ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 429
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • в огледалото на живота
Здравейте.Имам въпрос към майките,чийто дечица пият АМ-от раждането си,до сега Мария е на NAN,почнахме от 1,сега е на 2.С 3 на NAN,ли да продължа или да взема Nestle junior 1?И ако има разлика в двете,каква е по точно,в състава или в хранителните качества?Тъй като дъщерята си пие добре от него,да не я объркам нещо...Ще се радвам,ако Ласи ми отговори.... Hug

# 466
  • София
Здравейте и от мен!
Мезатр, не знам на какво може да се дължи пресипналия глас, но ми прави впечатление, че Коки взе да се кашля днес, все едно нещо му е заседнало. Тъй като бяхме на консултация, питах докторката и тя ми отговори, че е от обилното слюнкоотделяна. На него в момента се опитва да избие третия зъб и е поток от лиги, навиране в устата на всичко какво докопа и стръвно дъвчане. Прави ми впечатление, че предметите ги напъхва почти до гърлото, та и от това се дави.
Девичка, нямам опит с млеката, но това което ме съветва педиатърката е, колкото е възможно по-малко да ги сменяме марките (така както и на теб ти се иска). В този ред на мисли, моята чуденка е, че като въведа след 1 навършена година прясното мляко, не е ли по-добре от него да давам, а не АМ.
Наистина, бих се радвала, ако Ласи се включи или някоя майка с опит. Иначе за кухнята, еми много му харесва, а и на мен (аз опитвам всичко пред да му дам).
Сега отчета от консултацията +360 гр. или 8,860 и + 1см. или 70 см.
Лек ден от мен!

# 467
  • София
Привет!

mezzatr, на мойта приятелка бебчето е с пресипнал глас, без никакви други оплаквания, педиатърката е казала, че се дължи на сухия въздух, да си купят овлажнител Peace

devi4ca, tinitka, Лилия е на АМ от началото, на НАН, сега като навърши 10 месеца, започнах да й давам НАН 3 Вместо НАН 2.  Доколкото съм се интересувала, различните "номера" АМ, отговарят на хранителните нужди на бебетата на съответната възраст. Като дадеш НАН 3 вместо НАН 2, ти всъщност не сменяш вида мляко, а даваш по-адекватната и балансирана за възрастта формула. Пооплетох се малко, но дано съм била ясна Embarassed А Нестле Джуниър май е за навършена годинка Peace И освен това до тригодишна възраст СЗО препоръчва детето да приема приоритетно адаптирано мляко (само някой да не ме накара да цитирам, щото няма да стане).

Дано съм била полезна със скромните си познания и опит.

Спокойна нощ на всички Hug

# 468
  • Sofia
Marleen,  tinitka  Hug Благодаря ви!!!

Ужасно време днес!

# 469
  • София
Здравейте от мен в този дъждовен и ветровит четвъртък. Как сте майки и бебоци, надявам се болните да са оздравели, да няма нови болни. Ей, голяма скука, за мен, за детенце. Въргаляме се двамата по пода и вече взе да ни писва. Водих го в МОЛ-а на разходка, ама типичен мъж бе, не му хареса пазаруването, размрънка си и скоропостижно си тръгнахме. Ама хайде, дишна чист въздух - стояхме под козирката на входната врата около 30 минути. Той добре в чувала на количката, ама аз се смръзнах. Много неудобно бутането на количка с чадър, трябва да си потърся някой свеж дъждобран. Хайде споделих моите неволи и мисли с вас, лек ден от мен.

# 470
След вчерашното прекрасно време и 3 часова разходка, днешната скука е още по-ужасна.
На Вики вече всичко му е безинтересно из къщи като е позволено,а ако се заиграе кротко някъде без да го виждам,знам че сътворил някоя беля и ме чака чистене  Mr. Green
Даже и на компютъра не мога да стоя дълго ,защото идва да ми дърпа мишката и да чука по клавиатурата,често пояснявам че странното нещо което съм изпратила по скайпа не съм го писала аз.
По магазини  ме е страх да го водя и двата пъти когато беше болен се зарази при пазаруване.
Ето нещо интересно за четене,ако има кой да ви остави на компютъра  Grinning
http://shmatko.blogspot.com/2010/03/stoynoff.html

# 471
Здравейте, мамити.
Вярно , че времето е просто ужасно.
И Марти подивява от скука при все, че и доста и се разрешава.
И аз преди няколко дни споменах , че съм започнала да разглеждам за торта за Рождения ден. Та по този повод бих искала да помоля Милейди да ми сподели за онази нейна торта Дъга, че ми хареса , как стават и с какво цветни блатовете и розовата глазура , ако може и не е тайна рецептата. Не бих се обидила ако откаже. Благодаря.
Иначе аз си планирам бебешко парти у дома. Нашия тати не е тука и не искам да правя за пораснали бебета. Надявам се мама и тате да дойдат и ще направя обяд. А иначе след обяда ще поканя няколко майки с деца да си поскачат бебетата, а ние да пийнеме по кафе и разни там хапки , които планирам. Тортата искам да си я направя сама, но тъй като съм новак, ще направя и една бисквитена(нея правя супер), която тука много харесаха. Да се застраховам. Laughing. Ще има балони и прочие. Аз от сега си разглеждам за всичко, мисля си дали ще е всичко Мечо Пух или Мини Маус. Ей такива ти ми работи.
А също пак Милейди беше питала за миенето на зъбки. Аз съм купила четка и паста на Веледа на която пише, че може да се гълта, защото на Чико пише , че е след годинка. Ако някой знае паста без флуор за бебета, и която може да се гълта, моля да сподели, че нещо тази Веледа, не знам. Уж е био и прочие...
Лек и спокоен ден.

# 472
  • София
Бамби, аз нашите два зъба ги мия с вода и напръстник за зъбките. То му харесва чесането по-скоро. А и така гълта малко водица, щото хич не иска да пие. Възхищавам ви се как се навивате да правите торти, аз таквоз чудо не мога да направя. Виж баници, всякакви правя  Mr. Green

# 473
  • София
Привет,
Ние вчера изпуснахме хубавото време, но днес на дъжда бяхме първи!
За торти - не мога да помагам. За АМ също. За зъбките - има на Чико и за 6+. Аз купих такава, но ще изчакам да се пови още някой за да я ползвам. Също като Тинитка съм купила и напръстник.
Гъбка, хилих се много на някои неща и се чудих ще ни докарат ли калпазаните до подобни въпроси :Какво ще ядеш, салата или шамари? хахах (много ми допадна и "феминистичното" обръщение към американките Wink ) Подсети ме за това
Корекция - днес след кански мъки и дъъъълго очакване се появиха трети и четвърти зъб. Вече ще си помисля за пастата ама май пак ще поизчакам Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 20:26 от nora_di

# 474
  • София
Привет, лейдис!След дълго отсъствие сме пак на фронта.
Ето и новото край нас-Ади почти ходи, от няколко дни е отбит, и е приет на ясла.Живи и здрави от януари -февруари с песен-там.
Аз пък си взех листовките, сега кормувам усилено и на 03.11 имам изпит по шоферлък.Мъжо пък междувременно ми купи една количка (....е, не че не си я поисках, ама това да си стои в скобите  Laughing).
Тук от няколко дни се разправям с тази ясла-то големи дебати с директорката, големи спорове и уговорки.Поне майчинството ми няма да спира за сега.

ЗА тортите и аз не мога да се включа.ЗА пастите обаче казвам-Ненедент бейби-без флуор и може да не се изплаква.Мисля че 0+я дават.

# 475
Здравейте.Имам въпрос към майките,чийто дечица пият АМ-от раждането си,до сега Мария е на NAN,почнахме от 1,сега е на 2.С 3 на NAN,ли да продължа или да взема Nestle junior 1?И ако има разлика в двете,каква е по точно,в състава или в хранителните качества?Тъй като дъщерята си пие добре от него,да не я объркам нещо...Ще се радвам,ако Ласи ми отговори.... Hug
ще се пробвам да отговоря, въпреки че Миа не е на АМ отначалото. Кърмих я до 6 навършени месеца и я отбих, обаче вместо Лактана2, я почнах на Лактана1, да свикне малко с адаптето, след това на 7 месеца минах на 2-та и сега вече след като навърши 10 е на Лактана3. Т.е. предполагам, че ще е по-добър вариант да почнеш Нан3 след 10-ти месец, поне за три месеца да е на него и чак след това Джуниър.   Peace Приятелки, които ползват НАН минаха на джуниър след 13 месец

# 476
Добро утро мацки,
Елица-браво поздравления за яслата  bouquet.
Девичка-аз на Коката давах "Нестле" след годинката(до три годишен пиеше АМ),но Марлен ти е написала вече основното Peace
Виждам много сополиви и кашлящи бебоци има,и ние сме от вашата(визирам цялата къща).Първо Коката си доиде от градината с една ужасна кашлица(оказа се вирусен бронхит),после аз,а като за капак и Кюфтелина,сега чувам,че и мъжо кашля като кон.Но децата не се разминаха без АБ за съжаление,всъщност на Дария аз поисках,че след две седмици кашлица и сополи и давене не виждах друг начин.
Друго,друго,ми още си има алергия,тъкмо си мислех,че вече е попреминала и брат й ядеше едно "Данонино"-дадох й малко(две,три лъжички)и резултата на другия ден беше жесток обрив по цялото гръбче и около устата.Другата седмица ще я водя пак при доцентката,та да видим какво ще каже,че и без това ни изтече протокола с които взимаме млякото,и трябва да се поднови,но май знам отговора.Абе много странно от извара не се обрива,от риба също,а ми ги забраниха и двете newsm78.Новите й "манекенски"мерки са -11,100кг. и 74см. CrazyХапва си детето не си играе.Върви хваната за една ръка или по мебелите,абе даже и стене да е пак се изправя и хуква,смела е иначе пуска се,прави две,три крачки е пада,но не се отказва ината.Брат й на 11м. си ходеше,а тази мързелана ....Зъби има шест броя,не ги мия с нищо,за  гърне не иска и да чуе,само като го види и започва да пищи неистово и да трепери,ай няма нужда,ще се научи по-нататъка.За РД още не съм мислила да си призная честно,но ей го на идва.На Коката бях направила едно грандиозно парти,с майки и бебоци,но да ви кажа,той го проспа и не разбра за какво става дума.Сега си мисля,че ще поканя две,три приятелки с бебета и това ще е.Тортата ще я поръчам,че съм схваната в ръцете,мисля си ей такива неща.
Отивам да раздавам закуска.Цунки

# 477

Днес детенце става на седем!Да ми е живо и здраво Heart Eyes!Една виртуална почерпка!

# 478
  • Sofia
Добро утро и от нас!!!
ellica11 - добре че сте се разбрали с директорката, то и няма друг начин  Wink
И Пепи вече от днес има 6 зъбчета, но ми костваше една седмица ранно ставане около 6 часа  #Crazy Тази сутрин си спа до 7.30, да  видим до кога.
Мислех като направи зъбите към 8 тогава да започвам с миенето. Паста за зъби си поръчвам от брат ми в Гърция. На нашият български пазар изобщо не вярвам.
За алергията - и той  продължава да се обрива, но алерголожката каза, че другата седмица можем да идем, за да му пусне изследвания. Като излязат ще пиша как е минало.
Ходи само ако го държа иначе се изправя опрян на секцията и ако иска да продължи сяда и продължава пълзешком. Пипа навсякъде, няколко пъти си притиска пръстите като отваря чекмеджето, но акъла му не идва - след малко пак е там  ooooh! От леглото иска да слиза с главата надолу и със засилка - аз го обръщам с краката напред, но той не и не! Явно трябва много търпение да си взема назаем и дано се научи. Че като почне на ясла януари направо се плаша, как ще го опазят лелите?
С преспиването продължавам упорито да го уча. Има проблясъци от време на време. Вчера и двата пъти си заспа в леглото като аз му изпях две три песнички, а днес не иска и това е! И на ръце не пожела да заспи, наложи се в количката на терасата, а като капак спа точно 30 мин и сега е буден.
Е стига съм писала, приятен ден на всички и нека е по- малко дъждовен, макар и без слънце.
eleni79 да ти е живо и здраво детенце и много да те радва   bouquet

# 479
Елени, да Ви е жив и здрав и много радост да Ви носи!

Общи условия

Активация на акаунт