ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 613
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за отговорите за сиренето.  Hug

Много й харесва сиренце на Мишел и за сега гледам да предлагам през ден и то да е отлично обезсолено. Ние ядем едно гръцко сирене, което е разкошно, смесено е козе и краве. Давам й и настърган кашкавал - също много се харесва. Продължава да не се храни добре всъщност (не яде достатъчно според мен), но все пак яде.  

Вече е доста лесно да я храня. Научих я да си казва като е нахранена. Тук децата ги учат от съвсем малки на sign language (да ползват жестове за комуникация). Аз всеки път като свършваме с храненето й показвам знака за All done (Готова съм тоест) и след седмица тя ме изненада като го показва и ми се смее насреща. Разбира се спрях да я храня, за да окуража общуването по този начин и от тогава детето си го ползва този знак успешно и винаги е Готова на половината на предвидената от мен храна!  Laughing    Мляко също все по-малко пие, понеже нощем се поотучи да се храни.

Преди писах, че заспива вече без да е На ръце и й отнемаше доста време, но и това се промени. Проосто я записах на много занимания и сутрин като стане в 9, яде и излизаме. Тоест пропускаме да й се спи в 11 часа и се прибираме за обедния сън направо. Явно й е било скучно и затова е мрънкала и аз съм я слагала да спи, което отнемаше много време. После пък следобедния сън се изместваше и пак трудно заспиваше. Явно, че като има интересности изобщо не й се спи и е много щастлива. На обед заспива много бързо и спи 3 часа, защото е успяла да се умори за 4те часа и от многото нови впечатления. Следобед сме пак навън и вечер заспива за буквално 5 мин. като сме в напълно тъмна стая и сме гушнати една в друга. Преди оставях светлина и тя виждаше наоколо и се разконцентрираше като се катереше навсякъде и бродеше из леглото. Мислех, че ще я е страх от тъмното, но не - поне не за сега.  Wink

Амбър, Диманка да се оправя!  Hug

И Дамянски да навакса с килцата бързо детенцето!  

Момичета, какви чайчета давате на дечицата? Ние пием много и само билков чай у дома и ми се иска и Мишел да придобие този навик, но какъв чай е най-подходящ все още не мога да реша и затова до сега не съм й предлагала.

Оска, и Мишел не се спира и е направо опасно, ако не съм до нея. Оградила съм с дивани и стената една зона от 6-7 квадратни метра, постлана с гумени квадрати и там е нейното царство (ще покажа скоро снимчици). Ходи и броди и си пада на дупето на воля. Ходи държейки се по диваните и дори се пуска и се застоява 5-6 сек. Колко ли продължава този период преди самото прожождане?  newsm78

А прощапулник веднага ли при прохождането се прави? Ще ми е интересно да науча вие какво знаете за тази традиция.   Wink

П.П За Оска, точно това препоръчват тук. Да се нареве детео и така няколко нощи и ще се научи! Ама много трудно това с нареваването за мен!

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 22:26 от Jennie

# 76
Добър вечер,

Девичка, зло да те забрави  Rolling Eyes да си и жива и здрава, макар и на патерица  Hug

Като стана въпрос за заспиването  Confused сега сме в период на отучване от вредните навици. Главата ми се е подула от реването му. Ей го сега пъпли баща си и си просрочва с един час  съня. Пък е крив, крив...но съм се зарекла да не го нося вече на ръце  Crossing Arms не ми остана ни кръст, ни гръб, ни нищо вече.

Жени, аз не съм много по традициите. Прощъпулника на Алис го направихме като проходи стабилно. Което ще рече на около година и три месеца.

Резултата от днешната консултация е 10 250 гр. и 77 см., в случай че някой си води още статистика.

# 77
  • Sofia
Добър вечер и от мен.

И аз съм на етап от отказване на вредните навици. Обедното ни спане и на нас е все на ръце и вече ми омръзна. От два дена го слагам в леглото о го оставям са да си заспива. Много ми помага пеещата играчка над леглото. Това за обяд.
Слава богу вечер докато суче си заспива без проблем.
За прощъпалникът - на Деян го направих веднага като направи две три крачки, за Петър живи и здрави мисля да е когато си проходи стабилно.
Днес нослето на Петър малко тече и киха повече. Капя редовно физиологичен разтвор и сега му направих един масаж с мас. Надявам се да го пресече  Praynig

Е това за сега да лягам да почивам докато малкия спи, че не се знае колко ще трае това спане. Има нощи когато будува по около 2-3 часа. С доки считаме, че сигурно е от зъбите.

Приятна вечер на всички!!!

# 78
Тъкмо написах в предния си пост послепис за Оска и виждам Денерис и Меззатр и те в отбора на отучването от вредни навици.

Кураж, момичета! Дано за няколко дни се променят навиците!

Денерис, това с таткото при нас не проработи, даже влоши нещата. Мишел искаше само мен!  Wink

# 79
Момичета успех в борбата с вредните навици, дано скоро имате положителен резултат  Hug
Амбър, дано вече е ок Димана  Peace
mezzatr, дано се разминете с болестта  Peace
Лека вечер

# 80
Девичка, Честит Рожден Ден на патерица! Бъди жива и здрава и много спокойна и щастлива, желана и обичана.
Ние след дълго гостуване в Бг при маминка и тати се завърнахме преди няколко дни. Преди това бяхме на почивка на балкан и наваксах да ви изчета вече. А пък мъжленце както изглежда скоро ще заминава пак на курс и направо ми се реве, но да сме живи и здрави.
Ние в момента заспиваме и през деня и вечер на цица, като вече минахме само на един път да спиме през деня, а вечер гледам да я уморя до по късничко и направо да заспи. Но пък от няколко дни , когато я взема да суче и после няма чръщане в леглото. Всеки опит е последван с истерични викове. Някой път успявам да я върна, но снощи си остана между нас и си нани сутринта до 10 часа. Ние все още сучеме по много пъти. Някой сблъсквал ли се е с такива истерични изблици.
С яденето сме почти до никъде. Твърда храна ядеме 2 пъти на ден, като сутрин е каша с плод или микс от плодове(редувам), а след обяда е един ден зеленчуково с жълтък, а на другия ден с месо. Изяжда по много малко и доста хвърлям съответно. Четох , че вече е време по малко да се започне опознаване с общата храна, но не ми е ясно как точно става. Ако някоя мама има идея, моля да сподели. Аз все още несъм заглутенила и мисля тези дни да го направя. В БГ ходих при много добра педиатърка и съм много доволна и тя ми каза , че е добре до 1,5 да гледам да съм одбила детенце. Всъщност тя май сама ще си се одбие или поне така си мисля. Така или иначе сигурни и ще трябва, защото ми откриха пъпна хернийка и ще трябва да я махам. Утре пък съм на преглед за щитовидната жлеза и да си пусна кръв и урина, че се усещам малко слабо , а за жлезата доки ме праща понеже постоянно качвам кила и никак да сваля. Малко ми е притеснено и се надявам всичко да е добре.
Иначе от консултацията сме 9100 и 72 см. Пак ще ни боцкат БСЖ-то.
С ходенето правиме много бегли опити. За останалото обаче сме майстори. Отваряме навсякъде, пълзиме , караме се с децата за играчки, слизаме от леглото, абе направо е лудница. Мисля да и взема уокър тези дни. Някой ползва ли , за да сподели има ли смисъл това нещо. Иначе проходилка имаме , но не я ползваме.
Успех мамчета с отказването от вредни навици. Става все по сериозно с възпитанието, а те са такива лисичета...Но пък са много сладки. Мартина знае отлично какво значи не . И когато прави нещо и аз казвам "не , Марти" , тя ме поглежда, спира и започва да се смее с глас.
Лека и спокойна вечер, мамита.

# 81
Привет,
Събуждането нощем на Моника за да пие мляко, сдобито след като я отбих, се оказа резултат от преходния период. Вече не се буди през нощта. През лятото заспиваше към 22.30, но последния път на ДК доки каза, че е късно и аз реших да й преместя заспиването в по-ранен час - към 21.30. За целта изтеглих следобедния сън, така че да се буди най-късно в 16ч и след това не й давам да спи до нощния сън. Няколко вечери успя да заспи докато си пие млякото от шишето, но най-често не става така. Сега заспива за десетина минути като ляга върху баща си докато той гледа ТВ на дивана. Същото нещо върху мен не работи... Прекалено превъзбудена става, когато лежи върху мен, хапе ме по ръцете и раменете и не иска да заспива. Не ми харесва този начин на приспиване вечер, но нямам избор. Не мога да я оставя вечер да реве докато не заспи, защото и съседите  имат деца.
През деня, когато много й се доспи я оставям в леглото и не плаче повече от 5 мин и си заспива сама.
От три, четири дена Моника е влюбена в ходенето. В къщи обикаляме апартамента за ръце, навън също, вече се пуска и ходи като се държи и само с едната ръка. На мен, обаче, кръст не ми остана...а сега едва започваме Simple Smile
Днес ходихме в Зоопарка. Бях много приятно изненадана, че Моника вече обръща внимание на животните. Най-много й харесват пернатите, а на мечката дори й се поскара за нещо, не им схванах приказката, но Моничка ми е свикнала Simple Smile
Желая бързо оздравяване на болните бебчета!

# 82
Момичета, да ви почерпя, днес със съпружеското празнуваме 10 години съвместен живот!   loveuuu

Сватбени, перлени мъфинчета:

Коктейл "Манхатън":

А това ми е подаръкът понеже десетата годишнина се води ден на розите:

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 02:08 от Джема

# 83
Джема, да сте все така заедно дълги години, да се обичате както преди 10 години и малкия човек много да ви радва    bouquet

П.П. Последната снимка твоя ли е? (първите две са от нета но последната ми прилича на снимана от теб)
Лек ден

# 84
Джема, честита 10 годишнина! Да се все така обичате, разбирате, приемате и да си имате доверие!  Heart Eyes Много романтичен подарък - да го употребявате с кеф!  Mr. Green, току виж още едно съкровище сътворите!

Ниста, много добра идея за среща - зоопарка! Щом вече се заглеждат, хем на тях ще е интересно, хем на нас - спокойно.
За приспиването - засега е от мен и с мляко. Иска ми се лека полека да променяме нещата, много дълго време е на 8 хранения и кърмене постоянно. Не мога да го оставя хич и за миг. Иначе не го нося на ръце, но това от раждането гледам да не го правя и той не държи. Денем се приспива в количката, а играе в кошарата - ходи по цял ден, сам се държи. В проходилката много не го слагам, не ми харесва, предпочитам сам да се справя в кошарата, както може.
В момента е в период на избиване на 4 зъба едновременно /втора четворка/ и съответно много капризен и ревящ за нищо. Но го разбирам, милия, представям си какъв зор му е и точно сега не е време да му променям навиците - най-много да го изнервя още повече. Когато има нужда, просто си го кърмя и милвам и той се успокоява.
А за невербалната комуникация - направо си сваля лигавника сам  Laughing, като не му се яде повече - той е пластмасов, дърпа го и той се откопчава и точка по въпроса. А ако не иска ядене, а кърма, ме поглежда с очите си и сякаш ми говори -  мамо, къде е млякото! Почва да ме потупва с ръце по ръката или по лицето, и това означава дай мляко - искам теб, а не тази храна.  Grinning Затова пък се понаучи да се храни добре, вече не се омазва, яде чисто, отваря добре уста и отлично си личи, когато е гладен и му се яде. Също има определен вкус, за нещата които обича отваря широко уста, за другите първата лъжица и дотам - всичко ми е ясно. Ако е наблюдателен човек, детето всичко си казва.

# 85
  • София
Ох, тъкмо реших да драсна след месец отсъствие от форума (по хубави и не чак толкова причини) и то - земетресение. Поздрави з 10годишнината на Джема! ?И поздрави на астралните ми "сестри" (и моят рожден ден наближава) и после ще разкажа за нас.  отивам да ни облека за следващия трус.

# 86
Колибрич, а Андрю пляска с ръце "браво" като е сит и после показва, че ще стане еййй толкова голям  Laughing Маймунарник....

Нинче, силно се надявам и НАШИТЕ кърмачески навици да бъдат изживяни по-скоро. Андрюша опатква две шишета мляко през нощта - в 24 и 3ч  Confused Пробвах с чай - тцъ. Точно след 10 мин ревна с пълно гърло.
Денем все още го кърмя, но максимум два-три пъти. Бавно и славно, до първият РД ще сме приключили, ЖиЗ.  Peace

# 87
  • Варна
Благодаря за пожеланията Hug

Честито на Джема още много годишнини да празнувате!

Ммм, да очовечват се бебета ни.... ей, го на, моя вика вчера :
" Мамо, кога ще ме записваш на Пчеларство, Оригами-то не ми
е интересно вече искам нещо по -така ...предизвикателство да има" Mr. Green

Иначе, успешно "зарибих" Дачо, първо с треска, после с пъстърва,
сьомгата я планувам за следващия месец. Доста успешно опитва
по-едра храна, млещи, върти успява да се справи, без да се дави,
за разлика от кака си, която сякаш цедка имаше до година и нещо.
Вредни навици иначе бол, ама все до абитуриентската ще ги изкореня Crazy
Хубав Ви ден и по-малко да ви люлее у Софето Hug

# 88
  • sofia
Норче, недей така - дано няма повече трусове, че беше доста страшничко. Малко се шашнах, не знам какво да правя, а точно приспивах бебо. А Виктория седи в другата стая онемяла и опулена така Shocked  Махни, махни...

Честито на Джема - 10 години си е сериозно съжителство. Все така да си карате.

Ели, ами аз сьомгата я дадох преди два дни. Станах по-смела в захранването, като виждам че няма реакции и склонност към алергии. Единствено е алергичен към ухапване от насекоми - комари. Стават му огромни пъпки и трудно минават. Кака му е същата - наследство от свеки.
Хубаво е че иска "предизвикателство" детето, така се расте  - с пчелите. Моят глупчо нещо не е амбициозен, нищо не "говори", само се хили като му се хилиш. Laughing

Вредния навик с приспиване на ръце - бавно и полека го отучих, сега пак си заспива сам в леглото, само трябва да съм до него и да ми държи ръката. През нощта се буди минимум 3 пъти за кърмене, а понякога и през 2 часа.

Хубав ден, дано не вали.

# 89

Ммм, да очовечват се бебета ни.... ей, го на, моя вика вчера :
" Мамо, кога ще ме записваш на Пчеларство, Оригами-то не ми
е интересно вече искам нещо по -така ...предизвикателство да има" Mr. Green

Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Време е да му потърсиш достоен съперник за партия шах.  Laughing

Земетресението и аз го усетих, както си висях блаженно в нета, докато вундеркинда спеше още по-блаженно на терасата... тамън се зачудих като как да действам, пък после реших да се оставим в ръцете на съдбата  Grinning

Норче, га ти е РД-то, че и аз съвсем скоро одъртявам за пореден път.

Голямата пък щерка големи подвизи я чакат - в понеделник е привикана за мажоретка на спортен празник в НСА, а на 15 септември ке играе сценка пред кметО на София... въй въй въй тц тц тц. Дет викат хората, да се чудя как да я опазваме, ми ако дадете някой съвет, па барем и чужбински, ще си вземем поука.

Общи условия

Активация на акаунт