 1 седмица беше само на кърма и после сякаш наново почнахме да се захранваме... досадна работа.

Фейче, браво на Леа - как добре расте само от кърма - тя май ще се окаже най-върлото кърмаче в отбора  Hug

# 223
Благодаря много на всички за комплиментите към Алекс Simple Smile

Jeni - благодаря,че си поправила линка, не ми се отдава това със слагането на снимки във форума, така и не се научих Simple Smile

La Fee
-  Браво на Леа, значи е много добра като хранителна стойност кърмата ти. Ако бях оставила Алекс, и тя можеше да е само на кърма до сега, но започна да се криви много и да яде на 1.5 часа, и това беше един сигнал за мен, че трябва да въведа повече твърда храна. За сега се кърмим 3 пъти на ден и ядем 3 пъти твърда храна - плодови пюрета и каши. Вчера за първи път яде пиле и това е повече от успех, но и аз не и давам особено зор, оставила съм се на нейния кеф, така да се каже Wink

Colibri
- дано и вашите обриви да отминат, знам че трудно се доказват алергиите, но може и да не е съвсем това. А за снимките обещавам още следващата седмица да кача малко Simple Smile Вчера снимахме как заминават пасажерските кораби от пристанището до нас. Всички отплават за Аляска, и толкова е романтично само да гледаш тези големи чудовища през океана, музика звучи, хора по палубата -просто мечта.

# 224
Благодаря Ви , мами. И аз се надявам да са наред нещата, скоро ще разбера.
Вени , Алекс е невероятна чаровница. И да, наистина плаването на пасажерски кораб е романтично и приключенско. Работила съм 3 години на такива кораби, там срещнах и съпруга си, а той все още си плава и скоро заминава, а ние ще си се гледскаме с бебона.
ДАмянчо и Мишел да им минават тези неприятни обриви.

Общи условия

Активация на акаунт