ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 596
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте!
Пепинче, ами на нашите купички задължително пише какво съдържа и когато има мляко, аз обикновено не го давам. Но да си призная, няколко пъти ме кусвах от тези манджички по две-три лъжички. Нямаше му нищо. Питах докторката и тя ми каза, че след като му няма нищо, може да му давам по-малко и от тях. А и колко е млякото? По същия начин процедирам и когато има малко свинско месо.

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 19:46 от tinitka

# 586
  • в огледалото на живота
Привет.Весел Хелоуин! Party

Снощи до късно се борих с една тиква... Laughing ама я докарах,страшен карвинг измайсторих,нека се радват дечурлята ,нищо че не наш празник,има ли повод за празнуване-уважаваме го,бил той чуждоземски или традиционен!
Страхотно време е навън,ей сега ще овършея набързо в къщи и се изстрелваме на разходка.
Слънчев и усмихнат ден на всички. Heart Eyes

# 587
Пепинче, за ДК и прясното мляко зависи как приготвят храната, във всеки град е различно. Питала съм тук в Бургас, супите са без застройка, а кремчетата ги правят със сухо мляко (не АМ), каквото и да означава. Защо не попиташ направо в кухнята, те ще ти кажат. Давам ги аз  Peace значи ще го водя въведено млякото, ама се чудя за кисело кога да дам.
Вие въвели ли сте вече киселото мляко? какво трябва да е нискомаслено или по-маслено  newsm78
От месата само пилешко, телешко и заешко съм дала....  някой да има "опит" с говеждо?

# 588
  • София
Привет, ммомичета,
благодаря на всички отговорили ми за нощното хранене, успокояващо е да видя, че не съм сама, ще я чакам сама да се отказва, то се е видяло.
За кърмата някой беше споменал, че вече не била хранителна. Не че съм голям спец по кърменето, но зная, че такова нещо като нехранителна кърма няма. Мисля, че ета беше постнала една статия преди време по тоя въпрос. Така че кърмете и се не бойте Mr. Green

За прясното мляко- още не съм въвела, ще изчакам годинката, десертите и нишестетата ги правя с нейното адапте (за сравнение- голямата ми щерка на 6 месеца отказа адаптираното, мразеше киселото и се видях принудена да й варя прясно оттогава та чак докато навърши година и половина и пропи кисело Crazy ). Това е и една от причините да не запиша детска кухня, макар че в някои твърдят, че ползват адаптирано Peace

За киселото- захраних на около 7 месеца, взимам от 3.6%.

CatWoman
, аз телешко и говеждо лично ги слагам под един знаменател. Според мен щом си въвела телешкото, считай и говеждото за въведено Peace

оска, кофти тва с палеца, незнам какво да те посъветвам, аз не бих дала биберон тепърва, по-скоро ще му вадя при всяка възможност пръстчето от устата newsm78

Засега толкова от мен, лека нощ на всички, моята няма да е такава, защото каката е болна, кашля като магаре, от тази вечер е на антибиотик и отивам да спя в нейната стая Confused

# 589
Добър вечер.
Аз, аз се изказах за кърмата, но малко не правилно съм го направила. Имах предвид, че не я засища така както до скоро, в този смисъл , че не е  така хранителна. Понеже до скоро ако е цоцкала половин , един час преди хранене, нямаше шанс да я накараш да яде , а сега си хапва. Извинявам се. Иначе си кърмя много и ще си продължавам поне до годинка и половина ако имам мляко и  има желание. Обожавам си го този момент с кърменето, въпреки че започна да става и болезнен сега със зъбите.  Embarassed
Marleen, ти готови нишестета ли даваш(в пакетчета)? Аз съм взела 3 кисела , готови и няколко нишестета с вкус на банан и ванилия, но не знам дали е добре да ги давам или да ги приготвям с натурално си нишесте? Иначе съм взела едно адаптирано мляко, което го платих много , но просто няма такова смърдящо нещо и още ме боли сърцето за него, та ако мога да го използвам за правене на такива ? Били споделила как ги приготвяш, какви пропорции слагаш за приготвянето? Благодаря. А киселото мляко как го разреждаш, колко мляко и колко вода?Пак благодаря, че избълвах 100 въпроса?
Дано  Ви оздравее принцеската бързо. Ужасни са тези вируси и кашлици.
И аз малко се обърках с тези празници , та не знам защо съм решила, че утре е Хелоуин и съм взела за малката тоалет, но така или иначе утре ще имаме гости и ще и го облека за снимки за баща и. Иначе големи танци му мятаме. Баба и и пее , а тя върти дупето. Голям смях. От вчера казва мама. Размахва ръчичка за чао и започна да показва с пръст. Взима един мечо и като и кажеш мили мечо и тя го прегръща и слага до лицето и започва да се умилква с него. Смешки. Иначе проходилката така и не пожела да я използва по предназначение, но аз и не съм я слагала, нея я ползва ме като уокър  и да се катери  по нея, да слага вътре и да вози играчките и всякакви лудории.
Оска, Марти като новородена знаеше да си смучи палеца, а аз отказвах тъпо и упорито да и дам биберона. Постоянно и вадех пръста и май не се научи поне до сега. А биберона когато започнах да се притеснявам и да и давам ми отказа и така и не се научи и на нея. Та не знам какво да посъветвам.
Лека и спокойна нощ.

# 590
Честит ден на Будителите!
За мен това е хубав празник, който мисля, че не получава достатъчно внимание, а го заслужава!

Оска, линкът със снимки на Мишел като Калинка и като Пчеличка са във фейсбук и са достъпни за разглеждане на всеки, който има акаунт там без да е нужно да е в приятелския ми лист, но ако някой няма фейсбук, линкът няма да му се отвори!

За местенето ни в ново жилище да отговоря. Отиваме в по-голямо, в различен по-хубост от предишното място район, на по-добра цена, под-наем.  Wink

Заради работата на мъжа ми се местехме до сега и е верно, че е на често. Откакто сме дошли за 3г. това ни е 4-то жилище. Това последното е заради районът, в който ще търся градина на Мишел, а за да я запиша в този район е нужно да живеем тук. Близо е до работата ми и така ще е възможно до 4 и 30 да сме се прибрали у дома, а не да прекарвам по 2 часа в задръстване. Където живеехм, докато бях бременна, за да стигна на работа минавах 50 км, тоест за деня 100 и сменях 4 магистрали.  Tired

За купуването на къща ще спомена, че редовият имигрант в Канада може да си купи къща при добри финансови условия, ако има добра кредитна история (не съм съгурна дали това е понятие, ползвано и в БГ  newsm78) не по-малко от 3, но още по-добре 4-5 години. Планираме подобна стъпка живот и здраве догодина, когато и аз ще работя, че сега не получавам никакви доходи!  Wink

Дизайнът ми е от IKEA.  Laughing Когато живееш под наем според мен е добре да пазаруваш по-масови, но нови мебели на ниска цена. Голям % от новодошлите имигранти купуват мебели на старо или си ги вземат от оставените пред къщите мебели за изхвърляне от собствениците им. Следващата алтернатива са магазините като IKEA, която работи отлично за нас за сега. Дори днес купихме килимче за стаята на Мишел от там.

Та да се споделя нещо важно за мен. Мишел приема промените отлично!
Още първата нощ я сложих в нейна стая и аз реших да си спя на моето си легло, а не при нея. Вратите остават отворени. Откакто заспа в 9 час се размърда в 5 без 10 и аз й предложих АМ, защото предположих, че е гладна. Изпи го разбира се. На втората нощ се размърда в 7 часа, хапна и продължи да спи до 8 и 30. Изводът за мен е, че просто преди се е разбуждала от нашите движения и шумове, а аз съм я хранела, за да продължим да спим мирно и тихо.  Thinking

Денят, когато се местихме прекарахме у приятели с нея и тя изобщо не яде. Те имат 8 месечно бебе и тя много се разсейваше и искаше само да играе с него. Бях сигурна, че през нощта ще е много гладна, но се оказа, че греша. Също така съм загубила из багажите лекарството й за рефлукса, което помагаше да спи по-добре, та вече 3 нощи спи без него. С нова завивка е и апартаментът мирише на ремонт, който е направен преди да се нанесем. Та доста нови неща й се събраха, а тя се справя отлично.  Praynig

Бях помолила да ми стиснете по едни палци за спането й в самостоятелна стая и сега ви дължа Благодаря!   Hug

За прясното мляко да кажа, че от скоро й предлагам по няколко глътки, но не й харесва!  Но сладоледът на баща й много й допадна!  Laughing

Кисело мляко съм дала на около 8м. Тя го обожава. Пие го отлично от чашка, защото тече бавно и не се залива. Може и с лъжичката, но предпочита да го пие.  Wink Нужно е да е високо маслено. Нашето е 3,5%.

Госпожицата на Марлийн да оздравява!

Марти на Бамби да прекара чудесно гостито с хелоуинското си костюмче!

Честит Halloween и от мен!
Ние бяхме на гости на приятели, които имат 6 годишен сладур. Решихме да ги придружим за трик-ор-тритинга (лов за лакомства) и много се забавлявахме. Те живеят в район, където всички къщи бяха чудесно декорирани и всички в стаховити костюми. Имаше хора на тълпи! Събрахме доста лакомства и направихме много снимки. Ще покажа като кача.  Wink

Мишел не беше с костюм, защото беше много студено (Днес валя сняг), а и я носехме на ръце, че в количката мрънкаше. (Тя по принцип не обича количката си много , а в тъмното и повече от час навън още по-неприятно би се чувствало детето.) Всички й дадоха бонбони и й се радваха дори без костюм, само един човек каза, че щом не е с костюм и щом не ходи сама, той нямало да й даде нищо. Не че е много важно, но ми стана страшно неприятно. Беше предпоследната къща, която посетихме и ми остави горчив завършек на деня!  

П.П. пак много се отплеснах и се извинявам! Дано не съм ви отегчила!  ooooh!

Хубава седмица и ведро настроение!  Simple Smile

# 591
Честит хелоуин, на който празнува - не че празнувам чужди празници, но пък носи много радост за децата, което ми е по-важно! Решила съм, че някой ден ще отидем с децата до US точно по това време, за да прекараме един такъв празник...
Честит празник и на будителите!... дано има още такива!

Сега бързам да излизам, и исках само да напиша за Milady, ако чете - вчера на английския бях сигурна, че си ти, но си викам - чак пък такова съвпадение... но после чух, че малката се казва Яна и вече бях сигурна. Изглеждаш чудесно, и Яна е прекрасна! Ние сме тези, дето закъсняхме, и после вдигаме малко шум, ама така, експресивни са ми децата  Mr. Green Разбира се, ме досрамя да ти се обадя, пък и едва ли щеше да се сетиш за мен, все пак пиша доста рядко   bouquet

# 592
  • София
ЧЕСТИТ ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ!

Жени, с интерес изчетох написаното от теб, защото и на мен ми се струва, че моя син се буди от шумовете, които ние вдигаме, а не защото е гладен. Ще чакам да споделиш дали все още Мишел продължава да спи без проблеми в собствената си стая. Моя син спи много леко и се събужда от най-малкия шум. Аз спя така и явно и той като мен.

Оска, за пръста - четох в едно списание, че смученето на палеца при по-малките бебенца е за задоволяване на смукателния рефлекс, а вече при по-големи е за успокоение, като съветите за отказване са да се предложи на детето друг способ за успокояване - мека играчка, одеяло, приятна музика, разнообразни занимания. Детето само да избере какво иска, за да си осигури спокойствие. Така написано звучи лесно, но според мен е почти неизпълнимо - успех в отказването! Бамби, успех и на теб. Коки ползва биберона, но аз му я давам само, когато заспива. През деня като си играе я прибирам. Почти не се сеща за нея, но ако ще заспива сам си я търси.

Кисело мляко дадох на 9 месеца, много го харесва и си хапва с охота с обикновени бисквитки.

Приятни разходки момичета!

# 593
Добро утро!
Честит ден на народните будители!
Абе празнуваме,не празнуваме,важното е поводи да има Party
Вчера си изкарахме страхотно с децата,Коката беше най-впечатлен.Толкова много вещици и "мъртъвци' имаше,гримовете,костюмите,направо......не знаеше на къде да гледа милия.Кюфтелина се въртеше като пумпал,изгуби си вълшебната пръчица,след като порядъчно я изгриза Mr. Green,пълзя по мръсния под в Мола,а добрите майки така ме гледаха Crazy,снимков материал по-късно.
Кои питаше за кремчетата:аз ги правя най-различни.Банан,ванилия,праскова,кайсия,има едно Бисквитка.Слагам вода колкото е обозначено на пакетчето,след като заври слагам 1-2максимум с.л. захар,АМ-не се съобразявам с пропорции,да речем 5 мерителни лъжички и накрая добавям разтвореното нишесте.
А аз имам терзание,нали сама й готвя и вече съм силно затормозена какво да й измислям,реших да й направя,грис със зеленчуци и месо(заек).Ама как да го направя newsm78???Първо да варя зеленчуците и към тях да прибавя грис,или всичко заедно да си ври???Ако някои има идея да каже,приемам съвети всякакви Hug.
Да ви разкажа Дария как ми изкара акъла вчера,играла си нашата в спалнята и докато я види брат й изкарала от едно шкафче кутията ми с иглите.А вътре едни синци,отварям й устата,нищо,питам брат й не знаел.Обаче снощи в памперса 2 броя синци.Сега чакам да видя има ли още.
За сега това,че пълни памперса отивам да видя......

# 594
Marleen, то казваш телето си е говедо  Laughing Ясно де, ама имах предвид като вкус как ще да е, дали го харесват, защото моята тъпче само пилешко, но пуешко не! Докато го помирише само и прави муцуната да повръща  Grinning така че пуйката ни е табу, въпреки че и тя е птица, нали така  Peace
Как приготвяте нишестето с АМ и колко време издържа кремчето с това адапте  newsm78

# 595
  • София
Искам само да припомня, че не би трябвало да се използва АМ вместо прясно мляко за приготвянето на кремчета.Имам в предвид, че обикновено, когато се използва прясно мляко то завира и към него докато е още на котлона се добавят сухите съставки на кремчето.АМ не трябва да завира.Още повече на опаковките е написано температурата на водата да е около 50 градуса когато се добавя сухото АМ.
Иначе може да се приготви кремчето с вода, да се остави малко да поизстине (до около 50градуса) и после да се добави направо сухо или пък разтворено във водичка А, ако е много гъсто кремчето.
Жени за прясното мляко не съм чела много да си призная Embarassed.Аз обаче не мисля да давам продукти, направени с прясно мляко преди годинката.Като продукт за пиене-не по-рано от 1.5-2г.Това си е мое решение.
НАтъкнах се на един бюлетин на СЗО за насоки на храненето на деца от Европейските страни- http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0004/98302/WS_115_2000FE.pdf .ПОгледни 156 -157 стр. за прясното мляко-препоръчва се въвеждането му постепенно като напитка за пиене във възрастта 9-12мес, а в малки количества за приготвянето на някои храни може и 6-9 месец (Chapter Sunglasses, така че може би не е проблем, това което правиш  Peace
Виждам посочени са методи за приготвяне на "формула" в домашни условия от прясно мляко на 158стр.
Някой питаше какво трябва да е киселото мляко-обязмаслено или не.Отговорът е на стр.159  Peace
Аз кисело мляко дадох за 1-ви път преди 5 дни.Не се хареса  Sick

# 596
  • София
Здравейте,
Иска ми се да честитя всичко на всички, което съм пропуснала, но няма да си спомня, макар че набързо съм попрочела всичко.

Честит празник днес.

Честити малки и големи лични празници - като прохождане рожденни дни, лични и на близките и всички други поводи за радост, които ви се случиха последния месец!

Набързо по някои теми -

палеца - Борил го смуче яката като му се спи и като му расте някой зъб. Биберона го отказа на 3-4 месеца и сега го гледа като някоя мъничка играчка;
мляко, прясно - въвела съм сухо и адапте - сухо в кухнята, адаптирано в някои от кашите,
кисело - въведох 8ми месец и през две три седмици давам, но и у нас не се харесва, лелите в кухнята правят застройки понякога с кисело;
за кърменето - 5 дни детето спа от 22 до 8, но вчера пак се събуди в 1.30 и в 5.30, на последък ми отказва гърдата след хранене с манджа  Confused пък и от запушения нос съвсем не искаше да се мъчи с подобно упражнение, съответно количеството намалява та чак спира, дойде ми цикъла преди 5 дни и се депресирам лекинко, по тоя повод Петя ти справи ли се с кризата?;
за местенето, Джени, не знам как успяваш да се появиш и тук, ние сме в процес на купуване на апартамент и изкукуригах от нотариуси, банки адвокати и брокери та и Борил с мен. Накрая хвана вирус в ДСК и до днес се мотае със сополи (вече седмица) та това е причината да ме няма, но ви чета и ми е интересно как се арззвиват малчовците и покрай тях и майките им Simple Smile
Ето милярд и двайсет снимки от нас. На който му се гледат всичките - благодаря за търпението Simple Smile
Друго като намеря някоя дупка от обикалянето по магазини и сайтове за обзавеждане ще се включа пак, но се радвам, че пишете и жалко, че лошото време пак ни подбутна да пишем, но е факт, че се е оживило.
btw румънската IKEA е и нашия вариант за половината неща, защото бюджета не е неограничен, а почваме от гола къща, което си е + за творчество и - за джоба Simple Smile. Така, че ще се ходи до Букурещ...
Лека вечер!

П.С. /сетих се след сто часа, че нещо недописах/ Оска, Люби-буби и аз съм от ССХУПИ това малко училище бълва своите хора отвсякъде
  Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 23:36 от nora_di

# 597
  • в огледалото на живота
Да се включа по някои въпроси : Grinning
Пепинче,аз грис съм давала на моята и като закуска/със сирене/,и като обедно меню.Предварително сварявам зеленчуците/чушка,морков,картоф/,също отделно и месото,във водата в която са вряли,добавям гриса,бъркам до сгъстяване и добавям останалите неща/вече не пюрирам,а само намачквам щателно,нека свиква да дъвче.. Laughing Имай в предвид обаче,че картофите също сгъстяват,тъй че си прецени колко грис ще добавиш,да не стане на топка накрая.И аз гледам да разнообразявам менюто,особенно в почивните дни ,когато не е на ДК.
Коте,крема на Мария правя така:
2,3с.лнишесте,размивам с 60мл АМ/3мерителни лъжички/ и малко водичка.След като е завряла водата за крема,отдръпвам да изстине/да не ври/и изсипвам сместа,разбърквам и връщам пак докато се отдели от съда/сиреч се сгъсти/.Така аз практикувам,не претендирам да съм 100?% компетентна.
Нора,успех в  закупуването на семейното гнездо!Лека вечер на всички.

# 598
  • София
Здравейте,
набързо да се включа и аз, че нямам време. Каката е все така болна, въпреки антибиотика и бисептола, който пи преди него и вече съм сериозно притеснена ooooh!

Киселото мляко давам с обикновени бисквити или закуска, разредено с малко Н2О. Не го иска да го пие от шише. Понякога и правя десерт от плодово пюре, бисквити и кисело мляко.

Говеждо давах в някво пюре си спомням, май от ДМ беше, хапна го без проблем. Както и телешкото. Пуйка и тя не обича, пилешко- да, но те не си приличат и вкусово според мен.

Нишестето и готовите кисели
ги правя с вода. Като поизстинат, прибавям АМ на прах Peace

ТОлкова засега,  Hug на всички, стискайте палци за бързо оздравяване Praynig

Ох, сетих се да попитам нещо- искам да давам на беба някакви подходящи за възрастта й имуностимуланти или витамини. Можете ли да ме посъветвате нещо в тази насока? Мерси Hug

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 22:54 от Marleen

# 599
Да се изкажа и аз по наболелите теми!
За нощното хранене-цокане по цяла нощ,през 1,2 часа,по някога и през половин-не се изтрайва вече ooooh!Поради тази причина се принудих да и дам адаптирано мляко с надеждата да спи повече,уви резултат нямаше,продължава да си се буди.Най-странното е,че вече два пъти я оставям да спи при свекито и почти не се събужда,най-много 1,2 пъти,което ме води на мисълта,че просто надушили ме и измъкване няма.Единственото ми спасение е,че спи между нас и не ставам,но ми се иска вече да я отделя,което на този етап ми се стува мисията невъзможна.
Относно разнообразието на храната,и аз вече се чудя какво да и готвя.Наредила съм тук едни зърна,все едно отглеждам кокошка.Най-често и правя елда,амарант,киноа и просо(както казва свекърва ми-гладна кокошка просо сънува Twisted Evil) с някакъв плод или сирене и масло,но тя определено не харесва сиренето и гледам да и го пробутвам в зеленчуковите пюрета.Също така и правя микс от овесени,ечемичени и ръжени ядки отново с някакъв плод и в общи линий до там го докарвам със закускатаЗа обяд въртя суча и все едно и също-картофи,моркови и още нещо или ориз,моркови и още нещо.Чат пат давам и някое готово пюре,като ме мързи да готвя.Все повече се замислям за кухня.Около мен доста приятелки взимат и са много доволни.
За млякото-кисело въведох сравнително скоро.Давам био на Хармоника с лъжичка,много и харесва.Прясно още не съм давала и мисля да изчакам годинката.
Искам да попитам някой да е наясно каква риба мога да и готвя?Имам една прясна от "гръцкото море",казва се бакалярос и е като бяла риба,но никъде не намирам информация за нея и не смея да и дам.
Норче,страхотни снимки.Борил е голям красавец Hug.Мисля,че и ти заедно с Денерис(която за съжеление не виждам тук напоследък)можете спокойно да конкурирате Калина Simple SmileКолкото да закупуването на ново жилище...наистина е цяло приключение,и в този ред на мисли ето малко снимки от нашият нов домhttp://picasaweb.google.com/104384125992116564726/lofKP#
Марлиин,стискам палци бързо да оздравява каката Hug!
Е хаиде стига толкоз,че се забравих.Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 23:07 от eleni79

Общи условия

Активация на акаунт