Много й харесва сиренце на Мишел и за сега гледам да предлагам през ден и то да е отлично обезсолено. Ние ядем едно гръцко сирене, което е разкошно, смесено е козе и краве. Давам й и настърган кашкавал - също много се харесва. Продължава да не се храни добре всъщност (не яде достатъчно според мен), но все пак яде.
Вече е доста лесно да я храня. Научих я да си казва като е нахранена. Тук децата ги учат от съвсем малки на sign language (да ползват жестове за комуникация). Аз всеки път като свършваме с храненето й показвам знака за All done (Готова съм тоест) и след седмица тя ме изненада като го показва и ми се смее насреща. Разбира се спрях да я храня, за да окуража общуването по този начин и от тогава детето си го ползва този знак успешно и винаги е Готова на половината на предвидената от мен храна!
Преди писах, че заспива вече без да е На ръце и й отнемаше доста време, но и това се промени. Проосто я записах на много занимания и сутрин като стане в 9, яде и излизаме. Тоест пропускаме да й се спи в 11 часа и се прибираме за обедния сън направо. Явно й е било скучно и затова е мрънкала и аз съм я слагала да спи, което отнемаше много време. После пък следобедния сън се изместваше и пак трудно заспиваше. Явно, че като има интересности изобщо не й се спи и е много щастлива. На обед заспива много бързо и спи 3 часа, защото е успяла да се умори за 4те часа и от многото нови впечатления. Следобед сме пак навън и вечер заспива за буквално 5 мин. като сме в напълно тъмна стая и сме гушнати една в друга. Преди оставях светлина и тя виждаше наоколо и се разконцентрираше като се катереше навсякъде и бродеше из леглото. Мислех, че ще я е страх от тъмното, но не - поне не за сега.

Амбър, Диманка да се оправя!

И Дамянски да навакса с килцата бързо детенцето!
Момичета, какви чайчета давате на дечицата? Ние пием много и само билков чай у дома и ми се иска и Мишел да придобие този навик, но какъв чай е най-подходящ все още не мога да реша и затова до сега не съм й предлагала.
Оска, и Мишел не се спира и е направо опасно, ако не съм до нея. Оградила съм с дивани и стената една зона от 6-7 квадратни метра, постлана с гумени квадрати и там е нейното царство (ще покажа скоро снимчици). Ходи и броди и си пада на дупето на воля. Ходи държейки се по диваните и дори се пуска и се застоява 5-6 сек. Колко ли продължава този период преди самото прожождане?

А прощапулник веднага ли при прохождането се прави? Ще ми е интересно да науча вие какво знаете за тази традиция.

П.П За Оска, точно това препоръчват тук. Да се нареве детео и така няколко нощи и ще се научи! Ама много трудно това с нареваването за мен!
не ми остана ни кръст, ни гръб, ни нищо вече.

Много романтичен подарък - да го употребявате с кеф!
Затова пък се понаучи да се храни добре, вече не се омазва, яде чисто, отваря добре уста и отлично си личи, когато е гладен и му се яде. Също има определен вкус, за нещата които обича отваря широко уста, за другите първата лъжица и дотам - всичко ми е ясно. Ако е наблюдателен човек, детето всичко си казва.