Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

  • 438 861
  • 474
  •   1
Отговори
# 345
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
   Хляб с камамбер за предстоящия празник!

# 346
  • Мнения: 836
Браво, lina kaz! Много апетитен вид има  Simple Smile

# 347
  • Мнения: 2
lina kaz   bouquet много благодаря за тази интересна рецепта и за подробните снимки  Hug
Аз малко нямам време за писане но се включвам с няколко неща които съм "документирала" подробно  Mr. Green

Естонски крингел - видях че има рецепта във форума от лулу!, макар да сме използвали различни източници , но все пак да си покажа и моето венче Simple Smile


Месеница - тръгнах друго да оформям но се заплеснах та импровизирах  Mr. Green


Козуначе Simple Smile


и страхотно сполучливия сладък хляб този път по оригиналната рецепта Simple Smile различна е технологията тотално от предишния сладък хляб който бях пуснала за това и давам линк Simple Smile


както казах всички снимки/линкове са с подробен фото-материал стъпка по стъпка.. за хляба и венеца има и рецепти, за месеницата и козунака не съм написала.. когато имам време ще добавя - но все пак е важно оформянето  Whistling

прекрасен уикенд на всички  Heart Eyes

# 348
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Едно оформление и от мен - питката за днешния празник - Св. Харалампий:






Разточват се две кори, мажат се с масло, поставят се една върху друга и се навива на руло, което се реже на филии по диагонал, ето така:



После се подреждат в тавата в кръг, като се застъпват. В центъра се поставят крайчетата от рулото:

# 349
  • Мнения: 1 350
Мариета ,така ми хареса тази питка ,че и аз я направих Crazy
Е,не е като твоята де ,имам много още да уча ,но все пак Laughing
Исках само да попитам ,горе долу колко сантиметра е всяко едно парченце от "рулото ",защото аз май много дебели ги нарязах и не ми се получи както исках Rolling Eyes
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150598065460912&set … ype=1&theater

# 350
# 351
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Данче, около 1,5 см бяха дебели.
Много хубава е и твоята питка, може ми наистина ти е било малко по-меко тестото...

# 352
  • Мнения: 11 743
И печи на температура с 10- 20 градуса по- ниска - ще стане идеално.

# 353
  • Wonderland
  • Мнения: 824
Записвам се да следя тази чудесна тема и скоро ще се включа със снимки!!!

# 354
  • Мнения: 22 867
Една красива питка, която за съжаление два пъти не успявам да снимам като хората. Първия път с телефон, не ми харесаха снимките, втория път вечерта, пак на нищо не приличат (ама то и фотографът за нищо не става ooooh!), и, понеже не знам кога пак ще ми дойде музата да си поиграя, слагам я с лошите снимки и писменото ми уверение, че е много по-красива в действителност, отколкото на снимките. Embarassed И трябва да се пече в по-голяма тава, за да не се разваля формата и на сърце, аз и това успях да направя, да я набутам в малка тава.



Ето модела на питката валентинка, снимките на са мои, взети са от нета. Ако на някой му се занимава, да пробва! Peace

# 355
  • Мнения: X
Само ти така си мислиш,Лабрекс,вижда се идеално и е несравнимо красива-голяма играчка наистина,ама си е струвало,браво!  bouquet

# 356
  • Мнения: 22 867
Само ти така си мислиш,Лабрекс,вижда се идеално и е несравнимо красива-голяма играчка наистина,ама си е струвало,браво!  bouquet

еликсир, не е кой знае каква играчката, даже е приятно да си моделира човек. Тестото се разточва на кора, реже се на ленти и самите ленти се усукват, плетат, правят се на финтифлюшки и така. Grinning

# 357
  • Мнения: X
Твоята плитка си я сложила от вътрешната страна,нали?А по края са преплетените шнурчета?
Ще си я запазя за някой път като искам да се представя по-така Wink!
Лошото е,че все правя по-меки теста,пък за хубави рисунки трябва да е по-твърдо.

# 358
  • Мнения: 22 867
Твоята плитка си я сложила от вътрешната страна,нали?А по края са преплетените шнурчета?
Лошото е,че все правя по-меки теста,пък за хубави рисунки трябва да е по-твърдо.

Да, размених ги защото плитката не стана достатъчно дълга, усуканите се разтеглиха повече, иначе щеше да е много наблъскано и съвсем нямаше да има място в средата за финтифлюшките. Аз всъщност никога не правя твърди теста, също предпочитам меките, да кажем една идея по-твърдо от обикновеното, средна хубост. Peace

# 359
  • вече Пловдив
  • Мнения: 1 998
Лабрекс, страхотна вкусотия си измайсторила, както винаги!   bouquet

Да си покажа моята версия на месеницата на Аелис: (извинете ме за качеството на снимката, защото снимах с телефона)
Много сполучлива рецепта, стана любима на нашето семейство. Аелис,   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт